Sotakoneet taivaalla

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Mobilismi', aloittaja Chevy ´53, 20.6.2008.

  1. Ilmavoimat myy lentokoneita huutokaupassa

    Vinka-koulutuskoneet myydään lentokelvottomina.

    ILMAVOIMAT on pannut myyntiin vanhoja, käytöstä poistettuja Valmet Vinka-koulutuskoneitaan.

    Kotimaiset Vinka-lentokoneet ovat olleet puolustusvoimien käytössä vuodesta 1980 lähtien. Nyt ne poistuvat ja tilalle tulevat saksalaiset Grob-koneet.

    – Osa koneista museoidaan ja osa on luovutettu ilmailualan mekaanikkokoulutusta tarjoaville ammattioppilaitoksille opetuksen havaintovälineiksi, projektipäällikkö Mikko Ihanainen Puolustusvoimien logistiikkalaitoksen järjestelmäkeskuksesta kertoo.

    Loput 15 konetta puolustusvoimat myy huutokaupassa eniten tarjoavalle. Tämän jälkeen kyseistä konetyyppiä ei enää ole puolustusvoimilla.

    Ihanaisen mukaan Puolustusvoimat myy jatkuvasti käytöstä poistettua tavaraa huutokaupassa, joten lentokoneiden huutokauppa ei sinällään ole millään muotoa ainutkertainen tapahtuma.


    [​IMG]
    Ilmavoimat on pannut myyntiin vanhoja, käytöstä poistettuja Valmet Vinka-koulutuskoneitaan. KUVA: HUUTOKAUPAT.COM
     
  2. Bluestone

    Bluestone Double Gearhead

    Vinka, varsinainen sotakone:D.. ja tarttee rahaa että on taas taivaalla. :oops:
     
  3. kerkko

    kerkko 3rd gear

    Hieno alkeiskoulutuskone ja vielä kotimainenkin. Jollakin kai se lentäjänura aloitetaan? Hienoja vekottimia. Kuten oli Redigokin, vaikka valitettavasti vailla kaupallista menestystä.
     
  4. max

    max Double Gearhead

    Olisivat tajunneet jättää Grob romut sumujen saarelle,ja painaa uuden sarjan Vinkoja ja niihin lasiohjaamot kun kaikissa nyt muodikkaasti sellainen pitää olla.Olis lisäksi työllistänyt suomalaisia.Vinka oli/on erinomainen suomalainen tuote.
     
    dart -66 tykkää tästä.
  5. Dataviilaaja

    Dataviilaaja Gearhead

    AVRO, Larry ja kerkko tykkäävät tästä.
  6. Larry

    Larry Double Gearhead

    Eilen Jyväskylän ilmatilassa pitkästä aikaa näkyi ja kuului DC-3.
     
    Seevu ja kerkko tykkäävät tästä.
  7. BRAKE DRUM

    BRAKE DRUM Double Gearhead

    Maaliskuun yhdeksäs 1944 Suomen Ilmavoimat kusivat Stalinin muroihin

     
    Dataviilaaja, SS-454 ja kerkko tykkäävät tästä.
  8. BRAKE DRUM

    BRAKE DRUM Double Gearhead

    Lancaster ottaa hyötykuormaa

    [​IMG]
     
  9. WBBC

    WBBC Double Gearhead

    Normisetti. Tuo iso cookie räjähti ilmassa ja rikkoi sen aikaiset kattorakenteet helposti. Sen perään laitettiin palopommeja, joita ei tosin tuossa kuormassa näytä olevan. Kuka muuten arvaa, mitä nuo kaksi pyöreää rinkulaa ovat pommittajan pleksikuvussa?
    Tuossa vaiheessa oli jo poistettu etutornin konekiväärit tarpeettomina yöpommittajista.
     
  10. AVRO

    AVRO Gearhead

    Infrapunalamput, omakonetunnistus systeemin osa.
     
  11. BRAKE DRUM

    BRAKE DRUM Double Gearhead

    Nämät net vaan jaksaa. Eilisestä Iltalehdestä kuva Skopjesta Pohjois-Makedoniasta, missä kyseisiä koneita nähtiin 22. elokuuta. Ja olivat joku päivä takoperin peljästyttäneet myös tukholmalaisia (ainakin lehtitietojen mukaan).

    [​IMG]
     
  12. WBBC

    WBBC Double Gearhead

    Jep. Olin vuosia sitten duunimatkalla Lontoossa. Pakko oli käydä Hendonin museossa jossa oli S-Sugar Lancaster. Vaikuttavan näköinen laite vierestä katseltuna oli.
    Muistan kun ihmettelin että mitä nuo rinkulat ovat, kunnes myöhemmin asia selvisi.
     
    Seevu tykkää tästä.
  13. WBBC

    WBBC Double Gearhead

    Nuohan tuli vasta sodan loppuvaiheessa sen vuoksi, etteivät taka-ampujat vahingossa ampuneet omaa konetta, jos sattui havaitsemaan hahmon pimeässä yössä. Eli ilmeisesti jokin varoitusvalo syttyi ampumossa sen merkiksi, että takana on oma kone eikä sakujen yöhävittäjä?
     
  14. AVRO

    AVRO Gearhead

    WBBC tykkää tästä.
  15. WBBC

    WBBC Double Gearhead

    Hieno video B-52 -pommikoneen anatomiasta. On kyllä melkoinen laitehirviö.
     
  16. Verkkouutisissa kuva Ukrainan koneesta. Aika jännä kuviointi:

    [​IMG]
    Ukrainan ilmavoimien hävittäjä lähdössä lennolle Myrhorodin alueella. LEHTIKUVA / AFP
     
  17. Dataviilaaja

    Dataviilaaja Gearhead

    Su-25:t alkaa lähestymään mobilisti-ikää, joten menköön nyt, kun taivaalla ovat nämä sotakoneet:

    Liekö sitten yleinenkin käytäntö siellä seurata teitä tutkan alapuolella lennellessä, vaiko vain komeaa show-meininkiä. Rauhan aikana tuollaisesta varmaan saisi Ukrainassakin jo vähintään pekkasta.
     
  18. max

    max Double Gearhead

    Juu,kun motteja on kahdeksan niin varmaan on ollut aika työllistävä laitos.Toisaalta tuon ajan laitos on analoginen verrattuna nykypäivän digihirviöihin,ja lisäksi puuttuu matkustamo eikä tarvitse välittää 300 matkustajan valittamisesta miksi ei toimi lukuvalo tai telkkari.
    Ohjaamon mittarihuolto tuossa B-52:ssa vaatii äijältä notkeutta ja sinnikkyyttä.Kaikki nuo mittarit reikiinsä ovat hyvin tiukkoja .Vaatii usein sitä että kun se mittari ei tule vetämällä syliin ohjaamoon,niin auta muu kuin kavuta mittaritaulun taakse työntämään se ohjaamon puolelle.Hikistä ja ahdasta hommaa ahtaassa pimeässä paikassa.
     
  19. BRAKE DRUM

    BRAKE DRUM Double Gearhead

    Kauppalehden sähköisessä versiossa on kuva vuodelta 1985 (väitetysti) ja kuvassa Mustarastas. On myös juttu missä lentäjä kertoo mitä voi tapahtua kun tarkkaavaisuus pieneksi hetkeksi herpaantuu ja miten sitten oli lähellä tulla grande finale. Jostain syystä artikkelin linkitys ei onnistunut joten aiheesta kiinnostuneet joutuvat etsimään jutun itse.

    [​IMG]
     
  20. maxvo2

    maxvo2 Double Gearhead

Kerro tästä muillekin!