caprin vilkut + ampeerimittari

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Sähkölaitteet', aloittaja seppo, 22.1.2002.

  1. seppo

    seppo 1st gear

    onko kenellekkään jäänyt ylimääräisiä Capri III:n etuvilkkuja, tai tietoa sopiiko jotkut tarvikeosat? olisi tarve.
    ja sitten se mielenkiintoinen osuus:
    omassa autossani ei ole alunperin ollut ampeerimittaria, ostin GT:n mittariston jossa ko. mittari on. olisiko jollain kytkentävinkkejä, sähkökaavio ei aivan täysin selvittänyt asiaa.
     
  2. MouTine!

    MouTine! Gearhead

    Ampeerimittarin sähkökaava on todellakin kummallinen, enkä aluksi itsekkään ollut uskoa sitä ennekuin hokasin ettei mittari olekkaan ihan aito ampeerimittari. Se itseasiassa haistelee jännite eroa kahden eri pisteen välillä. Taisi olla akun navan ja virtalukon välillä. En muista, mutta kaaviostahan se selviää. Toivottavasti mittariasi ei ole koskaan yritetty kytkeä kuin normaalia ampeerimittaria, eli johtamalla kaikki auton virta mittarin läpi. Tuolloin sulaa ainakin ne muovi"piirilevy".

    Etuvilkuista ei ole ainakan vielä tietoa. Itse olen hakemassa hieman kirkkaampia sellaisia jos helposti löytäisi. Mantassahan on myös aika lailla saman oloiset.

    Mistä muuten ostit GT/Ghia mittariston? Paljonko maksoit? Saitako päälilevyn mukaan? Oli kanssa itsellä hakusessa mutta luovuin kun mistään ei löytynyt ja kerran yks soitti ja tarjos muistaakseni 700mk:lla. Anti olla ajattelin. Lopuksi rakentelin 21 LEDistä itselleni köyhään mallin mittariini siihen gaso- ja lämpömittarin väliin hienon RPM meetterin. <IMG SRC="/eyeball/images/smiles/icon_wink.gif">
     
  3. seppo

    seppo 1st gear

    kuvan perusteella toinen piste olisi laturin ja akun välillä, ja toinen akun ja virtalukon. Mutta vaikuttaako johdinten kytkentäpisteet tai pituus mittarin lukemaan ?
     
  4. iji-69

    iji-69 1st gear

    ampeerimittari tulee akun +navan ja laturin välisen paksuhkon johdon väliin. eli kaikki laturin tuottama virta kulkee mittarin läpi,poislukien starttikaapelissa kulkeva virta.,joka tietysti kulkee vain startatessa. johtoina kannattaa käyttää 6 neliön johtoa ja tinata liitokset.katsoin Caprin kytkentäkaaviosta ja oli se mittari siinäkin laturin ja akun välissä,vaikka vähän ihme paikkaan mittari oli sijoitettu eli konehuoneeseen. <IMG SRC="/eyeball/images/smiles/icon_wink.gif"> korjatkoot viisaammat.

    <font size=-1>[ Tätä viestiä muokkasi: iji-69 2002-01-24 19:42 ]</font>
     
  5. seppo

    seppo 1st gear

    Jep, kyllä se akun ja laturin väliin tulee, mutta ei kaikki virta kulje siitä läpi (kyllä foliot mittarin takana käryäis). kuvassa on akun ja laturin välissä useampi piuha, ja useampi kytkentäpiste, yksi on jonkun mallin / vientimaan optio "fuse link wire".
    Pitäisi päästä tonkimaan jotain alkuperäistä johtosarjaa, niin ehkä selviäisi varmemmin.
     
  6. MouTine!

    MouTine! Gearhead

    "...The ammeter in the six pod dash isn't actually an ammeter at all, more a voltage difference meter. The yellow wire from the ammeter should be connected to battery positive and the red wire should go to the thick red wire on the ignition switch. The needle deflection obviously measures the slight voltage difference between the battery and the ignition switch..."

    Uskokaa jo ettei se ole mikään amperimittari. =)
     
  7. seppo

    seppo 1st gear

    do dih !!
    eipä paljon selvemmin voisi asiaa ilmaista, kiitos!
    vielä kun kerrot kumpi piuha tulee mittariston liittimen ykköspinniin, ja kumpi kakkoseen, niin saa otettua "savut". (ei taida olla muuta merkitystä piuhojen paikalla, kuin neulan suunta, ts. näyttääkö oikein vai väärin.)
    mistä muuten löytyi tämä tyhjentävä tieto ?
     
  8. MouTine!

    MouTine! Gearhead

    Ei se vaikuta muutakuin neulan liikkeen suuntaan, eli kokeilemalla kerkee. Mutta eikö sitä ole merkitty kytkentäkaavaan?

    Tieto jos toinenkin on löytynyt Capri Club of Chicagon sivuilta. http://www.niagara.com/~bevc/ccc.htm
     
  9. Anonymous

    Anonymous Guest

    Ford Capri Laser Page by Mark Swetnam

    (http://www.fordcaprilaser.co.uk/)


    Wiring up the Ammeter:
    I did it but I'm not convinced of its worth.

    If you really want to do it then make up two wires;-
    Connect one to the 'charging' side of the power system - I used one of the large (brown on mine) wires going to the ignition,
    and the other to the 'discharge' side of the system - I used a wire linked to the battery +ve.
    This will show movement as a plus or minus element (i.e. charging and discharging). If it is backwards, swap the wires around. To be honest a voltmeter in this position would be far more useful, and if I work out how to do it I'll get into print again.

    So there it is.
     
  10. Anonymous

    Anonymous Guest

    Joo, en tiedä Caprista mutta sähkömies mittaa virran VOLTTIMITTARILLA vastuksen yli. Vastuksena voi olla johto (R=0.0175 OHM mm2/m kuparilla) ja virta on sitten I=U/R.

    Eli sähköopillisesti asia on mahdollista.

    T: sähkömies
     
  11. mjo33400

    mjo33400 Gearhead

    iji-69:lle tiedoksi,että sun esittämä teoria koskee niitä vanhoja kunnon amppeerimittareita,jotka todella tulevat johdon väliin ja mittaavat virran kulkua molempiin suuntiin.Nää uudet haistelijat(niinkuin sähkömies sanoi)kytketään laturin plussaan(ulostulo akulle) ja akun plusnapaan,haistelee näiden pisteiden jännite-eroja.

    <font size=-1>[ Tätä viestiä muokkasi: mjo33400 2002-10-15 19:24 ]</font>
     
  12. mjo33400

    mjo33400 Gearhead

    Sen verran vielä tarkennusta,että vanhassa mallissa on ohitusvastus mittarissa(sen tähden kytketään johdon väliin) ja uudessa mittarissa(haistelija) laturin ja akun välinen johto toimii ohitusvastuksena(sen tähden kytketään johdon rinnalle).
     

Kerro tästä muillekin!