äänieristys

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Kori', aloittaja Ford F350, 19.2.2003.

  1. Ford F350

    Ford F350 1st gear

    Mikä olisi hyvää ainetta/materiaalia korin äänieristykseen? Pitäis laittaa lattiaan uudet äänieristykset ja muutenkin uusia eristyksiä.
     
  2. Upee Cupee

    Upee Cupee 1st gear

    bitumimatto on aika hyvää ainakin halvempaa ku noise killer massat
     
  3. Karva

    Karva Gearhead

    Marssi paikalliselle etolalle nillä on auto ja työkone käyttöön sopivia vettä kestäviä äänieristeitä, useampaa sorttimenttiä...
     
  4. Mr. Horsepower

    Mr. Horsepower 1st gear

    niin ja oikea ääni eristematto esim tulipelti se oln sellaista liimattavaa kamaa mutt en suorittele liimaamaan tuota jos on yhtään epäilystä että jostain pääsee vettä tuon aineen luo on kuin pesusientä
     
  5. Blazer-83

    Blazer-83 1st gear

    Juu bitumimatto on hyvä suoraan peltipinnalle. Sitä n. 3-5 mm paksuista jossa tarrapinta toisella puolella. Sitten voi huopatyppisen vielä sen ja lattiamaton väliin laittaa jos haluaa. Bitumimaton tarkoitushan on lisätä äänen mukaan värähtelevän peltipinnan massaa ja siten vaimentaa värähtelyjä ja ääntä. Sitä kautta siis hytti hiljenee...
     
  6. Blazer-83

    Blazer-83 1st gear

    Juu bitumimatto on hyvä suoraan peltipinnalle. Sitä n. 3-5 mm paksuista jossa tarrapinta toisella puolella. Sitten voi huopatyppisen vielä sen ja lattiamaton väliin laittaa jos haluaa. Bitumimaton tarkoitushan on lisätä äänen mukaan värähtelevän peltipinnan massaa ja siten vaimentaa värähtelyjä ja ääntä. Sitä kautta siis hytti hiljenee...
     
  7. Ford F350

    Ford F350 1st gear

    Bitumia meinasin itsekkin laittaa.Tarvii käydä katsomassa kun taas menee töihin.
     
  8. herrakani

    herrakani 1st gear

    Mun tietojen mukaan bitumi toimii tulipellissä, sisälokareissa, konepellin alapinnassa ja katossa. Siihen on hyvä liimata päälle vielä juuttihuopaa. Ja jos halutaan siisti, niin uretaanimassaakin on hyvä vetää muutama kerros siihen bitumin päälle.

    Eli ensin kaikki sälä pois, kunnon puhdistus, ja bitumia em. paikkoihin.
    Sitten uusi puhdistus ja pari litraa uretaanimassaa koko sisustaan.
    Sitten juuttihuopa lattiaan ja kattoon suurinpiirtein alkuperäisen mallin mukaan ja verhoilu päälle.

    Katon vaimennus jeesii aika paljon. siellä ei yleensä oo alunperin juuri muuta kun ohut huopa jos sitäkään.
     
  9. Wiikki

    Wiikki 1st gear

    Laitoin omaan koslaan APT:ssa myytävää n. 5mm paksua äänieristemattoa. Oli selkeesti halvempi ratkasu, kun noi Etolan liimapintaset ym.
    Ainoo ongelma on tietysti noi vesivuodot. Mutta jos autosta haluu hiljaisen on kyllä tiivisteetkin oltava kunnossa, eikä sillon mistään pitäs vettä sisälle vuotaa.
    Matto oli sen verran ohkasta, että mahtu hyvin myös ovipahvin alle ja alkuperäinen lattiamattokin sopii vielä ihan mainiosti, vaikka koko lattia on vuorattu. Hyvä eristys kopin ja takaluukuun välillä vaimentaa myös hyvin sisämelua. Siihen käytin samaa materiaalia.
    Koko hoito makso alle 30€ ja makso kyllä vaivankin, auto on nyt selkeästi hiljaisempi.
     
  10. Anonymous

    Anonymous Guest

    Kerropa tyhmälle mikä on APT?
     
  11. lake ender

    lake ender Gearhead

    Mattoa ovipahvin alle? Toivottavasti on veden eristävä muovikalvo ehjä...
     
  12. Wiikki

    Wiikki 1st gear

    Toi apt on varaosaliike Porissa. Kuuluu siihen AD-ketjuun. Huittisissa Kiviniityn varaosa on sellanen. Luulisin, että kaikista kyseisen ketjun liikkeistä saa sitä äänieristettä. Joskus niiltä on tullu postissa sellanen Bilteman tapanen luettelo, sieltä mä ton eristeen bongasin.

    Oviin tein mustasta jätesäkistä uudet muovikalvot. Olis varmaan ollu kyllä parempiakin materiaaleja, mutta sattu olemaan rulla tallissa. Hyvin se on asiansa ajanut, eikä ole pahvit ruvenneeet kupruilemaan.
     
  13. Anonymous

    Anonymous Guest

    Mä ruiskutin alustamassaa lattiaan, kattoon, ovien sisäpintaan ja kaikkien verhoilupaneelien taustapuolelle. Meteli ei paljoa hiljentynyt, mutta kaikki räminät ja kitinät loppu. Ajaa täysin saman asian, kuin Noise Killer, mutta maksaa kymmenen kertaa vähemmän. Auto oli Kadett E ja massaa kului 10 litraa.
     
  14. Mosse

    Mosse Gearhead

    Ton alustamassan ero noisekilleriin on käsittääkseni vaan liuottimen katku, joka katoaa ajan kans?

    Ite laitoin bitumilevt lattiaan, kuumapuhaltimen kans (motonetistä 20egee 4levyn paketti, levyt 40x50x5) 6 pakettia sain kuluun lattiaan. Kattoon 10mm "vaahtomuovi" liimapinnalla, ja eristävällä kalvolla. Takakylkiin 3mm bitumimattoo. Bitumimaton saumat vedin sikaflexillä, mitä sai kuluun 4 tuubia... Massaa ajattelin pistää vaan pohjaan alapuolelle ja ovien sisäpuolelle.

    Ikinä en laittas lattiaan mitään vettä imevää äänieristettä. Ruostuttaa pellit erittäin tehokkaasti, nähty on. Ellet sitten aja vaan kuivalla kelillä, kun ei tuu kengissä kosteus lattialle...

    En ole oikein vielä keksinyt mitä konepeltiin laittas. Olis ikävä yllätys löytää se eriste kuumien peltisarjojen päältä jonain kauniina päivänä... Ehkä on parempi antaa sen 351:n äänen kuuluakin sieltä pellin alta mekaanisine nostajineen :)
     
  15. Volvo_5.7

    Volvo_5.7 Double Gearhead

    Mosse: millainen oli äänieristyksen tulos, auttoiko toi bitumimatto, vaimetaako se sellaset matalat kuminat veke mitä näis usein tulee kruisekierroksilla?
     
  16. Anonymous

    Anonymous Guest

    Kattoon 10mm "vaahtomuovi" liimapinnalla, ja eristävällä kalvolla. Takakylkiin 3mm bitumimattoo.

    Mistä hommasit ko. tarvikkeet? Täällä tuppukylällä kun ei oo Biltemaa / Motonettiä!
     
  17. Jusmo

    Jusmo Gearhead

    kannattaa tosiaan ton bitumimaton liimaamisen jälkeen ne reunat tiivistää sikaflexillä tai jollai vastaavalla... On nimittäin ikävän näköistä kun se bitumimaton reuna ajan myötä nousee irtoaa ja kosteutta pääsee sinne alle...
     
  18. Eyetech

    Eyetech Gearhead

    Kannattaa muuten kurkata nuo http://www.noisetek.fi/ sivut.
    Hinnatkaan ei ole pahoja kun vertaa noihin tarvikeliikkeiden palahintoihin.
     
  19. Anonymous

    Anonymous Guest

    Kiitti vinkistä!!
     
  20. Anonymous

    Anonymous Guest

    Ostin joskus Hyvinkään teollisuuspalvelusta (en oo varma onko nimi oikea?) tollasta 3 millistä bitumimattoa aivan tajuttoman kokoisen palan (120*150?) ja hinta oli suunnilleen saman verran kuin autovaraosahelvetissä 30 * 40 palalla.

    Ville
     

Kerro tästä muillekin!