bilteman pistehiekkapuhallin...

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Työkalut, koneet ja tarvikkeet', aloittaja juha., 13.12.2007.

  1. juha.

    juha. 3rd gear

    ...hommasin moisen ja alumiinisilikaattia kans.
    Kokeilin, mutta jumittaa eli: jokaisen pisteen jälkeen pitää ravistaa ja/tai kolauttaa värkkiä. Mistä mahtaa johtua ?
    ja olisikohan sillä merkitystä, ettei kompurassa ole veden eroitinta ?

    Kyselee innokas, aloitteleva, kädetön ja tyhmä.
     
  2. pikkupoika

    pikkupoika 1st gear

    olisko liika tai liian vähän mujua kassissa?itsellä on kans moinen kapistus ja toimii kun junan huussi niin kauan kunnes silikaatti "tylsyy" tahi loppuu.eikä ole veden erotinta
     
  3. Toimi niin kauan kunnes alumiininen imuputki kului poikki yläosastaan , muuten kätevä värkki. Vedenerotin on hyvä olla ettei paakkuunnu toi hiekka/alumiinimuju.
     
  4. juha.

    juha. 3rd gear

    juur selvisi, että kompura oli siirretty auton takaluusterista sisätiloihin n.10 min. ennen puhaltelu kokeilua... :oops:
    ...joten luutavasti oli kondenssivettä ilmasäiliössä. Täytynee kokeilla uudelleen jahka saa kompuran "lämpiämään" hiukka aikaisemmin.

    Tekeekös Bilteteman vedeneroittimella mtään ?
     
  5. SportVan-75

    SportVan-75 3rd gear

    Hiekkapuhallus kosteus

    Kyllä sillä tekee. Kaikki vedenerottimet toimii samalla periaatteella: ilma törmää johonkin esteeseen, mihin kosteus tarttuu ja valuu alas.

    Vedenerottimia on erikokoisia, pieni vedenerotin on kesän kuumankostealla kelillä heti täynnä.
    Pakkasilmassa on vähiten kosteutta.
     
  6. Elevator

    Elevator 1st gear

    jos tarkoitat niitä paperisuodattimella varustettuja niin ei ei niistä suurta apua ole kun hetkeksi. Riippuu tietenkin ilmankosteudesta. Mutta se varsinainen, kalliinpi, vedenerotinhan toimii varmaan siinä missä kaikki muutkin vastaavat. samalla periaatteellahen ne tuppaa toimimaan.
     
  7. GARAGE_INC

    GARAGE_INC Gearhead

    Hyvät kokemukset tuosta puhaltimesta. Ei edes sotke.
    Joo erotin pitää olla tai kuivaa ilmaa että ei hiekka paakkuunnu suuttimiin yms.
     
  8. VRC

    VRC 1st gear

    Itselläkin tuommoinen pistepuhallin, on toiminut ihan ok.
     
  9. saminurminen89

    saminurminen89 1st gear

    vedeneroitin

    minä omistan tuon motonetin mallin aika samoja värkkejä varmaan, mutta tuo ainakin on hyvin toiminut. ja siitä bilteman vedenerottimesta. niin se ei päästä tarpeeksi tavaraa lävitsensä että jos meinaa pulttipyssyä tai vastaavaa käyttää niin sen bilteman vedenerottimen kanssa saa heittää vesilintua. :mad: ja jos alumiininen imuputki kuluu puhki niin eikun bisonin korjauspatukkaa kylkeen ni toimii taas.
     
  10. mahtisonni

    mahtisonni 1st gear

    noh tallista löytyy toi vehe, hias sillä on isompia puhallella mutta toimii kyllä kunhan kärsivällisyyttä riittää.. ja hiekka kannattaa olla hienoa.. Itsellä kans tullu ongelmia ton vedenerottajan kanssa kun on pitänyt sateella kosteessa ladossa puhallella mutta pakkassäässä tuskin mitään..
    Saa nähä paukahtaako se laite mutta ei vituta kun 15 euroa makso.. hintansa veronen.
     
  11. Quest

    Quest Gearhead

    Oma hankittu silloin kun ne tuli markkonoille, tais olla reilu kymmenen vuotta sitten. Oli silloin vielä hinnoissaan.
    Nykyisin liipasinventtiili tuppaa jumittamaan, ikävintä kun jää pohjaan.
    Noh, riittää kun purkaa ja puhdistaa silloin tälläin. Sapluuna kuivunut ja murentunut -> nokkatötteröt hyvässä hapessa. Käytetty alumiinisilikaattia ja useampi kymmen koslaa puhallettu kivenhakkaumista + kuvioita tai rekkaritunnus lasiin yms. Oli jopa neljä vuotta kimppakäytössä.
     
  12. mielikuva

    mielikuva 1st gear

    Ongelma noissa vedenerottimissa on että monet niistä ei päästä ilmaa tarpeeksi läpi hiekkapuhallusta varten. Ihan hyvä enemmän virtaava vedenerotin tulee 11kg nestekaasupullosta. Kannattaa ottaa sellainen joka on koeponnistettu vaikka 30kg:n. Ekaks porataan reikä kylkeen keskivaiheille josta työnnetään 45 asteinen mutka sisään ja siihen tuloilmaletku kiinni. Mutkan pitää osoittaa pullon sisällä sivullepäin. Puhaltimelle lähtevää ilmaa vatren laitetaan pulloventtiilin tilalle putki. Tämä putki olis hyvä olla vaikka 25cm pullon sisällä. Pohjaan tehdään reikä vedenpoistamista varten ja jalat.

    Idea olis että noilla suurilla virtauksilla ilma kiertää pullon sisällä ja keskipakoisvoiman mukana vesi jää pullon seinämille. Kuution kompuralla tämä on toiminut oikein hyvin.
     
  13. kotr

    kotr 3rd gear

    ??

    missä hommisa oot laitetta käyttäny ja millä puhaltanu?
     
  14. Slat08

    Slat08 1st gear

    Mullakin on tuommonen ja mitä nyt oo vähä sillä puhallellu nii näppärältä vehkeeltä vaikuttaa, luulis ainaki tuommosissa pienissä katsastushitsuissa olevan näppärä. :rotfl:
     
  15. Partajeesus

    Partajeesus 1st gear

    Itselläni myös moinen kampe. Hienosti toimii. Jos kompurassa riittää teho niin voi myös ikäänkuin liuttamalla maallailla puhdasta peltiä. Tosin kuluttaa sitä nokkaa ja hiukan pölisee mutta eihän tuo maksakkaan mitään... :poff:
     
  16. E.B.Ford

    E.B.Ford 2nd gear

    mull oli vanhempaa mallia ja pussi pienen lapsen lapasen kokonen. täytty roskasta yms. ruosteesta aika äkkiä ni liipasin roskiin koko pussin ja annoin kumitötteröt pois. nyt letku ämpäriin ja senku suhuttelee ulkona ei tarvi nysvätä pussin ja tötteröiden kanssa. :rotfl:
     
  17. Dna Kerma

    Dna Kerma Gearhead

    Kiva kuulla että itsekkin ostin jokin kuukausi sitten hyvän laitteen, en tosin oo vielä kertaakaan käyttäny... :lol:
     
  18. osilpi

    osilpi Gearhead

    Minkäslaisen kompuran tuo vaatii? Eli varmaan 50L v2:lla pärjää pienemmissä hetken aikaa, mutta huutaako sitten ihan koko ajan?

    Jos joku tietää järkihintaisen (luokkaa 50€) vedenerottimen, joka virtaus riittää pulttipyssyllekin, niin saa kertoilla. Tuollainen kaasupullo alkaa olemaan jo hieman liian iso...

    Pilteeman vedenerotin-öljytin-yhdistelmällä ei ainakaan tee mitään. Öljyn määrä todella vaikea säätää (joko ei tule mitään, tai sitten koko säiliö kerralla), ja vedenerotinkaan ei vakuuta. Ja turha yrittää pulttipyssyllä se linjassa, kun ei riitä virtaus.
     
  19. samip

    samip 1st gear

    en tiedä mitä mallia toi mun on, mut tukkeutuu kans melko helposti, ilmeisesti pitäs olla todella hyvä vedenerotin... toimiessaan ihan kelpo peli. puhaltaa ruosteet pois hyvin niin kauan kunnes joko tukkeutuu tai silikaatti tylsyy.
     
  20. Tahavo

    Tahavo 1st gear

    Bilteman vehkeen ostin ja alumiinisilikaattia siihen. Ei mene tukkoon mutta ei sillä ruoste lähde. Tuntuu ampuvan muutamia jyviä peltiin. Missähän vika? Onko kuinka tarkka siitä kuinka paljon ainetta on pussissa? Olisiko hienompi hiekka parempaa?
     

Kerro tästä muillekin!