eaton truetrack öljy

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Vaihteisto ja voimansiirto', aloittaja Lintta cruiser, 24.2.2019.

  1. Lintta cruiser

    Lintta cruiser Gearhead

    Valmistaja ei suosittele synteettistä öljyä moiseen. Hyviä arvauksia/tietoa miksi ja mikä olisi "worst case scenario" kun menin jo moiset laittamaan.
     
  2. 3964

    3964 3rd gear

    Lukko ei pidä niin hyvin kuin mineraalilla.
     
  3. saresks

    saresks Gearhead

    8 vuotta ja 8000 km oon ajellut redlinen liukkaiksi mainostetuilla synteettisillä, truetrack on aina pitänyt ja kahta viivaa jättänyt. Hammaspyörästön metalli-metalli-kitkaanhan tuon toiminta lopulta perustuu, eli voi olla, että jossain rata-ajossa jos oikein kevenee sisäkaarteen pyörä niin alkaa herkemmin päästämään tehot sieltä, mutta..

    Tuossa Eatonin äijä selittää (vuonna 2016), että synteettinenkin käy:
     
  4. Jouni_K

    Jouni_K Gearhead

    Mitä enemmän kitkaa (vähemmän liukas öljy), niin sitä enemmän se pystyy suhteessa antamaan voimaa hitaammin pyörivälle puolelle. Eli liukkaammalla öljyllä se on vähän vähemmän torsen ja vähän enemmän avoin tasauspyörästö.
     
  5. Powerstroke

    Powerstroke Double Gearhead

    Mulla alkoi myös jurraamaan tai tärräämään kun tiukassa mutkassa paikaltaan antoi kaasua, vrt kääntyminen liikennevaloista oikealle.
    Tilanne korjaantui öljynvaihdolla, ja sillä se alkoikin.
     
  6. Lintta cruiser

    Lintta cruiser Gearhead

    Ok. Koitetaan noilla ja vaihdellaan jos siltä tuntuu.
     

Kerro tästä muillekin!