Webasto

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Lisälaitteet ja -varusteet', aloittaja SamiL, 28.12.2020.

  1. SamiL

    SamiL Gearhead

    2003-mallisen Chevrolet Trans Sportin mukana tuli siihen asennettu Webasto. Kojelaudan alta löytyy Telestart T100-kauko-ohjainboksi ja termostaatti, mutta kauko-ohjain on kadonnut ja uusi maksaa enemmän kuin koko auto. Onko mahdollista pistää Webasto käyntiin manuaalisesti tämän T100:n johdoista?
     
  2. oceanic7

    oceanic7 Double Gearhead

    Kokemusta on lähinnä ebereistä mutta periaate on sama. Pääyksiköltä tulevassa (nelinapaisessa) johtosarjan haarassa on kaksi johtoa jotka yhteen liittämällä laite käynnistyy. Näitä johtoja liittää normaalisti siis yhteen joko kellokytkin, kauko-ohjainboksi tai on/off käyttökytkin (mikä kuuluisi olla jossakin asennettuna ainakin eberien asennusohjeen mukaisesti).
     
  3. malvasto

    malvasto 3rd gear

    Mulla oli ed autossa kaukosäätimen lisäksi sellainen Ledi kojetaulus mikä paloi kun lämmitin oli päällä ja jota painamalla sai myös lämmittimen päälle.
     
    Turbiini tykkää tästä.
  4. Turbiini

    Turbiini Gearhead

    Ei välttämättä, onnistu johtoja yhdistelemällä. uudemmat webastot viestii kellon(ja siis myös sen t100) kanssa w-bus väylällä (sama joka tulee diagnoosipistokkeeseen). t100 mahdollistaa molemmat vaihtoehdot mutta kaikki lämmittimet ei. Johtojen väreistä selviää, mutta en nyt niitä enää muista kun ei ole 2 vuoteen tarvinnu perehtyä mitenkään. Hatara muistikuva on että w-bus olis ollu keltainen ja jhännitetietona käynistys käsky keltainen punaisella raidalla, mutta saattaa olla pahoin väärinkin muisteltu.
     
  5. Turbiini

    Turbiini Gearhead

    Tuo on muuten totta ja taisi olla jopa lakisääteinen että se pitäisi löytyä (lämmitin pitää pystyä sammuttamaan muustakin kuin kaukosäätimestä ja oli se merkkivalokin pakollinen) Aika usein vaan nähnyt että jätetty asentamatta.
     
  6. SamiL

    SamiL Gearhead

    Johtojen värit ovat, tässä järjestyksessä: Punainen, keltainen, musta, violetti ja ruskea.
    Ja tämä lämmitin lienee yhtä vanha kuin autokin, eli vm. 2003.
     
  7. Turbiini

    Turbiini Gearhead

    Mikä on lämmittimen malli? Löysin jotain webaston lappuja ja ainakin thermotop c näyttäisi olevankin musta jänniteohjaus signaali. keltainen on joka tapauksessa diagnoosi/wbus. Violettia veikkaisin kesän tuuletus toiminnon ohjaukseksi, eli jos siihen kytkee sähkön niin käynistys signaali ei käynistä lämmitintä vaan kometaa ainoastaan puhaltimen päälle.
     
  8. SamiL

    SamiL Gearhead

    Se on sen verran piilossa, ettei mallia näy, mutta Thermotop C se saattaa hyvinkin olla. Punaisen ja mustan yhdistämällä laite lähtee hurisemaan, mutta jää puhallusvaiheeseen, joka katkeaa määrätyn ajan päästä. Täytyy tarkistaa, onko akussa tarpeeksi virtaa, kunhan keli sallii. Ainakin toisessa autossa alijännite sai aikaan sen, että Webaston käynnistyminen tyssäsi tuuletusvaiheeseen.
     
  9. SamiL

    SamiL Gearhead

    Selvitin jo asian omin avuin. Punaisen ja mustan yhdistämällä lämmitin lähtee käyntiin ja toimii myös. Ruskea johto lienee ohjausyksikön maadoitus, violetti se jäähdytyspuhallus ja keltainen diagnoosijohto. Luulisin.
    Jos jollakin on ylimääräisenä tarpeeksi halpa kauko-ohjain, niin saattaisin olla kiinnostunut.
     
  10. sibe70

    sibe70 Gearhead

    Saksan ebaysta saa melko edullisesti niitä, sellanen jossa on vw logo... Sen logon saa pois
     
  11. Pitu

    Pitu Gearhead

    Jou-tupessa Rassooja opastaa miten vanhasta GSM puhelimesta saa rakennettua puhelin ohjaimen lämmittimeen.
     
  12. Pumba

    Pumba 3rd gear

    Jos ei välttämättä halua alkaa itse askartelemaan niin voi myös ostaa tuommoisen valmiin boksin. Itse asensin tuommoisen eberin kellon rinnalle niin saa puhelimella päälle tai sitten kellosta. Tämä ainakin toimii ja pysyy päällä.

    https://www.ebay.com/itm/RTU5024-GS...135808?hash=item3da817c7c0:g:oysAAOSwnQxfIkoU
     
  13. sibe70

    sibe70 Gearhead

    Jos uus can väyläinen laite niin nämä ei taida käydä...
     
  14. Pumba

    Pumba 3rd gear

    Nii juu, siitä en osaa kyllä sanoa. Siihen webaston ovaaliin kelloon tuon joutuu tinaamaan sinne liekkikytkimen taakse. Ja omassa eberissä sai kytkettyä niihin kaukosäätimen johtoihin niin ei tarvinut aukoa kelloa.. Ja jos webastossa on se kaukosäätimen laatikko niin siihen saa myös liitettyä, en muista enää vaan mihin johtoihin kun ei ole tullut vuosiin noita enää rassattua..
     
  15. north

    north Gearhead

    Nyt alko kiinostaa mihin piuhoihin tos eperisssä toi poksi kytketään?
    file:///C:/Users/s-jar/Downloads/easystart_timer_asennusohje_1_.pdf
    file:///C:/Users/s-jar/Downloads/easystart_timer_asennusohje_1_.pdf
     
  16. Pumba

    Pumba 3rd gear

    Heitän nyt ulkomuistista että piuhat oli ruskea ja lila? Pitäis melkein käydä ottamassa soitin irti autosta ni näkis varmaksi kun johdot on siellä takana ja soittimelta varastin virrat tolle boksille. Mulla on eberin b4wsc ja easystart t kello.

    E: en saanut tuota sun liitettä ainakaan puhelimella auki. Jos on tarve niin voin joku päivä ottaa omasta autosta soitinta sen verran pois että näkee johtojen värit..
     
    Muokattu: 14.2.2021
  17. north

    north Gearhead

    Mä tos laitoin tohon eldoon eberspächer b5wsc ja easystart kello
    Ei oo lilaa johtoo tos easystart kellossa,
    Nasta Signaali Johdon väri Poikkipinta 1 KI 30 punainen 0,35 mm² 2 KI 58 harmaa / musta 0,22 mm2 / 3 KI 31 ruskea 0,35 mm2 / 4 Diagnoosi sininen / valkoinen 0,22 mm2 / 5 DAT-johto violetti 0,22 mm2 / 6 S+ keltainen 0,35 mm2 / 7 ADR ruskea / keltainen 0,22 mm2 / 8 ADR valkoinen / punainen 0,22 mm2 / 9 Lämpöt. (-) ruskea / valkoinen 0,22 mm2 / 10 Lämpöt. (+) harmaa 0,22 mm2 /
    Voiskohan olla et siinä vanhemmassa kellossa on?
     
  18. Rannis

    Rannis 3rd gear

    Eikös tommosen voi kytkeä suoraan eberin ledi-nappiin? Mulla on ramissa ledi-nappi ja vielä eaystart r+kaukosäädin, mutta kolmas systeemi olisi mukava.
     
  19. north

    north Gearhead

    Muokattu: 15.2.2021
  20. Pumba

    Pumba 3rd gear

    Mitenkäs tuommoinen ledinappi toimii? Antaako vain sykäyksen lämmittille ja käy sitten x määrän aikaa vai onko semmoinen on/off nappi että käy niin kauan ennen kun sammuttaa?

    Ton boksin pystyy säätämään sillein että antaa vain lyhyen signaalin jotta lämmitin lähtee päälle. Tai sitten siihen voi asettaa ajan kauanko pitää kytkettynä. Eli periaatteessa pystyy asentamaan oli toimintapa kumpi tahansa...
     

Kerro tästä muillekin!