Caprice / Olds 307 sisätilan lämmityksen osanen

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Lisälaitteet ja -varusteet', aloittaja ajw, 27.11.2015.

  1. ajw

    ajw Gearhead

    autosta kun korkkkasi kannen tiiviste niin porvoon pärnänen nappasi alla olevan osasen poijes kun oli korkannut ja uusi tartteisi saada...mistähän tällaista kuvan mukaista osaa kannattaisi kysellä? ei ole mitään stansseja/numeroita joilla saisi kiinni. eli seuraavassa kuvassa näkyypi jotta se istuu siinä imusarjan päällä mihin tulee letku tuolta sisälämmityksen suunnasta.
    [​IMG]
    [​IMG]


    lisäksi ihmetystä aiheuttaa tuo kuvassa näkyvä alipaineletku jotta mihin se oikein pitäisi kytkeä kun em osan saa taas paikoilleen? irrallaan ei ole mielestäni ollut ennen höyrypilveä porvoon motarin varressa ja pärnäsellä käyttöä jotta saatiin siirtokuntoon...liittynee kuitenkin ilmastoinnin ohjaukseen (juu se toimi ja toimii varmasti edelleenkin) joskin vakuutusyhtiö kustansi siirron kotipihaan sitten kuitenkin sieltä korjaamoltakin.

    [​IMG]
     
  2. ajw

    ajw Gearhead

    kaivelin nettiä - korjatkaa joku jos olen väärässä, mutta tuo kyseessä oleva osanen on nimeltään "HEATER VALVE" ja löytyy skruvatin sivuilta?
     
  3. ajw

    ajw Gearhead

    vinkki vitonen: skruvatissa maksaa yli 70e...ebaysta 25 taalaa rahteineen ;-)
     
  4. fenix

    fenix 3rd gear

    Kysyitkö jo us-partsista?
    Ainakin 3. koppasen firebird/camaro heater valve oli siellä hyllykamaa toissa kesänä ja hintakaan ei muistaakseni ollut paha.

    Edit. Tiedä vaikka se sopisi suoraan tuohon tilalle, jos ei ihan samanlaista löydy?
     
  5. Karpov

    Karpov Double Gearhead

    Tai jos kallista on niin hana tilalle.
     
  6. jaakkor

    jaakkor Gearhead

    Tuon alipainepurkin tarkoitus on sulkea lämpimän veden kierto lämppärin kennolta kun lämmönsäätö on kaiken kylmimmässä asennossa. Tavallaan siis tehostaa ilmastointia.
    Ainakin 80-luvun b-korisissa on Oldsin koneiden kanssa käytössä yleensä imusarjaan kierteellä kiinnittyvä malli (http://www.rockauto.com/info/52/74691__ra_p.jpg) ja sevykoneisissa letkun väliin tuleva http://www.rockauto.com/info/52/74612__ra_p.jpg.
    Varsinainen puhallettavan ilman lämpötilansäätö tapahtuu lämmityslaitteen sisällä olevan läpän avulla.
    Irrallaan oleva ruskea letku siis kuuluisi tuohon venttiiliin.
    Rockautossa nuo näyttää olevan alle 20e kappaleelta.
     
  7. ajw

    ajw Gearhead

    hmm - tuossa meikän vehkeessä jossa olen kovasti kuvitellut olevan olssin 307 se asennus on letkujen välissä ollut tuo edemäpänä ollut kuvan mokkula. tilasin nyt kuitenkin semmoisen missä on kierre. perkules - pitää dusata siis joku mannekiini väliin.
     
  8. jaakkor

    jaakkor Gearhead

    Se on olds jos öljykorkki on putken päässä koneen etuosassa, chevy jos öljykorkki venttiilikopassa.
    Jos sulla tosiaan on oldsin kone, veikkaisin tuon kierremallin olevan oikea osa.
    Kierrät vaan nykyisen letkunlähdön imusarjasta irti ja ruuvaat tuon venttiilin tilalle.
    Kannattanee käyttää kierreteippiä tai jotain tiivisteliimaa.
     
  9. ajw

    ajw Gearhead

    jep - kyllä se on öölikorkki putken käikäleen päässä. johan tässä ihan säikähdin ;-) hmm, joo - siellä muuten on varmaan sitten tosiaan adapteri. uuden tilasinkin tuolla kierrenatsalla.
     
  10. jaakkor

    jaakkor Gearhead

    No mites kävi, saitko palikat sopimaan?
     

Kerro tästä muillekin!