Kysymys eteläkarjalalaisille nestoreille ?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja BRAKE DRUM, 24.4.2021.

  1. BRAKE DRUM

    BRAKE DRUM Double Gearhead

    Missähän päin Imatraa on mahtanut sijaita tuo Auto-osien hankinta Oy Imatran liike ?
    Tiedolla sinänsä ei ole mitään suurempaa merkitystä mutta oma kovalevy on tuolta osin täysin tyhjä.
    Paikallishistoriaa siis vaan.

    [​IMG]
     
  2. hzemax

    hzemax Double Gearhead

    Vilpittömästi toivon onnea tähän etsintään.
     
  3. maverick999

    maverick999 Gearhead

    Tämmönen löyty:
    [​IMG]
     
    tukkijulli tykkää tästä.
  4. BRAKE DRUM

    BRAKE DRUM Double Gearhead

    Kiitos maverick999 vastineesta. Liike on sijainnut siis rakennuksessa joka näkyy allaolevissa kuvissa oikeassa laidassa.

    [​IMG]
    [​IMG]
     
    Muokattu: 6.2.2023
    menu* ja maverick999 tykkäävät tästä.
  5. BRAKE DRUM

    BRAKE DRUM Double Gearhead

    Eräs ystäväni lähetti minulle tänään kuvan jonka oli bongannut FaceBookista.
    Kuva on vuodelta 1967 ja siitä selviää liikkeen sijainti ja myös sellainen seikka että kyseisellä liikkeellä on ollut Plymouth edustus ( Mikäli kuvauspäivänä ei ollut jokin Bernerin esittelykiertue paikalla).

    [​IMG]
     
    malvasto, esmi, MJF ja 4 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
  6. Concarne

    Concarne 3rd gear

    Tuossahan oli myös se varaosaliike minkä nimeä en jaksa enää muistaa. Uudemmassa kuvassa taitaa näkyä "Osaset" tekstit ikkunoissa. Ainakin -80 luvun lopulla tuli haettua osia tuolta. Muutti sittemmin uusiin tiloihin Tainionkoskelle seurakuntakeskuksen viereen tontille mistä purettiin Esso pois. Essolla tuli tankattua mopoa usein kun oli sellainen "oikea" mittari 2T bensalle eikä käsipumppu.
     
  7. musta pässi

    musta pässi Gearhead

    Varaosakeskus Inkinen. Oon junnuna käyny sen perustajan Eson kotona ku isäukko tuntee sen.
     
  8. BRAKE DRUM

    BRAKE DRUM Double Gearhead

    Esko ei vielä silloin asunut messualueella, oletan.
    Esso oli ns Kiisselin Esso. Kiisselillä itsellään oli musta 1966 Dart 270 4D. Alunperin kai 273, A833 ja luultavasti 8 3/4. Kelsey-Hayesit ehkä nokalla.
    Auto oli vielä joku vuosi takoperin Joutsenossa, nykysijaintia en tiedä.
     
  9. musta pässi

    musta pässi Gearhead

    Käyny sen kotona joskus 70-luvulla. Siitä ennen moottoritien rakentamista kulki pikkutie siitä tiukasta kutostien mutkasta mistä Vintterin alueelle män ni kohti Imatran ajojen rataa, likeltä sitä isoa navettaa. Sen navetan ja Vuoksen varren välisen tien välissä olevalla tiellä sillä oli talo silloin ihan sen tien varressa. Jos oikein muistan. Ei sillä vielä edes ollu kulmilla sitä varaosaliikettä. Siinä Esson vieressä oli Auto-Urheilun liike jossa rupesin asioimaan 80-luvun alussa. Ostin ekaks mopoon maalia ja kittiä kans. Sitte autojen osia ja tarvikkeita. Janne varsinkin oli hieno mies ja sydän paikallaan. Toi kerrankin kotoa jonkun oman uuden osan kun oli minulla tarve. Tilasi sitte itelle uuden. Mistä tommosia asiakaspalvelijoita nykyään löytää? Hautuumaalta tai kunnalliskodista. Sielloli minulla piikkikin. Kysyivät pannaanko piikkiin vai maksatko. Ikinä ei kyselty milloin maksat. Luottoa oli kumpaankin suuntaan. Asioin kymmeniä vuosia kunnes muutin pois.
     
  10. musta pässi

    musta pässi Gearhead

  11. dart -66

    dart -66 Gearhead

    Tuollainen Darra tuli Lahteen muutama vuosi sitten eräälle aktiiviselle Dart-harrastajalle ja meni eteenpäin. Oli torilla tai nettiautossa myynnissä.
     
  12. BRAKE DRUM

    BRAKE DRUM Double Gearhead

    Jos se tuli täältäpäin niin lienee ollut sama auto
     
  13. Concarne

    Concarne 3rd gear

    Tämähän on mielenkiintoista. Itsellä on ohuet muistikuvat kun on useampi kymmenen vuotta siitä kun pois muutin. Eikö tuo Auto-Urheilu ollut joskus Karhumäellä vai Tuulikalliotako se on? Hyllystä sai tavaraa heikommin mutta aina tilattiin ja nopeasti tuli. Minullekin muistaakseni kauppias ehdotti piikin avaamista kun ilmeisesti kävi sääliksi kun persaukinen nuorimies tuhlasi kaikki rahansa auton osiin ja luotto olisi saattanut vähän jeesata. Aina ei edes raha riittänyt vaan piti kääntyä tiskiltä pois ja mennä vähäksi aikaa säästämään.
     
  14. musta pässi

    musta pässi Gearhead

    Se oli Tuulikalliossa sen tien varressa josson se iso pommisuoja. Se Jannen Appiukko Matti oli muistaakseni sen yrityksen perustajan vävy. Sillä perustajalla tais jäähä iso talo Vuoksen rantaan jossoli 7 auton talli alakerrassa. Ei se talokaan siis pieni ollu. Sielloli muistaakseni useampi auto, ainakin 70-72 dart 318 hardtop. Tuttu ajeli sillä joskus. Kaverin veli muuten risti Matin leikkisästi ”poliisimestari Sisuksi”. Ulkonäössä oli kyllä samaa. Sitten Matti jäi eläkkeelle ja tuli mukaan toinen yrittäjä Jannen kaa. Nimee en muista. Vaan muistin, seoli Harri. Ihan jees äijä sekin kaikinpuolin. Sitte se puulaaki myytiin ja uusia omistajia en tuntenut enkä aisoinu ku oon -02 muuttanu pois.
     
    Muokattu: 8.2.2023
  15. Hupeli

    Hupeli 2nd gear

    ...mun tallilta?

    Tähän oli vaan pakko vastata:)
     
  16. Hupeli

    Hupeli 2nd gear

    Tässä topiikissahan näitä ruusuja löytyy;)

    Olisipa käynyt yhtä hyvä tuuri kun aikoinaan paikallisesta Kuvan moottoripyörä palvelusta Tellervonkadulta ostin momenttiavaimen.
    Tämäpä kun löytyy vielä tallessa ( Britool EVT 600A) oli pakko luntata.
    Löytyy vielä nykyäänkin hiukan erinlaisena.

    Hintava oli jo sen ajankin versio mutten muista olisiko mitä antanut alennusta.
    Mistähän olin rahat pöllinyt mutta rikkinäisenä saatua 350cb Hondaa oli pakko päästä puikottaa, kortitta ja alaikäisenä..tietenkin;):)
     
  17. jyrkita

    jyrkita 3rd gear

    Juu oli tallissa 71-Gt Dart tumman ruskea mustalla vinyylikatolla
     

Kerro tästä muillekin!