laatikko vuotaa

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Vaihteisto ja voimansiirto', aloittaja Anonymous, 25.9.2003.

  1. Anonymous

    Anonymous Guest

    727 loota tihkuttaa ajon jälkeen 5x10cm
    kokoisen läntin!! Autaako pelkkä pohjan kiristys vai pitääkö tiiviste uusia?? Koneen käydessä ei silmin havaittavaa vuotoa vasta jonkin ajan kuluttua koneen sammutuksesta
    ...muuten laatikko toimii ihan hyvin...
     
  2. KajS

    KajS Gearhead

    Mistä se laatikko vuotaa öljyä?

    Jos olet varma, että öljypohjan tiivisteestä, niin sitten tiivisteen kimppuun!

    Milloin on öljyt vaihdettu viimeksi? Jos siitä ei ole pitkä aika, niin voi olla, että on jääneet pultit löysälle vaihdon jälkeen. Silloin voi harkita jälkikiristystä, pitää tietää momentti, sillä niitä alumiinikierteitä ei kannata rikkoa.

    Jos öljynvaihto on tehty joskus vuosina 1 ja 2, niin ei vippaskonstit auta, uusi tiiviste.
     
  3. toyopet

    toyopet Double Gearhead

    Näkyy olevan ainakin GM:llä suunniteltu nuo tiivisteet niin, että öljyt on pakko vaihtaa max.parin vuoden välein. Minullakin näkyy ö-pohjan tiiviste taas vuotavan ja vasta 1,5 vuotta ollut. Ajo-km ei ole kyllä nyt tullut kuin 10tkm. Onhan se kohta muutenkin aiheellista vaihtaa ne öljyt.
     
  4. Anonymous

    Anonymous Guest

    Kuulemma tänä keväänä on öljyt laatikkoon vaihdettu...itsellä auto ollut vasta kuukauden!!En tiedä tarkaa kohtaa mistä se vuotaa, sillä koko vaihteiston pohjalevy on märkä....
     
  5. Kimmeli

    Kimmeli Gearhead

    Tuleeko sitä turbiinin kopasta vai öljynjäähdytin putkista tai sitten nopeusmittarin plugista (selviää o-renkaan vaihtamalla).
     
  6. Timmo

    Timmo 1st gear

    Joo huomasin tuossa kun vaihdoin öljyjä TH200R4 että tiiviste tosiaan alkaa työntämään läpi jossain vaiheessa, kaipa ihan tarkoituksella.
     
  7. Mopeman

    Mopeman 3rd gear

    Yks vuotomahdollisuus on vielä vaihteensiirtäjä.
     
  8. KajS

    KajS Gearhead

    Alkuperäiselle kysyjälle: pyyhi se laatikko puhtaaksi öljystä ja seuraa tilannetta. Noi jälkikiristykset on aina vähän nurmikkovirityksiä (vaikka silllailla olen itse sorsan ja dodgen laatikkovuodot saanut järjestykseen).

    Jos siihen 727 lootaan saa sellaisen hienon kumi/alumiinitiivisteen (kaiketi voi käyttää jopa kaksi kertaa peräkkäin samaa), niin laita sellainen korkkitiipparin sijaan.
     
  9. Fury_III

    Fury_III 1st gear

    Voi olla myös öljypohja kiero. Itselläni oli näin, ei auttanut pulttien kiristykset eikä uudet tiivisteet. Mutta kun vaihtoi uuden öljypohjan niin loppui vuodot laatikosta.:smile:
     
  10. rokkikati

    rokkikati 1st gear

    Olssissa TH350 ja vuotaa ilm. vaijerin juuresta, onko siis o-renkaan vaihto edessä vai minkä?
     
  11. -TAPSA-

    -TAPSA- 1st gear

    En tiedä teistä mutta itse ainakin olen tehnyt jokaisen omistamani automaatti laatikon
    pohjaan öljyropun..huomattavasti helpottuu homma ja tulee kanssa ne öljyt ajallaan vaihdettua kun ei tarvi ruveta kymmentä pulttia kiskomaan erikseen auki.. :wink:
     
  12. Anonymous

    Anonymous Guest

    Vaihdatko suodattimen myös ropun kautta vai...?
     
  13. Anonymous

    Anonymous Guest

    Tosimiehethän eivät suodattimia käytä, vai mitä?
     

Kerro tästä muillekin!