motonet,biltema,etc. momentti avain

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Työkalut, koneet ja tarvikkeet', aloittaja hara64, 19.10.2008.

  1. Qjet

    Qjet 1st gear

    Sama koskee muitakin naksahtavia momenttiavaimia, varmaan useimpia. Nimim. " Tiedän,paljonko maksoi markka-aikaan CSB 4-boltin runkolaakeripukkien pulttisarja." Muistan vieläkin. Sattumuksen jälkeen ostin oman momenttiavaimen ja tukevan viilapenkin.
     
  2. Jome

    Jome Gearhead

    Bilteman parempi malli(59€) sai TM-testissä arvosanan 8,8. Ton hintaseks se on ihan ok.
     
  3. ViLU

    ViLU Gearhead

  4. Camino'79

    Camino'79 Gearhead

    Nostellaas vanhaa aihetta kun nyt ois vihdoin tarkotus ostaa itelle "kunnollinen" momenttiavain, tähän asti lainailtu muualta mutta nyt on päästy prioriteettilistalla siihen pisteeseen että nyt vois hennoa ostaa itsellekin sen momenttiavaimen. :)

    Elikkäs tuota biltsun malliahan mä oon kattellu että varmaan omassa hintaluokassaan aika jees, mutta kun puhutaan 1/2" vääntiöstä ja momenttialue sais olla just joku öbaut 50-200nm niin onko kuinka paljon muita järkevän hintasia tarjolla?

    Noita halpiksiahan löytyy motonet/biltema/honkkarilinjalta niin paljon kun viitsii selata, mutta onko käytännön kokemuksia että joku ois selvästi parempi/huonompi? o_O

    Kun nopsaan vilkasin ni IKHlta olikohan weran?? Avain ois sit jo sen 300e ni onko mitään järkeä maksaa nimestä tässä tapauksessa? Kun pääasiassa momenttiavainta tarvitsee mosien alakertojen ja kannenpulttien kiristelyssä o_O

    Eli ajatustenvaihtoa aiheen tiimoilta kiitos! :D
     
  5. Karpov

    Karpov Double Gearhead

  6. mpower

    mpower Double Gearhead Bannattu

    Muokattu: 11.2.2018
    Substitute tykkää tästä.
  7. Vuppe

    Vuppe Double Gearhead

    Mulla on pilikkalainen avain 40-210Nm, puoltuumasella karalla. On toiminut hyvin, pärjäs jossain testeissäkin. Läpityönnettävä kara, eli toimii molempiin suuntiin.

    Sit ostin wyrttiläisen varttituumasella karalla 4-20Nm. Toimii vaan myötäpäivään.

    Vimosin ostos Bahco 3/8" karalla 20-110Nm, toimii molempiin suuntiin.

    Kaikissa oli kalibrointitodistukset mukana.

    Kahdesta viimeisestä ei vielä paljoa käyttökokemusta ole.
     
  8. Camino'79

    Camino'79 Gearhead

    Juu biltsu vissiin on ihan hintansa väärti mutta aina on mielenkiintoista kuulla muistakin mielipiteitä :)

    Kamasan omassa webshopissa näky olevan vastaava 40-200nm ~120e ja tooloutletilla näky olevan kanssa muutama varteenotettava avain siinä sada ja kahdensadan euron hintaluokassa. Mm. BGS merkkisiä, onko moisista kokemusta? Ulkoisesti näytti täysin samalta kuin ikh:n digimalli, liekkö samoja kamppeita? o_O

    Ja näky myös bahcolle tulleen made in usa malleja eli käsittääkseni ovat entistä snap-onia? Kun bahcohan osti snapponin ;)
     
  9. Vuppe

    Vuppe Double Gearhead

    Joo Bahcossa luki et mate in usa, mutta tais lukee vielä että käyttää myös tuontiosia...

    Kamasa vissiin sama kun pilikkalainen.

    Halvemman pään avaimilla näkyy olevan sama valmistaja eri merkeillä.

    Kyl mäkin hilsettä rapsuttelin kun piti valita.
     
    Camino'79 tykkää tästä.
  10. mpower

    mpower Double Gearhead Bannattu

    Laitoin vielä mainosvideon!Facom ihan laatumerkki!Vai onko sittenkään,sillä vanhan käsityksen mukaan ranskalaiset eivät osaa sähköjä tehdä!:D

     
  11. Camino'79

    Camino'79 Gearhead

    Kyllä itse ainakin haluan ihan rehellisen avaimen vaikka tietysti ois mukava päästä tommosta "välimalliakin" kokeilemaan :)

    Mutta vähän toi made in usa bahco alko kiinnostamaan mutta taitaa kääntyä biltsun malliin ainakin nyt näistä momenteista puhuttaessa, sit jos ja kun tulen siihen tulokseen että tarviin pikkumomenteillekin oman ni kassotaan sit josko panostaisi stahlwilleen tms. Kun kummiskin prosentuaaliset erot suurempia/riskialttiimpia kun miettii jotain nokkapukkien momentteja ym. Joissa ~5-8mm pultteja ja momentit 10-25nm :D
     
  12. mpower

    mpower Double Gearhead Bannattu

    Hmm,heittäydyin omasta mielestäni vitsikkääksi,periaatteessa moottorin kasaa aika lähelle momentteihin "perstuntumalta"
    jos tottunut ruuveja vääntelemään.Veikkaisin kuitenkin,mää vetäisin kiertokangen pultit liian tiukalle,niissä yleensä hienokierre joka hämää!Persettäni ei ole kalibroitu,ehkä jonkun missin sen antaisin tehdä!Siis "Strap on" eikä "Snap on"!Molemmat laatumerkkejä,kumman sitten valitsisi!:rotfl:
     
    Nikuzai ja xarper tykkäävät tästä.
  13. Vuppe

    Vuppe Double Gearhead

    Hihi
     
    mpower tykkää tästä.
  14. mpower

    mpower Double Gearhead Bannattu

    Hihi[/QUOTEH
    Höh,ei sitten yhtään naurattanut,vallan kauhian pettynyt olen!:)
    Anteeksi Vuppe,ei ollut tarkoitus viisastella tai ketään loukata!Mää saatan tämmössii juttui kännipäissäni heittää!Mutta silti Facomin ostaisin jos vielä moottorihommia tekisin!:cool:
     

Kerro tästä muillekin!