Sähköauto-uskovaisuus

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Merkki- ja mallikeskustelu', aloittaja viikinki75, 10.4.2019.

Ketjun tila:
Ketju suljettu.
  1. Swinger

    Swinger Gearhead

    Aalto-yliopiston tutkijat ovat kehittäneet sähkönsiirtotekniikan, jolla voidaan ladata langattomasti jopa liikkuvia laitteita – mukaan lukien autoja

    tässähän olisi hyvä bisnes idea esim moottoriteille. Ajaa polttomoottoriautolla joka varustettu sähköauton langattomalla latauksella edes takaisin ja latailee liikkuvia sähkiksiä ni ei tarvii niidenkään aina pysähtyä juomaan kahfetta ja sämpylää niin kuin he aina itse kertovat tekevänsä
     
  2. Rihma

    Rihma 2nd gear Bannattu

    Mitä ihmettä mä just luin? Nyt alkaa parinvaihtajalla sutimaan hihna jo kovaa. Vedä nyt vähän happea niin jaksat convoyssa sekoilla oikein tuelta.
     
  3. Swinger

    Swinger Gearhead

    Aikaisemminkin huomannut että sä et oo penaalin terävin kynä ja lukutaidottomuutesi ei jaksa yllättää
     
  4. Väpsy

    Väpsy Gearhead

    Nimenom... Eikun, siis, täh?
     
  5. -late-

    -late- Gearhead

    Ei motarilla tartte mitään langatonta latausta rinnalla ajelevaan hemitrukkiin. Sen kun työntää vaan perseuksesta niin sähkäri saa regeniä.

    Riviankin saa regeniä jahka hemppa saa sen kiinni akun tyhjennyttyä niinko tossa videossa nähtiin. Liekö vorttikaan koskaan noin kiihtyny?
     
    Muokattu: 3.2.2022
    Swinger tykkää tästä.
  6. BRAKE DRUM

    BRAKE DRUM Double Gearhead

    malvasto, kerkko, Seevu ja 1 muu tykkäävät tästä.
  7. jänis2

    jänis2 3rd gear

  8. Slant Sickness

    Slant Sickness Double Gearhead

    Ei taida kannattaa odottaa hinnanlaskua. Suomi on tuonkin jälkeen nettotuoja. Myyjät vähenevät.
     
  9. puusilmä

    puusilmä Gearhead

    mach71, malvasto, dart -66 ja 3 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
  10. Slant Sickness

    Slant Sickness Double Gearhead

    Tuossa on jo vähän harrastusta mukana. Latauspisteiden verkoston on pakko tihentyä. Sen jälkeen vanhat, jo osan akkukapasiteetin menettäneet ja halpissähkikset pikkuakuilla ovat ihan käypäisiä.

    Harmittaa edelleen, etten käynyt ajallaan tilaamassa uutta Seat Mii electriciä 15 keur hintaan. Niitähän oli joku vuosi sitten jaossa tarjoushintaan. Ainoa matka, missä Miin vajaa 200 km range on huolella alimittainen, on mökkireissumme. Kaupungissa ei mitään ongelmaa, eikä myöskään mökkipaikkakunnalla. Mut jos kerran lataisi matkalla, niin jo vain pääsisi perille.
     
  11. puusilmä

    puusilmä Gearhead

    Mutta tuossakin on jo autoon sijoitettu käsittääkseni 10000€, hieman ihmetyttää miten porukka on vieraantunut normaalista auton käyttötarpeesta. Tässä on nyt lukenut uutisia 20 vuotta uusista akkuteknologioista nopeine latauksineen, mutta mikään niistä ei ole realisoitunut tuotantoon saakka, samat ongelmat tulevat olemaan tälläkin akkusukupolvella. Mutta ei onneksi koske meikäläistä, kaikkihan voi ajaa millä haluaa
     
    Swinger tykkää tästä.
  12. kerkko

    kerkko 3rd gear

  13. puusilmä

    puusilmä Gearhead

    Mutta ihan oikeasti, kenellä on varaa tuohon, millä ne reissuajot suoritetaan? Voin myöntää, että varmaan 90% ajoistani pystyisin ajamaan sähkiksellä. Mutta millä ne muut ajot? Meidän perheessä minä olen isäntä, ei auto, kyllähän minä määrittelen meillä tai vaimo, missä poiketaan kahveella tai syömässä...
     
    Muokattu: 13.3.2022
    mach71, Kalja imuri, malvasto ja 4 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
  14. kerkko

    kerkko 3rd gear

    Eikös se ole noin kaiken ajon kanssa? Johonkin sopii pakettiauto, johonkin neliveto, johonkin hobbyvaunu ja johonkin prätkä? Joskus joutuu valitsemaan työkalun työn mukaan?
     
  15. puusilmä

    puusilmä Gearhead

    Joo sorry, me eletään näköjään ihan eri maailmassa. Väitän että suurin osa ihmisistä valitsee sen, mikä yleisesti sopii parhaiten omaan käyttötarkoitukseen. Bensa/diesel-autolla ei tarvi kovin tarkasti määritellä sitä.
     
    Swinger tykkää tästä.
  16. puusilmä

    puusilmä Gearhead

    Joo ihan mielenkiinnosta vielä kysyisin, mikä olisi valintasi sähköautona noiden vaihtoehtojen kanssa?
     
  17. J.J.

    J.J. Gearhead

    Suomalaisen katsastetun auton keski-ikä nousi juuri 14,5 vuoteen. Ja ikä tulee vaan nousemaan. On vielä hyvin kaukaista utopiaa tuo autokannan muutos ellei tehdä jotain merkittäviä muutoksia järjestelmään.
     
    Swinger tykkää tästä.
  18. kerkko

    kerkko 3rd gear

    Hyvä kysymys. Tarjolla on järkeviä, vielä puuttuu mielenkiintoiset. Eli minulle kaksioviset ja avot. Kombiwagen, käyttis ja hobbyvaunu samassa. Yhden päivän ajelin ID3:lla. Oli aika hieno vekotin sekin, vaikka ei muuten sytytäkään.
     
  19. Arkkumies

    Arkkumies 3rd gear

    Tässä ei ole niinkään kyse käyttötarkoituksesta, vaan kuinka sähköauto soveltuu niistä kaikkiin.

    Niihän se menee, että sähkärissä pikkuauto rajoittuu enemmän pikkuautojuttuihin.
    Esim. VW Up, ihan selkeä kaupunkiauto, mutta koska bensa vie vähän tilaa nii siihenki on laitettu 35l tankki, jolla pääsee kuitenkin vähintään 600km.
    Jos polttomoottoriautoja tehtäis samalla jujulla, niin oisko Upissa tarkoituksensamukaisesti joku 10l tankki? Kuulostaa ihan pöhköltä.

    Pieniä sähköautoja ei saa pitkällä kantamalla ja sähkärit hyvällä kantamalla ovat isoja autoja ja ovat hiivatin kalliita, ja tulevat pysymään kalliina pitkään, käytettyinäkin.
     
  20. puusilmä

    puusilmä Gearhead

    Ihan hyvä vastaus. En tosin ymmärrä miten neliveto, pakettiauto, hobbyvaunu ja prätkä liittyy ID3:een mitenkään
     
Ketjun tila:
Ketju suljettu.

Kerro tästä muillekin!