Bensaa venäjältä

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja Projektipäällikkö, 22.5.2008.

  1. palontie

    palontie Double Gearhead

    siis virallinen kurssihan oli eilen jotain 75rub ja kun pankkikortilla sen maksoi niin virallisen kurssin mukaan laskutus.Kostamuksessa kävin vaihtamassa ruplia kostamuksessa niin 68rub sai eurolla
     
  2. simeoni

    simeoni Double Gearhead

    Perhana viimeks kostautui tuo kurssikikkailu, katoin kotona että virallinen kurssi on 73 ja jätin rupuskat vaihtamatta, rahanvaihto olis antanut 68 ruplaa eurolla. Maksoin nesteellä pankkikortilla. Noh, veloitus oli mennyt 66 mukaan, ilmeisesti kurssi vaihtunut parissa tunnissa..
     
  3. T.hilter

    T.hilter Gearhead

    Viikko sitten ostettu Nordicin diesel oli harmaata mutta juoksevaa, pakkasta 19. Uskaltaako tuollaisella ajaa?
     
  4. Remmiveto

    Remmiveto Gearhead

    Eihän kortti mene virallisen kurssin mukaan vaan edelleen pankki tietenkin ottaa välistä omansa...

    Muutenhan kortilla pystyis kikkailemaan... mikä estäis ostamasta ruplia virallisellä ja myymään niitä kaverille vähän vaihtokurssia paremmalla. Molemmat voittais siin...
     
  5. simeoni

    simeoni Double Gearhead

    Niin tottakai, yleensä tulee vaihdeltua aina ruplia niin en ole ajatellut koko asiaa.
     
  6. SARKERI-71

    SARKERI-71 Gearhead

    -RÄTTIJÄRWI 13.01.2015 (KELLO 14.39 PAIKALLISTA AIKAA)

    -95 (36,60 RUPLAA LITRA) ELI 51 SENTTII LITRA

    -KURSSIN OLLESSA 71,70 WAIHDETTUNA
     
  7. outroadrebels

    outroadrebels Gearhead

  8. 4x4_76

    4x4_76 1st gear

  9. outroadrebels

    outroadrebels Gearhead

  10. palontie

    palontie Double Gearhead

    Perkele.Viisumi menee umpeen elokuussa ja passissa olisi virtaa vielä elokuulle 2018 ja enää on tilaa 100kpl venäjän leimoja.Saako noihin passeihin mitään lisäsivuja/liitettä enemmille leimoille?tuskin...Vuodessa tulee sellaiset 50kpl käyntejä.
     
  11. Karpov

    Karpov Double Gearhead

    Ei saa, uus passi 48€ ei paha
     
  12. T.hilter

    T.hilter Gearhead

    Eikös tuohon mahdu nuo loppuajan leimat, uusi viisumi vie kyllä parit sivut? Uusi passi on sitten hommattava.
    Onko puoltomeininki muuttunut kun nyt 2-vuoden viisumi tulee 2,5 viikossa? Ennen meni 2kk siihen vuosiviisumiin.
     
  13. alpha

    alpha 1st gear

    Lisätäänpä oma lusikka soppaan.

    Eli itseäkin kiinnostaisi tuo bensan haku Venäjältä, kun säästöä tuossa tulisi niin törkeästi ja itte sillain suhteellisen lähellä itärajaa asun. Omaan b4/35i passattiin menee tankkiin se 70l ja siihen se kanisteri päälle niin ihan hyvän aikaa tuolla ajelee omilla ajoilla ennen seuraavaa tankkaamista :D

    Eli voisiko joku koota sellaiset yleiset pointit, mitä pitää olla/hallita kun tuota ihmeainetta lähtee hakemaan? Vuosiviisumi tietty, mutta millainen/mitä kautta? Perus viisumi jostakin matkatoimistosta, noitahan on se kulttuuri ja business-matka vaihtoehdot? Ja joitakin papereita pitää täytellä kun "tuo" auton maahan?

    Miten käytännössä hoituu nuo rajamuodollisuudet, tällainen bensan hakureissuhan ei ole mikään kulttuuri tahi bisnes matka :lol: Onko käytännössä mitään minimi aikaa mitä rajan takana kannattaa/pitää olla?

    Ketju on niin pitkä ja sekalaista ja osittain vanhaakin (?) tietoa löytyi paljon, mutta olisi kiva saada sellaiset step-to-step ohjeet :D

    Kiitoksia vastauksista! :D
     
  14. kolli22

    kolli22 2nd gear

    Aloittelijan on helpoin kävellä sellaiseen matkatoimistoon, joka myy Venäjän viisumeita. Ne siellä neuvoo siinä asiassa. Sitten kun viisumi on passissa, jos sinulla vaan on joku tuttu, joka käy rajan takana, kyytiin istumaan ja sillä tavalla on helpoin opetella sen paikan muodollisuudet, mistä aioita rajan ylittää. Voin kyl ranskalaisin viivoin laittaa noita ohjeita, joku varmaan täydentää, jos ei oo ihan oikein?
    -Passi, jonka muistaakseni piti olla voimassa kauemmin kun viisumi.
    -Matkavakuutus ja kirjallinen todistus siitä
    -1kpl passikuvia
    Nuo tarviit viisumia varten.
    Rajalla tarviit migraatiolapun(pikkulappu). Niitä saa kovin nihkeästi mistään Suomen puolelta, toiset viisumin myyjät antaa yhden lapun viisumin mukana. Nyt voit mennä matkustajana tai polkupyörällä rajasta yli. Autolla mentäessä tarviit vielä:
    -Vakuutusyhtiöstä saatavan vihreän kortin
    -2kpl tulliselvityksiä
    Noitten lappujen täyttämiseen tarviit vielä ohjeita, mut ne on vähän hankala täällä netissä neuvoa.
     
  15. 4x4_76

    4x4_76 1st gear

    Tulliselvityskaavake kannattaa olla venäjänkielinen, suomenkielisiä eivät vissiin yleensä hyväksy. Mä olen täyttäny tietokoneella valmiiks, on sit selkeä lukuinen ja saa nopesti uusia.

    Tässä hieman huonosti suomennettu kaavake mitä voi käyttää apuna kun täyttää venäjänkielisen, eli tämän. Kaks ekaa sivua tarvitaan kun käy vain tankilla, ja kakspuoleisena. Kohdat 2.1, 2.2, 2.3, 3.1, 3.2, 3.4 ja 3.5 kohtiin ruksi ruutuun Нет (njet), 3.3 Да (da).

    Migraattikortin täyttöohje.
     
  16. palontie

    palontie Double Gearhead

    Oli taas uutta ja ihmeellistä venäjän rajalla,ja lähinnä rajamiehille:)onkos se lappu nimeltään matkalupa vai mikä se on se sininen lappu kuormaautoille?Tänään uudella 2015 lapulla rajalle niin ihan pallo hukassa oli tuttu rajamies mitä sille pitää tehdä, ja sinne sitten kokoontui puolenkymmentä rajamiestä ja leikkasivat siitä alareunasta sitten yhden osan itselleen ja tankilta tultaessa taas sama homma:)Lappu kyllä näyttää samalta kuin 2014 lappu,mutta niille ei varmaan jää tarpeeksi dokumentoitavaa..Ei tosiaan voi uskoa että tuo kansakunta on käynyt kuussa. :eek:
     
  17. atobee

    atobee Gearhead

    Millos ne on kuussa käyny? :wink:
     
  18. palontie

    palontie Double Gearhead

    no avaruudessa perkele
     
  19. kolli22

    kolli22 2nd gear

    Nyt tulee ihan uutta informaatioo? Mikä sininen lappu ja mille kuorma-autoille?
     
  20. palontie

    palontie Double Gearhead

    No sellainen ministry of transport of russian federation lappu a4 kokoa joka pitää hankkia suomen tullilta että kuormaautoksi rekkaroidun kinnerin voipi viedä rysslandiaan.No teillä etelässä ei sakoteta tankkauksista joten ette varmaan joudu tätä lappua käyttämään.
     

Kerro tästä muillekin!