RIP keltainen pörssi

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja riviera56, 28.10.2012.

  1. riviera56

    riviera56 Double Gearhead

    Se on sitten Amen kepölle. Vika numeroa eilen tavasin. Harmi, hyviä(kin) muistoja ittellä, elämäni ehkä parhaan auton tulin tuon kautta ostaneeksi. Muistaako muuten joku silloin kun venäläiset osti hulluina Ladoja niin joku jobbari oli mennyt jopa kepön painopaikkaan että sai varmaan ekana lehden...
    Millaisia muistoja porukoilla??
     
  2. peltsi

    peltsi Gearhead

    Aikaa ennen nettiä ostin/myin varmaan kaikki harrasteromppeet ja autot kepön kautta.
     
  3. tammercity

    tammercity Gearhead

    Olihan se ennen nettiä jotenkin hienompaa lähteä autoa katsomaan/ostamaan, kun ei juuri muuta tiennyt autosta kuin sen, mitä siihen muutamalle pörssin riville oli kirjoitettu eikä edes kuvaa nähny.

    Tulikohan niitä autoja joku 4 ostettua pörssistä.
     
  4. cb125twin

    cb125twin Double Gearhead

    tekuaikaan käytiin sammonkadulta hakemassa painotuoreita kepöjä torstaina.
    vaik ei silloin raskinu mitään ostella ku jenkit makso markkoina vähemmän ku ny euroissa.
     
  5. freetime-cruiser

    freetime-cruiser Double Gearhead

    Voi niitä aikoja kun paikalliselle huoltsikalle tuli kurvattua mopolla juomaan limpparia ja lukemaan KePöä, sieltä se eka Darttikin löytyi...
     
  6. riviera56

    riviera56 Double Gearhead

    Joo ja sit oli se palsta lehti mutta ei se jotenkin ollut sama kun kepö. Isälle tuli varmaan vikat kymmenen vuotta tilattuna. Sillä oli aina sivun kulma taitettuna kun oli jotain löytäny, mä yritin tunnistaa sit mitä romua seuraavaksi lauantaina lähetään kattoo...
     
  7. CJ3B54

    CJ3B54 3rd gear

    Tuli kans aikanaan selailtua niin puhelin palstaa kuin keltasta pörssiäkin. Kepö siinä kisassa selvis hengissä pidempään. Palsta oli täällä Turun alueella muistaakseni suositumpi, kun oli lähtöjään paikallinen keksintö.
     
  8. Pertti K

    Pertti K Double Gearhead

    2 parasta autokauppaa on tullut Kepön kautta tehtyä 2006 ja 2008, kun "kukaan" ei sitä enää lukenut, vaan vain Nettiauto oli jotain.
     
  9. nixon

    nixon 3rd gear

    Dodge vanin hommasin kepöstä tällä vuosituhannella ja Waspin Animal 12" singlen joskus '92 + varmaan jotain pientä myös. On kyllä tullu katseltua enemmän ja vähemmän, mutta aika harvoin tuota kautta on mitään tullu hommattua. Ei tule ikävä ja nettiversio on(vieläkin) ihan paska.

    Eiku kaks käyttistä on myös löytynyt aikoinaan tuolta 90-luvun loppupuolella. Eka nettiautosta hommattu oli muuten vasta vuonna 2005.
     
  10. eilhik

    eilhik Double Gearhead

    No on tullut ostettua ja myytyä (pyssystä perämoottoriin) vaikka mitä nyt 10vuotta netti viennyt veronsa omistakin toiminnoista.
    Lehdykästä tuli hankittua autoja ja osia ja melko hyvin toimi silloisena ilmaisilmoituskanavana.
    Nettiversioon tuli maksettua "lukuaikaa" ja hankintoina mökkitontti hirsikehikko sun muuta tarpeellista rojua tarpeen mukaan samalla hävitykseen ne tarvikkeet millä ei ollut enään tarvetta.
     
  11. sepi-ukko

    sepi-ukko Gearhead

    öö. Siirtyykö pelkästään nettiin, Kun ei tuolla nettisivulla ole mainintaa et lehti olisi slut/loppu. Hyviä muistoja on ja muistelen silloin aikoinaan, kun tuli käytyä sanomalas öisin ja joskus su-ma öisin vladimir kyseli, ett saisinko kepön sit torstaina heti portilta....
     
  12. sämpy

    sämpy Double Gearhead

    Aikoinaan oli kaikki kepöstä, autot, talo, koira ja jopa vaimo!
     
  13. Uoti

    Uoti 2nd gear

    Joskus opiskeluaikoina oli tapana tehdä kepposia koulukavereiden kanssa... Pari sääntöä oli vain, eli ei saa aiheutua kuluja toiselle eikä saa täysin nolata...
    Yksi suosituimmista piloista oli laittaa milloin mitäkin tavaraa myyntiin toisen nimissä keltaiseen pörssiin... Esim. kämppis yritti myydä joskus 2 lammasta! Varmaan soi 20 kertaa puhelin päivän aikana kun isännät kyselivät lampaista... :poff:

    Toinen varma keino saada puheluita oli laittaa uuden karhea auto halvalla maasta muuton takia, 50< puhelua...

    Myös Liiton arkki ja Graalin malja olivat myyntikohteita, aitoja, tuttuja indiana jones elokuvista... Torstai oli aina hauskaa lukea lehteä ja katsoa oliko ilmoitukset päässeet lehteen asti, harvoin oli sensuuri iskenyt! :rotfl:
     
  14. riviera56

    riviera56 Double Gearhead

    Sepiukko siin vikassa numerossa oli "muistokirjoitus" siitä siis tieto. niinku joku täällä toi jo esiin on nettiversio jokseenkin syvältä...
    Vaimokin löytynyt pörssistä, meinas mennä kaffet...
     
  15. TiM

    TiM 1st gear

    Jotain pientä on tullut itsekkin muistaaksni tuon aviisin avulla hankittua, mutta parhaat muistot on ajalta jolloin nettiversio oli uusi. Olikos se niin, että perjantaina lehti tuli lehtipisteisiin ja tilaajat saivat sen jo torstaina, mutta netin kautta jätetyt ilmoitukset tulivat nettiin heti kohta niiden jättämisen jälkeen, kun ne oli oikoluettu.

    Yhtenä keskiviikkoaamupäivänä kaveri soitti ja pyysi katsomaan yhden ilmoituksen yhteystiedot kun mulla oli maksettua nettilukuaikaa, jolla ne näki. Textasin ne kaverille ja hän soitti muutaman tunnin päästä että ovat ajelemassa trailerin kanssa kohti Tamperetta, olivat broidinsa kanssa lopettaneet työpäivän kesken ja heti lähteneet hakemaan autoa, kun olivat soittaneet myyjälle. Auton mukana tuli niin paljon varosia, ettei ne hakukeikalla mahtuneet kaikki vetoautona olleeseen pakuun, vaan menivät perjantaina hakemaan loput. Myyjä kertoi, että torstaina oli puhelin soinut aika monta kymmentä kertaa ja sama meno jatkunut perjantaina. Oli käynyt myyjälle pieni hinnoitteluvirhearviointi, mutta oli myynyt sen siihen pyydettyyn hintaan kun kaverit tulivat sitä ostamaan, kun ei paremmasta tiennyt.

    Toisen kerran soitin kaverille vinkin samalla lailla netissä tiistaina ilmestyneestä ilmoituksesta ja kaveri soitti seuraavana päivänä, että samainen auto seuraa tiiviisti takapuskurissa... 8) Kyllä vanhan liiton paperiversion tilaajat varmaan ihmettelivät miten joku oli jo autot ostanut, vaikka oli itse heti soittanut kun lehti kolahti postilaatikkoon... :rotfl:
     
  16. Ismoskosmos

    Ismoskosmos Double Gearhead

    Juu tulihan sen kautta useampia autoja osteltua ja myytyä. Viikonlopun numero oli viikon kohokohta ja ihan sen selaamista varten piti fiilistely-oluet laittaa.

    Kerran siellä oli myynnissä '59 Farmari-letukka kuvan kanssa, ja koskapa semmosista ei liimmin ennen nettiä ollu kuvia nähny, niin kuvahan piti leikata talteen. Vuosikausia se tulitikkuaskia pienempi kuva oli kasettihyllyn päällä, jotta sitä voi näyttää vieraille.

    Tällöin elettiin jo muistaakseni 2000-lukua. Tulihan sille myyjälle pikkupienissään soiteltuakin, josko olisi saanut tingattua hinnan kohdilleen, vaikka halpahan se oli minusta jo silloin.
     
  17. Nikuzai

    Nikuzai Gearhead

    Tuttu lopetti lehden tilaamisen juurikin netin takia, kun jotain tarpeellista "hullunhalvalla" niin joku netin kautta katsonut sen jo oli ostanut.

    Porukat lopetti tilaamisen myöskin netin myötä tosin muiden myyntikanavien takia.
     
  18. -rautis-

    -rautis- Gearhead

    90 luvun alkupuolella ainakin kävi kauppa tosi hyvin,yks ilmotuskuponki (ti-pe lehteen) riitti aina.puhelin päris ahkeraan,halpa käyttöauto meni max viikossa,samoin renkaat ynnä muu tavara.tuli sillon laman työttömyys aikana rassattua monta autoa leimaan ja myyntiin+ muuta kauppaa hengen pitimiksi.
    nettiauto ja netti yleensä tuntuu todella hitaalta myyntikanavalta tuohon verraten.
    Ennen ihmiset tuli suoraan paikanpäälle ja nopeesti.aina ei ollu ilmossa edes puhelin numeroa,pelkkä osote ja klo aika riitti ni pihalla oli väkee.
     
  19. Larry

    Larry Double Gearhead

    Joo, kyllä tuli erittäin ahkeraan ostettua, ja toisinaan tilattuakin Pörssiä.
    Joskus osti vielä lisäksi Puhelinpalsta-lehdenkin ettei varmasti jää mitään
    mielenkiintoista huomaamatta :D . Sitten tuli huusholliin netti...
     
  20. Kurko

    Kurko Double Gearhead

    Yhtään kauppaa en KePön kautta tehnyt.
    Oma ikäluokkani muistaa lehden parhaiten: Jou mään, Chicago!
     

Kerro tästä muillekin!