Autoilijoiden ja koko suomen alasajo

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja mietmi-3, 14.1.2021.

  1. BRAKE DRUM

    BRAKE DRUM Double Gearhead

    Omien vähäisten havaintojeni mukaan stadilainen ja helsinkiläinen eivät ole synonyymejä.
     
    dart -66 tykkää tästä.
  2. mcmies

    mcmies Gearhead

    Siltä tosiaan näyttää. Kun "huviajelu" on vähenemään päin bensan hinnan takia, se on monen kommentaattorin mielestä aivan oikein ja osoittaa, että bensan hintaa kannattaisi nostaa lisääkin, loppuisi se "huviajelu" sitten kokonaan. Vastenmielistä luettavaa.

    Mietityttää, että ovatko tuohon tapaan kommentoivat yksinkertaisesti niin tyhmiä, etteivät osaa ajatella asiaa paria askelta pitemmälle, vai onko vihreä aivopesu estänyt ajattelun. Kannattaisi nimittäin miettiä perinpohjaisesti esimerkiksi sellaisia kysymyksiä, kuten että onko "huviajelu" todellakin tarpeetonta, tai että mitä kaikkea siitä seuraa, jos "huviajelu" lopetetaan korottamalla bensan hintaa. Hyödyllistä olisi pohtia myös sitä, että mikä se onkaan omien "huvien" hiilidioksiditase.
     
    vanilla, Retem, Swinger ja 1 muu tykkäävät tästä.
  3. Stang_81

    Stang_81 Double Gearhead

    Huviajeluahan on monenlaista. Kyllä monessa perheessä ajetaan aivan turhanpäiväisiä ajoja, kun kuskataan mukuloita harrastuksiin koko ilta, saati että aikuiset ihmiset käy jollain saviruukkujen teko kursseilla. Saati että jos on hevosia sun muita lemmikeitä, hevosiakin kuskataan ympäri suomen, ratsastetaan jollain kentällä ja kuskataan takaisin.

    Polttoaineenhinta silloin koskettaa aika lailla kaikkea hupia. Ja jos ihmiset jättää huvit pois, niin tulee aika synkeää sakkia. Ei tule uusia Teemu Selänteitä, eikä Janne Ahosia.

    Saati että ne nuoret syrjäytyy. Oikeastaan parempi jos nuori tai aikuinen ajelee ennemmin autolla, kuin on kaljapullossa kiinni.

    Nykyisessä ilmastokiimassa ei oikeastaan osata ajatella tarpeeksi isosti, mihin kaikkeen polttoaineen hinta vaikuttaa. Päättäjissä on aivan liikaa kaupunkilaisia. Mä olen todennut jo vuosia sitten ja vieläkin, et jokaiselle kansanedustajalle pitäisi antaa punainen lada ja punainen tupa noin 50 kilsaa arkadianmäeltä. Että pääsisi kokemaan mitä se elämä on muualla kuin ratikkakiskojen läheisyydessä.
     
    Topsa-, vanilla, dart -66 ja 2 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
  4. spinout

    spinout Gearhead

    Luen Ylen nettiuutisia joka päivä. Omituista, että iso osa Yle-tunnuksen omaavista, jotka pääsevät kommentoimaan artikkelia on näitä aivopestyjä CO2-neutraaleja, joita itseään ei koske mitkään hinnannousut, kun esim. "bensa ei vieläkään tarpeeksi kallista".

    Sen sijaan iltapäivälehtien lukijakommenteissa tunnuksen omaavat lähes kaikki purnaavat kovia hintoja, viherkuher-kaheleita ja hallituksen toimintaa vastaan.

    Hyppään useimmiten juttujen kommenttiosioiden ohi kokonaan, varsinkin jos kommentteja on paljon, koska niihin tuhraantuu aivan liian paljon aikaa ja polla kärsii turhaan.
     
    Muokattu: 13.2.2022
    vanilla ja Seevu tykkäävät tästä.
  5. Slant Sickness

    Slant Sickness Double Gearhead

    Palstat ovat moderaattoreidensa tulos. Iltalehti on erään lainen mv-lehden jatkumo sensaatiohakuineen ja ”lukijain” kommenttien avulla boostaamisineen. Epäilen, etteivät useat kommentaattorit lue juuri otsikkoa pidemmälle ennen kuin ”mielipide” on valmis julkaistavaksi. Taitava on se ken saa semmoisen kommenttipalstan sisällä asiakeskustelua aikaiseksi.
     
    Seevu tykkää tästä.
  6. Dataviilaaja

    Dataviilaaja Gearhead

    Jos bensa alkaa käymään kalliiksi, voi olla kannattavaa ostaa lentoliput ja siirtyä vihreästi kruisailemaan vuokra-autolla jonnekin, jossa on pumpulla erinäköiset hinnat. Sitten taas Airbusilla takaisin sorvin ääreen. Paljon halvempaa lentää 20tkm, kuin ajaa murto-osa siitä. :p
     
    vanilla, Stang_81, Swinger ja 1 muu tykkäävät tästä.
  7. Pannu H-D

    Pannu H-D Gearhead

    Ja kun bensan myynti vähenee niin samalla valtion tulot vähenee joka tarkoittaa että jotain muuta täytyy verottaa lisää. Valitettavasti.
     
    vanilla ja Swinger tykkäävät tästä.
  8. Slant Sickness

    Slant Sickness Double Gearhead

    Mitä nyt on tullut noita valtion tulo- ja menoarvioita ”budjetti” tutkittua, niin alv ja tuoteverot ovat lähimenneisyydessä nousseet suht paljon tulo ja osinkotuloverojen kustannuksella. Rahaa on jossakin tai sitä tulee useille ”tax free” mutta ostoksilla vielä käydään.
     
    vanilla tykkää tästä.
  9. Swinger

    Swinger Gearhead

    Tätä on tullut harrastettua jo pitkän aikaa! Tosin kannattaa ostaa oma auto ja jättää se odottamaan seuraavaa reissua ni ei tarvii ajaa millään vuokraamon autoilla
     
  10. mcmies

    mcmies Gearhead

    Justiinsa tätä tarkoitin. Ei kannattaisi pyrkiä kieltämään toisten huveja, kun sama "vika" on mitä todennäköisemmin omassakin pesässä. Ei ole hiilivapaata tenniksenpeluu, oopperassa käynti eikä edes pilvenpoltto kalliolaisessa kuplassa.
     
    Zejk1, dart -66, vanilla ja 3 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
  11. Stang_81

    Stang_81 Double Gearhead

    Ja kaikissa noissa tulee niitä kauheita päästöjä ihan hirviästi. Eikä niitä edes noteerata. Eipä tässä nyt olympiakisojen allakaan ole tullut yhtään kriittistä kirjoitusta valtamediassa, jossa todettaisiin minkälainen ympäristökatastrofi on lennättää kilpailijat, media ja turistit paikan päälle, ainoastaan ihmisoikeuksista oltiin huolissaan.
    Näissä päästöasioissa unohtuu se suo siellä, vetelä täällä. Kun kaikki vaikuttaa kaikkeen, kallistunut energia nostaa hissukseen kaikkia hintoja tai sitten valtion pitää jollain lailla kaivaa rahaa niiden tukemiseen.
    Noh, onpahan oma työnantaja tekemässä ekotekoa, kun pistetään kalusto keväällä seis, lopullisesti. Ja tuskin siitä ekotekoa tulee, kun eiköhän seuraava yrittäjä saavu paikalle liikennöimään huonomman päästöluokan omaavalla kalustolla.
     
    Artsi Bunker ja vanilla tykkäävät tästä.
  12. Retem

    Retem Gearhead

    "Poliitikko" ja "vastuu"? Sanat jotka ei yleensä mahdu samaan lauseeseen. :poff:
     
    Isamu, mach71 ja dart -66 tykkäävät tästä.
  13. kustomkuuppa

    kustomkuuppa Gearhead

    Onneksi on useampi auto ja näin talvella en ajele juuri muilla kuin sillä vähäjanoisimmalla. On sitten niiden muiden tankeissa muutaman viikon reservi jos menee hinnat ihan älyttömiksi tai vaikka myynti loppuisi kokonaan.
     
  14. fsvaasam

    fsvaasam Gearhead

    Ei tainnut olla uutista -08 pankkikriisin aikaan että: Epänormaali aika alkaa: Lainan korot poistuu ja energia halpenee.

    Ainakaan itse en huomannut henkilökohtaista nousukautta tällöin alkavan.
    PK-seudulla yksin asuntolainaa halajava ei välttämättä saa edes lainaa kun tulot ei riitä lainan hoitoon.

    Jos kaikkeen vaikuttavassa energianhinnassa ei ole progressiota, tuuli ja vesivoimasta puhumattakaan niin melko epävarmoja aikoja on luvassa. Kriiseilläkin on aina hyötyjänsä ja vaikuttaa että vihreä siirtymä vauhdittaa asiaa kunnolla. Alkuperäinen vihreä ideologia eli luonto ei ole taaskaan saamapuolella ensimmäisten joukossa.
     
    Seevu tykkää tästä.
  15. Slant Sickness

    Slant Sickness Double Gearhead

    Korot ne on valtionlainoissakin. Ja kohta enemmän plusmerkkiset.
     
  16. fsvaasam

    fsvaasam Gearhead

    Totta. Velanotto on ollut melko noususuhdanteista ja holtittomuus tuntuu olevan sen kaltaista että ei niitä tarvitsekkaan maksaa takaisin kunhan velanhoito ja korkojen maksukyky säilyy.
     
    Stang_81 tykkää tästä.
  17. Slant Sickness

    Slant Sickness Double Gearhead

    Ei pankit huvikseen rahaa lainaa. Sille ei vaan ollut tässä välillä oikein hyviä kohteita, missä makuuttaa. Nyt on.
     
  18. fsvaasam

    fsvaasam Gearhead

    Koko globaali rahajärjestelmä on niin kieroutunut siihen luoduilla koukeroilla että ei tavallinen tallaaja edes ymmärrä kaikkea logiikkaa mutta tavoitteena on aina että rahaa tulee, luodaan minkälainen järjestelmä tahansa.
    Hassua sekin että kiina on suurin jenkkien yksittäinen lainoittaja ja he ovat kauppasodassa keskenään. Lieköhän suomen ja eu-malli omittu tällaisista ihanteista.
     
  19. Slant Sickness

    Slant Sickness Double Gearhead

    Juu en ymmärrä kuvioita. Suomen pankki ei saa lainoittaa Suomen valtiota. Mutta ilmeisesti melko monta lainaa on hoidettu "kotiin" siten, että Suomen valtio lainaa ulkomaalaisista lähteistä rahaa, jonka jälkeen Suomen pankki ostaa sen velan alkuperäiseltä lainaajalta ja pistää velkakirjan holviin. Mutta osa lainoista on kuitenkin kaupallisilta toimijoilta ja ne lainat voivat alkaa kalliiksi.
     

Kerro tästä muillekin!