Suomalaiset Latolöydöt / Metsäautot / Tallien aarteet...

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja Anonymous, 6.3.2003.

  1. Lemon

    Lemon 1st gear

    Onko kenelläkään tietoa, mikä Kangasalla lähellä Tampereen rajaa sijaitsevan metsäautolaanin tarina oikein on? Pihassa on metsäpolun varressa portin takana todella vanhan kaluston raatoja ja osia 1920-/1930-luvulta lähtien, ja uusimmat taitaa olla 70-luvun alusta. Osa kalustosta on hallin pihassa ja osa pihan viereisessä metsikössä (joka lienee samaa tonttia).
     
  2. tuomo.leva

    tuomo.leva 2nd gear

    Huomasin että Googlen kuvausauto on käynyt kiertelemässä näitä Mustasaaren pikkuteitä, niin jaetaanpas linkki: https://www.google.fi/maps/@63.1505896, ... 62ZVHA!2e0 Jonkun verran kuvasta erottaa, elikkäs paikalla on niin pahoin lyttyyn pompittu auto, ettei edes merkkiä osaa arvailla. Auton jäänteissä ei ole yhden ainoatakaan käyttökelpoista osaa ja jäännösten läpi kasvaa jo ihan hyvän paksuista keppiä.
     
  3. Gottlieb

    Gottlieb 3rd gear

    Frendin onnistui kiinnittää itselleen alkuperäinen Cortina GT jostain ladosta.

    Pikaisesti autoa tarkastellessa näyttää olevan 70-luvulla tullutta kolarivauriota lukuunottamatta ehjäkorinen eikä lapun lappua pohjassa, kiitos ahkeran öljyämisen. Kanssaharrastajat Saksasta olivat kuulemma oitis kyselleet hintaa kikottimelle.

    http://www.classicdigest.com/readers-st ... n/177/1412
     
  4. ss-65 2d coupe

    ss-65 2d coupe 3rd gear

    Pitäis varmaan kans yrittää tyrkyttää saksaan tota masee, ku 3 autoa samaan aikaan työn alla....(romuissa on rahat kiinni,heh)
     
  5. nuc-64

    nuc-64 3rd gear

    Tätä olen minäkin ihmetellyt. Olen ymmärtänyt, että alueen omistaja ei pidä kävijöistä ja häätää helpolla asiattomat pois nurkista. Itse työni puolesta kuljen metsissä ja bongasin tämän paikan viime talvena. Kalustoahan on tiehöylistä kanttiautoihin ym. Kuvasinkin näitä, viereiseltä polulta käsin, mutta alueelle en luvatta lähtenyt kiertelemään, vaikka mieli teki. Harmittaa vaan, että kanttiautot ja puupinnavanteet tms, ruostuvat ja mätänevät metsään :-? Tämä alueen omistava ikämies on tarkka myös hallille vievän tien käytöstä, joten ei kannata varmaankaan paikkaa yleiseen tietoon saattaa.
     
  6. Popular-54

    Popular-54 Gearhead

    nuc-64 Saiskos niitä kuvia katsella?
     
  7. nuc-64

    nuc-64 3rd gear

    Voin koittaa niitä kuvia saada laitettua, mikähän olisi hyvä kuvapalvelu mihin ladata? Täytyy ladata ne vanhalta puhelimelta ensin koneelle ja sit bittiavaruuteen, koitan ehtiä ennen joulua.
     
  8. Lemon

    Lemon 1st gear

    Kiitos tiedoista, nuc-64! On tosiaan harmi, kun loputkin kaluston rippeistä mätänevät siellä aivan piloille. Itse uskaltauduin pihaan asti kuvailemaan, kun paikka näytti aivan autiolta. Ja kyllähän viereisellä lenkkipolulla kulki silloinkin monta lenkkeilijää, joten se on ihan yleisessä käytössä, ja romut ovat varmaan aika monen lenkkeilijän silmiin osuneet. Enpä vaan tiedä, uskaltaako noita kuvia laittaa mihinkään...



     
  9. trukki306

    trukki306 Gearhead

    [​IMG]

    tämmöinen "tallien aarre " majailee itsellä tallissa vanin vierellä, "hieman" on vielä projekti asteella mutta kyllä se siitä kuntoutuu... :D

    [​IMG]
     
  10. musta78

    musta78 Gearhead

    Toyota Celica Liftback 1977?
     
  11. trukki306

    trukki306 Gearhead

    juup.... :D
     
  12. andreas.

    andreas. 3rd gear

    Ei pöllömpi hankinta, noita viedään Suomestakin Jenkkeihin nykyään, jopa ihan karvalakkeja. Jäämme odottamaan sitä ihmettä, että joku saa pelastettua sen puun alla maatuvan alkuperäisen Lotus Cortinan...
     
  13. juhapih

    juhapih Double Gearhead

    Mopopoikana kävin monta vuotta ihmettelemässä aitoa Lotus Cortinaa yhden riihen luona ojan pohjalla... Ei ollut edes silloinkaan pelastettavissa. Konehuoneesta puuttui palanen valmistenumeron kohdalta ja kori oli kolaroitu huolella... Jatkoi varmaan elämäänsä tavallisen tähtiperän kopassa... kait?
     
  14. nalli2

    nalli2 1st gear

    Ei pöllömpi hankinta, noita viedään Suomestakin Jenkkeihin nykyään, jopa ihan karvalakkeja. Jäämme odottamaan sitä ihmettä, että joku saa pelastettua sen puun alla maatuvan alkuperäisen Lotus Cortinan...[/quote]


    Ihan totta et viedään jenkkeihin tähtiperiä?
    Mullakin olis yksi, ei kylläkään GT.
     
  15. ari2004

    ari2004 Gearhead


    Ihan totta et viedään jenkkeihin tähtiperiä?
    Mullakin olis yksi, ei kylläkään GT.[/quote]

    No ei kai sentään? Olen yli 10 vuotta seuraillut jenkki ebayn tarjontaa ko. autoista. Tavalliset menee aina satasilla tai korkeintaan muutamalla tonnilla, jos on hyväkuntoinen. Lotarit taitaa rantautua jenkeistä enimmäkseen englantiin, sen verran usein noita LHD-malleja on briteissä kaupan.
     
  16. nalli2

    nalli2 1st gear

    Se ei ollut minun kirjoitus tähtiperän viennistä,
    vaan ihmettely ko asiasta.
     
  17. Marklin

    Marklin Double Gearhead

    Itse ja aina monet muutkin kuvaajat täällä käyttävät http://www.kuvat.fi palvelua.
     
  18. Gottlieb

    Gottlieb 3rd gear

    No ei kai sentään? Olen yli 10 vuotta seuraillut jenkki ebayn tarjontaa ko. autoista. Tavalliset menee aina satasilla tai korkeintaan muutamalla tonnilla, jos on hyväkuntoinen. Lotarit taitaa rantautua jenkeistä enimmäkseen englantiin, sen verran usein noita LHD-malleja on briteissä kaupan.[/quote]




    Paikkaan, josta nämä kaksi löytyivät oli myöhemmin ilmaantunut kaksi jenkkiä, jotka olivat ostaneet jäljelle jääneet standard/De Luxe korit pois pyörimästä uudenmantereen hisse-skaboihin. Joten niin hämmentävää kuin se onkin nämä huhut pitävät paikkansa. Liikenne on Suomesta ulos näissäkin autoissa, kuten lähes kaikessa muussakin mikä kelpaa radalle tai ralliin.

    Tosin saattaahan siinä Atlantin ylityksessä tapahtua sellainenkin ihme, että heräävät henkiin uudella GT/Lotus identiteetillä...
     
  19. CherryN12

    CherryN12 1st gear

  20. Tuplawee

    Tuplawee Gearhead

Kerro tästä muillekin!