Rengasonlinen renkaista

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Renkaat ja vanteet', aloittaja jone-70, 16.4.2009.

  1. SpedeX

    SpedeX 3rd gear

    Noita StarPerformereita oon käytelly jo n.8 vuotta(useammissa autoissa useampia sarjoja)... aina on toiminu ja ollu hiljasia ja mukavia. Nangkangit oli viime talven ja kyllä niilläkin pärjäs kun piti järjen mukana ajotavassa.
     
  2. ilu100

    ilu100 Gearhead

    No nyt oli kotosalla odottamassa se toinen rengas,eli kaikki hyvin.
    Kaipa se posti sitten sekoili :eek:
    Hyvin toimii homma. :oops:
     
  3. 7ups

    7ups 1st gear

    Jos talvirenkaan nimi on linglong winter hero tai Fate (eteläamerikkalainen talvirengas, jota noilla oli joskus myynnissä) niin sitä todellakin saa mitä tilaa ja edullisesti.
     
  4. jorke

    jorke Gearhead

    Ite olen kolme kertaa tilannut parin ja hyvin on toimitukset toimineet ovelle asti.
    Olen tilannut Nankangeja, ei ole valittamista ollut. Ja meinaan nyt keväällä taas tilata uudet.
    Kannattaa myös Vannetukun renkaat kattoa, on aika kilpailukykyisiä hintoja sielläkin välillä.
     
  5. Slant6

    Slant6 3rd gear

    Star performer oli aikanaan ihan hyvä rengas, silloin kun ne valmistettiin englannissa. Ainoana vikana kesärenkaassa oli nappuloiden suuri koko, joka aiheutti nopeaa pykälälle kulumista etupyörissä, pito renkaassa oli aikoinaan halpis renkaaksi ihan tajuttoman kova. Nykyään Star Performer = Nang Kang, eli samalta tehtaalta kiinasta tulevaa kuraa. Toinen kiinalainen tuote, Goodride, tunnetaan myös ämpärinkovana West Lake nimellä, eli sama rengas, eri merkki.

    Ämpärimuovista ei tule hyviä renkaita ja markalla saa markan tavaran.

    Michelin omistaa nykyään BFGn , eli henkilöautorenkaat tulevat eu alueella suurimmaksi osaksi michelinin isolta tehtaalta ranskasta, mikä taasen tarkoittaa sitä, että laatu on pompsahtanut ihan uusiin ulottuvuuksiin. USA-auto koot taidetaan vieläkin tehdä ameriikoissa, mikä näkyy myös renkaan valmistuslaadussa.

    Jos haluaa oikeasti hyvät renkaat, kannattaa selvittää rengasliikkeestä isojen valmistajien (Michelin, Conti, Bridgestone, Good year, yms.) ns. kakkosmerkit. Esim continentalin tehtaalta tuleva Sportiva, on erittäin edullinen ja toimiva kinttu.

    Kettu kuittaa.
     
  6. wabos

    wabos 1st gear

    niin no... esim. nokian hakka h & hakka v.tä ei sitten esim. autobildin testeissä ole... nokian hakka sarjan renkaat ovat myynnissä vain suomi, ruotsi, norja ja venäjä... saksassa myydään nokia h ja v... näyttää samalta, mutta siihen loppui sitten yhtäläisyydet...
     
  7. jenkkijussi

    jenkkijussi Gearhead

    TM:n testit ja kauppiaiden mainospuheet jääköön omaan arvoonsa, nyt reilun kuukauden Buickin alla olleet Goodridet eikä mitään pahaa sanottavaa.
     
  8. Luigi

    Luigi Gearhead

    Naksut on ihan jees ja marshallit vielä parempia,asentajan kannalta. Silti olen sitämieltä että kyllä sieltä paikalliselta rengasliikkeeltä kannattaa tarjous pyytää,meillä ainakin on hintojen kanssa päästy samaan kun online,varsinkin asennettuna. Sitten jos tulee reklamaatio,lähetä se yksi rengas saksaan omalla kustannuksella ja aja kolmella pyörällä senaikaa,rengasliikkeestä saat tilalle samontein.
     
  9. mie

    mie Gearhead

    Jännä juttu tuokin, kuvio on täysin sama, reunassa oleva treadwear-luku, eli kulutuskestävyyttä kuvaava luku on sama Suomen Hakka H:ssa ja sakemanneilta tilatussa H:ssa (eli ei pitäisi ainakaan olla mitään kovaa 'Saksanseosta') . Porukoiden volkkarissa on Hakat, itsellä pelkät H:t samassa koossa ja en kummempaa eroa kyllä ole huomannut kuivassa tai vesikelissä. Hyvät on olleet ja paljon halvemmaksi tulivat. Toki eri muotit nuo vaatii reunoille, kun pelkkä H-kirjain niissä tollottaa, mutta en usko että mitään hirveitä eroja noissa voi olla, vaikka Nokia moista väittääkin.

    Ja Sakasta noiden hinnalla olisi saanut jotain Sawaa tai Barumia, joten ei ollu vaikea valinta. Hyvä vaan, kun eivät osaa arvostaa, saa halvalla kerrankin ostaa hyvää :)
     
  10. Luigi

    Luigi Gearhead

    Se on se vauhdin kestävyys,H riittää 210 ja V siitä enemmän, hinta nousee vauhdin mukaan,eli vauhti maksaa,,,
     
  11. mie

    mie Gearhead

    Saksassa V-luokan Nokialainen 1,50€ kalliimpi kuin H-luokan vastaava :-? , suomessa rengaskauppias laittaa vähän reilumman katteen.
     
  12. valsu67

    valsu67 1st gear

    vannetukun kumhot ei kestäny käyttiksessä näköjään kolmatta kesää loppuun asti,yksi ihan kekkonen,ja ei paljoo pintaa oo muissakaan.nyt tilasin bridgestonet rengasonlinelta,katotaan nyt saapuuko perille millon...Talvirenkaina nokian hakkapeliitta neloset vai vitosetko ne oli,venäläiset näkyvät olevan,parhaat talvirenkaat ollu tähän asti,pitoa riittää.
     
  13. CH3OH

    CH3OH 1st gear

    Tilasin jo toisen sarjan kumeja onlinesta. Nankangit koossa 165/50r15. Hyvin on toiminu hommat mulla ja kavereilla, ja yleisemmät renkaat ovat olleet vuoden sisään paistettuja. Nankangeja saa kaikissa hauskoissa kokoluokissa, joista rengasliikkeessä ei ole kuultukaan, esim. 185/35R17. Pitoon ja laatuun vois sanoa, että älkää kytätkö pelkästään niitä TM testejä, jos puolueettoman kannan haluatte. Jossain vaiheessa ko. lehdessä kehuttiin melkein joka numerossa joku Yamahan viritinvahvistin maasta taivaaseen..
     
  14. freaks

    freaks Gearhead

    linglongit/nankangit tai vastaavat oli pari vuotta sitten alla käyttiksessä(325 bnw) ja olivat suorastaan hengenvaaralliset, en suosittele!
    Vesikelillä pito hävisi varoittamatta kun olisi ollu jäätä pyörän alla, kuivalla toimi ihan kohtalaisesti.
    Keskihintaiset myös rengasonlinesta tilatut barumit tällä hetkellä alla ja hyvin pelannu uskaltaa kuskata muksujakin sateella hoitoon eikä tarvi vetää kahva edellä kaiken aikaa,
     
  15. jorke

    jorke Gearhead

    Ite ostanut 4 paria Nankangeja. Rodi projektiin tuli ja käyttis Bemussa on alla. Ehkä se on voiman vähyyttä että ei ole huomannut sadeliukkautta... Itsellä ei ole mitään huonoa sanottavaa.

    Pari viikkoa suunnilleen kestää että tulee renkaat.
     
  16. Arto65FB

    Arto65FB 1st gear

    Vähän joskus ihmettelen, että maalaukseen, koriin, levyjarruihin ja koneeseen sun muuhun rakenteluun hakataan rahaa tonnikaupalla ja sitten pihistellään siinä ainoassa kohdassa, millä se kökötys pysyy tiessä kiinni.

    Ei siinä, ettenkö itsekin olisi ajannut huoltsikan roskiksesta dyykatuilla kumeilla tai nyppinyt nastoja pois kesää varten tai ajanut 15 vuotta vanhoilla kumeilla radallakin.
     
  17. jone-70

    jone-70 2nd gear

    Niin, vähän sama asia, kun ensin äijä käy viinakaupassa ostamassa viikonlopun satsin lääkiä ja sitten pennut pyytää pullon limsaa ja karkkipussin. Yleensä jää limsa tai karkkipussi saamatta. Tullut kyllä tähänkin "syntiin" joskus langettua. Tilasin muuten rengasonlinesta autoon uudet rattaat, en oo päässyt vielä pitoja kokeileen, kun ei ole koneesta vielä savuja saanut. Hyvin toimi kyllä ainakin mun kohdalla toimitus, tuli mitä tilasin ja tuli sillon kun oli luvattu. Vanha tosiasiahan on se, että viina ei maksa mitään, monesti on tullut viikonloppuna yks hyvä rengassatsi kurkusta kiskastua alas, varsinkin nuorempana kloppina. Ikään ei ollut niin vähän rahaa ettei känniä ois viikonloppuna kiskassu, mutta autossa oli yleensä aina sakkokumit.
     
  18. valsu67

    valsu67 1st gear

    Hyvin toimi toimitus,tuli sillon ku pitikin,ja kuistille asti.Nyt pyörii pösön alla uuet ritkestonet,
     
  19. Fastback

    Fastback Gearhead

    kaverilla on S80 Volvossa 2v vanhat goodridet alla. Ajettu 25tkm ja kahdesta on jo rungot poikki, ei muuten haittaa mutta täristää vähän vietävästi. Minä jättäisin väliin, mutta ehkä sinulla on parempi tuuri.
     
  20. idiot

    idiot Gearhead

    Pieni varoituksen sana nordenrenkaan pinnoitetuista 235/75-15 !!!

    Isä ukko tillaili nordenrenkaan kautta Vw Taroon (tojota hiluksi)
    uuvet M+S renkaat mallia halvimmat mitä löytyy.
    TOSIN näitäkään ei ilmoitettu mitenkään pinnoitetuiksi,
    mutta posti, kun ne kuljettu luki kuppeessa PINNOITETTU.

    Kyseessä on Agi Tracline 235/75 R15 105Q

    Eturenkaat mäni nätisti tosin painoahan niihinkin sai
    iskee parhaillaan toistasattoo, mutta sen tietää tehdessään,
    kun pinnoitetut renkaat on kyseessä. Seuraavaksi rupesin
    takarenkaita pyörittelemään ja aloin työntää ilmaa renkaaseen
    sen saatuani vanteille, meillä käytetään normaalisti 3kilossa
    ja sitten passataan niille paineille joilla ajellaan.

    En päässy, kun vajaaseen 3kiloon kun hallin täytti
    komea jysähdys! Hetken aikaa siinä ihmettelin mitä
    helvettiä tapahtui samalla, kun korvissa soi säkkijärvenpolkka.

    Renkaasta petti vannanauha!!! En oo kyllä ennen törmännyt
    moiseen tapaukseen! ..onneks petti alapuolelta niin ei tullu
    romut naamalle.

    Saa nähdä mitenkä nyt sitten on takuun laita, kun nordenrengas
    EI anna takuuta jos rengas 'vaurioituu asentaessa, tasapainottaessa ym..'

    Nuita renkaita ei kyllä laiteta meijjän vehkeijen alle, korkeintaan
    JOS ei hurrit suostu takuuta antamaan niin poltellaan ne sitten
    rupelille ameriikan jenkillä :argue: :mad: :mad: :mad:
     

Kerro tästä muillekin!