Nettiautosta bongattua

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Merkki- ja mallikeskustelu', aloittaja Rüsselsheim, 28.4.2006.

  1. Isamu

    Isamu 3rd gear

    Tässä on vuosien varrella selaillut autojen myynti-ilmoituksia aika tavalla ja olen jo pitkään ihmetelly mikä ihmeen kuvotus jenkkien myyjillä on kunnon ilmoitusten tekoon??!

    Sillä osastolla on useimmiten (stereotyyppisesti) ne paskimmat kuvat, huonoimmat tiedot, ei hintaa, "tietäjät tietää" tason jargonia.
    Armon vuonna 2021 alkaa jo kaikilla olemaan taskussa laite jolla saa hyviä kuvia eikä ilmoituksen jättäminen ole mitään kvanttitason fysiikkaa. Silti hämmästyttävän usein vaivaudutaan ottamaan se pari kuvaa jossa näkyy etulokari ja hieman ovea tai jostain viiden metrin päästä yksi tärähtäny, myyntikuvaukseen korkeintaan "V8+aut fiksattavaa löytyy"

    Kesällä 2019 kun etsin oikeasti ostohousut jalassa uutta harrasteautoa niin useita hylkäsin suoraan vaan paskan ilmoituksen takia kun en vaan jaksanu.
     
    Muokattu: 6.8.2021
    Seevu, Petri R., Solvent ja 1 muu tykkäävät tästä.
  2. Inlinee

    Inlinee Gearhead

    Tarpeeks monta "museokatsastusta vailla olevaa" ja museokatsastettua katsottuani, löysin kuin löysinkin auton.

    Mutta jonkunverran jäi paskan maku suuhun siittä, että monta autoa oli sellasta että en olis uhrannu euroakaan bensoihin saati minuuttiakaan ajamiseen kun ois ollu rehelliset kuvat ja kuvaus autosta :mad: Nätti mennä kattomaan kattoon asti läpimätää autoa, tai sit semmosta mistä puuttuu niitä ja näitä ( vaikeasti saatavia) pisteosia, mitkä on "unohettu mainita" :mad:

    Yllätyksen toi auto jossa oli tekstinä likimain " Museokatsastettu, saa tulla katsomaan". Onneks ajoin 7h eestaas viikolla töitten jälkeen. Tänään samanmoinen lenkki sitä hakemaan :)
     
    Seevu, isalmela, Charger´69 ja 1 muu tykkäävät tästä.
  3. Petri R.

    Petri R. Double Gearhead

    Olen kiinnittäny huomion samaan asiaan. Jos auton malli on ilmoituksen alussa kirjoitettu tyyliin "GUTLAS", niin sen siinä vaiheessa jo tietää, mitä on luvassa. Mutta mulla on tähän teoria.

    Ensinnäkin, vaikka mukana onkin nuoria, niin jenkkiautoharrastus on harrastajien keski-iältään varmaan perinteistä "tuuninkiharrastusta" vanhempaa, tai ainakin ikähaitari on laajempi. Jos mietitään jonkun rakennellun BMW:n, Audin tai vastaavan myynti-ilmoitusta, niin usein tällaista autoa myy noin 30 vuotias tai nuorempikin kaveri. 90-luvulla tai sen jälkeen syntyneet ovat ns. diginatiiveja, jotka on suoraan kasvaneet tietokoneiden ja älypuhelimien käyttöön; ne on heille yhtä arkinen osa päivää kuin vessanpönttö tai kahvinkeitin.

    Sen sijaan meissä 40-vuotiaissa alkaa jo olla niitä, jotka yläaste/lukioiässä ehkä sai vähän jo ATK-tunneilla istua, mutta kenties pitivät PC-koneita "nörttihommina" ja pysyivät vapaa-ajallaan mieluummin mopon ruuvauksessa (sitä paitsi PC-koneethan oli vielä 90-luvun alussa ylellisyystuote jota ei todellakaan löytynyt joka talosta, mutta vuosituhannen loppua kohden toki halpuivat ja yleistyivät, pitkälti internetin suosion kasvun tukemana). Siirtyivät sittemmin ammattikoulusta suoraan työelämään johonkin suorittavaan työhön jossa ei sähköposteja lähetellä eivätkä ole koskaan ottaneet tietokoneita ja nettiä harrastuksekseen. Vaimon ovat löytäneet perinteisesti baarista eikä tinderistä. Ne eivät notku overdrivellä eikä facebookissa. Ne on niitä joilla tärkeät sähköpostit katoaa aina "bittiavaruuteen". Sitten jos puhutaan ikäluokasta 50+, niin tätä väkeä on jo huomattavasti enemmän.

    Sitä ei tällaisena viimeiset 25 vuotta tietokonetta päivittäin kotona ja myöhemmin työkseenkin näpläävänä aina osaa ymmärtää sitä toista ääripäätä, vaan tulee liian helposti tehtyä johtopäätös, että ilmoituksen laatija on joku idiootti. On kuitenkin olemassa tietty kansanosa, joiden arkeen ei tietokoneet ole koskaan kuuluneet. Toisaalta kyse on myös siitä, mikä ihmistä itseään kiinnostaa. Vaimon isoisä on syntyny 1925; sodan käynyt mies ja hän viettää aikaansa mm. tutkiskelemalla paikkoja tabletillaan google mapsistä ja lukemalla erilaisia artikkeleita wikipediasta. Näitä taitoja hän ei menetetyssä Karjalassa oppinut.

    edit: Sen verran vielä, että sen vähäsanaisen "tietäjät tietää" -ilmoituksen takana toki voi olla yhtä hyvin tietoteknisten laitteiden käytön tuskallisuus kuin oikea asennevammakin.
     
    Kurko, Stang_81, Seevu ja 3 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
  4. Ace66

    Ace66 3rd gear

    Oi niitä aikoja kun sai täyttää sen Keltaisen Pörssin kupongin johon auton tiedot ihan kynällä raapustettiin.:D
     
    Roberto, Jape105 ja Seevu tykkäävät tästä.
  5. Turbiini

    Turbiini Gearhead

  6. Tunaman

    Tunaman 3rd gear

    teddy99 tykkää tästä.
  7. musta pässi

    musta pässi Gearhead

    ”vaan tulee liian helposti tehtyä johtopäätös, että ilmoituksen laatija on joku idiootti.”

    Usein näin kyllä onkin, valitettavasti. Monet ihmiset ovat idiootteja. Netissä kylläkin tehdyn kuviopäättelytestin pistemäärän perusteella rohkenen näin todeta.
     
    Turbiini tykkää tästä.
  8. teddy99

    teddy99 Gearhead

    Pitäisi laittaa auto myyntiin, mutta täytyy odottaa marraskuuta, että tulee ensimmäiset lumipyryt keskellä yötä, niin saisin sitten otettua yhden myyntikuvan autoni takapuskurista. Täälläpäin kun ei ole katuvaloja. Myyntitekstiä ei tarvii, kun kyllä minä autoni tiedän. En kyllä ala vastailemaan puhelinsoittoihin, jos en tiedä kuka soittaa. Sehän voi olla joku ihan outo tyyppi.
     
    esmi, bathory, Seevu ja 6 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
  9. Inlinee

    Inlinee Gearhead

    [​IMG]

    [​IMG]

    Saatana, väärät kilvet :mad: ;)

    Väitän et on Suomen top3-hienokuntosin viimisiä C-body Electroja, ellei hienoin. Pohjakin kuin uusi. Ja sisusta. Ei tarvinnu tinkiä.
     
    Dataviilaaja, Seevu, Kustom STW ja 8 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
  10. Isamu

    Isamu 3rd gear

    Juuri tätä itsekin miettinyt ja veit jalat suustani. Tosin lisäisin sen verran, että kyseessä voi hyvin olla ripaus molempaa?
    Se laitteen käyttö on tuskallista kun ei oikein löydy ne oikeat napit ja sitten tätä vahvistaa takaraivossa oleva asennevamma.
     
  11. Petri R.

    Petri R. Double Gearhead

    Varmasti voi olla myös molempia. Lisäisin tuohon listaan vielä että nämä miehet on myös niitä, joiden autot ja osat on myynnissä facebookissa ja eri palstoilla aina kaverin tai muijan toimesta, kun itsellä ei ole tunnuksia, älypuhelinta tms.
     
    Seevu ja Isamu tykkäävät tästä.
  12. Ftw-

    Ftw- Gearhead

    Oon huomannut senkin että se on aivan sama miten perusteellisen ilmotuksen tekee niin ne samat asiat kysytään silti. Ja useinmiten txt viestillä tai sähköpostilla.
     
    Inlinee tykkää tästä.
  13. oceanic7

    oceanic7 Double Gearhead

  14. Hai

    Hai Double Gearhead

    Ja sähköpostithan luen vain jouluna ja juhannuksena.
    Ei siellä muutenkaan ole mitään järkevää.
     
    linc. tykkää tästä.
  15. J.J.

    J.J. Gearhead

    linc. ja isalmela tykkäävät tästä.
  16. -tl-

    -tl- Gearhead

    SPORT TRUCK, Peeaa ja Inlinee tykkäävät tästä.
  17. Ftw-

    Ftw- Gearhead

    Charger´69 ja isalmela tykkäävät tästä.
  18. SPORT TRUCK

    SPORT TRUCK Double Gearhead

    Käynyt vissiin samalla lailla kun entiselle miehelle kun pysäköi Trabantin hevosaitauksen viereen...hevonen söi lokarin :rotfl:
    Tossa tapauksessa kamelit näyttäs syöneen puoli koria :rotfl:
     
    juko7 ja Peeaa tykkäävät tästä.
  19. SPORT TRUCK

    SPORT TRUCK Double Gearhead

    Jesari on monikäyttöstä, sillä kromaa vaikka puskurin :rotfl:
     
  20. Charger´69

    Charger´69 Double Gearhead

Kerro tästä muillekin!