Nettiautosta bongattua

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Merkki- ja mallikeskustelu', aloittaja Rüsselsheim, 28.4.2006.

  1. 1purehell

    1purehell Double Gearhead

    Jos vin-koodi on tallessa, niin luulisi saavan.
     
  2. teddy99

    teddy99 Gearhead

    Aiheeseen liittyvä kysymys: "Suomi" auton (vanhempi kuin 1975) saa kyllä rekisteröityä, vaikka paperit olisivat hukkuneet ja vaikka auto olisi poistunut niin kauan sitten rekisteristä, ettei Traficomillakaan ole siitä tietoa. Mutta entäpä, jos auto onkin tuotu ulkomailta? Onnistuuko rekisteröinti jotenkin? Meneekö lottoarvonnaksi? Pelkkä runkonumero ja luovari ei siihen riitä. Löysin Traficomin ohjeista ainoastaan tällaisen lauseen: "Traficom voi hyväksyä myös muun luotettavan selvityksen osoituksena oikeudesta rekisteröidä ajoneuvo" Mikähän selvitys virastolle kelpaa, jotta vaikka tuon Imperialin saisi rekisteröityä?

    Toinen aiheeseen liittyvä kysymys: Rekisteriotteen saa rekisteröintikatsastuksessa. Entä jos on myymässä ulkomaille metsäraatoa, johon ei ole rekisteriotetta? Ostaja luonnollisesti haluaa rekisteriotteen, että voisi saada auton kotimaassaan joskus rekisteriin. Eli onko muita vaihtoehtoja, kun se, että myyjä kunnostaa sen metsäraadon niin hyväksi, että se saadaan hyväksyttyä katsastuksessa tieliikennekäyttöön. Tällöin siihen saadaan se ostajan tarvitsema rekisteriote.
     
  3. Larry

    Larry Double Gearhead

    Auts! No, makunsa kullakin, mutta en kyllä lähtisi noin linjakkaaseen (ja nykyään kai melko harvinaiseen) koriin tekemään radikaaleja muutoksia. Tosi hieno korimalli tuo ht Corona.

    Mitähän muuten Jyri Soljan ripeälle Coronalle nykyään kuuluu?
    Tästä oli joskus jossain lehdessä juttukin.

    [​IMG]
     
  4. Fuselage

    Fuselage Gearhead

    Taitaa riippua osavaltiosta. Osassa saa ja osassa ei.
     
  5. Peeaa

    Peeaa Gearhead

    Niin, kaipa sen jenkeissä saa kilpiin, mutta jos sen roudaa Suomeen ilman titleä, niin se lienee vaikeampaa?
     
  6. Fuselage

    Fuselage Gearhead

    Siitä ei ole kokemusta. Pitäs varmaan Trafilta kysästä.
     
  7. Pannu H-D

    Pannu H-D Gearhead

    Vuonna miekka ja kirves ostin projektin jota kukaan ei tohtinut ostaa vaikka auto oli muuten haluttu kun puuttui jenkin tittle.
    Auto oli tullattu ja verot oli maksettu et sillai paperit kunnossa. Siihen aikaan ei oikein tullut selvää vastausta mistään tarvitaanko sitä vai ei.
    Sit kun auto oli tehty menin sitä leimaamaan pelon sekaisin tuntein.
    Tittle ei ollutkaan ongelma vaan puuttuva tullin leima. Hiukan pukkas hikeä kun konttorin täti soitti tulliin mut sieltä sanottiin joku numero sarja mikä olisi pitänyt siinä leimassa olla ja asua oli sillä selvä. Mistään muutoksista ei inssi kysynyt mitään kun sanoi vaan et oletan tämän olevan sellainen kun se on jenkeissä ollut.
    Siihen aikaan prosentteja laskettiin hyvin tarkasti mut ei siitä mun autosta.
    Koneen koko merkattiin sen kokoiseksi kun sanoin.
     
  8. T5

    T5 Gearhead

    Saako noita pois jenkeistä ilman titleä? Joskus ainakin muistelinolleen täällä puhetta, että ilman titleä ei auto pääse poistumaan jenkeistä.

    Ostin auton lokakuussa, myyjä lupasi titlen. Ei oo kuulunu ja auto seisoo vieläkin välittäjän hoivissa. Jos tuon ilman titleä saa tänne, niin kyllä titlen siihen aina osaan taikoa.
     
    Ässä. tykkää tästä.
  9. palikka

    palikka 3rd gear

    Ei saa lähtemään ilman titleä. Välittäjä osaa kertoa(jos haluaa) miten siihen saa titlen, maksaa tosin ekstraa.
     
  10. karpo29

    karpo29 3rd gear

    Jos sen saa taalla kilpiin saa sen myos Suomessa, non title state kuten Georgia niin useimmat vanhat autot tulee pelkan rekisteroinnin kanssa, Alabama sama juttu.
     
    juko7 tykkää tästä.
  11. T5

    T5 Gearhead

    Myyjä on hakenut titleä ja näkyy kuulemma järjestelmässä, että on haettu. En tiedä, onko joissain osavaltioissa noiden suhteen eroja, että miten äkkiä uuden saa.

    Jos ei meinaa alkaa kuulumaan, niin pitää sitten suunnitella jotain muuta auton suhteen.
     
  12. karpo29

    karpo29 3rd gear

    2 Viikkoa on aika universaali aika titleille, taikka paperittoman auton rekisteroinnin saamiselle. Tosin en tieda mista olet autosi ostanut ja mika siella meininki.
     
  13. T5

    T5 Gearhead

    Minnesota ja myyjä kertoo olevansa "licenced and bonded dealer". En tiedä, mitä tuo sitten tarkoittaakaan.
     
  14. karpo29

    karpo29 3rd gear

    Jos se tosiaan on dealer niin khyyl se sielta tulee, tosin ei siina 4 kuukautta kesta sentaan, sen puolesta hieman haiskahtaa.

    Edit: Nopealla tutkinnalla nayttas onnistuvan rekisterointi siella Minnesotassakin, tosin vaatii varmasti sen etta sen sun valitys-ukkelinkin osoite on siella. Mutta jos se tosiaan dealerilta ostettu(valitysmiehen toimesta) niin se dealer toimittaa sen titlen.
     
  15. T5

    T5 Gearhead

    Joo, en ole liiemmin hermoillut asian suhteen.
    Jos ei kesään mennessä ole tullut titleä, niin sitten pitää miettiä jotain muuta ratkaisua romun suhteen.
     
  16. malvasto

    malvasto 3rd gear

  17. CCZ28

    CCZ28 Gearhead

    Lemmu tykkää tästä.
  18. exchevelle

    exchevelle Gearhead

    Jossain osavaltiossa, kuten esim Michigan:ssa, ajoneuvo pitää käydä fyysisesti näyttämässä DMW (Department of Motor Vehicles) jossa tarkastavat että auto mihin Tittle:a haetaan on oikeasti fyysisesti olemassa ja sen identiteetti on varmistettavissa.
     
  19. 1purehell

    1purehell Double Gearhead

    Pari viikkoa sitten Iivanaisen Seijan kans juttelin ja se sanoi, että ne ennestäänkin hitaat virastot pyörii nyt koronan takia puoliteholla. Titlen saamiseen menee helposti yli 3 kuukautta, jos se puuttuu.
     
  20. pptalo

    pptalo Gearhead

    Pari vuotta sitten leimasin Monacon ilman titleä, kyllä oli vaikeaa. Rekisteröinti luvan sai kuitenkin tullilta kun löytyi tullaus paperi missä oli titlen numero. Se todisti että title on ollut suomeen tullessa. Jäin siihen käsitykseen että jos tätä numeroa ei olisi ollut ei rekisteröinti olisi onnistunut. Luvan saamiseen meni yli kuukausi, monelle virkailialle sai selittää koko jutun aina vaan uudestaan.
     
    Peeaa tykkää tästä.

Kerro tästä muillekin!