Sotakoneet taivaalla

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Mobilismi', aloittaja Chevy ´53, 20.6.2008.

  1. maxvo2

    maxvo2 Double Gearhead

    palotila ja kerkko tykkäävät tästä.
  2. aircool

    aircool 3rd gear

    Vuonna - 90 kun olin intissä, meillä oli kaupunki sota näytöksiä näille ss- miehille. Ryhdikkäitä miehiä vaikka ikää oli jo kertynyt. Kovin olivat kiinnostuneita aseistuksesta ja varusteista. Kapiaiset pyöri hermostuneina. Oli nämä veteraanit saavuttaneet sen verran mainetta.
     
    palotila ja kerkko tykkäävät tästä.
  3. max

    max Double Gearhead

    Sodan jälkeen kun kommarit luikertelivat ulos koloistaan ja Neuvostoliiton myötävaikutuksella järjestettiin näille virkoja yhteiskunnan johtopaikoilta,alkoi systemaattinen vaino suomalaisia SS-miehiä kohtaan.
    Sen aikainen Supo oli komukoiden miehittämä ja kuulusteluja pidettiin.Syytettiin poikkeuksetta tuhotöistä hyvää ja rakasta Neuvostoliittoa kohtaan.Muunmuassa töiden saaminen oli sodan jälkeen SS miehille hankalaa Neuvostosuomessa.
    Ja sama meno jatkuu Ukrainassa kuulusteluilla ja kidutuksilla.
     
    Muokattu: 4.11.2022
    palotila tykkää tästä.
  4. T&T:ssa on historiajuttua;

    Insinööriuutisten marraskuisessa numerossa vuonna 1962 perehdyttiin ensimmäisen maailmansodan suurikokoisiin saksalaisiin lentokoneisiin.

    Ensimmäisen maailmansodan aikana ilma-aseen kehittämistä johti Saksa. Sen suunnittelijoiden ansiota olivat itärintamalla ja Englannissa pelkoa herättäneet, sodan loppuvaiheessa kokometallisiksi, voimakkaasti aseistetuiksi ja jopa 6-moottorisiksi kehitetyt suuret pommikoneet.

    SAKSALAISET jättiläiskoneet oli suunniteltu niin, että teknikkojen oli helppo huoltaa moottoreita ja korjata vikoja lennon aikana.
    ”Koneet saattoivat lentää, vaikka joitakin moottoreita olikin lennon aikana sammunut”, lehdessä kerrottiin.

    Suurissa tiloissa miehistö saattoi nopeasti ja vaivatta vaihtaa paikkojaan. Konekiväärejä oli 4–7, ja niiden ampuma-ala ulottui joka puolelle koneen ympärillä.

    ”Pommilastin sijaan voitiin lentokoneisiin sijoittaa lisäpolttoainetankkeja kaukotiedustelua ja valokuvauslentoja varten.”

    [​IMG]
    Taistelussa. Vuoden 1915 postikortissa kuvataan saksalaisten lentokoneiden hyökkäystä. ZUMAWIRE
     
    kerkko tykkää tästä.
  5. BRAKE DRUM

    BRAKE DRUM Double Gearhead

  6. WBBC

    WBBC Double Gearhead

     
  7. max

    max Double Gearhead

    Ehkä siinä on ollut vanha ukkeli Kingcobran puikoissa joka säätänyt motin seoksia katse mittaritaulussa tms. ja samalla jäänyt B-17 nokan alle katveeseen.Vrt.kännykän räplääminen autoa ajaessa,mene ja tiedä.

    On noita vastaavia käynyt Suomessakin.Isä vainaan kurssikaveri ajoi Päijänteellä Mersulla jäästä läpi,kun keskittyi tykin lataushäiriöön loivassa syöksyssä.Hän oli keskittynyt jalkojen välissä olleeseen latauskahvaan ja samalla eteenpäin kallistuessa painanut vatsallaan ohjaussauvaan ja kosketus jäänpintaan oli välitön.Ensimmäinen ruumiinosa mikä löytyi oli silmä hangella.
     
    Muokattu: 13.11.2022
  8. Hupeli

    Hupeli 2nd gear

    Taidat olla tyly kaveri:confused:
     
  9. BRAKE DRUM

    BRAKE DRUM Double Gearhead

  10. Dataviilaaja

    Dataviilaaja Gearhead

    Noita kun näkisi Ukrainan tunnuksilla.
     
    Seevu ja kerkko tykkäävät tästä.
  11. kerkko

    kerkko 3rd gear

    Muokattu: 30.11.2022
  12. Bluestone

    Bluestone Double Gearhead

    Se F-18 "A" kyky tuli vasta sen toisen päivityksen yhteydessä, sitähän ei alusta asti Suomella ollut.
     
  13. Weijari

    Weijari Gearhead

    Yksi iso tekijä on ollut F18:n kaksimoottorisuus. On ajateltu että on niin kallis sotakone, että on kiva saada se takaisin kentälle vaikka tulisikin moottoririkko. Lisäksi taisi olla niin, että Hornet taipui runkona paremmin kaksipaikkaiseksi koulutuskäyttöön ja kaksipaikkaisena se oli helposti muutettavissa sellaiseen käyttöön, jossa tarvitsee asejärjestelmäövirkailijan erikseen. Jenekillähän oli F16 aikaan vielä erilliset koulukoneet, joista siirryttiin F16:seen.
     
  14. maxvo2

    maxvo2 Double Gearhead

    Juu . Taitaa vaan vaatia koulusta jonniin verran ennen kuin on lentäjä sillä tasolla että pärjää taistelutilanteessa. Vaatii aikaa.
     
  15. Dataviilaaja

    Dataviilaaja Gearhead

    Ukrainalaisia pilotteja itse asiassa on kait ollut koulutuksessa jo jonkun aikaa. Toisaalta F16 taitaa olla aika kriittinen kiitoradan kunnosta (nokkapyörä ei siedä liikoja monttuja), josta syystä konetta ei kaikki pidä Ukrainalle sopivana.
     
  16. Larry

    Larry Double Gearhead

  17. WBBC

    WBBC Double Gearhead

  18. Nupa

    Nupa Double Gearhead

  19. Dataviilaaja

    Dataviilaaja Gearhead

    Eipä ole kumi paljon vanhentunut ainakaan kuvien perusteella.
     
  20. Larry

    Larry Double Gearhead

    Taitaa nuo pyörät olla MiG-21:stä.
     

Kerro tästä muillekin!