rockautosta tilaaminen

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä rakentelusta', aloittaja Hertta08, 11.3.2009.

  1. elkamiina

    elkamiina Gearhead

    Katos piru. Tänään ilmestynyt oma postiin seurattavaksi. Hei tänks!
     
  2. hzemax

    hzemax Double Gearhead

    Mulle vastattiin, et Tullissa olis vissiin ongelmia.Ei niinkään Fedexissä.
     
    Muokattu: 19.6.2021
  3. Hai

    Hai Double Gearhead

    Miten niillä muilla ei ole niitä ongelmia, Fedexillä vaan?
     
    impala-63 ja juko7 tykkäävät tästä.
  4. Isamu

    Isamu 3rd gear

    Mullekin posti väitti ongelmana olevan tulli kun hautoivat mun yhtä pakettia eikä heidän päänsä mikä on täyttä paskapuhetta.

    Tulli ei säilytä tai toimita ainuttakaan lähetystä, he hoitavat ainoastaan tullausmaksun ja verojen veloituksen, kun asiakas maksaa nämä ja tullauspäätös on hyväksytty niin sitten vastuu on kuljetusfirmalla.
     
  5. ToniC

    ToniC Gearhead

    Viimekesänä virtalukkopatruuna tilattu ma22.00 paketti pihassa to klo 14... pikkusen hämmästyin...
     
  6. impala-63

    impala-63 Double Gearhead

    Se on kumma kun itse hoitaa tullin sivuilta niin on heti vapautettu kun maksettu mutta Fedexillä ei näin ole. Ehkä ne on yrittänyt kusettaa veroja niin tulli käy tarkemmin läpi niiden tullaukset :D
     
  7. bathory

    bathory Gearhead

    Varmasti tullissa ongelmia on, mutta näihin lähetyksiin se ei liity. Heh heh
     
  8. jpe

    jpe 3rd gear

    Viikko sitten maanantaina tullattu kaksi fedexin pakettia ja edelleen seuranta näyttää että ovat tullissa. Laitoin varmuudeksi vielä luovutuspaperit sinne tullaus osoitteeseen, mutta ei kun ei.

    Ihan /c :stä tuo toiminta.
     
    juko7 tykkää tästä.
  9. ToniC

    ToniC Gearhead

    Nythän ne laskuttaa joka kiinanpaketista joka on yli 22e tullit (luokkaa 2-5e tuollaisessa 22e puketisssa) ja kun posti ei ole osannut kiinalaisen kanssa neuvotella (kiinanpaketeissa postikulut kuuluu hintaan), vaan posti halusi alkaa laskuttamaan vastaanottajaa kuitatakseen oman tyhmyytensä tappiot, postikulu on siis naamioitu ja nimetty käsittelykuluksi. Eli aina, kun paketti tullataan, käsittelykulu maksetaan erikseen postille. Nuo ylimääräiset työvaiheet jonkun on hoidettava. Järjestelmät keskustelee, jos keskustelee keskenään. Ikinä se ei leiville tule lyömään, mutta pomminvarmasti saa tavaraliikenteen tukkoon. Veikkaan, että poistuu jossainvaiheessa, kun tajuavat, että 2e laskuttaminen maksaa 20e, ja valituksia satelee. Sitä odotellessa, tilatkaa, odottakaa ja valittakaa. Kun tullit ja verot sais alas, niin mielellään ostaisi suomalaiselta.
     
  10. 360fourbarrel

    360fourbarrel 3rd gear

    14.1. tilattu Summitilta paketti. 3.6. lähti liikkeelle ja nyt 12 päivää maannut Vantaalla... Vitun FedEx
     
    juko7 tykkää tästä.
  11. Pikku-Kalle

    Pikku-Kalle Gearhead

    Nyt on ihan pakko kysyä että miten sulla on paketti odottanut lähtöä puoli vuotta? Toki varmasti Summitilta puuttu jotain tms mutta aika pitkä aika.
     
  12. musta pässi

    musta pässi Gearhead

    Tavaallaan ymmärrän sen että pikkupaketit alle 22€ on verolle pantava. Miten muuten poliitikot voivat rahoittaa nykyisenlaista leväperäistä toimintaa jos tuloja ei tule lisää. Tietysti karsimalla turhia mutta siihen ei viisaus ja rohkeus riitä niillä ja se on kokonaan toinen juttu.

    Mutta posti tuo ikiaikainen instituutio joka tekee mitä haluaa ja milloin haluaa ilman moraalista ja juridista vastuuta. Miksi sen on annettu sotkeutua tähän kun sille on yksinkertaisinkin asia on liian haasteellista. Jos minulle tulee alle 22€ paketti jostain eu ulkopuolelta niin ymmärtääkseni tulli ilmoittaa minulle että maksa ukko veros niin sitte vapauttaa sen lähetyksen jossa on kuljetusmaksut maksettu oston yhteydessä. Yleensähän maksetaan tuote ja lähetyskulut, verot sun muut jää ostajalle sitte kun saapuu Suomeen. Vaan mitä vittua se enää postille kuuluu? Onko ne rukannu sitä järjestelmää niin ettei tulliin voi enää maksaa alle 22€ pakettien veroja ilman postin sivujen käyttöä? Muuten en ymmärrä miten voi olla laillista tai perusteltua maksaa yritykselle joka ei osallistu mitenkään koko aktiin. Ja jos toimitus on maksettu kotiovelle niin ei voi olla laillista tai perusteltua että siitä joutuu maksamaan toiseen kertaan, edes Suomen alueella tapahtuvalta osalta.

    Jälkihuomautus.

    näköjään on muutettu tullin systeemiä niin että tämä laillistettu ryöstö on mahdollista. Joudut tukemaan postia halusit tai et joka liikelaitoksena ja oy:nä tarvitsee sinun tukeasi toiminnan pyörittämiseen 2,90€ edestä per osto.

    Ennustan myöskin ettei jatku pitkään. Onkohan kukaan vielä muuten ottanut oikeusoppineisiin yhteyttä?
     
    Muokattu: 21.6.2021
    dart -66 tykkää tästä.
  13. 360fourbarrel

    360fourbarrel 3rd gear

    Tilaus tavaraa Fox racingiltä. Normaalisti 4-6 viikkoa tilauksesta liikkeelle, tällä kertaa 20 vkoa.. . Ei siis summitin syy vaan valmistajan. Liekö koronalla vaikutusta. Nyt vain tuntuu odottavan aika jo liian pitkältä kun jäi vielä Vantaalle jumiin..
     
  14. ToniC

    ToniC Gearhead

    Ja tuo postin maksu olisi mennyt kaikkiin paketteihin, mutta posti ei voi ottaa postikulua, jos posti itse on neuvotellut esim kiinalaisen kanssa nuo kuljetussopimukset.. Mutta Postipa ottaa käsittelykulun liittyen tullitoimintoihin...
     
  15. Fuselage

    Fuselage Gearhead

    Rockauto laitto jo viestiä, että Clearence delaytä pukkaa.... :argue:
     
  16. jänis2

    jänis2 3rd gear

    Ei liity rokkiautoon..

    Kiinalaiset ei noudata kansainvälisiä sopimuksia vaan lähettää lähettää kirjepostina semmosia paketteja jotka eivät ole kirjeitä ja ne pitää lajitella käsin. Tämä ei ole vain suomen postin ongelma vaan joka puolella.
     
  17. Luoppis

    Luoppis 3rd gear

    Sain tuolla aikaisemmin ilmoittamani tavarat lopulta vain pari tuntia tilatessa ilmoitettua kellonaikaa myöhemmin. Onneksi. Huvikseni viime viikolla selailin aika isojen jarrulevyjen hintaa ja toimituskuluja niin ei tällä kertaa ei ollut edes Fedex vaihtoehtona vaan DHL. Toimituskulut kahdelle jarrulevylle rakettitieteelliset yli 300€ veroineen...

    Se on täysin itsestään selvää, että toi pikku tavaroiden tullaaminen kusee vaan postin/tullin omaan viuluun. Verkkokauppa kasvaa maailman laajuisesti niin kovaa vauhtia, että ei täällä peräpohjolassa noin kankea yritys kuin posti tai tulli voi pysyä perässä. Jos eivät hajauta tota rihkamapakettien tullaamista ympäri Suomea vastaanottajien jakoalueiden mukaan on todellakin edessä mielenkiintoiset ajat.
     
    Seevu tykkää tästä.
  18. Fuselage

    Fuselage Gearhead

    Itse tilasin 370mm jarrulevyt. Rockauton rahti ois ollu 150-300€... JC Withneyltä rahti oli vain 80€...
    350mm takalevyt löyty onneksi Saksasta, rahti tais olla jotain 14€....
     
  19. Fuselage

    Fuselage Gearhead

    Eihän tämä nyt vit*** ole todellista. DHL paketti on Suomessa ja luovutettu minulle toissa päivänä.... jännä juttu, että itsellä ei osia ole....
     
  20. north

    north Gearhead

    Mulla hävis noin 4v sitten kaksi pakettia tullauksen jälkeen mukamas kans toimitettu.
    DHL ei korvannut mitään asiaa vain pyöriteltiin et kysellään yhteistyökumppaleilta ja siihense sit jäi ei mitään vastausta.
     

Kerro tästä muillekin!