Kärjetön ja auto ei sammu.

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Sähkölaitteet', aloittaja Bighouse, 22.10.2014.

  1. Bighouse

    Bighouse 3rd gear

    Tuli laitettua Crane cams xr700 kärjetön sytytys. Käynti parani ja ottaa paremmin kierroksia. Hyvä hankinta. (oli jakajan akseli jo vähän kulunut)

    Ongelmaksi tuli ettei sammu avaimesta. Koko talvihan on aikaa sitä selvitellä, mutta olisiko helpottavia ideoita. (Ja kyllä ,joku tuntematon on joskus tehnyt sähköt itse.Kohtuullisen hyvin kuitenkin.)
    Helppo tapa sammuttaa on laitta puolan +johto "poikki". Ei liene pidemmän päälle kannattavaa?

    Vaihdekepin vieressä olevaan boksiin tulee melkoinen kasa johtoja. (Ei liity vaihteistoon, lienee ollut yleinen helppo paikka boksille. Aikaisemmin mm.puolan + ja - navoilta sekä jakajan kondenaattorilta johdot sinne. Tekenevät siellä kierroksen ja jatkavat kojelaudan alle. Mikä lie sen boksin tarkoitus ollut? Konkan ja puolan vanhat johdot nyt irti. Siinä jossain syy/vika yhteys?
    Auto -56 chevy 12V kasilla.
     
  2. sbf

    sbf Gearhead

    Laita nyt eka diodi laturin herätejohtoon.Ai kumminpäin? No jos laitat väärinpäin niin lataus ei toimi.
     
  3. Ade62

    Ade62 Gearhead

  4. Bighouse

    Bighouse 3rd gear

    Tuota suunnittelinkin, mutta huonona sähkärinä kysymys. Mikä on oikean tehoinen diodi, jos nyt tehoista voi puhua.....? Delcon laturi oli muistaakseni 63 Ah. :eek:
     
  5. sbf

    sbf Gearhead

    Diodin tehonkestolla ei tässä tapauksessa ole mitään käytännön merkitystä.
    Jos kestää 5w niin riittää.
     
  6. 59Kingswood

    59Kingswood Double Gearhead

    Pienenpieni tarkennus tähän: diodi laitetaan siihen latauksen merkkivalolle menevään johtoon. Ja jos diodin laittaa väärinpäin, merkkivalo ei toimi, mutta lataa kyllä edelleen (ei kylläkään herää heti tyhjäkäynnillä)

    Ja sen diodin tehonkestosta sen verran, että latauksenvalo on yleensä 5 wattinen, joten ainakin sen verran kai pitäis kestää :wink:
     
  7. kape

    kape 3rd gear

    Laita rele sytkä boxille, silleen että kun käännät virrat päälle rele vetää.
    Mulla on tällainen ratkaisu omassa msd:n boxissa.
     
  8. Co2

    Co2 3rd gear

    Sama ns. "vika" ilmeni myös mulla MSD boksin asennuksen jälkeen Buick:ssa ja laitoin muistaakseni näistä jomman kumman....

    http://www.kouluelektroniikka.fi/cgi-bi ... did=1N4007

    http://www.kouluelektroniikka.fi/cgi-bi ... did=1N5408

    Vai tilasinko varuiksi molempia, mutta taisin tuon 1A juottaa sinne piuhan väliin kiinni MSD:n ohjeen mukaisesti.

    Edit: nimenomaan siihen ruskean merkkivalopiuhan väliin siis ja niin päin muistaakseni, että harmaa rengas diodissa oli laturin suuntaan kuten tuossa msd:n ohjeissa näytetään.
     
  9. DX

    DX Double Gearhead

    5W lamppu / 12V käyttis = 0,4A männöö maksimissaan virtaa läpitte, suunnilleen.

    Diodin kynnysjännite noin 0,6 volttia ja kun ei piitata sen vaikutuksesta lampun jännitteeseen ja siten kokonaisvirtaan,
    niin diodin tehohäviö on noin 0,6V x 0,4A = 0,25W

    joten varmuuskertoimella 20 luulis 5 wattisen diodin piisaavan ihan hyvin. :lol:
     
  10. Bighouse

    Bighouse 3rd gear

    Laitoin nyt kuitenkin "tappokatkaisijan" puolan + napaan menevään johtoon. Ja häiriönpoistajan laturin paksuun virtajohtoon. Kerää sitten itseensä mahdollisen jännitepiikin jos sellainen sattuu joskus tuleman. Tuntui se diodi vähän heppoiselta rakennelmalta.
    Vaati etuvastuksen myös. Alkoi boksi lämpenemään mielestäni liikaa muutaman minuutin (10-15min) käytön jälkeen. Nyt kun vielä saa tehtyä johdotukset siistiin nippuun ja otettua vanhaa johtoa pois muutaman metrin, niin siinä se........ :D (toivotaan ettei naama vaihdu tuohon, rakentelun aikana :cry: )
     

Kerro tästä muillekin!