Renkaan siivous öljystä.

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Renkaat ja vanteet', aloittaja Over the hill, 20.2.2021.

  1. Over the hill

    Over the hill 1st gear

    Ohjaustehostimen letku sai päähänsä antautua, ja uitti vanteen ja renkaan sisäpuolet öljyllä. Kuinkahan perusteellisesti tuo olisi puhdistettava ja millä? Ei kai tehostimen öljy ole sen vaarallisempaa kuin muutkaan, mutta kunnolla sen haluaisin siivota, varsinkin kuin alla upouusi rengassarja. Miksi helkutissa se letku ei voinut antautua 200 km aikaisemmin! Vanteen ja renkaan väliin jää öljyjäämiä puhdistustavasta riippumatta, haittaako pidemmän päälle?
     
  2. Hukka86

    Hukka86 2nd gear

    Ite ehken pesisin fairyllä ja tiskiharjalla
     
  3. Slant Sickness

    Slant Sickness Double Gearhead

    Tehostinneste taitaa olla aika lähellä samaa kuin automaattivaihteistoöljy. Rasvasin naapurikaupunginosassa kadun laatikon jäähdyttimen antauduttua. Kävin myöhemmin illemmalla katsomassa ja katu oli sateen jäljiltä ihan puhdas öljystä. Lämmintä vettä ja astiantiskiainetta kokeilisin minäkin. Eipä mene rengas semmoisesta pesusta ainakaan huonommaksi.
     
  4. RAL9005

    RAL9005 Gearhead

    Rengasliikkeestä löytyy pesuri. Vie sinne ja kysy kehtaavatko maksun ottaa.
     
  5. jorkkeri72

    jorkkeri72 Gearhead

    mää en tekis yhtää mittää,mut mä oonki laiska:D
     
    LPV tykkää tästä.
  6. Dataviilaaja

    Dataviilaaja Gearhead

    Varaston lattialle kaatui öljyä, ja sitä tietä lattialla maanneeseen renkaaseen. Pyyhin rätillä öljyt pois. Vielä useamman vuoden jälkeen ei ollut rengas mennyt miksikään.
     
  7. f34

    f34 Double Gearhead

    Jotkut automaattiöljyt saattaa hiukan hoitaa kumitiivisteitä eli pehmentää.
    Voi tulla öljyiseen kohtaan pehmeämpi ja hiukan turvonnut kohta.
    Joskus testimielessä liottelin kovettuneita kumitiivisteen pätkiä automaattiöljyssä ja jarrunesteessä, niin kyl molemmissa kumi pehmeni.
    Mutta oli tosiaan upoksissa monta viikkoa.
     
    Muokattu: 21.2.2021
  8. junkyard dog

    junkyard dog Gearhead

    En usko, että tuota rengasta öljy pilaa, kun pesee näkyvät pois. OT:nä ATF:stä on kuitenkin semmosta kokemusta, että tein joskus työkseni hydrauliletku asennelmia ja normaali hydrauliletkun ( 1 ja 2 kudos teräs vahvistettu kumiletku) tiedoissa oli tällä kyseisellä valmistajalla maininta, ettei sovellu ATF öljylle (tai oikeastaan niinpäin, ettei tämän letkun öljysoveltuvuuksiin kuulunut ATF) . Tein siitä kuitenkin koemielessä harrasteautoni ohjaustehostimen letkut, kun en halunnut teflon letkun hi-tek ulkonäköä. Kesän pari paikallaan oltua sitten huomasin, että letkujen pinta on kostea, tehostinöljy tihku letkuista läpi.
     
    Muokattu: 21.2.2021

Kerro tästä muillekin!