Seisonta-aika systeemin muutos

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja Jasca, 1.3.2007.

  1. tb60

    tb60 3rd gear

    Muuten selvä, mutta kun ottaa takaisin liikennekäyttöön, pitää olla katsastus voimassa. Entäs jos katsastusaika sattuu liikennekäytöstä poiston aikajaksolle?
     
  2. Ehm

    Ehm 1st gear

    Enää ei ole sitä 30 päivän "armonaikaa". Eli voit mennä ennalta VARATTUUN katsastukseen sitten.
     
  3. Acer65

    Acer65 Gearhead

    Eiks kukaan lue näitä : http://www.finlex.fi/fi/laki/alkup/2007/20070235

    Lainaus tuolta:
    4 a §
    Liikennekäytöstä poistettu ajoneuvo

    Ajoneuvoveroa ei kanneta ajoneuvosta, joka on poistettu liikennekäytöstä ajoneuvolain 66 c §:n mukaisesti.

    Liikennekäytöstä poistettua ajoneuvoa saa käyttää ilman ajoneuvoveron maksuvelvollisuutta liikenteessä ainoastaan, jos:

    1) ajoneuvo siirretään katsastukseen sille erikseen varattuna aikana ja edelleen katsastuksesta paikkaan, jossa ajoneuvoa säilytetään tai jossa se voidaan tarkoituksenmukaisesti korjata;

    2) ajoneuvoa käytetään ajoneuvolain 66 c §:n nojalla säädetyn mukaisesti liikennekäytöstä poistopäivänä;

    3) ajoneuvoa käytetään ajoneuvolain 66 f §:n mukaisesti ja siinä on koenumerokilvet;

    4) ajoneuvoa käytetään ajoneuvolain 66 f §:n mukaisesti siirtoluvalla;

    5) ajoneuvoa käytetään ajoneuvolain 66 §:n 2 momentin nojalla säädetyn mukaisesti ja siinä on vientikilvet.
     
  4. karra

    karra Double Gearhead

    Menee vähän OT mutta näinkin on:

    Kun tuo M+S kausi lähestyy niin (harraste)autoahan voipi siirrellä yllämainituissa puitteissa...
     
  5. mke77

    mke77 Gearhead

    ....menee vähän vittuilun puolelle.... mut en tiedä kyl ketään kenen auto olis hylätty ja ollu muuten kunnossa ja katsastettu kesä renkailla talvirengas pakkoaikana!! se olis jo silkkaa vittuiluu!!

    se et sen tois vaikka trailerilla pihaan tammikuussa ja hylättäis vaan sen tähden kun on suvipieksut alla!!!!!!!! katsasti se yks mestari(parivuotta aikaa) sen isolohko vettenkin(n. 74) marraskuussa ja oli lunta maassa

    .....tosin tais olla enampi asenne kysymys kun auto katsastettiin pois museorekisteristä siviili kilpiin kosk "tämä auto on tehty ajamistavarten!!"
     
  6. SPORT TRUCK

    SPORT TRUCK Double Gearhead

    Kun pistin omaa seisontaan tuossa ,niin oma vakuutusyhtiö kertoi että kaikki seisontavakuutukset katkeavat joka tapauksessa automaattisesti AKE:n ohjeen mukaan 2007/2008 vuodenvaihteessa...riippumatta siitä vaikka olisi ilmotettu seisontaan minne asti 2008 puolelle !

    Tästä syystä suosittelivat poistamaan väliaikaisesti liikenteestä heti kun se vain on mahdollista,niin katkeaa ensinnäkin maksut,eikä tule yllätyksiä esimerkiksi tuon katsastuksen kanssa jos katsastus osuu seisonta-ajaksi.

    Valitteli vain ettei heillä ole vielä tarkempaa tietoa käytännöstä voivatko vak. yhtiöt tehdä sen poiston vai pelkästään katsastuskonttori,koska AKE ei ole järjestänyt kursseja asiasta...rupeaa tulemaan kohta kiire meinaan. :eek:
     
  7. Fleetline

    Fleetline Gearhead

    Käytöstäpoiston voi tehdä 2.11 alkaen, mutta vasta 16.11 aletaan niitä naputtelee takautuvasti koneelle katsastusasemilla. Ilmoitusosa pitää olla mukana ja vähän rahaa. Näin opastettiin paikallisella katsastusasemalla. Ymmärsin myös että auton liikennevakuutukset ovat myös automaattisesti *seisonnassa* koko käytöstäpoiston ajan oli siitä erikseen vakuutusyhtiöön ilmoitettu tai ei..
     
  8. cb125twin

    cb125twin Double Gearhead

    Eli ko tapauksessako ei riitä että soittaa konttorille että tulossa ollaan? vai pitääkö viedä a katskonttorille jossa on ajanvaraus käytössä?
    entäs jälkinäytöt, niillehän ei ole ajanvarausta

    jos pelkkä puhelinsoitto riittää niin katsastusruljanssi on helpompi

    kun aiemmin kun piti olla koko katsastushommaan käytetty aika liikenteessä

    eli seisonta-aikojen kanssa tarkkana milloin vei esim talviauton leimalle.

    ei viittis ottaa 1000e käyttömaksurangaistusta...
     
  9. tuiremc

    tuiremc Gearhead

    Onkos tullut mieleen tämmöinen:
    Jos vaikkapa omistan auton joka on poistettu liikennekäytöstä,
    myyn sen lauantai-iltana Herra X:lle.
    Koska on vkl, vakuutusyhtiölle tai konttorille ei pääse tekemään liikennekäyttöön otto -ilmoitusta, joten tehdään vaan luovarit.
    Herra X lähtee sillä ajelemaan kohti kotiaan, ja polliisisedät pysäyttävät: liikennekäytöstä poistetun ajoneuvon käyttäminen liikenteessä, sakko min. 1000 e! (ja kenelle; minulle vai herra X:lle?)
     
  10. Pertti K

    Pertti K Double Gearhead

    ^Sama juttuhan se on "vanhan" seisontasysteemin kanssa. Paitsi että olen joskus viikonloppuisin soittanut vakuutusyhtiön vahinkopäivystykseen ja on sen sitä kauttakin saanut seisokin loppumaan.
     
  11. Ehm

    Ehm 1st gear

    En usko, että tuossa voi olla yhtiökohtaisia eroja, mutta en tietty satavarma oo, mutta itse oon vahvasti sitä mieltä, että
    ennen 12.11.2007 vakuutusyhtiöön ilmoitetut seisonta-ajat kestää sinne minne asti ilmoitettu. Loppuu, kun loppuuvat, mutta jatkaa niitä ei voi. Mutta järkevintä sehän on poistaa heti, kun mahollista, liikennekäytöstä, jos miettii veroa, ja jos vasta keväällä mielii liikenteeseen.
     
  12. Arto65FB

    Arto65FB 1st gear

    Täytyypä alkaa tutkimaan, Riesa ei käy kunnolla, mutta on leimassa Nollalla, eli vuoden loppuun, mitens sen kanssa käy, jos laittaa tammikuun 1. pv alkaen pois käytöstä?

    Niin, ja miten se talvirengassääntö menikään.
     
  13. Antti P

    Antti P Gearhead

    Katsastus miehelle riittää kunhan on kumit joissa riittävästi pintaa, se on sitten talvella oltava M+S kumit tieliikenteessä. Ja nastarenkailla käytin heinakuussa tuota Dakotaa, tuumas vaan että elähän ota sakkoja kotimatkalla.. :D
     
  14. cutlass cruiser

    cutlass cruiser Double Gearhead

    Saa ajaa katsastukseen kesällä nastarenkailla, eli ei olis sakkoja tullut.
     
  15. cb125twin

    cb125twin Double Gearhead

    eikös tämä velvollisuus myytyä autoa kohtaan pääty luovarin tekoon, paitsi takautuvasti maksut omistusajalta

    onko kukaan kysynyt riittääkö se puhelinsoitto kontttorille kun lähtee viemään leimanhakuun ja käyttöpoisto on päällä vai pitääkö olla varattu aika?
     
  16. Antti P

    Antti P Gearhead

    Ei saa ajaa varatulla ajalla.
     
  17. cb125twin

    cb125twin Double Gearhead

    no mitäs tämä tarkoittaa?
     
  18. Antti P

    Antti P Gearhead

    Eli muuhun et siirtolupia saa. Kannattaa ottaa se siirtolupa sellainen että jos ei katsastksesta mene läpi niin saa edes takas tallille ajaa.. Mulle meinas joskus käydä näin mutta onneks konttorilla huomautti että laitappas varuilta kotiinkin päin. Harvoin mun autot ei mene läpi.. :p
     
  19. Ehm

    Ehm 1st gear

    Jos olet varannut ajan, niin kyllähän silloin voit ajaa sen sinne katsastukseen, vaikka poisto päällä. Ethän sä saa autoa takaisin liikennekäyttöön, jos katsastus tekemättä!!

    Ja tuohon Arto65FB:n ongelmaan, näkisin, että kyllähän poiston voi tehdä 1.1.08, mutta sitten on katsastettava VARATULLA AJALLA ennenkuin voi ottaa liikennekäyttöön takas....

    Toistanko jotenkin nyt itseäni??? :rotfl:
     
  20. cb125twin

    cb125twin Double Gearhead

    eli saa muuhunkin käyttöön kuin leimaamiseen?
     

Kerro tästä muillekin!