Koko harrastuksen tulevaisuus...huono?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja Cocco Bill, 15.12.2018.

  1. PPRCuda

    PPRCuda Double Gearhead

  2. Stang_81

    Stang_81 Double Gearhead

    ^Isommat tapahtumat voi hyvin. Mutta pienemmissä on tainnut käydä kato. Oltiin tuolla Naapurissa kahvilla pari tiistaita sitten, niin oli aika hiljaista. Viime kesänä vähintään kymmenen autoa aina ja enemmänkin, nyt oli kolme vakikävijää ja pari kävi kääntymässä. Samahan se oli siinä kevään länsi-uusimaa kruisingissakin, väki oli vähissä. On jotkut kerhotkin peruneet tapahtumia kun ennakkoilmoituksia ei ole ollut tarpeeksi.

    Nyt ihmiset laittaa rahansa isoihin tapahtumiin ja voi olla että pienet tapahtumat joko kuolee pois tai niistä tulee kavereiden kahvitteluja.
     
  3. Cocco Bill

    Cocco Bill Gearhead

    Piiiitkästä aikaa täällä.....ou nou:rolleyes:...taas tuo.
    Noh,mukava jotta tätäkin ketjua yhä kommentoidaan vaikkakin aloitusaihe perinteisesti rönsöillyt kauas itse aiheesta tai ainakin kovin laajalla kaarella jos koittanut yhteyttä hakea aloitukseen mutta kunhan innoittaa avautumaan niin hyvä.

    Tänä kesänä onkin tullut ajettua ahkeraan,varmaan sen takia kun itketään bensan kalleutta ja kun juuri kukaan muu näytä ajavan joten 2 kärpästä 1 iskulla niin saapahan ihmiset aiheen ihmetellä jonkun tyhmyyttä heidän upeaan sähköhybridiiin verrattuna ja saatu niitä kaivattuja tankkauskommenttejakin joko ihan sanallisesti tai pään+silmienpyörittelyn muodossa ennätysmäärä...onpa aika ekofossiilisaastuttaja tollo tyylisiä eikä siis ihailevia:)
    Toki aina joskus jonkun vintage"raudan" nähnyt joskus mutta sanotaanko jotta "sormissa ja varpaissa" kesän saldo paikkakunnalla jos eri yksilöistä puhutaan ja niistäkin ohikulkijoita osa jotka pakolliselle ABC tarpeelle pysähtyen.

    Muutama trailerikyyditys myös bongattu saman huoltamon pihassa esim viime viikolla transitin vetämä 2ovinen 57 chevy ja kuski tietty luokkaa viiskymppinen joka kommentokin jotta poikaa ei voisi vähempää kinnostaa isän harrastetouhun jatkaminen kun asiaa sivuttiin...sääli kun niitä 57 chevyjäkin oli kuulemma enempikin kuin tuo 1.

    ilmat on ainakin olleet hyvät ajella mutta ikäväkseni tarttee todeta jotta räpylää ei ole pahemmin tarvinnut nostella toisille jenkkiautoilijoille arkisin kun semmoisia ei ole ja puhutaan yhä vintagekalustosta elikkäs kuullut jopa vanhojen vakavaraisten suusta ettei enää ajeta raudalla...ei ei..niin kallista bensaa...hohhoijaa.... mutta silti käyttiksenä kolmenkympin kutosbemari tai joku vastaava iso mersu /audi bensana jos dieselinäkin jolla kyllä näyttää olevan varaa ajaa ja vaihdella tyyriimpiinkin ,outoa,pelkkää säästöä jo ostettaessa verrattuna perinnerautaan.

    Se on ilmeisesti tavara erihintaista mihin tankkiin lorottaa puhumattakaan mihin sitä jo ehkä ikiajat omistamaansa, säilömäänsä ja kunnostamaansa rautaansa säästää jos suht ajokunnossa eikä kait ne isommatkaan työmaat enää "markan litrahintoja" näe innoittajaksi tai mitään entisten nuorten jenkkibuumia jossa tälle meidän 10v "mikapetterille" säästelen vai odotetaanko taas sitä ihmeelistä eläkeikää jolloin tehdään maailma uusiksi,matkustetaan ja rakennetaan rästit kun kerta aikaa,rahaa ja yhä huippukunto?
     
    Muokattu: 17.8.2022
  4. leivonharri

    leivonharri Gearhead

    Heh, palaveerattiin Eldoradon vieressä parkkihallissa, niin joku polvihousu tuli erikseen huutelemaan "täällä haisee raha" ja sitten sen jälkeen suu vaahdossa selitti, kuinka se oli ajanut hybridillä Tampereelle kolomella litralla. Sen jälkeen se hävisi yhtä nopeasti, kun ilmestyikin.
    Keskustelun pointti jäi valitettavasti vastaanottajapäältä vähän avoimeksi.
     
    Isamu, Dataviilaaja ja riviera56 tykkäävät tästä.
  5. Vermilion

    Vermilion Gearhead

  6. Slant Sickness

    Slant Sickness Double Gearhead

    Nelisenkymmentä vuotta sitten Sörnäisten Finnoilin asemalla joku tuli paheksumaan ämerikänautoani. Kehui kotimaisen saappinsa olevan kykenevä kaikkeen samaan, mutta paljon pienemmällä kulutuksella. Ei siinä voinut muuta kuin laittaa renkaat savuamaan ja kysyä sen perään, että osaako se saappi tehdä myös tämän.
    Kolhon Shellin tankkaajamummo haukkui amerikanautoani samalla, kun laski bensaa sisään. Alkoi olla aika isot litrat jo mittarissa, niin mä siltä kysymään, että kummatko ne on parempia asiakkaita, kahdellakymmenellä markalla ostajat vai "tankki täyteen" sakki?
    Haagan Essolla (kaikki kuolleita asemia, huomaan) sentään aseman boss tuli kehumaan just siitä syystä, että "joku" ostaa bensaa määrissä.
     
    viikinki75, Kustom STW ja leivonharri tykkäävät tästä.
  7. leivonharri

    leivonharri Gearhead

    Jos naula törröttää rivistössä, pitää se hakata paikoilleen.
     
  8. PPRCuda

    PPRCuda Double Gearhead

    Stading Crusing 40 vee ja voi hyvin. Ja tuolla käy ainakin kuvien mukaan muitakin kuin Hammaslääkäri -Mustangeja.

    https://tinyurl.com/38zjcu9w
     
    Muokattu: 17.8.2022
  9. Cocco Bill

    Cocco Bill Gearhead

    Niin no tuo ei ollut käsittääkseni arkipäivän liikenneotos edes tuoltapäin vaan ikiaikainen kokoontumisajotyylinen viikonlopputapahtuma ja sanotaanko jotta pääkaupunkiseudulla porukkaa piisaa vaikka vain 10% entisaikojen kävijämäärästä pyörähtäisi autolla tai ilman paikanpäällä joka sinänsä hieno juttu mutta ei todellakaan liity mitenkään maankattavaan arkipäivän kuvaan eikä edes viikonloppuillalta,valitan.
     
  10. Volvo_5.7

    Volvo_5.7 Double Gearhead

    Miksi harrasteautoilun pitäisi olla maanlaajuista jokapäiväistä toimintaa?

    Yleensä mitään muutakaan ei harrasteta jatkuvasti kellon ympäri.
     
    Turnn, Bowtie, isalmela ja 1 muu tykkäävät tästä.
  11. leivonharri

    leivonharri Gearhead

    Noh, sit ei auta kun vaihtaa jenkkiautot juopotteluun. Siinä harrastuksessa varmaan kavereita piisaa arkenakin.
     
    Volvo_5.7 tykkää tästä.
  12. Cocco Bill

    Cocco Bill Gearhead

    Joopas,vaikka Donner vainaa kehotti jotta lukeminen kannattaa aina niin ei oo pahitteeksi sisäistää lukemaansa!
    Käsittääkseni omaa kirjoitustani vapaasti tulkiten puhuin arkiajoista vai tuliko käsitys jotta harrastetapahtumien jenkkiautovähyydestä kirjoittelin ynnä räpylännoston tiheydestä siellä?
    En maininnut sanallakaan moisesta ja aivan sama kuka nostaa vaiko kukaan ollen sivuseikka,entisaikoihin niin tehtiin kuten prätkäilijätkin tekee nykyään ,paitsi HD kuskit muille merkeille ylpeyttään vai oisko pyörän merkki yhä niin harvinainen;)ettei tarvi alistua..

    Toki saahan tuota nostaa ,olla nostamatta tai vaikka valikoiden tienpäällä kuin tapahtumissakin...väännetään vaikka tästä seuraavaksi mitkä kriteerit täytyttävä jotta käsi nousee tai ei nouse.
    Vuorokaudet ympäri harrastaminen onkin kova juttu kun nukkuakkin pitäisi,töissä käydä ym tylsää mutta sanotaanko jotta esim mökkeily ei tunne kellonaikoja tai vuodenaikojakaan jolloin aina mökillä ollessa mökkeillään koska sana ei tarkoita mitään tekemistä varsinaisesti ja jos asut siellä mökkeilet aina.

    Juopottelun ja arkisen jenkkiautoilun yhteyttä en ymmärrä...valitan ja autoilenkin selvinpäin ,kiitos tarjouksesta kumminkin.
    Pitääkö jenkkiautoillessa arkisin(kin) olla siis kavereita eikä voi ajaa vaikkapa yksin ja jos ei niin miksei?
    Pelottaako,polttoainekulujenko ,seurankipeyden ,painonjakauman,turvallisuuden tai jonkun muun syynkö takia?
     
    Muokattu: 17.8.2022
    Seevu tykkää tästä.
  13. fsvaasam

    fsvaasam Gearhead

    Itselle tämä on hyvin dilemmaattinen. Pidän molemmista ja niitä ei lainsäädännön mukaan saisi harrastaa samaan aikaan.
     
  14. faikku66

    faikku66 Double Gearhead

    Minä oon harrastanut arkistakin jenkkiautoilua reilu 30 vuotta.Kaikki ajot pyrkinyt ajamaan jenkkipeleillä.Nytkin ajossa Fairlane STW -66,Econoline -74 ja Hudson -46.Itsekin kyllä huomannut sen,että arkena todella vähän näkee "heimoveljiä" eli yksin joutuu arkistakin jenkkiautoilua lähes harrastelemaan.Ja hiljaista on meno monesti viikonloppuisinkin,jos ei satu olemaan mitään tapahtumaa lähistöllä.Kävin tuol Malmin pre-cruising hommeleissa kattelemassa Hudsonilla,että miltä meno näyttää.Ja hyvältä näytti,mutta ei kuulemma Hesassakaan niin hirveesti liiku kalusto normiarkena tai viikonloppunakaan ilman mitään järjestettyä tapahtumaa.Ja itse ajelen myös läpi talven ja silloinhan tuppaa olemaan aika yksin tämän hommansa kanssa:D.Mulle tietysti ihan sama kuka ajelee ja milloin,mutta hieman ihmettelen tätä nykymeininkiä silti.Hienoo kalustoo on paljon ja kai niillä vois duuniinkin ajella tai kaupalla pyörähtää ihan siinä kuin jollain Skoda Fabiallakino_O.
     
    viikinki75, Kustom STW, esmi ja 1 muu tykkäävät tästä.
  15. litres

    litres Gearhead

    Hammaslääkäri mustang? Mikä juttu tää on?
     
  16. riviera56

    riviera56 Double Gearhead

    Faikulle nostan hattua korkealle! Mäkin kuulen usein, ettei näillä raaski ajaa kun pitää säästää. Kysymys: Kelle näitä oikeasti enää säästetään? Nyt jos koskaan pitäisi ajaa! Meidän jälkeen näillä ei enää kukaan aja.
     
    viikinki75, Inlinee, esmi ja 2 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
  17. litres

    litres Gearhead

    Faikulle hattua joo...fiddu näillä bensan hinnoilla ei paljoo pyöritä pillurinkii kylillä:mad:
     
  18. PPRCuda

    PPRCuda Double Gearhead

    Tossa läntisen rajan takana sanovat 2005-> Retro -Mustangeja tolla nimellä. Vissiin kyseisen ammattiryhmän edustajat ovat niitä kovasti hankkineet. Kasarilla Ruotsissa vaurastuneet turkkilaiset pizzerian omistajat ostivat Camaroita ja siitä saakka ne on kulkeneet Pizza-Camaron nimellä.

    Eipä siinä sen kummempaa. Terv. Simca -mies
     
    Muokattu: 17.8.2022
    Kustom STW, kerkko ja litres tykkäävät tästä.
  19. Slant Sickness

    Slant Sickness Double Gearhead

    Ei nyt sentään joka päivä kellon ympäri, kun on muitakin "harrastuksia". Mut esim mun tapauksessa joku museoautokokoelma, jota pitäisi enempi pitää piilossa ei toimi. Mielummin yksi tai kaksi kummallista, joilla ajellaan pääasiassa kaikki ajot.
     
  20. Zejk1

    Zejk1 3rd gear


    jostain mediasta juuri luin että hallituksella on suuri huoli ja köyhien menoja pitää pitää rajoittaa....hyvin ovat onnistuneet, eipä sitä raaski enää minnekkään mennä näillä polttoaine hinnoilla....
     

Kerro tästä muillekin!