USA, Mexico, Taiwan...

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä rakentelusta', aloittaja pannupää, 5.10.2003.

  1. G-MAN

    G-MAN Gearhead

    Heh, rUSsia. Kyllä se US sieltäkin löytyy.
    Itse ostin juuri tänään MOOGin alustan osia made in USA.
     
  2. Arto65FB

    Arto65FB 1st gear

    Peltiosien prässäys on sitten oma lukunsa. Esim. jouduin hankkimaan pikavauhdilla vasemman etulokkarin, kellään ei tuntunut olevan hyllyssä valmiina mutta sain kohtuuhinnalta eräältä kotimaiselta osakauppiaalta, koska lokkari oli niin kiero ja väärän muotoinen, ettei kelvannut ekalle ostajalle.

    Mutta tuo remanufactured in China -jarrukilkkeet kuulostaa hyvinkin mahdolliselta. Yritteliäisyys kunniaan.
     
  3. jart$u

    jart$u Gearhead

    jaaha. vaihdoin tänään pontiac transportiin vesipumpun. carter (federal mogul).
    made in JAPAN !!
    mihin tää maailma on menossa...
     
  4. B1

    B1 1st gear

    Ei niitä Taiwanilaisia tuotteita kanatta haukkua, ne mitä me ollan tilattu sieltä on ollut hyvä laatuista ja työn jälki on ollut moitteitontta (alipaine, ekstrudervaluja 1/4 euroopan hintoihin verratuna). Yksi hyvä apu tawanilaisiin valmistajiin on tämä saitti: http://www.ttnet.com
    sietä löytyy hakaneulan vamistajista pannsarivunutekijöihin. :grin:
     
  5. Anonymous

    Anonymous Guest

    Onpahan edes yksi laatuosa autossa...
     
  6. Anonymous

    Anonymous Guest




    Näillä on tilauslomake aina osaesittelyiden lopussa.

    http://www.factopart.com/products.htm

    Vielä kun näkisi ne hinnat jostain....
     
  7. tomimk

    tomimk 1st gear

    Nostin joskus yhden hemulin matsraa lumipenkasta ja sormet menivä puskurin alapinnasta läpi!

    Taevoossa tehdyistä kromiputsareista lähtee kromit melkeimpä imulilman virtauksen voimasta, viimeistään parin pesun jälkeen kukkii.

    Tarvikekarjapuskurit ovat ruostessa viimeistään keväällä kun suolakurat tekee tehtävänsä.

    Rautakummulla on kuulemma rosterisia karjapuskureita 1500 picupeihin...

    Eli summarum:

    1.tee rosterista, kiillota + happokylpy
    2.kuparointi ja sen päälle kromaus niinkuin jenkkien alkuperäispuskureissa
     
  8. makke

    makke 1st gear

    Nyt osaan kertoa enemmän...

    Nuo Taiwanin pellit istuu kyllä siedettävästi, mutta töitäkin ne teettää. Esim. Camaron kylkipeltien takapäädyt on tehty siten, että ne oletetaan hitsattavaksi kiinni vanhojen lokasuojien jämiin jotka on pistehitsattuna takapaneelissa. Nyt kun takapaneelikin on vaihdettu taiwanilaiseen, niin noita vanhojen lokasuojien jämiä ei luonnillisestikaan ole olemassa. ei auta muu kuin muokata päädyt oikeiksi.
    Mun piti aluksi vaihtaa koko takapellit, mutta onneksi sitä en tehnyt.
    Pilkoin kylkipalan kolmeen osaan ja siten sain sen sovitettua hyvin muotoihinsa, jos kokonaisena olisin alkanut asentamaan, niin pala olisi ollut auttamattomasti liian lyhyt.

    Mutta hinta/laatusuhde on kuitenkin kohdallaan, joten ei niitä haukkua voi. aina parempi kuin että alkaisi metripellistä itse englanninpyörällä tai vasaralla muokkaamaan.
     
  9. Mopeman

    Mopeman 3rd gear

    Aika turha noita palikoita on hylkiä valmistusmaan perusteella ja ainakaan pitää Taiwanissa, Meksicossa tai Kiinassa tehtyjä tavaroita huonompina kun jenkeissä tehtyjä. Meinaan harvassa on ameriikan osat jotka suoraan paketista kelpaa käyttöön. Hyvää osataan tehdä joka paikassa, mutta jos ainooo kriteeri ostajalle ja valmistuttajalle on halpa, niin hyvää on turha ododttaa saavansa. Työvoima ja materiaalikustannukset vaikkapa Kiinassa on korkeintaan kymmenesosa siitä mitä se on edes Meksikossa, joten ei oo ihme, että rahanahneet teettää hommat siellä ja myy niitä sitten puoleen hintaan kotimarkkinoilla; kate jää suuremmaksi ja oikeestaan mikään muu ei muutu kuin se, että muutama kotomaan kaveri enempi on vailla työtä. Sama trendi on muuten meilläkin käynnissä ja vain kiihtyy. Sillä voi lohduttautua, että ajan myötä noi hintaerot tasaantuu; meillä kaikki halpenee kun ei kukaan enää oo duunissa ja rahaa ei ole, ja noissa "hyvinvoivissa" maissa taas kaikki kallistuu. Ehkä jo viidenkymmenen vuoden päästä ne teettää tarvikkeensa halpatuotantomaissa, eli täällä ja jenkeissä.
     
  10. Otto

    Otto Gearhead

    Pahan skenarion laitoit... Mutta eihän sitä tiiä jos vaikka?? Vaihdoin joskus iskareita Buickiin, vanhoissa luki isolla made in canada, uusissa luki pienellä made in mexico. Masentavaa. Heh. :wink: Mexico taitaa olla jenkeille vähän niinkuin viro meille, siinä vieressä, ja halpaa työvoimaa..??
     
  11. Mopeman

    Mopeman 3rd gear

    Kysehän ei oo pelkästään työvoimasta, vaan myös tilojen hinnasta, ympäristöpolitiikasta jne jne. Viro ja Meksikokin alkavat jo olla vähemmän houkuttelevia; ne on jo liian vauraita ja tulossa ylöspäin ja tiukemmaksi kovaa vauhtia. Homma siirtyy koko ajan köyhempiin, mutta yhteiskunnallisesti vakaisiin maihin. Jos esimerkiksi meillä täytyyy jätteet kuljettaa ekokemiin ja maksaa siitä, niin täkäläinen tehtailija säästää muualla pitkän pennin; ne kaadetaan ojaan ja homma on siinä. Ja kuluttajakin joka täällä vaatii tiettyjä kriteerejä ja oikeuksia on tyytyväinen kun saa tarvitsemansa halvalla. Säännöksiä ja oikeuksia kierretään tarkoituksellisesti, meillä ne alkaa olla kilpailukyvyn kannalta liian kovat. Aika pian olis edessä tilanne, että asialle täytyy tehdä jotain eli asettaa globaaleja vaatimuksia noille jutuille, muuten me länsimaat ollaan vielä syvässä kusessa. Ei kuitenkaan vaikuta kovin todennäköiseltä toteutuminen, alkaen jostain Kioton sopimuksesta joka olis yks pyrkimys tuohon suuntaan.
     
  12. TNT

    TNT 1st gear

    Ostin viimein Chevyvanikkaan "kalliit" etupyörän laakerit paikalliselta kauppurilta, uhosi tilaavansa usa-partsista ja että maksavat mulle saman, kuin noutaessa. Noh, näin kävi. Asentamaan suu mässinkillä. Eka loota auki, päällä merkki Federal Mogul. Sisällä laakeri, jossa lukeepi koolissa JAPAN :grin:. Luulin ensin, että kauppuri kusetti urakalla, mutta näin taitavat menetellä Mogulilla nykyisin :sad:.
     
  13. Anonymous

    Anonymous Guest

    Ei se mitään jos lukee japani mutta laakereita tehdään nykyään sellaisissa teollisuusmaissa kuten kiina tai intia. Niin se kapitalisti saa entistä suuremmat voitot ja asiakas on aina väärässä jos tuote ei kestä ja rupeaa valittaan.
     
  14. pannupää

    pannupää Gearhead

    Oliko painajaista vai mitä lie mutta taannoin muistelen nähneeni puolalaisen Timken-laakerin. O tempora o mores...
     
  15. Riztoreipas

    Riztoreipas Gearhead

    Tilasin joskus musseen 9" hiukka tiheemmän perävälityksen elikkä Zoomin 3.89..hämmästys oli suuri kun laatikossa luki "made in india"..näin se maailma muuttuu..

    <font size=-1>[ Tätä viestiä muokkasi: Riztoreipas 2004-01-10 11:45 ]</font>
     

Kerro tästä muillekin!