Peltivanteiden levitys

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Renkaat ja vanteet', aloittaja Anonymous, 4.6.2002.

  1. Anonymous

    Anonymous Guest

    Mitenkä noita peltivalsseja levitetään? Mitäs tällaisista virityksistä katsastuksessa sitten sanotaan?
     
  2. Rubberduck

    Rubberduck 1st gear

    Joko kaksi vannetta sorvissa halki ja niistä yhdistelemällä yksi vanne tai sitten peltiä halkaistun vanteen väliin. Tigillä kiinni. Ja on sitten niin maan perusteellisen laitonta... :grin:
     
  3. Sumu

    Sumu Gearhead

    klassinen tapa saada vanteet levittämään ulospäin enemmän on käännättää vanteet tai tehdä itse. Vanteista vaikka rälläköidään keskiosa irti ja eikun toisinpäin ja hitsataan kiinni!! Hyvällä säkällä voi jopa tulla suora... :grin:
     
  4. Eyetech

    Eyetech Gearhead

    Pieni tarkennus, keskiosakin sorvilla irti.
    Homma on todellakin totaalisen laitonta, mutta onnistuu huolellisesti tehtynä erittäin hyvin.... kertovat isot pojat :oops:
     
  5. fisu

    fisu Gearhead

    mulla on 2 mopen police-vannetta jotka on käännetty ja 2 kääntämätöntä, niin ne käännetyt on paremmat kun ne viskaa painotuskoneeseen tyhjänä...
     
  6. Anonymous

    Anonymous Guest

    On ainakin 3 tapaa levittää peltivanteita...

    1.Kehän vaihto, eli irroitetaan keskiö ja kehä toisistaan, mielellään sorvissa, mutta onnistuu myös rälläkällä. Sitten sovitetaan keskiö levempään kehään. Näin saa niin leveitä kun onnistuu kehiä löytämään... eli ainakin 10" onnistuu... paras tapa siinä mielessä että kehään ei tule hitsisaumaa, vain kehän ja keskiön liitos.. myös vähätöisin je helpoin tapa.

    2.Kahdesta vanteesta tehdään yksi leveä, eli sorvataan kaksi vanteen kehää sopivasta kohdasta halki ja hitsataan puoiskot yhteen..
    Näin saa yleensä levitettyä vannetta n.1.5-2" alkuperäisestä..

    3.Kehä halki sorvissa ja suikale väliin... vaatii kunnolliset pellin mankeloimis välineet, mutta vain oma järki on kattona vanteen leveydelle... jossain ruotsi-rodissa oli 16"leveät peltivanteet... tämä on aika työläs tapa ja "miinuksena" kaksi hitsisaumaa kehässä..
     
  7. Gtamazon

    Gtamazon Gearhead

    Joo mulla on tossa Zonnissa käännnetyt vanteet. Sellanen noheva levyseppä teki ne ja jumaklavita niistä tuli hyvät. ei ravista eikä täristä. Ei niitä itte kannata ruveta nypläämään ellei oo tota varmuutta ton hitsauksen kanssa. Leimalla katsastusmies sano että sullahan on ittetehdyt vanteet alla. Nooh mää sanoin et niimpä on. Se totes siihe että ne on kyllä laittomat, mutta saathan nyt ainakin leveemmät kumit alle (kun noi 165 R15 renkaat on aika hakusessa).Eikä mitään ongelmaa ollut...
     
  8. Elevator

    Elevator 1st gear

    kaivoinpas sitten vanhaa esille.

    Kuka tällästä jumppaa vois suorittaa. Jos peltivanteen levitys joltakulta onnistuu niin ottakoon yhteyttä. Kaikki vinkit metallikoneistamoista yms. on tervetulleita. Jos joku tietää sellasen viel Turun seudulta niin aina vaan paranee :D
     
  9. mke77

    mke77 Gearhead

    ei ny turkusen seurul......mut karjalohjalla!

    jaa numero.........ei oo tallessa mut jahka kerkiän/saan aikaseks ni ilmootelen....

    ...joku 4vuot aikaa pyys levityksest/käännöstä 20€/vanne, mut se oli silloin!
     
  10. -nikke-

    -nikke- Gearhead

  11. Elevator

    Elevator 1st gear

    kiitoksia. näillä mennään.
     
  12. pala63

    pala63 Gearhead

    Tuon Karjalohjalaisen vanteen levittäjän/kääntäjän yhteystiedot kiinnostaisivat minua...olis tuossa lähellä, ei tarvis Turkkuseen ajella...

    Jos vaikka yv:llä sais...
     
  13. dodge71

    dodge71 Gearhead

    onko tiedossa ketään pellivanteen levittäjää hämeessä tai helssingin seutuvilla?
     
  14. fisu

    fisu Gearhead

    kannattaa kysyä jostain vauhtiputkasta uusia pellivanteita, joku 10x15 ei tänäpänä enää paljoa maksa ja offseteissäkin on valinnanvaraa...
     
  15. pala63

    pala63 Gearhead

    Ei 15" olekkaan ongelma, ainakaan mulla...niitä saa kaupasta kohtuullista korvausta vastaan. Ongelma ainakin mun kohdalla on löytää tarpeeksi leveää isoa vannetta, siis luokkaa 8x18" ja 10x19". Aihioita olis näillä näkymin saaatavilla, pitäis vaan hiukan levittää.
     
  16. Karvanoppa-Elvis

    Karvanoppa-Elvis 1st gear

    Aika tuningia tuommonen vanteen "levittäminen".
     
  17. dodge71

    dodge71 Gearhead

    juu ja mullakin on moparin pikkujako vanteet.enkä rupee muutteleen isojakoseks.
     
  18. Se oiskin jo pulttijaon levitys :rotfl: , on noita joskus tullu käänneltyä ja levitettyä /kavennettuakin ,kun tarkkana on niin sen voi tehä myös rälläkällä ja ilman sorvia mutta jos hiukankaan tuntuu epävarmalta niin anna ammatilaisen tehtäväksi esim koneistamot tms.
     
  19. Turnn

    Turnn Gearhead

    maanantaina lähtee mangelssit koneistamoon levitykseen, tuuma lisää.
    50e parilta kuulemma maksaa, kun on omat varaosavanteet mukana.
     
  20. kunnes

    kunnes 2nd gear

    Ketä tekee uudellamaalla? 5.5leveet pitäs saada 6.5-7.0 leveiks
     

Kerro tästä muillekin!