Laittomat katukisat.

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja Fuselage, 12.9.2021.

  1. Fuselage

    Fuselage Gearhead

    Mitäs porukka on näistä mieltä? (viitaten Drag Race topic)
    Onko nuoriso rappiolla sosiaalisen median ja USA:n takia?
    Vai tapahtuuko nämä ihan itestään.
    Omia mietteitä. Nykyautoissa on enemmän tehoa, kuin itse harrastusta alottaessa 80/90luvulla.
    Nyt nuoret voi ostaa +200/300 hp autoja suht halvalla. Joka tietysti lisää intoa kokeilla niitä.'
    Miksi nuoret ei sit tule vartille kokeilee? Korona? Ei ole tapahtumia tarpeeksi? Eivät halua maksaa? Aloittamisen vaikeus, kypärä, yms? Puuttuu se laittomuuden jännitys? Mopo jonnet on siirtynyt autojen pariin? Tiktok?
    Ja ne jotka ei ole seurannut tätä, niin näitä on paljon varsinkin etelä- ja lounaissuomessa. Tosin täällä etelä-savossakin on eräällä varalaskupaikalla yllättävän paljon mustia jälkia, jotka ovat paljon kapeampia kuin jenkkiautoissa.
    Miten nämä nuoret saataisiin vartille ajamaan?
     
  2. Blower Camino

    Blower Camino Gearhead

    Perjantai illan vapaat testipäivät ilman luokkia kypärä säännöllä.
     
    LPV, bbford, kerkko ja 2 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
  3. rallikuski

    rallikuski Gearhead

    Kyllähän se tietty aina köyhää kirpasee jos maksat 50e siitä ilosta että saat jonotella päivän lineupissa ja pääset kaks vetoo vetämään, BL ja muut "kisaukot" vetää välistä lineuppiin kyselemättä ja kiittelemättä niin sekin välillä laittaa vituttamaan...

    Tietty myös paikat lailliseen ajamiseen/kisaamiseen on vähissä nykyään, mua ei ainakaan kiinnosta ajella yli 100km päähän omalla ämeriikkalaisella, eikä oo autoa millä vetää riittävän isoa kärryä että pääsis halvemmalla kärryn päällä.

    Näähän tietty on jokaisen omia valintoja, itse en oo ajellu juurikaan laittomia(kaan) kisoja, mutta kyllähän se kisa ja oman laitteen testaus aina kiinnostaa on se sitten radalla taikka yön pimeinä tunteina siinä hiljasella tienpätkällä.

    Köyhän ei tietenkään pitäis harrastaa autoja ollenkaan, taikka varmaan mitään muutakaan :D

    Ja yks mikä kiinnostais ois kyllä se vissiin ison veden takana suosittu kasimaili. Ja semmonen oikee entryluokka halvalla hinnalla vaikka vähän virallisemmissakin tapahtumissa...
     
    Mon383 tykkää tästä.
  4. Herje

    Herje Double Gearhead

    FHRA:n kisoissa olis ollut nyt se 1/8 mailin sisäänheitto luokka 660 drags.
    Eipä vaan yhtään autoa ollut ajamassa kyseistä luokkaa.o_O

     
  5. Volvo_5.7

    Volvo_5.7 Double Gearhead

    Toi on joo ärsyttävää, mutta seurausta siitä että porukkaa on paljon ja lineuppi on auki kaikille kokoajan, eli pitäis mennä suoraan jonottamaan, mutta kun varikollekkin pitäisi ehtiä. Nopeat autot on kuitenkin lajin suola, mutta "kiilaaminen" perseestä. Helppo ratkaisu, ajetaan luokittain. Okei, testipäivillä ei välttämättä ole luokkia, mutta ehkä pitäis jakaa porukka jollain systeemillä eri ryhmiin, niin ajon jälkeen vois tulla varikolle tekee säätöjä ja tutkimuksia, sitten kuitenkin ajovuoro tulisi kohtuu jonolla. Silleen niinku on prätkät nyt omassa jonossaan. Malmilla oli kesän ekoilla päivillä noin 3h jono kun ite menin ajamaan, yksi lähtö riitti sitä hommaa. Kesän viimeisessä tapahtumassa pääs tosi äkkiä ajaa uudestaan kun oli vähemmän väkeä.
     
  6. Weijari

    Weijari Gearhead

    Oliskohan oma merkityksensä sillä, että valvonta on nykyään aika olematonta. Käytännössä valvontaa on siellä, missä on kameroita. Muuhun ei ole resursseja.
     
    LPV tykkää tästä.
  7. Kimmeli

    Kimmeli Gearhead

    Eikös tuo lyhenne BL nimenomaan tarkoittanut Block Line-up?

    Se "kadulla nopea" 200-300hp pakoputkeen paukuttava bemmi, volvo, audi ei sit kuitenkaan taida olla kovin nopea vartilla?
     
  8. SPORT TRUCK

    SPORT TRUCK Double Gearhead

    Näkyyhän noita epävirallisia kisapaikkoja olevan tuolla...Lahden moottoritiellekin on erään kylän kohdalle ilmestynyt kesän aikana violetit merkinnät.
    Siitä eteen päin on rinnakkain leveitä raitoja molemmilla kaistoilla...eivätkä ole leveydestä päätellen mitään amis-teini-Benis/Volvo harrastajien jälkiä :odroll:
     
    Tunaman, three hundred, Vermilion ja 1 muu tykkäävät tästä.
  9. Vermilion

    Vermilion Gearhead

    Kouvola-Lahti välillä olevan Matka-keidas palvelu-aseman kohdalla oli ollu pariin otteeseen virallisempa aja vähemmän epävirallisempaa kiihdytyskisaa yöllä.... silloinkin noin 700-1000hp vehkeet kisanneet siellä... Poliiseilla jos ei ole siellä kalustoa juuri silloin niin sinne liikumiseen menee jo 20min siitä kun puhelu saatu. Huonoa tuuria jos heti kun kalusto kasaantuu joku soittaa poliisin ja poliisi olisi siinä lähellä. Jos homma hoidetaan 10min sisään niin vaikka poliisi saapuisikin niin ketään ei ole enään paikalla... Valitettavaa, että radalla ei saa näitä hoidettua mutta kynnys radalle menemisestä on monesti vain liian iso.

    Ymmärsin, että tampereella olisi samanlaista meininkiä ollut pariin otteeseen.

    Tuossa yhdellä teollisuusalueella on useinkin moottoripyörillä burnoutrata ja välillä jopa kilpa-ajoa metsikön suojassa.

    https://www.kouvolansanomat.fi/paikalliset/4290834
    Tuo paikka missä nuorisorikkoo paikkoja niin sieltä kuuluu viikottain kuminpolttoa, koroketta käytetään mopojen kiihdytyskisojen lähtöviivana, ajetaan pyörätiellä mopoilla, käytetään ojia hyppyreinä. Monella ei ole äänenvaimentimia turha yöllä pitää asukkaiden ilmastointiluukkuja auki kun klo 2 reikä reikä huudatetaan sitä viritettyä äänenvaimentamatonta mopoa tuossa, ajoin autolla tuolla noin 45km/h niin mopolla ohitettiin siinä hidasteen kohdalla. Ainakin 60km/h kulki varmaan enemmänkin.


    Sinänsä kun tuolle olisi oma paikkansa ei siinä mitään kun ei rikota paikkoja ja aiheuteta sivullisille haittaa. Poliiseja ei vaan ole valvomassa tuota. Isän ja äitin kullan nuppujen pitää saada ottaa äänenvaimentajat pois ja virittää mopo vähintään 60kmh kulkevaksi. Isommilla sama mutta nopeudet sitten vähän eriluokkaa. Hayabusilla kisaa teollisuus alueella. En tiedä miten ruotsin lainsäädöntö katsoo näitä, mutta teollisuusalueilla siellä väki harrastelee myös kiihdytyskisoja.


    Sama teollisuusalue.

     
    Muokattu: 13.9.2021
  10. Keme

    Keme Gearhead

    Lienee kokolailla yhtä "nopea" kuin vastaavanlainen jenkki.
     
    Inlinee tykkää tästä.
  11. SMP

    SMP 1st gear

    Onko tässä paluu juurille? Sieltähän se lähti, liikennevalolähdöistä ja laittomista katukisoista yöaikaan.
     
    Nyypäle66 ja juko7 tykkäävät tästä.
  12. redneck1

    redneck1 Gearhead

    Ai sen paukkeen pitää vai tuoda voiman tunnetta autoon?:odroll: Olen aina ihmetellyt että miksi joku haluaa tehdä paukkuvan auton vai onko se vain vahinkoa.:rotfl:
     
  13. Fuselage

    Fuselage Gearhead

    Tästähän on jopa ihan kilpailuja suomessa kenen auto paukuttaa koviten... kyllä uskokaa pois :D
     
    LPV, Vermilion ja redneck1 tykkäävät tästä.
  14. hantta

    hantta Double Gearhead

    Kai se paukkuminen liittyy jotenkin ahtimeen ja kierrosten rajoittajaan, mene ja tiedä?
     
    redneck1 tykkää tästä.


  15. Antilag system
     
    redneck1 tykkää tästä.
  16. hantta

    hantta Double Gearhead

  17. Fuselage

    Fuselage Gearhead

    Tosin en yhtään epäile miksi porukka harrastaa laittomuuksia. Jossain yrittivät tehdä moposuoraa. Eli suljettua kadun pätkää. Niin johan siihen iski AVIt yms... pitää olla ympäristöluvat, järjestyksenvalvojat, ei saa metelöidä liikaa yms. Ihan kuin kyseessä olisi oikea moottoriurheilurata....
     
    talonmiehen vapaapäivä, Seevu ja Vermilion tykkäävät tästä.
  18. Weijari

    Weijari Gearhead

    Suomessa kaikki toimii, mutta mikään ei järjesty, kun taas vaikka Venäjällä mikään ei toimi, mutta kaikki järjestyy. Tähän kun lisää sen että anteeks saa helpommin kuin luvan, niin ollaan jo aika lähellä asian ydintä.
     
    PetteriT, Seevu, rallikuski ja 3 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
  19. always bb

    always bb Gearhead

    Tämä laitomuus ei ole omasta mielestä uusi asia, kortteli rallia on ajettu aina kun huvittanut ja valoissa lähtöjä vedetty silleen isoo kovaa. Burniksia harjoteltiin renkaat per ilta. Illan pimeinä hetkinä sitten hangon lentokentälle taas isoo kovaa ja asukkaat joskus ilmoitteli salaajosta. Niinkun irwini laulo aika entinen ei koskaan enää palaa. Mutta kortteliralleissa oli ykkönen mazda marella, ihan lyömätön tollain tappisladissa. Tämän kaverin nimi on ajan saatossa unohtunut. Sitten onl muutamat jenkit, jotka sytytti poltteen tähän hommaan itsellä.
    Ja Riksussa yks tuttu kiteytti hyvin. Vaikka ikää tulee on se kumma kun toi kaasujalka polttelee ja joutuu aina vähän kytkimellä lipasee että piirtää.
     
  20. Fuselage

    Fuselage Gearhead

    Ei se uusi asia ole, mutta nykyään mittakaavat on ihan toista luokkaa. Kymmeniä autoja ja satoja katsojia.
     

Kerro tästä muillekin!