Louvers-kone

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Työkalut, koneet ja tarvikkeet', aloittaja kustum4evo, 9.9.2005.

  1. kustum4evo

    kustum4evo Gearhead

    öö..mietin taas pienessä päässäni tätä asiaa..olen muistaakseni aiemmin kysynyt aiheesta ja rupesin uudelleen miettimään kun olisi osia tarjolla koneen tekemiseen.

    siis pystyisikö periaatteessa teollisuudessa käytetyistä ilmalla toimivista sylintereistä tekemään louvers koneen.Eli olis lyhytiskunen sylkky,mitä ohjattaisiin ilmalla.Sylkyn varren päähän tehtäis työkaluteräksestä tms. sopivasta materiaalista iskurikappale joka menee painaa peltiin louvers kolon ja pellin alla olis sit vastakappale oikessa kohdassa.Vastakappale kiinnitettäisiin jonkinlaiseen ristisyöttöpöytään tms.

    Pääongelma olisi se sylinteri.Jos käyttöpaine on jotain 10bar niin toimisko se louversien tekemiseen.Vai pitäiskö sit peltiin ensin leikata viillot ja sit painaa kyhmyrät viiltojen kohdalta..
     
  2. Anonymous

    Anonymous Guest

    Jos teet/teetät hyvät prässimuotit ei tarvitse tehdä mitään alkureikiä tai viiltoja.
    Paineilmasylinterillä ja 10bar paineella onnistuu kyllä. Mutta 10bar paineella tarvitset melko suuren sylinterin saadaksesi riittävän voiman.
    Voiman saat laskettua paine *männän pinta-ala.
     
  3. Anonymous

    Anonymous Guest

    Löytyiskös täältä netistä kuvia tollasesta koneesta. Ihan mielenkiinnosta ois kiva nähdä jos joskus vaikka tekis sellasen.
     
  4. kustum4evo

    kustum4evo Gearhead

    mul on 10bar sylkky,jossa on joku 25mm varsi ja liikerata on 100mm.tosin kun ilmapainepistoolilla kokeilin kuinka se liikkuu,niin se tuntui aika hitaalta,kun eikös se isku saisi olla aika nopea ja terävä et se puhkaisee pellin..
     
  5. -TH-

    -TH- Gearhead

    miksi ei käyttäisi vaikkapa porttosarjan hydraulisylinteriä apuna? tekisi sille vaan telineen, vaikkapa enklanninpyörän runkoon sovitteen ja sovittais vastimet käypäseksi.
    ymmärtääkseni ilmakäyttöisenä homma tarviaa rajut laitteet?
     
  6. Anonymous

    Anonymous Guest

    Pullotunkki ja tukeva runko sille, sama periaate. :wink:
     

Kerro tästä muillekin!