Jousien vaihto

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Jarrut ja jousitus.', aloittaja Hyytiäinen, 23.10.2001.

  1. Hyytiäinen

    Hyytiäinen Gearhead

    '81 Olds Delta 88:n etujouset pitäisi vaihtaa. Vanhat ovat väsyneet, eivätkä muutenkaan jaksa nykyisen isolhkon painoa kunnolla. Pitäisi vaihtaa joko Isolohko-auton jouset tai Vanin jouset (en tiedä sopiiko Vanin ihan sellaisenaan). Onko todella hankala juttu? Ei onnistu omin voimin (ilman erikoistyökaluja) vai miten on?

    Taakse haen hieman madallusta antavia ja myös hieman jäykempiä jousia, mutta mahtaako löytyä valmiina? vaihtoehto on ostaa uudet ja prässäyttää niitä hieman sisään madalluksen aikaansaamiseksi.
     
  2. timppa

    timppa Gearhead

    "Tavallisen" kierrejousen vaihtoon riittää tunkki ja jousipuristimet ja lenkkiavain.
    Jousipuristimet saa Bilteemasta (ihan toimivat)tai työkaluliikkeestä hinta on varmaankin jossain 150->

    Jousia voi muokkauttaa sopiviksi / lyhennyttää esim. Vallillan Takomossa, Helsingissä

    <font size=-1>[ Tätä viestiä muokkasi: timppa 2001-10-23 20:25 ]</font>
     
  3. Eyetech

    Eyetech Gearhead

    Puristimien on syytä olla hyvälaatuiset ja niitä on oltava 2kpl.

    Huomiota kannattaa kiinnittää myös siihen, mihin kohtaan puristimet mahtuvat (siis uuden jousen asennuksessa)
    On muuten <IMG SRC="/eyeball/images/smiles/icon_evil.gif"> p...maista huomata, ettei mahdu löysäämään jousipuristimia loppuun asti....
     
  4. timppa

    timppa Gearhead

    Kuten myös "MacPhersonia" laittaessa että jotain "prikkoja" on jäänyt välistä kun autoa on jo laskemassa tunkilta
     
  5. impala1968

    impala1968 Gearhead

    Itse olen vaihtanut jouset useita kertoja ilman puristimia. Keula pukeille ja tunkki tukivarren sisäpään alle. Vakaaja ja iskari irti, tukivarren pultit pois ja varovaisesti tunkkia alas niin jousi vapautuu hallitusti. Keulan pitää olla riittävän ylhäällä jotta jousi mahtuu pois. Ei tartte tapella pallonivelien kanssa mutta pitkät isolohkojouset meinaa olla hankalia.
     
  6. Hyytiäinen

    Hyytiäinen Gearhead

    Ongelma onkin juuri uusien josuien jäykkyys ja pituus, eli saattaa vaatia isoja voimia. tietenkin jousitusten erilaisuus aiheuttaa eri toimenpiteitä. Katsotaan jos onnistutaan, pajalla kylläkin pojat sanoivat ettei onnistu ihan kotikonstein, että on niin isot voimat kyseessä, mutta kokeilemallahan se selviää. Olikos se muuten juuri tohon '68 Impalaan, johon tehoaa se tukivarren irroitus? mahtaako olla samanlainen jousitustyyppi kuin '81 Deltassa?
     
  7. impala1968

    impala1968 Gearhead

    Oli 68 impala, 72 camino, 65 gto ainakin.
    Caminossa ja gtossa on a-mallinen alatukivarsi joka on kiinni kahdella pultilla rungossa. Impalassa suora "palkki" josta lähtee erillinen vinotuki eteen. Enpäs muista kumpi deltassa on, varmaan ensimmäinen.
    Impalan jouset oli älyttömän jäykät ja pitkät ja nekin meni, kyllä se onnistuu.
    Jos olet epävarma, köytä jousi alapäästään kiinni tukivarteen vaikka iskarin reiästä niin se ei pääse pitkälle karkuun. Silloin sulla ei ole irto-osia ollenkaan. Muista pitää näpit ja pää poissa lähistöltä kun alat nostaa tukivartta paikoilleen, jousi on aika kaarellaan siinä vaiheessa mutta auton allepäin, ei tule silmille. Kun saat tukivarren lähes paikoilleen on vaara ohi kunhan tunkki vain on kunnolla paikoillaan.
    Pulttien paikoilleen saaminen voi hieman teettää töitä mutta kun saat toisen paikalleen on homma jo hallinnassa.
     
  8. Anonymous

    Anonymous Guest

    Toimivaksi todettua:kierretangosta ja parista tukevasta lattaraudan palasta saa tehtyä puristimen jolla voi vetää jousen alatukivartta tai vaihtoehtoisesti jousipesää vasten kasaan;ainakin auttavasti.
     
  9. lennu

    lennu 1st gear

    kiinalaiset jousipuristimet ainakin on liian hepposet,camaron etujousia vaihtaessa lipsahti tunkki kriittisessä kohdassa ja muistona on kolo betonilattiassa!!!
     

Kerro tästä muillekin!