Nettiautosta bongattua

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Merkki- ja mallikeskustelu', aloittaja Rüsselsheim, 28.4.2006.

  1. Turbiini

    Turbiini Gearhead

    Kyllä ne halutessaan pärjäis, Esim maitoautot kiertää nykyäänkin suurimmaksi osaksi suolaamattomia pikkuteitä oli keli mikä hyvänsä ja myös puutavaraa haetaan metsästä ilman suolaamista.
     
  2. palotila

    palotila Gearhead

    Olen ajanut tähän mennessä kolmella Mondeolla yli 200 tkm kitkarenkailla talvet. Ei ole vielä kovin pahaa paikkaa tullut vastaan vaikka en ole juurikaan ollut tientukkona liikenteessä. Kyllä siinä asfalttia säästyisi jos nämä yleistyisi.
     
    Turnn tykkää tästä.
  3. three hundred

    three hundred Gearhead

    Mut ei noi asvaltti tiet kestä ketjuilla ajelua….
     
    Artsi Bunker tykkää tästä.
  4. Bluestone

    Bluestone Double Gearhead

    Neljäs talvi menossa kitkoilla. Aina ennen ollut nastat. Mutta kyllä osalla pitää olla nastat jatkossakin, karhentavat pinnat sopivasti. Jos kaikki ajaisi kitkoilla niin pinnat " kiillottuisi" liikaa.
     
    dart -66 ja Artsi Bunker tykkäävät tästä.
  5. Artsi Bunker

    Artsi Bunker 2nd gear

    samaa mieltä. Ei ole ihan musta valkoinen asia teiden suolaus tai ei. Sama koskee ikuisuus väittelyä kitkat vai nastat. Kokemusta kummaltakin alalta.
     
  6. Artsi Bunker

    Artsi Bunker 2nd gear

    herkkään heittävät ketjut alle kun lastia kerätään liukkaalla ja vasta kun varmalle tielle lähdetään niin kumilla mennään.
    Edit: Toki hatun nosto pölliauton kuskeille eivät ihan heti ole vailla kitkaa tielle. :)
     
    Muokattu: 24.12.2021
    juko7 tykkää tästä.
  7. hzemax

    hzemax Double Gearhead

    ihan on viimenen hetki , ko pölliautokuski laittaa ketjut alle.
     
    juko7 tykkää tästä.
  8. Isamu

    Isamu 3rd gear

    Muokattu: 25.12.2021
    Inlinee tykkää tästä.
  9. Inlinee

    Inlinee Gearhead

    Joo-o.. 20k+ 325 Teinibemarista mitkä oli kovaa huutoa 10-15v sit nuorisolla.
    No veikkaan ettei ihan heti tarvitte myyä :)
     
  10. Inlinee

    Inlinee Gearhead

    Rambler American Coupé 1965 - Vaihtoauto - Nettiauto

    Onpas muuten siisti rämpylä, oonkohan ikinä nähny noin siistiä miltä kuvissa vaikuttaa. Ei ehkä se ykkösvalinta kun halutaan jenkkiä harrastaa, mutta taas, pikkurahalla ( mielestäni) jenkkiharrastukseen kiinni, ja pitkäksi aikaa iloa.
    2d kuitennii ja manuaali, ja vielä rattivaihteet.

    Ja GM kuraläpät :cool:
     
    Kimi-oz, KKOSKINEN, Isamu ja 1 muu tykkäävät tästä.
  11. Hoovee

    Hoovee Double Gearhead

    Kuinka paljon metsäautotiellä on liikennevaloja ylämäissä? Tai kiillotettuja ramppeja yms missä ne yleisimmät kiinnijäämisen tapahtuu.

    Oishan se tietty näyttävää kun bussit ja rekat pyöris kehä3:lla piikkiketjut kilisten ettei vaan jonkun Toyota ruostu.

    Tai sit tosiaan ammattiautoilijat ei vaan halua pärjätä :rolleyes:
     
    simeoni, Isamu ja Inlinee tykkäävät tästä.
  12. grantorino

    grantorino Gearhead

    Varmaan myyntivaltiksi laitettu, COUPE, vaikka selvääkin selvempi 2d tolppa tuo. on.
     
  13. musta pässi

    musta pässi Gearhead

    Raskaasta

    Kesäaikaankin sitä suolaa levitellään mutta hiekkateille ei tosin retelien liikkumisen varmistamiseksi liukkauden takia vaan pölyn sitomiseksi. Natriumformiaatti tekis saman teiden sulatuksen talvella ilman ruostuttavaa ym. vaikutuksia mutta on kalliimpaa. Autoilijoiden hillot kun ei mene teiden parannukseen ja autoiluun ylipäätään niinku pitäs vaan ihan muualle kuten pakolaisten kotouttamiseen ym. mihin hallitus vaan niitä keksii työntää. Ja automaahantuojat myis vähemmän kun se hai ace vaan ei loppus millään, ei edes se kori.
     
  14. musta pässi

    musta pässi Gearhead

    Kyseistä american vuosimallia siis third generation on ollu convertible, hardtop ja coupe 2-ovisena wikipedian mukaan joten coupe sen täytyy olla vaikka silmät muuta sanookin.
     
  15. hartsa69

    hartsa69 Double Gearhead

  16. grantorino

    grantorino Gearhead

    Wikipedioita on monenlaisia ja riippuu vähän kuka ne on kirjoittanut. Coupella tarkoitetaan 2d hardtop mallia, ja tämä myynnissä oleva on ns. 2d "kovakatto" eli tolppa malli.
     
  17. tapsah

    tapsah 2nd gear

    amevikassa coupe on 2-ovinen sedan, ei tarvi olla hart-sport, se vaan on niin, miksi nåin sitä en tiä..
     
    juko7 tykkää tästä.
  18. Rautamäki

    Rautamäki 3rd gear

    Luotettavan lähteen (Standard Catalog of American Cars) mukaan kyseisen vuoden Americanin korimallit on 2d sedan, 4d sedan, 2d station wagon sekä 2d hardtop coupe. Hardtop-nimitys on alunperin otettu käyttöön silloin kun avomalliin keksittiin laittaa kova- eli peltikatto mutta korimalli on muuten sama kuin avoautossa. Edellä mainittu opus tuntee toki myös tolpallisia coupe-malleja, mutta jos mallisarjassa on myös tolpaton versio, niin silloin tolpallinen on sedan. Paitsi ennen hardtopin keksimistä voi olla sedan ja tolpallinen luiskaperäisempi coupe. Eli varsin sekavasti on nimityksiä käytetty.
     
    Muokattu: 25.12.2021
  19. tapsah

    tapsah 2nd gear

    niin 2d-hartsport on sports coupe, eri korimalleille löytyy ihan niin paljo eri nimiä kun kirjoja ja lehtiä haluu ja jaksaa selata...ehkä Tekniikan Maailma voisi tämäkin asian ratkaista, sehän edustaa Suomessa puolueetonta ylin päätäntävaltaa teknisissä asijoissa...not..
     
  20. Arkkumies

    Arkkumies 3rd gear

    Mutta onko kovakattoinen kolmos/neloskopan Camaro/Firebird, coupe, hatchback vai sportsback? Ainakaan 2d hardtopiks en sanoisi.
    On kyllä hulvattomin "harraste" bemu joka tullut ihan hetkeen. Realistisesti: 20v vanha, yli 300tkm ajettu, keskimallin vitosbemari. Tuolla hinnalla saa jo ok-kuntoisen M5:n.
    Plussana päällä hoono soomi ja raksittu jokainen nettiauton lisävaruste liikkeen ilmoitukseen.
     
    Inlinee tykkää tästä.

Kerro tästä muillekin!