Perustyökalut

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Työkalut, koneet ja tarvikkeet', aloittaja Annie Mopar, 28.8.2005.

  1. Annie Mopar

    Annie Mopar 1st gear

    Eli mitkä olis sellaset perustyökalut autonlaittelua aloittelevalle? Kyllä nyt järki sanoo, että jokunen kiintolenkki olis hyvä omistaa, mutta siihen se mun järki suunnilleen jääkin.
    Ja sitten. Onko paljonparjattu Biltema ihan oikeesti ihan paska? Käytännön kokemuksia? Esmes Bahcoon nyt ei oo varaa, ainakaan isommissa määrin, vaikka köyhän ei halpaa kannattaiskaan ostaa. Muita käytössä (kohtuu)hyviksi osoittautuneita työkalumerkkejä?
    Kiitos!
     
  2. amis

    amis 1st gear

    Biltemasta 10 vuoden takuun kiintoavaimia, toinen halpa sarja jossa kaikki avaimet 6-32mm. Hylsysarja biltemasta, myös GeeTee merkkisen hylsysarjan olen todennut hyväksi hinta/laatusuhteeltaan. Meisseleitä biltemasta 10 vuoden takuulla, joskus harvoin hajoaa kun oikein vääntää, yllättävän kestäviä kuitenkin... Jos jostakin löytää sellaisia keltaisia "Hit" merkkisiä meisseleitä niin kannattaa ostaa pois vaikka ovat arvokkaita. Kuusiokoloja 10 vuoden takuulla biltemasta, kestää vääntämisen pienen jatkonkin kanssakin. Vasaroita, puukkoja yms. kannattaa ostaa halpoina versioina esim. motonetistä... Nää oon vaan ite todennut hyväksi, parempia on varmasti olemassa :)
     
  3. lehmikangas

    lehmikangas 1st gear

    Kyllä Bilteman kamppeet ihan hyviäkin on. Tuntuu että tälläkin palstalla porukka vähän turhankin paljon haukkuu niitä. Itse ostin pari vuotta sitten Biltemasta työkalusarjan (lenkkejä, hylsyt, räikät, meisselit, ym), mitään ei ole hajonnut ja hyvin on pärjännyt. Maksoi noin 60e, saman tyylinen sarja sillä 10 v takuulla noin 120e. Lisäksi 15 euron tunkkiin olen ollut täysin tyytyväinen kuten myös pukkeihin.
     
  4. timppa

    timppa Gearhead

    Bilteman 10v vehkeet on ihan toimivia (tosin pienemmät kiintoavaimet joustaa sen verran että tuumaset pultit ei välttämättä aukea millisellä avaimella). Pari ISOA metallipäistä ruuvaria ilman mangneettikärkeä on hyvä olla A: toimii vääntämiseen B: kestää hakata.
    Siirtoleukapihdeiksi kannattaa hommata Knipex Cobrat (vaikka maksavat sen 20e niin on hyvätkin).
    Yhdet putkitongit(ei USA- /Akuankka-malli) on syytä olla.
    Vääntörautoja, putkenpätkiä, vasaroita (iso, tosi-iso ja naurettavan iso)
    Joku Hong-Kongin, Motonetin tai IKH-työkalun muutaman euron akkuporakonekin on hyvä olla

    Ja edellisessä viestissäkin mainittu 2,25t hallitunkki ja akselipukit.
     
  5. amis

    amis 1st gear

    Niin, billiksen 10v takuu papukaijat on myös hyvät 8)
     
  6. vernando de hoto

    vernando de hoto Gearhead

    Jos sulla on jenkki niin ehdottomasti tarvitset tuumaiset hylsyt ja lista lenkit ainkin tuonne 9/16. Nuo milli työkalut pilaavat tuumaiset pultit ja mutterit.
     
  7. Muki

    Muki Gearhead

    Sellainen retkikeittimen patruunaa käyttävä "kaasutoho" on erittäin hyvä hankinta. Esim. Hong Kong tai mikä tahansa rautakauppa voi myydä sellaisen. Sillä kun lämmittää tiukassa olevaa kierreliitosta niin säästyy monelta harmilta.

    Itse asiassa sellaista liitosta ei ole tullut vastaan missä tuollainen ei olisi riittänyt.

    Jauhesammutin ei ole pahitteeksi....
     
  8. Anonymous

    Anonymous Guest

    Kaikki lähtee siitä kun haet paikallisesta lähimarketista pari koria kaljaa!
    Sen jälkeen muutaman kaverin kanssa tallille ja yhtäkkiä huomaa ,ettei yhtään pullonkorkin avaajaa kummempaa työkalua tarvita. Tätä voi sitten toistaa niin kauan kun inspiraatiota riittää. Inspiraation loppuessa eli sitten kun niitä oikeita työkaluja tarvitsis, yleensä huomaa että rahat on loppu ja talli hävinnyt alta. :wink:
     
  9. Hervast

    Hervast 1st gear

    Biltemasta saa mielestäni ihan hyvän hinta/laatusuhteen omaavia räikkä- ja hylsysatseja, varsinkin em. 10v takuulla olevat sarjat kestävät järkevää käyttöä. Myös joissain halpiskaupoissa on välillä hyviä tarjouksia, esim. Kuopiossa oli maxi makasiinissa hylsysetti jossa on 10, 13, 17 ja 19 mm hylsyt ns. round corner kulmilla 2 euroa setti, taisin ottaa ensin 2 ja myöhemmin otin vielä yhden setin. Noita kokoja kun ei koskaan ole liikaa nurkissa pyörimässä... Laatukin vaikuttaa yllättävän hyvältä.

    Itte ostin kanssa tuommoisen kaasutohon biltemasta (tuntuu olevan aika sama mistä sen ostaa) ja onhan se kätevä ja halpa peli käyttää.
     
  10. SlantSix225

    SlantSix225 Gearhead

    Magnumin hylsysarjat on hintalaatusuhteeltaan varsin hyviä.
    Hinnat ei paljon eroa biliteeman 10v sarjoista, mutta magnumilla on elinikäinen takuu.

    Hieman mainostusta: Magnum Tools
     
  11. Annie Mopar

    Annie Mopar 1st gear

    Kiitos hyvistä vinkeistä! Varmaan nyt aloitan tuosta biltemasta, ku sieltä saa sitte samalla kaikkea söpöä&ihanaa tingelitangelia :p Jos vaikka laittas sellasen ilmanhajustajan, jossa olis vähäpukeinen mies :rotfl: No ei vain!

    Nythän auto on jo käytännössä melkein korjattu sitten :rotfl: :rotfl:
     
  12. sampop

    sampop 1st gear

    Kyl mää suosittelen edellisten lisäksi vielä ainakin yleismittaria ja sivuleikkureita. Tälläinen hankinta johtaa välittömään kolvin ja kutistesukan tarpeeseen. Kaikki on piltemassa aika edullisia, se pieni kolvikin toimii yllättävän hyvin vaikkei isommastakaan varmaan olisi haittaa.

    Kunnon pukit pitää olla, noi painaa kuitenkin noi rojut aika paljon. Melkein suosittelisin teettämään jollain ramppityypiset. Semmosia testasin tossa ensimmäistä kertaa, eikä ollutyhtään niin orpo olo kuin perus teleskooppian kanssa.

    Rättejä ja erilaisia astiota pitää olla ulottuvilla sekä jotain ruosteenirrotusöljyä.

    Lisäksi suosittelen hankkimaan vanhan maton, se kuitenkin pirun kylmä makailla se lattia / tantere.

    Kun nämä lisää noihin edellisiin viesteihin, niin kyl niillä tekee jo pitkälle perushommat, muita kaluja saa sitte lainaan kun ystävllisesti pyytää, pitää hyvänä ja palauttaa sovitusti. Joka tapauksessa haastavammat jutut kuten esim. pelti- ja maalushommat on kuitenkin muiden heiniä, jos on itse ihan aloittelija.
     

Kerro tästä muillekin!