KÖH! (Nyky) autojen turhat ja tarpeettomat varusteet!

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Lisälaitteet ja -varusteet', aloittaja mpower, 5.3.2023.

  1. faikku66

    faikku66 Double Gearhead

    Kyllä mulla on autoissani ihan peltikori ja sähköäkin löytyy moneen tarpeeseen,muttei mihinkään turhaan;).Ja mitä noihin valoihin tulee niin esim. 7" pyöreät H4 umpiot ovat yllättävän hyvät valot.Mitä nyt työn puolesta joudun noitten "nykytötteröiden" kanssa vehtaamaan niin on kyllä erittäin surkeita esityksiä valojenkin suhteen.Eiks sun muuten pitäs laittaa se älyluuris sitten käsilaukkuun,eikä taskuun,jos kerta naisetkin tekee niin:D.
     
    Swinger tykkää tästä.
  2. faikku66

    faikku66 Double Gearhead

    Se on ihan oikein teille nykytekniikan ihailijoille.Toivottavasti tulee vähintään parikymmentä erilaista kiinnitystä markkinoille.
     
    Swinger tykkää tästä.
  3. faikku66

    faikku66 Double Gearhead

    ETOVETO muuten puuttuu noista turhista ja tarpeettomista varusteista.Miltä sekin näyttäis,jos ihmisetkin vetäisivät itseään käsillään eteenpäin:p.Aika hassun näköistä.
     
    Concarne tykkää tästä.
  4. kustomkuuppa

    kustomkuuppa Gearhead

    Aika hassua olisi sekin jos hevoset työntäisivät rattaita!
     
    kerkko tykkää tästä.
  5. Bowtie

    Bowtie Double Gearhead

    Sulla joku perusteltukin syy kyseenalaistaa mun sukupuoleni? Koska en aja ympäri vuoden jollain vanhalla paskalla? Miten ihmeessä Suomen syntyvyyden käy jos ainoita miehiä olette te muutamat jotka niillä 60-lukulaisilla ajaa ympäri vuoden…

    En todella tiedä millä autoilla olet ajanut jos ne 7” umpiot on hyvät, ne oli varmaan vielä 90-luvun mittapuulla hyvät mutta kunnollisen nykyauton valoihin verrattuna luokkaa kiiltomato hillopurkissa. Tiedän, mulla on molempia.
     
  6. Swinger

    Swinger Gearhead

    Anteeksi, en polttomoottori uskovaisuudeltani tajunnut että et salaa uskontoasi tyrkyttänyt muille kertomalla nyky autojen turhista varusteista mainitsemalla mm. Polttomoottori apulaitteineen, kytkin/turbiini, vaihteisto, saastelaitteet jne..

    En kyllä ennen sinun kirjoittamaa salaista sähköauton kehumista huomannut että kukaan olisi mitään sähköauto paskaa kirjoittanut, mutta sitten mä aloin ulisemaan sun uskontoa vastaan, pyydän anteeksi syvästi aiheuttamaani mielipahaa.
     
  7. grantorino

    grantorino Gearhead

    On uusissa ajopeleissa palattu vanhaankin, VW id4 on rumpujarrut takapyörissä ja hyviksi niitä kehuvat.:D.
     
  8. mpower

    mpower Double Gearhead Bannattu

    Niin tuota, onhan termi etuveto kuitenkin oikea, sen sijaan takaveto vain peruuttaessa oikea. Eteenpäin ajettaessa takaveto on oikeastaan työntöä! :D
     
    Concarne tykkää tästä.
  9. Antabus

    Antabus 3rd gear

    Tästä syystä käytän itse nimitystä takatuuppari
     
    Concarne tykkää tästä.
  10. musta pässi

    musta pässi Gearhead

    Rumpujarrut takana on oikein hyvät. Ne ei jumi niin helposti. Takana levyjarruille tulee niin vähän painetta että männät on jumissa ja levyt ruostuu. Ainakin kevyessä ajossa. Rumpujarruissa on pienempi vierimisvastuskin. Poikkeuksena kilpailutoiminta tai jos laskee reikä päässä kaduilla. Silloin voi levyt olla tarpeen muös takana.
     
    hartsa69 tykkää tästä.
  11. Peter Ashington

    Peter Ashington 1st gear

    ABS ja aikapitkälti kaikki muutkin kirjainyhdistelmät.

    Tarkemmin ajateltuna hevonen kyllä työntää kärryjä. Vaikka ne kärryt takana onkin, niin ei niitä perseeseen ole kiinnitetty vaan etupuolelle
     
    Concarne tykkää tästä.
  12. Fuselage

    Fuselage Gearhead

    Joo SS, R/T yms kirjainyhdistelmät on ihan perseestä olevaa pippelin venytystä.
     
  13. Peter Ashington

    Peter Ashington 1st gear

    Mikäli nuo kirjaimet on lisävarusteita niin juu.
     
  14. Fuselage

    Fuselage Gearhead

    Sitä ihmettelen, että kukaan ei ole vielä maininnu, et yli 14" renkaat on turhia... :D:D
     
  15. mpower

    mpower Double Gearhead Bannattu

    Ja semmonen jälkitäteen tehty takasivulasien tummennus on myäs aika hirveen näköinen, on kuin auto olisi kahdesta palasta tehty. Samaten auton niin korotus kuin madalluskin turhaa. Korotus aiheuttaa vaan huojuvaa menoa ja madallus liikenteen hidastelua kaupungin töyssyissä!:D
     
  16. mpower

    mpower Double Gearhead Bannattu

    Niin, ja olikos feikki pakoputken päät jo mainittu!?:D
     
    musta pässi tykkää tästä.
  17. Volvo_5.7

    Volvo_5.7 Double Gearhead

    Nykyautot on turhia.

    Ennen oli kunnollista.
     
    musta pässi ja Slant Sickness tykkäävät tästä.
  18. Concarne

    Concarne 3rd gear

    Nääh, korotetussa pickupissa on asennetta. Minun Chevy 3" korotuspaloilla ja isoilla pyörillä menee kuin raiteilla. Aina silloin kun se on muuten kunnossa eli ehkä jopa yli puolet ajasta.
     
  19. Lowry

    Lowry 2nd gear

    Onneksi nykyään saa taas uusia missä on moottori takana. Samalla pääsee eroon niistä nykyautojen turhimmista varusteista.
     
  20. Cocco Bill

    Cocco Bill Gearhead

    Liekö jo esiintuotu oikeinkin hyödyllinen lisävaruste joka sittemin päätyi vakiovarusteeksi eli niskatuet!
    Peräänajossa sadan pisteen arvoiset eikä moinen pahaksi ole matkanteossa eteenpäinkään mikäli oikein säädetty mutta miinuspuolella toki takanäkyvyyden rajoittuminen.
    Toinen mikä mieleen vielä juolahti sepustukseni jatkoksi on tupakinsytytin.
    Jopa koeajoissa asiaa pidettiin tärkeänä että semmoinen löytyi sopivasti käden ulottuvilta ja mieluusti iso ,helppokäyttöinen tyhjätä ja jos vielä valo moisessa niin jopas pisteitä ropisi.
    Löytyi jopa alipaineella toimivia systeemejä automaattityhjäysellä ym nerokasta keksintöä perinteisen sijaan!!
    Nyt moisesta perusmallistakin saisi miinusta pitkällä viivalla ja tupakkihehkun muovihatun alla ei mitään hehkutinta oikeasti olekkaan,korkeintaan 12v ulosotto eikä kaikissa koko reikää enää kojelaudassa.
    Nuuskaako ,lentääkö röökit ikkunasta nykyautoissa vai juoko kuski maitoa ym terveysjuomaa ja rouskuttaa sipsejä/karkkia korkeintaan paheena mutta mihin pikkuroskat tuhkakupin sijaan,sivutaskuihinko vai mukitelineseen,toivottavasti ne ei ainakaan ulos lennä ikkunasta enää kenelläkään.
     
    Muokattu: 13.3.2023

Kerro tästä muillekin!