Autoilijoiden ja koko suomen alasajo

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja mietmi-3, 14.1.2021.

  1. Dataviilaaja

    Dataviilaaja Gearhead

    Nimenomaan. Toisaalta ei kuitenkaan vielä niin kuuma, että ilmastoinnin puuttuminen maijan asiakasosastolta harmittaisi kohtuuttomasti.
     
    Inlinee ja maxvo2 tykkäävät tästä.
  2. Slant Sickness

    Slant Sickness Double Gearhead

    Sama ilmaa me hengitellään joka puolella palloa.
     
  3. Poni -69

    Poni -69 3rd gear

    No ei tasan hengitellä.. :poff:
     
    Inlinee tykkää tästä.
  4. Slant Sickness

    Slant Sickness Double Gearhead

    Aika vaikea on estää ilmansaasteita liikkumasta passien ja viisumienkaan kanssa. Ukrainalaiset testasivat asian. Säteilevä materiaali oli ilmatilassamme paljon nopeammin kuin viralliset tiedotteet siitä, että hups, nyt sattui käymään huonosti.

    Intialaiset polttavat hiiltä voimalaitoksissaan saadakseen aikaiseksi sähköä, joilla ajavat asuntojen ja toimistojen jäähdytyskoneita. Harmi vaan, ettei peltomaiden jäähdytystä saatikka kasteluvettä varten riitä energiaa. Siksi ruoka käy ensiksi tosi kalliiksi ja lopuksi sitä ei enää riitä kaikille. Silloin alkaa kaikkein isoin vaellusliike.

    Elokapinointi on tehokasta. Tätäkään keskustelua ei olisi käyty ilman.
     
    Seevu tykkää tästä.
  5. Stang_81

    Stang_81 Double Gearhead

    Intiassa ja muuallakin se oikea ongelma on hillitön lisääntyminen, jonka takia se ruuantuotanto ei riitä. Viljely niissä maissa on kuitenkin vielä turhankin tehotonta tuotantoa, joten sadot on sitten mitä sattuu.
    Nyt kun pari maata sotii, niin ensi talvena tulee olemaan nälänhätä kehitysmaissa. Ja niissä maissa voisi saada jopa pari satoa per vuosi parhaimmillaan. Jota ei tapahdu. Ja on aika uskomatonta miten paljon maihin tuodaan ruokaa ulkomailta, egyptikään ei pärjää ilman, sama monessa muussa missä on holtittomasti lisäännytty.
    Elokapinoinnin oikea ongelma on se, ettei ymmärretä että se loputon väestönkasvu tuo enempi saasteita. Yhä useampi kehitysmaalainen haluaa oman mopon/auton, älykännykän ja telkkarin. Ja moni niistä saakin. Siihen ei tule muutosta, vaikka me täällä pistettäis autot telakalle ja elettäis pettuleivällä ja sata varmasti, se kaikki muu mitä tuolla tapahtuu, saastuttaa palloa paljon enemmän kuin mitä me pystyttäis täällä tekemään.
     
    dart -66, Inlinee, Seevu ja 1 muu tykkäävät tästä.
  6. mopo-ukko

    mopo-ukko Gearhead

    Passaa siinä kadulla nyt istuskella kun on pesty hiekat pois,toisaalta istunnon aikaan olisi hyvä hetki pestä sitä katua kunnon paineella.
     
    Artsi Bunker tykkää tästä.
  7. max

    max Double Gearhead

    Näiden äidin kullanmurujen ei tarvitse välittää esim.ambulanssin kiireistä ajamista,jossa voi olla hetkistä kiinni jolloin potilas menehtyy.
    Helvetin itsekästä ja ylimielistä käytöstä tältä paskaporukalta.

    Kyllä ne vesitykkiä tottelisi,ja sen käyttö olisi oikeutettua vaikkapa em.asian takia.
    Varjopuolena on vaan se,että tämän jälkeen Anni Sinnemäki ja Li Andersson nostavat hirveän metelin "liian kovista otteista" ja taas meni homma tutkintaan.
     
  8. Tämä on se perusongelma, josta halutaan olla hiljaa.

    Tässä muuten aiheeseen liittyvä päivän uutinen:

    Vielä hetken Kiina on suurin

    Intiasta tulee pian maailman väkirikkain maa, mutta onko sillä mitään väliä?

    MAALISKUUSSA räpsähti: Intian väestönkasvua seuraavan Medindian-sivuston laskuri kertoi Intian menneen väkimäärässä Kiinan ohi. Viime vuoden lopussa Kiinassa oli maan tilastoviranomaisten mukaan 1,413 miljardia asukasta. Maaliskuun 4. päivä intialaisia oli luotettavana pidetyn sivuston väestökellon mukaan 1 415 653 821.

    Twitterissä paalutettiin historiallista hetkeä. Moni lehti uutisoi. Iso uutinen se olisikin — jos tieto vain pitäisi paikkansa. Intian viranomaiset eivät ole vahvistaneet lukuja.

    Väkiluku on herkkä ja kuohuttava asia sekä Kiinalle että Intialle.
     
    Seevu tykkää tästä.
  9. Slant Sickness

    Slant Sickness Double Gearhead

    Lisääntyminen, yhden naisen lapsien lukumäärä, vähenee automaattisesti sen myötä, kun eloon jäämisen todennäköisyys kasvaa ja vanhuksille on muitakin seniorivaiheen mahdollisuuksia kuin omien lasten elätettävänä olo. Sata vuotta sitten keskimääräinen lapsiluku Suomessa oli samaa luokkaa kuin mitä nyt noissa voimakkaan väestön kasvun keskittymissä. Oletus oli, etteivät kaikki jälkeläiset elä aikuisiksi asti.
     
  10. Stang_81

    Stang_81 Double Gearhead

    Aika mahdotonta noissa maissa on muuttua täysin pohjoismaiseksi hyvinvointivaltioksi.
     
  11. Slant Sickness

    Slant Sickness Double Gearhead

    Ei tarvitse. Myös katolisissa etelän maissa lisääntyminen on vähentynyt elintason noustessa tarpeeksi. Ja monessa muussakin paikassa. Jopa kiinalaisnaiset tekevät tietoisia valintoja asian suhteen. Tytöt koulunpenkille on tehokas menetelmä. Siksi ne talebanit kouluja vastustavat.
     
  12. Tämä ei ole välttämättä mikään luonnonlaki. Duodecimin artikkelista:

    Maailman väestönkehitystä koskevat ennusteet nojautuvat ainakin peitetysti olettamukseen, että väestöllinen muuntuminen toteutuu myös kolmannessa maailmassa. Vaikka tämänsuuntaista kehitystä on havaittavissa joissakin kehitysmaissa, sen syyt saattavat olla toisenlaisia kuin aikanaan Euroopassa. Mitään vakuuttavaa näyttöä ei ole siitä, että kehitys seuraisi samantapaista polkua runsaan syntyvyyden maissa, eikä siitäkään, että syntyvyyden väheneminen jatkuisi kaikkialla siellä, missä perheiden koko on alkanut pienentyä.
     
  13. Slant Sickness

    Slant Sickness Double Gearhead

    Toistaiseksi on kuitenkin toiminut noin ja suuntakin on pysynyt yllä. Suomessa on tehty jos minkämoisia avauksia uusiksi perhe-etuuksiksi, muttei kehityksen suunta näytä niilläkään toimin kääntyvän. Lisäksi muutosnopeus on ollut huima. Nuoret naiset ovat tietoisia paitsi ympäristöstään, myös oman elämänsä hallinnasta.
     
  14. Ratrod34

    Ratrod34 Gearhead

    Ihmisiä pitäs keskittää ennemmin asumaan päiväntasaajan lähelle koska siellä ihmisen tuottama hiilijalanjälki on pienempi kuin täällä pohjoisessa, nyt vihreät toimii juuri ilmastoa tuhoten koska pyrkivöt lisäämään ihmisten määrää täällä pohjolassa.
     
    karra ja Inlinee tykkäävät tästä.
  15. Slant Sickness

    Slant Sickness Double Gearhead

    Siellähän niitä eniten onkin. Vielä. Mikäpä olisi imeskellä pillillä Pina Coladaa Malaysian kaltaisessa ilmastossa paitsi se, että se ilmasto alkaa mennä pilalle ilmaston muutoksen myötä. Muuttoliikkeessä väki vaeltaa sinne, missä pystyy paremmin elämään.
     
  16. BRAKE DRUM

    BRAKE DRUM Double Gearhead

    Elokuvassa Inside Man on myös viittaus Pina Coladan imeskelyyn pillillä.

     
    Muokattu: 8.5.2022
  17. Inlinee

    Inlinee Gearhead

    Vitut kun ne vaeltaa minne tahansa missä on niin sinisilmästä päättäjää et "Manun illallinen" on tosiasia, eikä mitään Arto Tammisen utopiaa..
     
    Swinger tykkää tästä.
  18. Slant Sickness

    Slant Sickness Double Gearhead

    Sitäkin esiintyy. Yleensä kuitenkin parempiin olosuhteisiin. Ja mikä oli se pointti, niin tähänastiset vaellukset on vain aavistus siitä, mitä on edessä, jos kuumemmilla alueilla elo käy kestämättömäksi.
     
  19. teddy99

    teddy99 Gearhead

    Harmi, etten itse osaa kirjoittaa paskaa, jolla parantaisin merkittävästi omaa hyvinvointiani muiden kustannuksella. Onneksi Suomessa on edelleen autoilijoita, kuten allekirjoittanut, joilta voidaan riistää aina lisää, kun esim. näin tärkeisiin hankkeisiin tarvitaan rahaa:
    https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000008796235.html
     
  20. Slant Sickness

    Slant Sickness Double Gearhead

    Heh. Mulla on hyllyssä väitöskirjan suomennos. Väitöstilaisuus on ollut alunperin ranskaksi ja sitä varten on tuotu ulkomaalainen vastaväittelijä. Aiheena on ruuan lämmittäminen mikroaaltouunissa. Osa noista väikkäreistä on nimen omaan ”opinnäytetyö”, jolla on osoitettu jonkun jatko-opiskelijan kyvyt tehdä tutkimusta. Voipihan käydä niin, että mikroaaltouunista väitellyt, kuten myös kakkakikkareista saman tehnyt on työllistyvä, koska pystyi … no joo. Useimmat apurahat tutkimukseen tulevat yksityisiltä rahoittajilta.
     

Kerro tästä muillekin!