Suomen nopein vuonna 1970

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja C5_Z06, 11.1.2012.

  1. Volvo-foorumilla on yksi 300 km/ kulkenut Volvo 245:



    Noissa vauhdeissa alkaa tulemaan aerodynamiikka vastaan..
     
  2. Slant Sickness

    Slant Sickness Double Gearhead

    Noissa kisoissa farmariauton kori saattaa olla porrasperäistä sedania etevämpi.
     
  3. Saattaa olla juu, mutta tarkoitin sitä laajemmin, että tuossakin alkoi keula kevemään jne. Ei noita vanhoja perheautoja ole noille vauhdeille suunniteltu.
     
  4. Slant Sickness

    Slant Sickness Double Gearhead

    Eikös se thriatlonikelpoinen Corvette SIX-5 käynyt aika liimitillä nopeuksissa ennen kuin sai diffuusorit pohjaansa? Siis sen kopan ominaisuus oli tehdä nostetta ylenmäärin ja lentoon lähtö oli jo ollut lähellä vielä 2 alkuisissa nopeuksissa?

    Uudet perheautot vähine kulutuksineen on todennäköisesti kaikki parempia ilmanvastuksiltaan kuin tiiliskiven mallinen muinaisfarmari.
     
  5. Fuselage

    Fuselage Gearhead

    Se on muuten vinkeä tunne, kun +200kmh vauhdissa eturenkaat nousee irti maasta. Ja tämä tapahtu C4 Corvetella. Opel Omega + hieman lopussa oleva alusta + sopiva loiva heitto tiessä = miksi me katselemme puiden latvoja. Lähti se vette samantien Hämeenlinnaan alusta remonttiin.
     
    Kustom STW ja isalmela tykkäävät tästä.
  6. C5_Z06

    C5_Z06 Double Gearhead

    Wanha ketju mutta mukava muistella foorumin menneitä aikoja.

    Kävin jokunen vuosi sitten Poliisimuseossa Tampereen Hervannassa. Siellä oli näytillä aikakauden poliisitutkia.

    Ei niissä kyllä lukemat rittääneet lähellekään 285 km/h. Kuvankin otin, mutta en nyt ala sitä enää etsimään. Helpointa on käydä itse katsomassa museossa.
     
  7. C5_Z06

    C5_Z06 Double Gearhead

    NY4dHT tykkää tästä.
  8. Kylmit

    Kylmit 2nd gear

    Aihetta viistäen, tämä kyseinen GT40 olisi kaupan.

    https://www.fiskens.com/cars-for-sale/Ford-GT40/13756.htm
     
  9. NY4dHT

    NY4dHT 3rd gear

    Varmaankin aika lähellä oikeaa vastausta. Mutta ei kannata unohtaa 440-koneella ja 2.76 aavikkoperällä varustettuja Mopareja. Ne kulki (automaattilaatikolla) noin 235 - 240 km/h vaikka mittaria riitti vain kahteensataan.
     

Kerro tästä muillekin!