Kiitos AKE, olinpa tyhmä kun yritin ostaa auton lauantaina..

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja smuige, 8.12.2007.

  1. Putte

    Putte 1st gear

    Netin kautta asioiminen on kuulemma työn alla tähän AKE:n uuteen liikennekäytöstä poistoon, mutta kuinka kauan sen kehittäminen ja toimintaan saattaminen kestää on arvoitus. Kun se joskus toteutuu, helpottuu tämä viikonloppuna auton käyttöön otto.
     
  2. rikuuuu

    rikuuuu 1st gear

    yhä edelleen kuten jo aikaisemmin olen maininnut 7 päivää aikaa! olen katsastuskonttorilta saanut ohjeet en: netistä,juopuneelta vakuutusasiamieheltä tai ake:n palvelupuhelinnumeroista. mutta jos välttämättä haluatte itseänne kiusata niin olkaa te oikeassa!
     
  3. Bigiron

    Bigiron 1st gear

    mennään miten vaan
     
  4. vemu

    vemu 1st gear

    Ei liity varsinaisesti AKE:n toimintaan, mutta samaa soppaa silti:

    Kävin eilen (sunnuntai) ostamassa auton. Auto oli katsastettu syyskuun lopussa ja se oli laitettu sen jäljiltä seisontavakuutukseen (ei siis poistettu liikennekäytöstä).

    Auton myyjä soitti ennen koeajoa Tapiolan päivystysnumeroon ja ilmoitti auton takaisin liikenteeseen. Meni noin 5 minuuttia niin Tapiolasta soitettiin takaisin päin ja kerrottiin että nykyään seisonta-aikojen muutos onnistuu vain ns. virka-aikana :eek: Olisi siis pitäyt odottaa maanantai-aamuun 08:00. Noh. koska kauppa oli kuitenkin jo lähes varma, teimme autosta paperit ennen ajoa ja kas kummaa autolla pääsikin laillisesti liikenteeseen (7vrk:n turvin).

    Netin kautta ilmoitukset saattavat vielä onnistua, mutta todella oudolta tuo Tapiolan toiminta vaikuttaa.
     
  5. CandyBee

    CandyBee Gearhead

    Joo siis tää pitää tapiolassa paikkansa, mulle myös ilmotti tuttu tapsalan täti, kun tietää että autokanta "vaihtuu aina silloin tällöin" niin sanoi et jos auto on seisontavak. ja myyt sen, täytyy se ensin ottaa ite takas liikenteeseen, nimenomaan konttorilla, mutta jos auto on pistetty seisontaan ennen tätä muutosta niin sen ottaminen takaisin liikenteeseen onnistuu soittamalla.
    Ite olen ihan pihalla noista, ja konttorilla kävin viimeksi perjantaina - ja vaati taas kaksi käyntiä että siellä päässä saatiin ohjelmat toimimaan eli tökkii edelleen tosi pahasti...
     
  6. cb125twin

    cb125twin Double Gearhead

    ja tuon ne vielä keksivät

    mulla on nimittäin 2 autoo varalla vanhassa seisonnassa jos sattuu käyttöpaska särkymään pe klo 17 :mad:
     
  7. vemu

    vemu 1st gear

    Ko. auto oli ollut seisonnassa jo ennen ennen muutosta. Olisi siis pitänyt onnistua soittamalla, mutta ei :wc:
     
  8. CandyBee

    CandyBee Gearhead

    Eli ne ei edes itse tiedä miten niiden pitäisi toimia... :wc:
     
  9. Ranex

    Ranex 3rd gear

    niin muistakaa rekisteröinti omiin nimiin 7 vrk:n kuluessa kaupanteosta, vaikka auto olisi poistettu liikennekäytöstä. Tämä tuli mulle yllätyksenä, onneksi kerkesin määräajan sisällä rekisteröimään omiin nimiin.

    ot: saattaa tulevaisuudessa "jokkis" autojen kaupaunkäynti olla mielenkiintoista puuhaa, kun katsastus kortin mukana seuraa rekisteröinti paperit.
     
  10. kapybara

    kapybara 1st gear

    Re: Kiitos AKE, olinpa tyhmä kun yritin ostaa auton lauantai

    Aken järjestelmähän onkin viilattu helpottamaan mustalaisten ja muiden tummaihoisten sossurahojen turvin toimeentulevien bisneksiä :odroll:
     
  11. cb125twin

    cb125twin Double Gearhead

    mulle sanottiin konttorilla samaa mitä tämä lähes sukunimikaima sanoo eli vanhaan malliin mennään
     
  12. JKF

    JKF Gearhead

    AKE:n tiedotus konttoreille päin ja varmaan sisäisestikin toimii todennäköisesti yhtä hyvin kuin se legendaarine uusi tietojärjestelmäkin, eli siis kannata suhtautua varauksella kaikkiin ohjeisiin.

    Se 7 päivää on se aika milloin se on rekisteröitävä uuden omitajan nimiin, vaikka se onkin poistettu liikenteestä, mutta ei sillä ajaa saa.

    Tosiasiahan on se, että jos virkaintoinen konstaapeli sattuu pysäyttämään autokaupoilta tulevan kaverin jonka kärry on poistettu liikennekäytöstä niin kyllä siitä se min. 1000€ napsahtaa. Konstaapeli voi ne toimintaohjeet vaikka näyttää ihan sieltä asiakkaan oman rekisteriotteen takaa, jos jotain mutku konttorin täti sano mutku mutku juttuja alkaa kuulua. :poff:
     
  13. janite2

    janite2 1st gear

    Ettekö te p*rkeleen kriminaalit voi lopettaa niiden vanhojen romujen ostamista viikonloppuisin ja yksityisiltä.

    Arkipäivisin voi käydä ihan oikeasta autoliikkeestä ostamassa sellaisen oikean auton (ihan v*tun rumia, hempuloita p*skakasoja jotka hajoo heti osiksi kun saa raivarin ja purkaa kilahduksensa siihen "autoon").

    Vanhan auton voi vielä viedä kätevästi jonnekkin valtuutettuun purkaamoon, mistä saat kahvilipun (joka käy siellä "auto"kaupassa). Siinä voitkin sitten juoda kahvisi mustana (ei enempää krediittiä), kun kaupan setä täyttelee sulle paperit ja laina/ osamaksuanomukset...

    Tämmöinen järjestelmä on luotu valtiovallan, suomen autontuojien ja autokierrätyksen toimesta, hyvää hyvyyttään. Sitten te ette edes käytä sitä...

    Ja v*tut.
    Saavat kohta ton paperisouvin niin solmuun ettei kohta mitään autoa saa rekisteriin tai rekisteristä pois.
    Ostin pitkäleimaisena, nimille ja tilapäinen liikennekäytöstäpoisto.
    Tänään viimeksi väännetty asiasta: Vanin "tavanomaiset" lisäpenkit. 2+6 autosta tuli yhtäkkiä 1+1!!! Ja ajoneuvolaji muuttui. G30ka->G30pa!
    Ake:n virkailijan kommentti oli: sehän on pakettiauto, mitä siellä ihmisiä kuljettamaan...
    :mad: :mad: :mad: :mad: :mad: :mad: :mad: :argue: :mad: :wc:

    Voisivat lopettaa koko perkeleen laitoksen.
     
  14. cutlass cruiser

    cutlass cruiser Double Gearhead

    Ja mä olen saman asian konttorilta kysynyt, vastaus oli että EI saa ajaa.
    Ja sanon kyllä kaikille että sillä autolla ei saa ajaa jos se on liikennekäytöstä poistettu tasan niin kauan kunnes AKE:sta tulee kirjallinen ohje asiasta.
    Suullisilla sanomisilla, oli ne sitten AKE:sta tai konttorilta tulleita ei ole mitään merkitystä. Ja sama koskee kaikkea mikä on tänne sivuille kirjoitettu.

    Ja en siis väitä etteikö se asia voi olla niinkin että sillä luovarilla saa ajaa, mutta toistaiseksi ei ole missään kirjallisesti sellaista ohjetta näkynyt ja niin kauan kun sitä ei ole, on syytä toimia niinkuin se olisi kiellettyä. (paitsi jos haluaa maksaa, tai tapella se asia oikeudessa)
     
  15. dart -66

    dart -66 Gearhead

    Maalaisjärjellä ajateltuna, ei tietenkään saa ajaa, autohan ON POISTETTU REKISTERISTÄ, tosin tilapäisesti, mutta mitä sitten? Poistettu mikä poistettu.
    Erilaisesta tulkinnasta jään cutlass cruiserin kanssa odottamaan kirjallista dokumenttiä....








    Ja saadaan todennäköisesti odotella kauan...... :rotfl:
     
  16. PerttiA

    PerttiA 1st gear

    Varsinkin kun päinvastaisesta on virallista ja kirjallista tietoa riittävästi olemassa, kunhan viitsisi lukea.
     
  17. pas2

    pas2 Gearhead

    Ei ajoneuvoluokkaa muuten voi tosta vaan vaihtaa konttorin täti.
     
  18. Putte

    Putte 1st gear

    Veikkaisin, että kyseistä dokumenttia ei aivan heti näy eikä kuulu. Rekisteristä poistettu kokonaan tai tilapäisesti, niin auton käyttö on kielletty ja todennäköisesti pysyykin kiellettynä.

    Jos ilmoitusosan täytöllä pääsisi ajamaan, tilanne olisi täysin sama, mistä haluttiin eroon eli seisonnassa olevaan autoon tehtiin luovarit ajettiin viikon loppu laillisesti ilman vakuutuksia ja kun ajo lopetettiin niin luovarit revittiin. Seuraavana viikonloppuna sama homma ja näin saattoi jatkua koko kesän. Auto oli jatkuvasti seisonnassa, mutta kaikki viikonloput luovareilla ajossa. Aikanaanhan näin saattoi ajaa lähes kuukauden, kun rekisteröinti aika oli kuukausi, josta se ensin lyheni kahteen viikkoon ja lopulta seitsemään päivään.

    Porsaan reikiä tukitaan ja huijausmahdollisuukksia pyritään ehkäisemään jo ennalta.
     
  19. Putte

    Putte 1st gear

    Valitettavasti rekisteristä poisto ei katkea omistajan vaihdokseen, oli autossa sitten kilvet tai ei. Ajaa saa vasta kun, auto on otettu takaisin liikennekäyttöön.
     
  20. weripuo

    weripuo Gearhead

    Tämä tuntuu jo melko oudolta, oliko lisäpenkit paikoillaan katsatukseen mennessä? vai missä vaiheessa ne katosivat otteesta

    Vähän alkaa jo jännittää jos keväällä saan G30 vanin rekisteröityä että pysyykö samanlaisena 2+7 kun on kerran penkit muutettu alkuperäisestä... ja mitä muuta jännää keksivät
     

Kerro tästä muillekin!