Nylppääntyneiden pulttien irroitus

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Työkalut, koneet ja tarvikkeet', aloittaja Timmo, 10.9.2008.

  1. Timmo

    Timmo 1st gear

    Tappelin taas eilen kolme tuntia kulmista nylppääntyneen ruosteisen mutterin kanssa. Oli ahdas rako ja rälläkällä joutui ottamaan... Oli sen verran pyöreäksi päässyt ettei 6-kulma lenkilläkään saanut enää otetta.

    Minkäslaisia työkaluja porukka käyttää noiden pulttien/mutterien aukaisemiseen. Tekeekö esim. tällä mitään?
     
  2. transport01

    transport01 3rd gear

    Bilteman tekeleestä ei kokemusta, mutta kyllä noilla mutterinsärkijöillä mutterin aika helposti halki saa, jos vain särkijän laatu riittää ja koko on tarkoitukseen sopiva.

    Jos tillaa löytyy, niin tuota vastaava on yleensä se ensimmäinen, jolla mutteria alan halkaisemaan. Noilla halkeaa yleensä niin nätisti, että pultin kierteet säilyy.

    Joskus voi joutua auttamaan taltalla ja vasaralla ja oikein sitkeän tapauksen olen kiertämyt pihdeillä auki toisen reunan halkaisun jälkeen. Kokonaisuutena ihan näppärä peli
     
  3. mopar68

    mopar68 1st gear

    Mä oon useest saanu pultit irti hitsaamal niiden kannan päälle vähä isomman mutterin, siin tulee samal lämpöö pulttii että hyvä kanta..
     
  4. No H2O

    No H2O Gearhead

    Hitsaan isomman mutterin päälle... Sen jälkeen aukeaa...
     
  5. Damned

    Damned Gearhead

    Joskus pyöristyneeseen kantaan saa hakattua pykälää pienemmän hylsyn tai avaimen. Monesti myös käyttämällä ristiin tuumaisia ja millisiä voi löytyä sopivan pitävä hylsy, eli milliseen kantaan naputtelee tuumaisen hylsyn ja toisinpäin. Tietty jos kanta on ihan pallo niin eipä noista paljon riemua sitten ole.
     
  6. VooDoo

    VooDoo Gearhead

    joskus saa jopa tuurnalla lyötyä reunaan sen verta että vähän nitkahtaa.

    (laadukkaat kiintolenkit on hyvä lähtökohta willeläiset ja bacholaiset ollu omaan mieleen)
     
  7. SamiL

    SamiL Gearhead

    Tämä Craftsmanin sarja on osoittautunut erittäin hyväksi. En tiedä myykö kukaan Suomessa.
    [​IMG]
     
  8. KaapoLöllö

    KaapoLöllö 1st gear


    Biltemassa näky olevan vastaava,
    [​IMG]

    Mene tänne jos tuo sarja kiinnostaa, jos ei kiinnosta ni älä mäne. :poff:
     
  9. Quest

    Quest Gearhead

    Muttereihin halkaisija tai dremel tms
    Pultteihin/ruuveihin hitsataan iso rikka ja siihen mutteri/pultti/jatkomutteri/lattaa tilanteesta riippuen. Onnistuu helpommin kuin pelkkä mutterin hitsaaminen suoraan (<12mm / 1/2")
     
  10. SamiL

    SamiL Gearhead

    Hiukan ohutseinämäisemmältä näyttää, mutta jos nuo kestävät särmien tylsymättä ja halkeamatta (= valmistettu jostain muusta kuin biltemaumista), niin hyvä on.
    Crapsmanin holkilla käänsin 70 cm putkea apuna käyttäen liian tiukalle käännetyn ruosteisen 1/2" pultin, jonka kanta oli pyöristynyt jo kiristettäessä, auki ja holkin kulmat pysyivät terävinä.
     
  11. olssi81

    olssi81 Gearhead

    Tehtii tuossa "tieteellistä" vertailua ja näyttä siltä että noi bilteeman kamat ovat kamasa toolssin tavaraa. Pakkausten väri vaan eri...
    Pitäisi siis olla laadullisesti ainakin kohtalainen.

    [/quote]
    Biltemassa näky olevan vastaava,
    [​IMG]

    Mene tänne jos tuo sarja kiinnostaa, jos ei kiinnosta ni älä mäne. :poff:[/quote]
     
  12. nyffikaakoo

    nyffikaakoo 1st gear

    Noi on kyllä hyviä, taitaa Snap-Onillakin olla, Bilteemasta vähän eppäilen että kantsii kovuutta tsekata jo myymälässä. Jotain lyöntituurnaa sieltä ostin ja pehmee oli.

    Muuten! Biiltemasta ostin (toivorikkaana että tavara olisi kelpoisaa) kumiletkuja muutamaa sorttia. Laitoin Capriceen alipaineletkuiksi niitä, mutta kuukauden kuluttua, kun meinasin ottaa auton ajoon, ne letkut oli kaikki murteilla paikoista missä hiukankin olivat joutuneet taivutukselle tai venytykselle! Kadutti että tuli otettua vanhat, vähän virttyneet mutta suht ehjät pois ulkonäkösyistä... :oops:
     
  13. Stang_81

    Stang_81 Double Gearhead

    Tietty jos tilaa riittää ja porakone niin mm. vastakierretappi on yks vaihtoehto, siis pulteille.
     
  14. Timmo

    Timmo 1st gear

    Pitääpä hankkia tuo Bilteman sarja, jos vaikka toimisi.
     
  15. lucky13

    lucky13 1st gear

    Mulla oli asentajanhommissa Wurthin vastaava hylsysatsi. Se ainakin oli LOISTAVA.
     
  16. Kyl ne bilteman mutterin särkijät on itel ainaki ihan hyvin pelannu, eikä ollu kuitenkaa hinnal pilattuja
     
  17. musse67

    musse67 3rd gear

    Snap-on:in vastaavaa tullut käytettyä hyvällä menestyksellä.

    [​IMG]
     
  18. skodari

    skodari 1st gear

    Tässä tuoreita kokemuksia tästä Bilteman setistä!

    Ensinnä mikä pisti heti silmään, oli se että kuvastossa ja jopa hyllyn mallikappaleessa (Helsinki) hylsyissä näyttää olevan kuusikulmainen tarttumapinta, mutta ostamassani paketissa vain sileäreunaisia. Olisiko sitten toimittaja vaihtunut jossain välissä..

    Toinen viiltävä analyysi: Tässä setissä on hylsyissä 3/8" vääntimelle kolot. Se ei ole riittävästi kun mennään isommilla hylsyillä vääntämään. Itselläni projektina oli 17mm pyöristyneiden pyöränpulttien irroitus. Pari erilaista (Bilteman) 3/8"->1/2" adapteria saatiin napsahtamalla poikki kun eivät kestä vääntöä. :soosoo:

    Vaikka tämän tyyppiset hylsyt tuntuvat purevan erittäin hyvin vaikeisiin pultteihin, suosittelen hankkimaan hylsyt 1/2" vääntiökololla kuten edellä esitetyssä Craftsmanin setissä taitaakin olla. Ja nyt ei muuta ku nettikauppaan Craftsmaneja etsimään, oiskohan Ebayssä näitä hyvään hintaan, hmmm...

    Biltemassa näky olevan vastaava,
    [​IMG]

    Mene tänne jos tuo sarja kiinnostaa, jos ei kiinnosta ni älä mäne. :poff:[/quote][/quote]
     
  19. pikku-maukka

    pikku-maukka 1st gear

    ootkos muuten huomannu että, nuissa pilteeman sarjan irrotus hylsyissa on ulkoreunassa kuusi tasaista sivua ja kulmaa??!!

    eli kun on pienelle vääntimelle vaan paikka niin ota isompi väännin ja sen irrotus hylsyn "päälle" sopiva hylsy, joka siis isompi kun iirotettava pultti niin ei sovittimet tai vääntimet hajoo.
     
  20. rautasydän

    rautasydän 2nd gear

    No mites, ku mulle iski tämmönen ongelma, eli ponun akku tyystin tyhjeni sisävalon oltua päällä vuorokauden (joku oli unohtanu tarkistaa sivuoven, joka ei ollut täysin kiinni) ja nyt näyttäs, että pakkanen tehnyt tehtävänsä, eikä ota enää latausta vastaan. Maakaapelin pultti 8 millin kannalla ja aivan pyöree, eli ei lähe, ei. Mee nyt tuohon sitten hitsaamaan mutteria päälle :mad:
    Jotenki pitäs saaha akku vaihettua. Ja tuossa transportissa on sitte tilaa sillä kohtaa aika tasan lenkille, ei ainakaan ison räikän kanssa sovi koheltaan, tuskin pienenkään..
     

Kerro tästä muillekin!