Pinstriping aloittelijan turinoita

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Rod & Kustom.', aloittaja J.J. Laakso, 21.7.2005.

  1. Jariart

    Jariart 1st gear

    Jotain ihme Tiki ym. tekeleitä kaupan Retrock.fi osoitteessa.
    Pöytää, valaisinta ja kylttii....
     
  2. Kasi-Pasi

    Kasi-Pasi Gearhead

    Joo, vähän alkuvaiheessahan toi sun maalailu näyttää olevan, mut kyllä se siitä kovalla harjoittelulla...eiku taisitkin tarkottaa jotain muuta... :rotfl: Komia on taidekattaus, jos tuota nyt sit taiteeksi saa kutsua... :wink:
    Tulipa pidettyä pieni remonttitauko ja avattua maalilaukku ainakin yli neljän kuukauden tauon jälkeen, kun yksi harrastaja heittäytyi vauhdilla viidennelle kymmenennelle!
    http://s185.photobucket.com/albums/x163 ... apseli.jpg
     
  3. el_loco

    el_loco Gearhead

  4. Johnny B Goode

    Johnny B Goode 1st gear

  5. telsis

    telsis Gearhead

  6. Batmobile

    Batmobile Double Gearhead

  7. Ismoskosmos

    Ismoskosmos Double Gearhead

    :D Aikastes hyvin jos ensmäinen pensselöinti on... :eek: Komia oli tuolla tuo matkamuisto... :rotfl:
     
  8. Otto

    Otto Gearhead

  9. kustum4evo

    kustum4evo Gearhead

    Pinta se on tämäkin..muttei pehmeä.. :odroll:
     
  10. Chevy ´53

    Chevy ´53 Gearhead

  11. -zzz-

    -zzz- Gearhead

    Tulossa Peksulle myytiin kuukauden sisällä...
     
  12. Ol' Skool

    Ol' Skool 1st gear

    Terve,
    Tätä threadia on tullu lueskeltua jo pidempään, mutta viime aikoina se on kovin hiipunut. Niinpä ajattelin postailla jotain ja saada toivottavasti muutkin taas innostumaan.

    Kuukauden ajan on ollut välineet ja sinä aikana on tullut joitakin kertoja harjoteltua lasilevylle. Nyt päätin kokeilla johonkin muuhun pintaan ja nappasin kannen metallilaatikosta. Design on pääpiirtein apinoitu tuntemattomasta lähteestä, varmaankin pinheadloungesta löytyneen kuvan perusteella.
    http://i60.photobucket.com/albums/h36/t ... es/001.jpg

    Kappale oli ehkä hiukan liian hankala ensimmäiseen yritykseen. Sormet hapuili aika pahasti tukipintaa monessa kohdassa. Piti vetää teipillä pöytään kiinni, että pirulainen ei alta karannut :D

    En tie mitä tostakin nyt mieltä olis. Symmetria kusee, viivat kaikkea muuta kuin tasapaksut... Aina kun kesken viivan rupeaa katsomaan toista puolta, että mihinkäs se viiva tulikaan taas vedettyä, niin sivellin onkin karannut ihan omille teilleen. Viivojen alotus sillä halutulla paksuudella tuntuu tuottavan aika paljon ongelmia, aloituksesta kun tuntuu tulevan liian ohut. Jyrkät liitokset on hiton hankalia saada siististi tehtyä. Huoh...

    Maalin sopiva paksuus tuntuu olevan ihan käsityksen ulkopuolella. Välillä huomaa, että nyt se tarraa ihan liian kovin pintaan ja viivan reunasta tulee röpelöinen eikä sivellin liiku sulavasti. Välillä sivellin taas oikein luistelee pitkin pintaa kaarissa. Hetken kun se tuntuu sopivalta niin minuutti tai kaksi ja taas tuntuu, että maali on liian tahmeaa. Todella nopeasti tuntuu maalin viskositeetti muuttuvan ja kohtuu äkkiä se jämähtää pensseliinkin niin, että edessä on pensselin putsaaminen ja lataaminen uudelleen. Ei oo helppoo, mutta ei kukaan niin väittänytkään.

    Voi tätä vuodatusta. Kaikki vinkit edellä mainittuhin ongelmiin olisivat äärimmäisen tervetulleita!
     
  13. -zzz-

    -zzz- Gearhead

    Onhan noita nähty kehnompiakin ensimmäisiä töitä... :wink: ensimmäinen kysymys voisi olla että mitä maalia olet käyttänyt ja mitä ohenninta ja mitä sivellintä. Siitä sitten voisi jo jotain päätellä. Symmetria löytyy apuviivojen avulla ja siihen kyllä harjaantuu. Mutta ei se koskaan tule itsestään.

    Tulee myös mieleen, että millä tavoin olet sekoitellut maalia ja ohenninta yhteen? Ovathan siveltimen karvat olleet kokonaan maalin peitossa? Tosin jälki näyttää sen verran hyvältä jo nyt, että luulisi sen perusteella että et ole maalaillut pelkästään siveltimen kärjellä ( mikä on aika tyypillinen tapa ensikertalaiselle).

    - Peksu
     
  14. Ol' Skool

    Ol' Skool 1st gear

    1shot-maaleilla ja Turusta saapuneella 000 Mack:llä maalailen... Ohentamiseen käytän hajutonta lakkabensiiniä (=mineraalitärpätti?). Ensin käytin ihan "hajullista" mineraalitärpättiä, mutta sitä on hieman epämukava käyttää hajujen takia. Normaalin ja hajuttoman välillä tuntui perstuntumalta olevan sellainen ero, että hajuttoman kanssa se maali kuivahtaa nopeammin siveltimeen. Vai kuvittelenko vain? Onko merkkien välillä eroja? Hajuton on jotain värisilmän omassa pullossa olevaa.

    Tuon maalin ja ohentimen sekoittelun olen hoitanut seuraavasti: Siveltimen kärjen dippaus ohentimeen, sen jälkeen koko sivellin maalipurkkiin ja paperin päällä veteleen sivellintä puolin ja toisin maalin yli. Fiiliksien mukaan lisää maalia purkista tai vaihtoehtoisesti lisää ohenninta, ja taas siveltimen vetelyä paperilla. Maalia on koko karvan mitalta, välillä löytyy ranteesta asti...

    Valkoinen maali tuntuu suoraan purkista jo niin ohuelta, että en käytä ohenninta ensin lainkaan. Hetken päästä maali kuitenkin kuivahtaa ja on pakko dipata sivellintä ohentimeen, sen jälkeen maalipurkkiin ja vedeltävä taas pitkin paperia.

    Ensimmäisillä kerroilla sivellin imi maalia niin paljon, että selvästi huomasi kuinka se turpoaa. Ensimmäisen parin viivan kanssa maalia tuli siveltimestä liikaa ulos maalin levitessä pitkin pintaa. Sittemin olen yrittänyt olla lataamatta maalia liikaa siveltimeen. Mielessä on käynyt, että sivellin ei kuitenkaan ole kunnolla ladattu kun ehkä puolen metrin viivan jälkeen huomaa kuinka viiva alkaa ohentua maalin puutteesta. Kuinka pitkän pätkän kunnolla ladatulla siveltimellä yleensä saa maalattua?
     
  15. -zzz-

    -zzz- Gearhead

    No vehkeet ovat ainakin kunnossa. Onkos maalia sekoitettu oikein tosi kunnolla, ruuvimeisselillä ihan purkin pohjia myöden vähintään minuutti. Kuulostaa nimittäin yllättävältä, että 1-shotin valkoinen ei peitä ( tai on ohutta), se on yleensä kaikkein peittävintä kamaa.

    Olet ihan oikeassa noiden lakkabensojen kanssa, olen huomannut saman, sillä ulkomaan reissuilla ei saa oikein muuta kuin hajutonta ja se tosiaan kuivahttaa nopeammin.

    Maalin riittävyys vaihtelee kovasti, joskus voi tulla puolitoista metriä, joskus taas viistoista senttiä. Asiaan vaikuttaa esim. sivelimen juureen jäänyt maali, joka pikkuhiljaa alkaa juuttua harjaksiin ja tavallaan estää uuden maalin täyttämisen sutiin. Tämä on syynä siihen että monet "pro:t" vetävät siveltimen juuresta sormien välissä maalia kohti siveltimen kärkeä. Sivellintä joutuukin usein huuhtaisemaan ja aloittamaan maalauksen uudelleen puhtaalla pensselillä. Myös maalattavan pinnan sileys ja lämpötila vaikuttaa maalin juoksevuuteen.

    Sopivasti ladattu sivellin voi roikkua kevyesti kärjestään ja siveltimen mahan ( eli bellyn) kohdalta se voi olla alareunastaan hiukan paksumpi. Mutta maalia ei saa olla niin paljon, että sivellin olisi niin täynnä maalia, että sen muoto alkaa kokonaisuudessaan muuttua pulleaksi ja kärki selvästi roikkua alaspäin.

    Luulen kuitenkin, että perusongelma on sama kuin kaikilla, jotka eivät ole kauheasti vielä maalanneet. Kerta kaikkiaan maalin sekoittaminen ei ole vaan vielä selkärangassa. Ei muuta kuin lisää treeniä vaan. Kuvauksesi perusteella tekniikka sinänsä on ihan just kohdallaan.

    - Peksu
     
  16. Ol' Skool

    Ol' Skool 1st gear

    Vähän epämääräisesti kirjoitin. Ohuella tarkoitin sitä, että se on niin juoksevaa ettei tarvitse sen takia käyttää ohenninta. Peittävyys on ihan ok.

    On sitä maalia sekoiteltu pohjia myöden, mutta ei voi minuuteista puhua. Olin yllättynyt purkin ensimmäisen kerran avatessani siitä, että maalin ainesosat eivät olleet erottuneet toisistaan, vaan massa ja ohennin olivat yhtä ja samaa sotkua.

    Kuulostaa siltä, että olen ladannut siveltimen liian täyteen. Täytyykin jatkossa alkaa seuraamaan sen kärjen käyttäytymistä.

    Paljon kiitoksia vinkeistä!
     
  17. meitsi666

    meitsi666 1st gear

    Terve föörumi :)

    Olisi kiva saada muutama asia selville tosta straippailusta. Eli tarkotus olis maalata mopon etukatteeseen ja undertrayhyn tollaset perus straippi kuviot. Ite tehään niinku kaikki muukin tehty :) Ja seuraavaan "mopoonkin" olisi tarkoitus sitte käyttää taitoa jos sen oppisi :D

    Eli tarvitsen mustaa maalia, siveltimen ja jotain mihin aina putsata sivellin?

    Budjetti on aikas pieni, eli olen aatellut että tommosilla perus siveltimillä mitä saa vaikka tiimarista menis, vai kannattaako ostaa joku kalliimpi sivellin (esim. Jenson 1 scrollisivellin )? onko niillä pitkä käyttöikä?

    Maalia katoin että alasalmelta mustaa maalia 15e/250ml, saako näitä välineitä pääkaupunki seudulta? Entä onkos noi maalit ja siveltimet kirjekuoreen mahtuvia, koska noi postikulut on aikas korkeat muuten?
    Ja tarvitseekos noihin maaleihin ohenninta? hinta, mistä saa?

    Ja sitte vielä siveltimen huolto-ohjeet kun saisi niin olisin kiitollinen :)
     
  18. -zzz-

    -zzz- Gearhead

    Kannattaa varmaan poiketa Deco-Värissä Aleksis Kivenkadulla ja hakea straippiopas, se sivellin sekä vähän maalia. En muista onko heillä 1-Shotia, vai kannattaako tilata Jussilta. Tiimarin pensseleistä voit siinä lueskellessasi veistellä vaikka hammastikkuja. :wink: Jenson toimiin hyvin, samoin Mackin striper koko 000 tai 00.
    Rättinä voi käyttää vaikkapa vanhaa teepaitaa.

    notta.
    - P.
     
  19. -zzz-

    -zzz- Gearhead

    Nyt tuli ja jumankauta! Koskaan oo kehuskellu mitään enkä omiani mainostanut mutta tämä on uskomaton teos! Yli 250 sivua parhaita kustomkulturekuvia yli 40 maalaria ympäri maailmaa. Eat your heart out Weesner, tämä rokkaa! Tikiweekendillä tiedetään nyt mistä seuraavat wibat saadaan... http://www.wiz-art.org/19
     
  20. Kasi-Pasi

    Kasi-Pasi Gearhead

    No hyvä että siellä on ainakin lukemista, ellei siveltimet pysy pienen "luovan" tauon jälkeen kourassa... :wink: Kellarirempassa kun värityshommat hoituvat vähän ripeämmin telalla...
     

Kerro tästä muillekin!