Nitro Nationals 2016

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Drag Racing', aloittaja homer, 21.6.2016.

  1. Zege

    Zege 3rd gear

    Sellaisia vanhanaikaisia still kuvia tuolla
    http://www.zegetion.com/MotorSport/DragRacing/FIN2016/NitroNationals2016

    Tosin niistä samoista ajokeista, kun on jo tuolla aiempien linkkienkin takaa ollut esillä jo aikoja sitten, ettei siinä mitään uutta.

    Tuohon GS:n kaipailuun paremmasta videomateriaalista. Tuo linkitetty NHRA:n pätkä on varmaan sen suuntainen pitkältikin, mitä oletankin GS:n kaipailevan. Ja ymmärrän ajatuksen sinänsä ihan hyvin. Olisihan se komeaa, jos jostain Nitroistakin olisi tuollaista materiaalia, saati lajista tässä maassa ylipäätänsä.

    Mutta myös jos katsoo tuon pätkän ihan lopun, niin sieltä voi nähdä myös sen ettei sekään ole syntynyt ihan parilla henkilöllä. Josta päästään siihen, että on vähän vaikea nähdä kuka tuon kustantaisi? "Rakkaudesta lajiin" moni tekee työtä vapaaehtoisuus periaatteella ja ennen kaikkea omalla kustannuksellaan tälläkin hetkellä. Vähän vaikea nähdä tällä hetkellä, että tuollaiseen NHRA:n videopätkään päästään lähimainkaan ellei joku ole valmis - syystä tai toisesta - satsaamaan kuvauskalustoon ja henkilöstöön sellaisen tuottamiseksi. Ja sillä periaatteella, että siitä jää käteen tekemisen ilo. Sille koko porukalle.

    Ja mitä näitä kotimaan kuvioita nyt hieman on muutama vuoden katsellut, niin moisen tapahtuminen vaatisi jo jonkin asteisen ihmeen. Niin yllätävältä kun se ehkä kuulostaa, niin suunta saattaa olla tämän hetkisestä tilanteesta huolimatta jopa päinvastainen...
     
  2. GS

    GS Gearhead

    Kyllä, tuo esimerkkinä käyttämäni ”ameriikan” pätkä oli tehty ammattilaisten toimesta, mutta sanotaanko nyt niin että hieman saman suuntaista saataisiin kyllä tehtyä varsin halvalla ja pienin voimin, jos vain haluttaisiin ja ennen kaikkea haluttaisiin osata.
    Tuolla teinit kuvaa varsin vaatimattomin laittein ja miehistöin esim.todella hienoja skeitti ja lasketteluvideoita, mutta ok, editointiin on toki silloin myös käytetty aikaa ja vaivaa.
    Nyt kun kuitenkin laitetaan jopa valtakunnan verkkoon videokuvaa lähdöstä kuvattuna viistosti takaa niin että 90% lähdöstä on jonkun avustajan selästä, ei tällaista oikein voi selitellä ”rahalla” tai millään muulla kuin että ei vain kiinnosta.
    Suomessa en ole milloinkaan nähnyt esim.lähtöalueella kamerapuomia jolla saataisiin oikeasti hienoja kuvakulmia lähdöstä ja näitä näkee kuitenkin jenkkilän pikkukylien streetkisoissakin.

    Joo, rahalla saa toki mitä tahansa, mutta oikeasti nyt ei ole kyse siitä, vaan ainoastaan halusta saada hyvää. Korostan sitä että kyse ei ole juurikaan kuvauskaluston laadusta vaan siitä että kuvaajalla on visuaalista ”silmää” tuottaa vauhdikasta ja hyvän näköistä kuvaa.
    Toki siihen pitäisi ihan ensimmäiseksi olla edes mahdollisuus?
     
  3. pinola

    pinola Gearhead

    Kyllä varmasti pääsee kuvaamaan lähtöalueelle ja muuallekkin kun vaan siitä ilmoittaa etukäteen joten sen puolesta ainakin mahdollisuus on.
    Editoinnilla saa aikaan paljon, siitä olen samaa mieltä.
    Tuossa hyvä esimerkki:
     
  4. GS

    GS Gearhead

    Kyllä juuri näin, eli tässäkin sanotaanko ”rajoittuneista kuvakulmista” saatiin kuitenkin editoimalla pätkää josta ei tarvitse tuntea myötähäpeää. Ok, ei tässäkään tuo todellinen vauhti ja voima vielä juurikan välity, mutta selvästi tekijöillä on jo ns.”kuva hallussa”.
    Ikävä kyllä, tähänkin pääsemiseksi tarvitaan kuitenkin Virolaisia (täällä ei kuulemma rahan puutteessa vain ”pystytä”?).
    Poislukien tietenkin tuo Janne Ahosen / Tekniikan Maailman pätkä(mutta mitä muuta?):

     
  5. 1320

    1320 Gearhead

    Olipas hauskaa päästä ekaa kertaa tänäkesänä suddailemaan myöskin FHRA:n kisoihin. Vaikka eihän toi auto nyt ihan huippuiskussa ole, niin koko tiimi ( :D ) viihtyi hyvin vaikka Eliminaattori jäikin sitten ajamatta...

    Jotain jorinaa kisaraportin muodossa löytyy tuolta linkin takaa... http://lindstromracing.proboards.com/thread/26/fhra-nitro-nationals-2016

    Kuviin ja muutamaan videonpätkään löytyykin linkki tuolta kisaraportin lopusta, mutta laitetaan nyt toi kuvalinkki tähänkin... http://tapahtumakuvia.kuvat.fi/kuvat/Tapahtumat+2016/FHRA+Nitro+Nationals+7.-10.7.2016/
     
    Fileeraus tykkää tästä.

Kerro tästä muillekin!