Rover v8 moottoriprojekti apua kaivataan.

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Moottori', aloittaja Ervin, 3.7.2012.

  1. Ervin

    Ervin 1st gear

    On tosiaan rakenteilla roverin 3.5l kasi ja moottoria purkaessa kävi pieni moka ja nyt pitäisi saada selville kumminpäin männät ja kanget sinne tulee takaisin kun en huomannut sitä purkaessa katsoa.
    Männät on toiselta puolelta enemmän kuluneet, mutta kummalta puolen ne kuluu normaalisti enemmän? Kangissa on toisilla puolen tekstiä ja toisella puolen pieni patti. Männän päällä on myös merkintä "A"

    Seuraavaksi kysymys että paljonko olette lohkosta ottaneet pois tavaraa (peltitiivisteitäkäyttäen) kun on haettu lisää puristuksia? Tarkotus olis heittää lohko koneistamolle, kun parempi teho/hyöty suhde kansien laskemiseen verrattuna.
     
  2. Rover v8

    Rover v8 Gearhead

    Veivin alasilmässä/laakeripesässä on toinen puoli seevattu ja toinen ei. Seevattu akseliinpäin ja teräväreunaiset reunat toisiaan vasten samalla kaulalla.
    Ja yleensä männässä olevat kirjaimet ovat lohkon sivusta päin katsottuna luettavissa. Ja männässä voi olla nuoli joka osoittaa keulaanpäin.

    Tuolla sivuston lopussa Lontooksi tietoa..
    http://www.landroverresource.com/35_39_ ... erhaul.pdf

    Paljonko mäntä nytten jäi alle dekin? Jos tehtaan mitoissa niin pitäsi olla n:1.1mm luokkaa? Onko kyseessä 8.13 vai 9.35 puristeinen moottori? Lohkossa/dekissä on muistaakseni +10mm tavaraa ennen kuin tulee vesitila.
    Otin juuri saman moottoriperheen isommasta moottorista 1mm pois.. Mutta siihen tuleekin 1.2mm paksu pahvi.
    Toi sun peltitiivistees on 0.5mm paksu eli ei siitä montaa kymppiä voi ottaa pois.. Kannen ja männän väliin sais jäädä välystä semmonen 0.8-1mm.
    Suosittelisin että siirtyisit massatiivisteeseen, ajaisit lohkotason sitten nollaan ja tarvittaessa kannesta vielä siivu pois..
     
  3. TR7V8

    TR7V8 1st gear

    Laitat vaan ne pienet patit kangisa vastakkain siinä kaulalla niin ovat oikeen. Niisä kangisa on toisen pultin kohalla semmonen ura joka osottaa vastakkaisen männän pohojaan ku ovatten paikallaan, ruikkivat siitä ölijyä männän pohojaan. Nuo männät onpi siinä 3,5:sa symmetriset niin ei tarvi sitä suuntaa murehtia.
    Tuohon puristus-suhteen nostoon on helepompiki keino ku rueta koneistaan lohkua ja imusarjaa.
    Itellä oli kisamoottorisa 61-63 olds 215:n 4bbl männät, ovatten tasapäiset. Nuilla menee ruttu reilusti yli kymmenen ku käyttää peltitiivistettä. Tuon lisäksi oli piperin 285 nokka sekä edelbrokin 4-kurkkunen 500:nen kaasari. Peltitiivisteet kesti sen 4 vuotta mitä rallisprinttiä ajoin eikä mitään robleemaa ollu. Nii ja kävi pumppubensalla iliman mitään lisäaineita. Tehoja oli 200Hp.
    Kansia käsittelin senverran että poistin valujälijet kanavista ja muotoilin vähä ohjareita.
     
  4. Rover v8

    Rover v8 Gearhead

    3.5sesta katumoottorista otettu +210heppaa ja toimi 95sella hyvin.. Ja puristuksina alkuperäinen tehtaan ilmoittama 9.35 jota ei edes mitattu.. Vakionokalla vieläpä.. Kansista käsitelty vain rajuimpia valupurseita pois. Potenttiaalia olisi vielä "rutkasti", mutta tämä oli se ensimmäinen harjoittelu versio moottoreiden elämään kun täytin 18-vuotta..

    Miksi sinne laittaa tasapäisiä mäntiä jos sitten ei pysty tehdä tiukkaa quenchia?
    Halvempi tapa se on ottaa lohkosta siivu pois kuin vaihdattaa 8kpl mäntiä jos lohko muutenkin menossa purkuun ja vanhat männät käyttökelpoisia..
    Ja miksi sinne laittaa yli 10Kg puristuksia kun ei tiedä kaverin nokka suunnitelmasta mitään? Kaverihan voi laittaa tehtaan 256 asteisen vakionokankin sinne.. <img class="smiley" src="{SMILIES_PATH}/icon_cool.gif" alt="8)" title="" />
     
  5. TR7V8

    TR7V8 1st gear

    No Huh.
    Ihan vaan heitin yhden vaihtoehdon. Puristus-suhde 10:1 on kuitenki eriasia kun puristuspaine 10kg, noin huomiona.
    Toki kukin rakentaa myllynsä kuin haluaa.
     
  6. Rover v8

    Rover v8 Gearhead

    Jokos TR7V8 5.0 mosa on nipussa ja dynotettu? Katsotaan onko sielä puristussuhteet ja paineet kunnossa.. <img class="smiley" src="{SMILIES_PATH}/rotfl.gif" alt=":rotfl:" title="" />
     
  7. Ervin

    Ervin 1st gear

    Kiitoksia avusta ja tavoista miten olette itse rakentaneet koneenne. Kone on paloina ja mitään varmaa ei ole vielä päätetty joten ideoita otetaan mieluusti vastaan. Tarkoitus olisi tosiaan päästä sinne 200hv paikkeille.
     
  8. TR7V8

    TR7V8 1st gear

    Jep. Moottori on kasasa ja nokalla. Nii ja ne paineet ja suhteet on ne mitä TVR on sinne viisaudessaan suunnitellu. <img class="smiley" src="{SMILIES_PATH}/icon_smile.gif" alt=":)" title="" />
    Tänään kävin pajalla säätämäsä alustan ja yritettiin penkkiinki mutta megaruutta oli toista mieltä. Rötää tossa 2000 rpm tienoilla pahasti, näyttäs leikkaavan syttyä. Liekkö tuosa edis8 moduulisa joku "limb home" moodi menny päälle, tiiä häntä. Pitää rueta purkaan tuota johdotusta ja tarkistaa kaikki liitokset ja liittimet. Jospa se siitä.
    Joko ite oot siihen omaan rojektiin kampiaksulan löytäny?
     
  9. Rover v8

    Rover v8 Gearhead

    Tais minorv8 etsiä kampiakselia, en minä.. :)

    Juu ediksessä on joku vikakoodi, se nakkaa ennakot 10asteeseen kiinteästi jos siihen tulee vikaa..
     
  10. TR7V8

    TR7V8 1st gear

    Hups, niinpäs oliki :)
    Juu, löyty vika. VR-anturin bosch-kopioliitin rikki ja meni tosiaanki ennakot sinne 10 asteeseen. Uus liitin ja toimii taas.
     
  11. Rover v8

    Rover v8 Gearhead

    Meinaatko mennä uudelleen dynoon? :)
     
  12. jonesv8

    jonesv8 Gearhead

    Ajattelin jatkaa tästä kun itsellä kone remppa edessä.
    Ensimmäisenä onko porukka hitsautanut lohkoa ja millä menestyksellä?

    Purjin tuon 3.5 palasiksi ja selvisi että lohko on kansitasosta halki 5 ja 7 syinteriputken välistä vesitilaan läheltä kansipulttia.
    Ajattelin kestäisikö jos halkeaman vingulla aukisisi lähelle vesitilaa ja hitsauttaisi sen umpeen jonka jälkeen oikaisu kansitasoon.

    Onhan noita alukansiakin korjattu ja kestäneet mutta miten lohko?

    Mäntä vaihtoehtoo aattelin onko kukaan sovittanu Volvon vanhemman B20 (->73) mäntiä? Männän laki on tasainen, puristus korkeus 46 mm, poraus 89 mm ja tappi 22 mm.

    Sit kävi mielessä iskun pidennys B200 sarjan männällä jonka Puristuskorkeus 39,7-41,9 mm ja kiertokangella jonka pituus 152 mm kiertokangenlaakerisilmä on 49 mm.
    Kiertokanki taitaa olla liian pitkä mutta eiköhän kiinan veivejä saa eri pituudella?

    Tuolla tarkepia tietoja volvon osien mitoista.
    http://www.vrcf.fi/foorumi/index.php?topic=120.0
     
  13. Rover v8

    Rover v8 Gearhead

    On niitä hitsattu ja ihan hyvällä menestyksellä. Mutta kysytään näin että onko järkeä?

    Ja onko toi halkeama niinkuin sylinterin putken suuntasesti halki, eli korkeussuunnassa? Ku eihän tossa ole vesikanavia kuin lohkon päädyssä. Jos näin on, mitenkä meinaat saada tiivistettyä että vesi ei pääse kiipeämään putken reunaa pitkin palotilaan? Sun pitäs ottaa putki pois, hitsata sieltäkin sitten, tai asentaa Top hat linerit..

    Mulla ois sulle "4.2nen stroukkerikone" myynnissä, miksi vaivautua sovittamaan volvon mäntiä? :rotfl:

    viewtopic.php?f=18&t=261577
     
  14. Mudracer

    Mudracer Double Gearhead

    Iskun pituus ei muutu millään männällä eikä veivillä vaan vain kampiakseli vaihtamalla tai offset hiomalla.
     
  15. minorv8

    minorv8 Gearhead

    En lähtisi Roverin alsalohkoa hitsaamaan, siinä ei oikein ole mitään järkeä. Teknisesti varmaan onnistuu jos löytää sopivan lisäaineen mutta vanhan ja kuppaisen lohkon turaaminen on aina kysymysmerkki. Kyllä noita lohkoja Suomesta löytyy, 3,5 litraisesta aina 4,6 litraiseen ja tarvittaessa vähän isompaakin.

    Briteistä saa mäntäsarjaa niin paljon halvalla ettei mitään Volvon rojuja kannata yrittää sovittaa.
     
  16. Mudracer

    Mudracer Double Gearhead

    Mulla on yks tyhjä lohko!
     

Kerro tästä muillekin!