Autoilijoiden ja koko suomen alasajo

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja mietmi-3, 14.1.2021.

  1. Slant Sickness

    Slant Sickness Double Gearhead

    Tää on niin tätä. Ennen mökkeihin tuli yksi sanomalehti ja kuului yleisradion uutiset. Kommunisti luki Kansanuutisia tai Tiedonantajaa, demari Sosiaalidemokraattia ja kepulainen Maaseudun tulevaisuutta. Kokoomuslaisen saattoi tunnistaa valtamedian tulosta postilaatikkoon.

    ”Meidän landella” oli ukko, joka ajoi joka päivä kaupan baarille kaljalle ja keskustelemaan asiasta, kuin asiasta. Hänelle tuli ”koko paletti”, lehdet laidasta laitaan. Entisaikojen googlettaja siis. Avarakatseisempi kenties, koska luki näkökulmien kautta.

    Kirjastossa on paljon lukemista. Mä käyn kirjastossa joka viikko useita kertoja.
     
    Seevu tykkää tästä.
  2. fsvaasam

    fsvaasam Gearhead

    Jep. Olen samaa mieltä internetistä ja kaikesta siellä luettavasta hypetyksestä. Landellakin ruvetaan uskomaan vasta koronan tuhoisaan vaikutukseen kun pitäjän esson baarista jutturinki harvenee kunnolla.
     
  3. Mahtoiko ukko löytää lehdistä sävyerojakin?

    Suomettumisen aika
    Jakso 2: Ystävyyden journalismi - media rähmällään?
     
  4. Slant Sickness

    Slant Sickness Double Gearhead

    Ainakin oli kiinnostunut etsimään niitä. Ei ollut intenettiä, twiittauksia, lärvikirjaa, harrastepalstoja. Radio, TV ja lehdistö. Kyllä niistä jotakin löysi. Ketkä kykenivät, lukivat myös ulkomaan lehtiä. Suuri ja mahtavakin toimitti muutamaa suomenkielistä. "Maailma ja me". "Neuvosto-Karjala".

    Mutta niin kuin suomettumisen havaitseminen keskellä suomettumista, no sehän oli niin kutsuttu normaalitila silloin. Ehkä joku ajatteli, että, mitäs jos systeemi kaatuu. Mutta ne oli harvassa ainakaan ääneen ajattelemassa.
     
  5. Kemer

    Kemer 2nd gear

    Emma taitaa pistää semmoiset tavoitteet perääntymättä että myyntipalstat täyttyy ja fillarit kaivettava vajasta monenkin halusi tai ei,että semmoinen valintapesti päättäjäksi taas kerran koko suomen kansaa ja hyvinvointia ajatellen vaan pääkaupunkiseutuhan on suomi ja siellä syvänvihreiden pikapäätösten kanssa voikin nippanappa elää koska monille ei ole minkäänmoista autoa ja jos onkin niin julkisilla voi sukkuloida yötäpäivää eikä ne narise muutenkin kalliin ruuan tai palvelujen kallistumisesta kun tottuneet siihen jo sinne syntyessään/muuttaessaan,tukiluukut jyllää ja toisaalta hyvät liksat monellakin asuivatpa moskovan tyylisessä kolhoosilähiössä monikulttuurisessa ympäristössä tai pikkasen hienommalla alueella omiensa ympäröimänä.
    Kaikki palvelut on lähellä olipa mikä vaiva,tarve tahansa tai matkakuumetta ,virastoja ja taide+kultuurinautintoja myöden kera baarien ja ravintoloiden.
    Saattaapi päästä sähköfillarillakin hyvin hoidettuja pyöräteitä samaan tapaan kuin muuallakin suomessa kesää talvea:) ja mikäs siinä kun muu maa rahoittaa mukavasti palvelut sinne entistä enempi härskisti keskittäen heidän ilokseen,toki muillakin käyttöoikeus kunhan tulevat katsomaan ja käyttämään.
     
    Muokattu: 10.2.2022
  6. Bowtie

    Bowtie Double Gearhead

    Joku ehdotti että vihreiden mieliksi ei aurata mitään kevyen liikenteen väyliä fossiilisia polttoaineita käyttäen, kolatkoon soijamaidon voimalla ihan itse. Se olisi sitä vihreää siirtymää... Saattaa se sähköpyörä kulkea vähän kehnosti jos pyörätiellä 30 cm lunta.
     
    kad_boost, hartsa69, Poni -69 ja 1 muu tykkäävät tästä.
  7. Isamu

    Isamu 3rd gear

    Kaveri puhu yks päivä, että tarvis jättää vaikka viikon ajaksi kaikki dieselillä kulkeva huolto- ja tavaraliikenne veks helsingin alueelta ja ihmetellä miten pärjäävät siellä.

    Jätteet, auraukset, kauppojen toimitukset, huollot.

    Katsoa miten alkaa Emma Karin alahuuli väpättää kun kämppä kylmänä ja soijamaito kaupasta loppu sopertaessaan "yritysten ja ihmisten parhaaksi".
     
    riviera56, Turbiini ja Poni -69 tykkäävät tästä.
  8. Stang_81

    Stang_81 Double Gearhead

    Kun olis tehty ennen konvoita ja kun alko lunta tupruttaa urakalla, niin olis stadi nopeasti mennyt aikamoiseen kaaokseen. Autot jumissa, ratikat ei kulje, taksit ei kulje.

    Ehkä niin pitäis tehdä, että havahdutaan mihin kaikkeen niitä fossiilisia polttoaineita tarvitaan.
     
  9. fsvaasam

    fsvaasam Gearhead

    Se oli tämä:

    https://www.turku.fi/en/paatoksenteko/kaupunginvaltuusto/aloite/hae/1938247

    Tässäkin allekirjoittajana yksi valtakunnan kärkipoliitikoista. On pakko olla huolissaan nykypolitiikasta jossa rahat ulkomaille Sanna ja terroristilennättäjä Pekka ja muiden ihmisoikeudet ensin Maria sun muut äitiysloman tuuraajat Woke päissään ajaa kansantalouden kestämättömälle kuilun reunalle.
     
  10. max

    max Double Gearhead

    Vihreitten talutusnuorassa tässä on menty jo jonkun aikaa.
    Sitä vaan tavan jätkä ihmettelee kuinka tässä näin pääsi käymään?
     
    chevytb02 tykkää tästä.
  11. BRAKE DRUM

    BRAKE DRUM Double Gearhead

    Laihana lohtuna että iso osa meistä kerkiää delata tai dementoitua ennen kuin se suurin vihreä paska realisoituu.
     
  12. kustomkuuppa

    kustomkuuppa Gearhead

    Olisi ihan terveellistä cityvihreille että jonain pakkaspäivänä katkeaisi kaikilta sähkö ja lämmöt vaikkapa 12 tunniksi. Jokohan alkaisi ymmärrystä löytyä yksityisautoille kun naapurit lämmittelisi sellaisessa, kuuntelisi radiota ja lataisi puhelinta, helposti pari vuorokautta pysyy täyteen tankattu pikkuauto sillä lailla lämpimänä vaikka ei edes välillä sammuttaisi. Kehottaisi vain cityvihreää ikkunan raosta menemään lämmittelemään raitiovaunuun, tai kääntämään Joposta lämmittimen nupin kaakkoon.
     
    Seevu tykkää tästä.
  13. riviera56

    riviera56 Double Gearhead

     
  14. always bb

    always bb Gearhead



    Ollut aikaansa valovuoden edellä. Esimerkkinä Bernerin aseman tolppa stadissa sorry mogadissu
     
  15. BRAKE DRUM

    BRAKE DRUM Double Gearhead

    Suomen valtion ja kansalaisten etuja ymmärtävä ja ajava cityvihreä on samanlainen taruolento niin kuin esim hammaskeiju.
     
    dart -66 tykkää tästä.
  16. Rautamäki

    Rautamäki 3rd gear

    always bb tykkää tästä.
  17. Arkkumies

    Arkkumies 3rd gear

    Välillä tuntuu että viherhihhulit, monet päättäjät ja sun muut aktiivitissit ei tiedäkään, että Kehä kolmosen ulkopuolella on elämää.

    Tossa just kuuntelin sivusta Ylen uutisia telsusta ja siellä oltiin sitä mieltä että korkeat polttoainehinnat vaikuttavat enemmän keski- ja korkeampituloisiin ihmisiin, kuin matalatuloisiin. En tuosta enempää kuunnellu, mutta kuulostaa pirun tyhmältä.
    Päätelläänkö tässä että rikas ajaa enemmän ja siten polttoainekulut ovat suuremmat, vrt köyhä joka ajaa vain vähän, koska ei ole varaa ylimääräsiä ajaa.
     
  18. BRAKE DRUM

    BRAKE DRUM Double Gearhead

    Eipä ole vieläkään Helsinki vihreä onnela. Talvipyöräily on yhtä kyrpää eikä venttiilikumia (työläistoveri käytti useasti tälläistä sanontaa 80-luvun alkupuolella, perimmäinen merkitys jäi kuitenkin ikuiseksi arvoitukseksi)

    https://yle.fi/uutiset/3-12311868

    Lupauksista huolimatta Helsingin pyörätiet pysyvät osin lumen ja jään peitossa – Triplan viereistä tietä ei suolata, koska seinä voi kärsiä
     
  19. teddy99

    teddy99 Gearhead

    Kyllä tuohon on selvä logiikka: Pienituloisten elämään ei polttoaineen hinnan nousu vaikuta, kun ne on tässä maassa kyykytetty jo ajat sitten autottomiksi = työttömiksi. Ja ne, joilla vielä on hallussaan auto, pidetään automaattisesti keski- tai suurituloisena.

    Tämä ongelma ratkaistaan helposti: Laitetaan polkupyöräilijöille tasa-arvon nimissä autoilijoiden tapaan 500 - 1000 euron vuotuinen ajoneuvo- / käyttövoimavero ja kas, sen jälkeen pyörätiet ovat hyvässä kunnossa. Tai jos tämän seurauksena näiden ammattivalittajien pyöräilyinto lopahtaa, niin aina parempi: Säästyy paljon rahaa, kun yhteiskunnan ei tarvii enää tehdä, eikä ylläpitää pyöräteitä. Autoilijat tosin ei vieläkään ole pääseet ajamaan hyvin hoidetuilla teillä, vaikka ovat maksaneet auton käyttöön liittyviä veroja vuosittain muutaman miljardin verran jo muutaman vuosikymmenen ajan...
     
    malvasto, vanilla, Swinger ja 3 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
  20. jpalvima

    jpalvima 3rd gear

    Jep. Ja kaikki joukkoliikenne hinnoitellaan 3x kulut, lisäksi pitää hankkia vuotuinen joukkoliikennelisenssi joka menee henkilön painon mukaan. Sitten pakollinen lääkärintarkastus vuosittain, ilman tätä ei saa lisenssiä ostaa lippua. Pakollinen tapaturma- ja vastuuvakuutus myös. Ja tästä maksetaan vakuutusmaksuvero tottakai.
    Vastineeksi saa matkustaa jos liikenneväline sattuu tulemaan paikalle, voi olla että penkki repsottaa ja ikkunasta vetää mutta tämän systeemin pitää tuottaa x Mrd euroa vuodessa eikä raha riitä kaikkeen.

    Jos joku narahtaa niin 5 x maksut ulosottokelpoisena.
     
    teddy99 tykkää tästä.

Kerro tästä muillekin!