Pata Ekmanin Nova

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja K.S, 4.11.2012.

  1. Antti.K

    Antti.K Gearhead

    Tämä Kivinummen Acadian oli tullut Kanadasta muuttoautona ja oli alunperin sininen.
    Ilmeisesti 307 koneella ja TH350

    t,Antti
     
  2. heikkisj

    heikkisj Gearhead

    Hmm, tuntuisi siis aika todennäköiseltä että sama auto...
     
  3. Peppi_P

    Peppi_P 1st gear

    Mulla on joitakin street race - kuvia Tukholman yöstä 80 -luvulla, olin yhen ammattivalokuvaajan kanssa Wennergren - sentterillä palloilemassa . Velat saatavia. Yritän skannata. koska kuvissa on tässä topikissa mainittuja .
     
  4. Remu63

    Remu63 1st gear

    [​IMG]
    Tämmöinen otos löytyi vuodelta -82,vanhoissa valokuvissa toinenkin kuva.
     
  5. hyde

    hyde Gearhead

    Voi olla että menee jo hieman ohi varsinaisen aiheen mutta muistan
    käyneeni katsomassa ehkä v.88-89 oliko Somerolla punaista KV-Nova 69
    jota ei oltu katsastettu. Koneena oli suora kutonen mutta auto olisi muuten sopinut siihen aikaiseen tilanteeseen hyvin(käyttöauto).Jollen väärin muista niin ainakin myyjät väitti että olisi ollut Tampereen suunnalta lähtöisin ja olisi tehty erään harrastajan vaimolle kauppakassiksi.Nova oli siisti kun oli uusi maali päällä mutta hieman arvelutti laittaa kohtuu massia kiinni autoon jonka oli katsastamatta
    tuolle KV:lle ..Olikohan hp. 20000 tai 25000 mummoa..
    Kasille ei olisi myös prosentit riittäneet voi aina näin jälkeen päin selitellä..
     
  6. spinneri

    spinneri Gearhead

    Olethan pyytänyt tekijänoikeuden haltijalta luvan kuvan käyttöön? Viittaan kuvassa näkyvään "Copyright Toytrucker" -merkintään. Jos sinä olet "Toytrucker", ei kuvan julkisessa lainaamisessa ole mitään ongelmaa.


    Tekijänoikeuden puolesta

    Jari Sjöman
    Spinneri Magazine
     
  7. Jza

    Jza Double Gearhead

    Täh? Kait nyt kuvan sentään saa linkittää keskustelupalstalle, jos se julkisesti on netissä levitettynä? :eek: Eri asia, jos mainostaa omanaan ja vaikkapa omassa lehdessään....
     
  8. Miksu.1g

    Miksu.1g Gearhead

    Spinnerille... Sama mies,eri nimimerkki :wink:

    Minäkin pistän muutaman kuvan Novasta,en ole itse räpsäissyt vaan skannanut LUVAN perästä,puoliksi pakotettuna teidän muidenkin iloksi :D


    Nää vois olla picknikistä joskus late 80s tai sitten ei ?

    [​IMG]

    [​IMG]

    Edit: kuva poistettu,kuulumattomana ketjuun. Kiitos 383
     
  9. 383

    383 Gearhead

    ei ole sama auto on acadian canso esitelty v8 jolloin oli keltainen
     
  10. spinneri

    spinneri Gearhead

    Tässä on juuri se ongelman ydin: ihmisillä on väärää tietoa ja vääriä olettamuksia.

    Mitään tekijänoikeudenalaista aineistoa ei saa käyttää eikä levittää julkisesti ilman tekijänoikeuden haltijan lupaa. Paitsi jos tekijä on lahjoittanut aineiston vapaasti käytettäväksi. Se että kuva on "julkisesti netissä levitettynä" ei lähtökohtaisesti muuta asiaa millään tavalla.

    Linkitystä ei välttämättä katsota kopioimiseksi, mutta linkin pitää johtaa tekijänoikeuden haltijan hallinnoimalle sivustolle.

    Jos asiasta halutaan keskustella lisää, siirretään keskustelu toiseen topiciin.


    Edelleenkin tekijänoikeuden puolesta

    Jari Sjöman
    Spinneri Magazine
     
  11. bdr529

    bdr529 1st gear

    Copyright tai ympyrä-c -merkkinnöillä ei Suomessa ole sen kummempaa merkitystä eli niillä ei saa suojattua kuviaan yhtään tavallista enempää. Eli tuo kuva ei ole tekijänoikeuden kannalta mitenkään sen erityisempi kuin mikä tahansa od:lle linkattu kuva.
     
  12. Petri R.

    Petri R. Double Gearhead

    80-luvun lopulta tai sen jälkeen. Street & Racessa 2/1988 kyseinen auto on juuri tuossa kuosissa. Artikkelin kuvat on siis otettu todennäköisimmin kesällä 1987 ja tuo väriyhdistelmä on säilynyt näihin päiviin asti. Myös siinä Street & Racen lehtijutussa oli nuo kuitupuskurit (tai ainakin korin väriset), Spinnerin jutussa jo kromiset ja niiden artikkeleiden välillä aikaa siis yli 20 vuotta.

    Tekijänoikeuksiin, niin minun ottama kuva on ilman lupaa aloitusviestissä, mutta se on minun mielestä lähinnä hauska sattuma. Kuvaan pohjoissuomen (jenkki)autotapahtumia jonkin verran, ja kuviani on silloin tällöin lainattu joko luvatta tai lupaa kysymällä erilaisiin tarkoituksiin (myynti-ilmoituksia, tapahtumajulisteita, kalenteri). Itse kuvaan rakkaudesta lajiin, joten niin kauan kun eivät varsinaiseen kaupalliseen tarkoitukseen mene niin homma OK. Leipänsä valokuvaamisen piiristä saavilla on varmasti asiaan erilainen suhtautuminen, syystä. Netissä kuvien linkittämisessä lähdetiedot olis ainakin kohteliasta ilmoittaa.
     
  13. Remu63

    Remu63 1st gear

    Oma on kuva kuten miksu jo täällä vastasikin.Tuo mun kuva-arkisto sivusto on tuolla toytrucker nimellä.Kyllähän tuo vesileima kuvassa ainakin luvatonta kopiointia hillitsee,ei toki estä.Mutta olen laittanutkin kuvat julkisiksi jotta niistä olisi iloa ja ehkä hyötyäkin muille harrastajille.
     
  14. spinneri

    spinneri Gearhead

    Totta ... puoliksi.

    Suomikin on hyväksynyt kansainvälisen tekijänoikeussopimuksen, jossa määritellään Copyright ja © -merkintöjen käyttö. Miksi merkinnöillä ei ole "sen kummempaa merkistystä" johtuu siitä, että Suomessa tekijänoikeutta ei tarvitse erikseen "kuuluttaa", sillä se on olemassa ilman eri ilmoitusta. Eli tekijänoikeus koskee myös kyseistä kuvaa.

    Mitään virhettä ei kuitenkaan ole sattunut, koska a) kuvan on julkaissut tekijänoikeuden haltija, b) tekijänoikeuden haltija on luovuttanut kuvansa julkiseen levitykseen (jos nyt oikein hänen kommenttiaan tulkitsin).

    Ihan oikeasti - miettikää asiaa hieman. Eihän sitä nappulana kaverin Matchbox tai Majorette -pikkuautojakaan saanut luvatta lainata! Jos niin teki, syyllistyi varastamiseen (nyk. näpistykseen). Miksi jonkun (mahdollisesti ammattikuvaajan) ottamaa valokuvaa sitten saisi lainailla noin vain?

    Nyt minä vaikenen tämän asian osalta tässä topicissa.


    Vielä kerran tekijänoikeuden puolesta pukahti

    Jari Sjöman
    Spinneri Magazine
     
  15. C-barge

    C-barge Gearhead

    Kyllä tossa matchbox/majorette tapauksessa on kyse vain luvattomasta käyttöönotosta.
     
  16. Uoti

    Uoti 2nd gear

    Ihme vääntö taas saatu aikaan ihan turhasta, luvalla julkaistu kuva ja heti joku epäilemässä "laittomuuksia" :wc:
     
  17. BRC1

    BRC1 Gearhead


    Juu mielellään jatka jossain toisessa topikissa. Turhalla saivartelulla saa kivan ja mielenkiitoisen aiheen helposti torpattua hiljaiseksi. Keskitytään jokainen omiin tekemisiimme ja mikäli toytrucker tuntee kokeneensa suuren vääryyden , jätetään asiasta jauhaminen hänelle.

    Mielelläni katson vanhoja suomihotrodding kuvia, oli ne nyt sitten tahansa ilman tarvetta kopioda tai tulostaa niitä... :wink:
     
  18. Geebe

    Geebe Gearhead

    Voisikos tätä kuvien linkittämishommaa hahmottaa sillätavalla että on ihan OK laittaa keskustelupalstalla oman tekstinsä joukkoon linkki jota seuraamalla (tai joka suoraan tekstin seassa näyttää linkin kuvan toisella palstalla) pääsee katsomaan jonkun toisen nettiin (kuvaajan hallitsemalleen sivulle) laittamaa kuvaa.
    Vähän niinkuin reittiohje tienristeykseen josta näkyy pihanperällä Challengeri.

    Jos tuo kuvaaja poistaa kuvansa netistä niin linkki ei johda enää hopeisen Chevynovan kuvaan.

    Sensijaan ei ole OK downloadata jonkun nettiin laittamaa kuvaa ja panna sitä omille hallitsemilleen sivuille ja jakaa muille. Tällöin alkuperäinen kuvaaja, tekijänoikeuksien hallitsija, ei voi vaikuttaa siihen onko kuva jakelussa vai ei.
    Eikä ole sopivaa hakea sitä autoa naapurin pihanperältä kotipihaan vaikka se näkyi orapihlaja-aidan rakosesta.

    Ja isojen poikien kädenväännössä olikos se niin että kaikki mitä joku laittaa facebookkiin muuttuu FB:n omaisuudeksi.

    Niin tai näin, pirun hieno oli aikoinaan Ekmanin Nova, varsinkin se ajatus ettei hieno nopea jenkkiauto tarkoita samaa kuin ultraharvinainen 2dht ss convertible original ainoasuomessa kallis härveli. Vaikka ei noita ruvennut ihan pilvinpimein 80-luvulla klooneja syntymään...
     
  19. Remu63

    Remu63 1st gear

    Samoilla linjoilla Geeben kanssa.Oman kuvan voi laittaa suoraan ja jonkun muun kuvan voi linkittää.Ja mikäli linkki johtaa vain yhteen kuvaan josta ei pääse pidemmälle on hyvä mainita kuvaajan/sivuston nimi.
    Mutta sen verran asiastakin että kyllähän tuo Nova oli nopeuden lisäksi erittäin hieno,Street Machine parhaimmistoa tuohon aikaan.Ja mustana nimenomaan vaikka ei seuraavatkaan värit huonoja ole olleet.
     
  20. Volvo_5.7

    Volvo_5.7 Double Gearhead

    Novan vaiheet on olleet mielenkiintoisia, tosiaan tuli pikkupoikana autoa lehdistä kateltua ja myöhemmin samalle kimppatallille päädyttyä tuli tutkittua ihan livenäkin. Joskus sillä sai ajaakkin. Hyvä oli ajaa ja kulkikin kivasti, mutta todella nopea ohjaus vaati totuttelua. Millään mun tietämällä autolla ei ole kyllä suditeltu niin paljoa kuin tuolla novalla!

    Jännä nähdä minkälainen autosta tulee nyt "valmistuttuaan".
     

Kerro tästä muillekin!