Pontiac Catalina -63 convertible LSX restomod

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Projektit', aloittaja Visa, 24.1.2013.

  1. Ace66

    Ace66 3rd gear

    Muistan ihan tarkasti mutta nämä eivät tulleet Suomesta.Tutun kautta hommasin Moskovasta italialaista verhoilunahkaa tasan 100e/lehmä...todella hyvälaatuista ja pinnaltaan mun silmään oikeanlaista eli en halunnut sellaista nyky Bmw/Mersu-tyylistä vaan vanhaan autoon sopivan sileä pintaisen nahkan.Hyvin on kestänyt käyttöä nyt 3 kesää.
    Nykyisessä maailman tilanteessa ei taitaisi tuo toimitusketju enää onnistua.
    Noi Riku Rottenin mainitsemat hinnat on markkinahinta Suomessa,tuon verran ne vaan maksaa,200-300e/lehmä,jopa enemmänkin.

    Kuviakin olis tuosta omasta mutta en mä tänne mitään kuvia osaa laittaa.:(
     
    Visa tykkää tästä.
  2. Visa

    Visa Gearhead

    https://buyleatheronline.com/en/lea...gnac/147-average_size_of_the_piece-55_m_60_ft
    Tuolta vähän nyt katsellut tuota nahkaa.. vielä mietityttää, pärjäänkö kolmella härällä. Varmaan pitäisi suunnitella jotain maahantuontia tälläiselle. Voisi kuvitella, että jokin verhoomo ottaisi materiaalimyynnistä ihan mukavan lisän liikevaihtoon, kun pykäisi kunnollisen verkkokaupan.. Siis ihan verhoilutarvikkeisiin.
     
    timopajala ja Ace66 tykkäävät tästä.
  3. Ace66

    Ace66 3rd gear

    Jos teet ovipahvit,takasivut,kick-paneelit,aurinkolipat,konsolin ja penkit niin sanoisin että kolme eläintä ei riitä.Tosin paljon riippuu siitäkin kuinka isoja kappaleita täytyy leikata vai pystyykö tekemään pienemmistä kappaleista jolloin tietysti hukka on pienempi.
     
  4. maxvo2

    maxvo2 Double Gearhead

    Oman kylän sällit teki komean matkailuauton bussista. Sisustassa aika paljon nahkaa. Penkkien verhoilut ja verhoilutyöt tehtiin Virossa. Oli minun silmääni hienoa jälkeä. Voisin kysyä missä firmassa teettivät, jos kiinnostaa.
     
  5. Visa

    Visa Gearhead

  6. Hupeli

    Hupeli 2nd gear

    No.. No.. täällä sitä lehmän nahkaa vielä mittaillaan..
    Minäpä olen jo pankkien takaisissa rakenteissa.

    Purin muuten takaistuimen selkänojan josta otin tällaisen alaslaskettavan kyynärtuen ja pelkästään tämän kokoonpanon rakenne oli mielestäni haastava jos siihen pintaa alkaisi vaihtamaan. :confused:

    Huikean haasteen olet itsellesi järjestänyt.

    Ps. Se on muuten pers` auki ;):)
     
    Visa tykkää tästä.
  7. maxvo2

    maxvo2 Double Gearhead

    No ny… Sällit osti bussiinsa valmiit penkit. Tämä firma:
    https://www.ukkonenoy.com/

    Ja Ukkonen verhoiluttaa penkit Virossa.
     
    Visa tykkää tästä.
  8. Hupeli

    Hupeli 2nd gear

    Nyt on pakko kehaista itseään Visalle, kun kukaan muukaan sitä ei tee:(

    Olen varmaan jo useamman harppauksen edellä sinua sisustan kanssa. Kerrankin:p

    Olen saanut aikaiseksi raudan lujalla tahdolla ja mielivakaalla ponnistelulla istuitten väliin ,joka hyöty leveydeltään 35cm, kiinnityksen selkänojasta alaslaskettavalle käsituelle. Siinä on muuten mukitelinekkin:D
    Tämä kokonaisuus muodostui puretusta 12 tuuman suletusta kotelosta ja palasta 15mm koivuvaneria. Takalevyksi, koko pituudeltaan korvaamaan poistettua pensatankkia joka tässä mallissa on istuitten takana. Muttei enään:cool:.
    Laminaatti kuormalavojen mukana tulevista 7mm mdf levyistä euro koossa k0ko taustan peitelevyiksi. Kaksi toisiinsa liimattuna jäykkyyden aikaan saamiseksi.
    Tuleehan tähän myös tämä 12" ämyrikin suljettuun pieni kokoiseen koteloon.:eek:
    Tähän sitten kun istuinosakin valmiimpana hiukan kittiä ja musta keinonahka liimattuna.
    Tätä mustaa tulee ohjaamoon aikalailla joten ohjaamosta saa tällaisen pimeän luukun:rolleyes:
    Samaa sarjaa isäntänsä kanssa..no joo..

    Aikaa on mennyt pelkästään tähän asti näitten kanssa 10 päivää kun jo suunnitteluunkin pyörähti sen 2-3 päivää.
    Mutta mitäpä sitä ei silmäterälleen.

    Joko siellä alkaa luonnostumaan jotta mitä?
     
    Visa tykkää tästä.
  9. Visa

    Visa Gearhead

    No eihän täälä mikään ole edennyt. Vaimon bemua laitellut kuosiin, kun siitä paskoontui pari korkeapaine suutinta. Uudet oli niinkin halvat, kuin 2800€ :(.. uuden indeksin suuttimia kun ei voi laittaa vanhojen kanssa, niin uusiksi meni kaikki 6kpl.. noh ehkä mä katson nahkamateriialia catalinaan sitte tammikuusta uudestaan.
     
  10. Hupeli

    Hupeli 2nd gear

    Auts..olipa suuttimilla "kokoa"

    Näihin harrasteisiin saa kyllä uppoamaan tota pätikkää..se on ihan totta.
    Sit myydessä helposti muistelee mitä on tullu maksaa. Toisaalta jos näin tekee..kannattaako sitten myydä. Antaa vaikka jälkikasvulle:eek:

    Vai jäit odottelemaan nousuvesiä...
    Tääkin voi olla ihan hyvä juttu varsinkin jos ajatukset hukkuu rakentaessa ja putjetti paisuu.. sekin varmaan monelle rakentajalle -totta-:rolleyes:

    Entäs istuinkiinnitys.
    Sellaisen tarviit joka tapauksessa?
     
  11. Visa

    Visa Gearhead

    Ajatus olisi tehdä alkuperäisiin kiinnikkeisiin jonkinlainen adapteri lattaraudasta, mutta katsotaan jääkö haaveeksi.. voi pari mutkaa olla vielä siinäkin matkassa. Mitä harrstamisen kalleuteen tulee, niin tästä tuskin saan ikinä edes puolia mitä tähän on rahaa kulunut... työtunneista puhumattakaan. Mutta harrastukset maksaa, eikä tällä pisnestä tehdä. Todennäköisesti pysyy tallessa perikunnalle asti :D
     
    Seevu ja Isamu tykkäävät tästä.
  12. Visa

    Visa Gearhead

    Jos nyt jotain pääsi tämänkin kanssa eteenpäin, niin tanks.inciltä löytyi oikealla ohmeilla oleva passeli tankkianturi tähän, niin laitoin tilaten.
     
    Seevu ja Isamu tykkäävät tästä.
  13. Hupeli

    Hupeli 2nd gear

    Omaani tein 40x60x4 aihioista ja 60x8 lattaraudalla nostin keskeltä ylöspäin.
    Koko höskä yhdeksi osaksi.
    Kaikki kiinnitykset jo olemassa oleviin reikiin.
    Tämä jäi vähän kesyksi kun alkuperäinen sohva oli nurkista kiinni kahdella 5/16 pultilla. (kuitenkin 8 kaiken kaikkiaan)
    Tällaisia haluamiani sisäkuusi pultteja en löytänyt kohtuu hintaisina joten muutin nämä 8mm ja koska runkokierre jäi hieman väljäksi ,pidennän pultteja ja päihin lisä m8 mutterit.
    Kun nämä penkitkin on sen verran painavia ja kun turvavyön vastakappaleetkin on intekroituna penkkiin niin lisäksi tein vahvistetut kiinnitykset adapteriin keskelle taakse 1/2 pultille kahtena (orkkis turvavyöt). Pitäisi pysyä paikoillaan:oops:
    Vielä hankittavana toimivat rullat vöille jostain Audi mallista.

    Muuten.. kun tota korttia tälle poljettavalle:):) (Huom. ei jalkakeinulla olevalle:cool:) koneelle ole koskaan tullu hankittua niin päätin luopua nahan ompelusta.
    Veikkaan sen kanssa turaillessa ja ärräpäitten lentäessä ainakin kohdallani olleen turhankin haastava ja monimutkainen opeteltavaksi joten luovuin ajatuksesta.:(
    Tein juuri tälle takapenkin selkänojasta ottamalleni alaslaskettavalle kyynärnojalle reunat takapenkin sivuista jotka oli kyynärnojaa vasten.
    Tuli tarpeeseen kun olisi jäänyt pienet aukot itse istuimien väliin muuten.
    Tämä taitaakin olla sitten onnistunein juttu tässä projektissa:)
    Hyvät tuli.

    Kerroppa omia kuulumisia..
     
    isalmela tykkää tästä.
  14. Visa

    Visa Gearhead

    Jaahas.. sitä ollaan tammikuussa. Tilasin kontin puolelle sulake/rele rasian ja moottoritilan puolelle coil coverit.. tai ainakin aihiot, että saan mieleisen. Hieman alkaa jo tuntua, että saattaa verhoilu hommat jäädä tältä keväältä ainakin koko sisustuksen osalta ja hoitaisi vaan nuo keskeneräiset kuntoon ensikesän ajeluita varten.
     
    Gary Grand, teippi-mikko, Isamu ja 2 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
  15. Hupeli

    Hupeli 2nd gear

    Toi on hyvä pointti!!
     
    Visa tykkää tästä.
  16. Visa

    Visa Gearhead

    Coil cover saapui ja kuten arvata saattoi, niin ei ihan sellaisenaan sovi trukki moottorin päälle. Vasen yläkulma ottaa laturiin kiinni ja toisella puolen taas polttoainelinjoihin samasta kohtaa. Pientä puuhastelua siis riittää siinäkin. Lisäksi haluaisin tehdä vähän lisää jatkoa, että polttoainekiskot ja suuttimet jäisi piiloon. Mahdollisimman kliiniksi koko konehuone siis.
    [​IMG]
     
    rekkamies, Ja-Va-77, Gary Grand ja 3 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
  17. Hupeli

    Hupeli 2nd gear

    Onko Visa tai joku muu käyttänyt tällaista "keinonahka tarraa"
    Tämän pitäisi olla 1mm paksua ja sitä mainostetaan eritoten auton kattoverhoiluun.
     
  18. Visa

    Visa Gearhead

    En mä mitään tarraa oo käyttänyt, mutta ihan vinyylillä yms. Keinonahalla ja kontaktiliimalla laittanut kuumailmapuhaltimen kanssa.
     
  19. Hupeli

    Hupeli 2nd gear

    Tilasin muutaman rullan. Olivat pätkinä.
    Jos ei hirveästi eroa aidosta keinonahasta tulen käyttämään niitä ainakin katossa.

    Toi liimaaminen on aika herkkää luulisin varsinkaan kun ei ole kokemusta oikeasta liimasta ja esim.lämmön vaikutuksesta tämä tuntui oikealta:)
    Katossa tai sen reunoissa on paljon sisäpyöreitä kulmia.

    Älä/älkää olko vihaisia;)
     
    Visa tykkää tästä.
  20. Visa

    Visa Gearhead

    Tällä hetkellä projekti etenee lähinnä eBay ostoksilla. Edellinen lattiamallinen kaasupoljin oli sijainniltaan ja geometrialtaan melko huono käyttää, niin tilalle tuli tulipelti kiinnitteinen poljin, että saa polkimen mukavammalle paikalle.
    [​IMG]

    Samalla tuli hommattua briteistä nukkauslaite + sinistä ja mustaa nukkaa varastoon. Nukkauksia alan mahdollisesti jollakin aikavälillä tekemään myös muille, mutta tehdään nyt ainakin alkuun omia juttuja.
     
    Seevu, Hupeli, isalmela ja 2 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.

Kerro tästä muillekin!