Leppäsuon Esson raggarit

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja mariella, 16.12.2006.

  1. ^Sama täällä.
     
  2. V-100

    V-100 1st gear

    ...ja täälläkin...
     
  3. chevy van77

    chevy van77 Gearhead

    kuin myös täälä
     
  4. pölhö

    pölhö 1st gear

    Ja täällä myös.
     
  5. B.B.Chevy

    B.B.Chevy Double Gearhead

    Mäkin olin siellä silloin tällöin, niin tuolla Essolla kuin Unskallakin. Pikkusen nuorempana tossa ihan vähän aikaa sitten, 80-luvulla :rotfl:
    Taas alko kummastuttaa mihis se aika on kulunut :eek:
     
  6. mariella

    mariella 1st gear

    Tälläisellä autolla ajelemassa kuulemma vielä tuossa 90-luvun alkupuolella saattoi nähdä joitakin siellä Leppäsuon Essollakin 70-80 lukujen tienoolla liikkuneita henkilöitä...
    [​IMG]
     
  7. impala67

    impala67 Double Gearhead

    juuh oli se hurjaa kun päästiin oikein hesarin etusivulle ympärivuorokautisesta ja viikkoisesta ruisaamisesta hietsun suoralla... 91 uustuonnin huippuvuosina...sittemmin tuli se yöajokielto ja hietsu rauhoittui.

    hauskaa oli kun kytät pysäytti ihmetteleen että missäs tässä raadossa on vilkut--- ja onkos renkaissa talvimerkintä ja iskarit kunnossa... aikansa uhottuaan jäivät jumiin eturenkaistaan veden sulattamaan uraan ysiysinsä turvapuskurista, hietsun pään kääntöpaikalla. kyllä oli hauskan näköstä kun toinen kyttä hyppi takapuskurilla ja yritti työnnellä sitä saippuaa irti montusta. kumma juttu ettei apu kelvannut vaikka oikein kysyin- lähtiessäni m+s:llä suditellen heidän ohitseen.

    pysäyttivät seuraavan uhrin ja määräsivät kiskomaan.
     
  8. luppes

    luppes 1st gear

    Moi !

    On suunnitteilla ACS näytelyyn pieni nostalgia pläjäys teemalla
    " Leppäsuon Esso ", kalustoa ehkä tarvitaan tällä hetkellä löytys abaut 5 tuolla pyörinyttä autoa, lähinnä valokuvia tarvittaisiin lainaan.

    yhteydenotot martti.luos@fhra.fi tai 09 - 2515250.

    - luppe -
     
  9. raggare-x

    raggare-x 1st gear

    Tulihan tota heiluttuu Esson/Pubbarin ryhmässä vuodesta -75 alkaen ja kaikennäköstä hauskaa tuli tehtyykin Mantorppii myöten. :lol: Hangossa Jussina monta vuotta putkeen ja tosi nastoja reissuja maakuntiin. ku käytiin Hennalan shellillä moikkamassa Lahden äijii ja Nyykän vanilla Madon ja Saken kans erinäisissä pippaloissa 8) Ei se Simpeleen reissukaan ihan partiopoikien touhuu ollu, joten kyl mä katsoisin sen meidän touhun nimenomaan raggaroinniksi, vaik ei mitään kerholiivei ollukkaan. Sleeppareit ja Ganesii kierrettiin tsiigaamas letkas 70-luvulla pitkin Etelä-Suomee! Sit muuten vaan pörrättiin Stadissa ja postattiin usein Kukkiksella, Steissin sivuparkkiksella ja Esson lisäks Ruskiksen Tebiksellä ja joskus jopa Keimolan Kessalla asti :odroll: Talvella harvemmat lintat kulki, sillo dokattiin Taval ja Kantikses Pubbarin lisäks. Makkaratalon uus Carroll´s oli just avattu ja jenkkiautoilu ihan uutta Suomessa, jos ei pussihousuja, joihin munkin faija kuuluu vieläkin, lasketa. Mariellalle tiedoks, eiköhän piakkoin jostakin löydy tietoo Stadin raggareista, tälläkin palstalla olevat epäselvyydet saattaa sit ratketa :lol:
     
  10. CHEVY HESSU

    CHEVY HESSU 3rd gear

    Tulihan siellä käytyä useampia kertoja
     
  11. hara64

    hara64 1st gear

    meillä oli siihen aikaan sininen -66 merc parklane (se anglia kattoinen)
    "persiin" alla
     
  12. mariella

    mariella 1st gear

    No se on hyvä. [​IMG]
    Olenkin jo kerinnyt ajattelemaan, että näiköhän jostain taruolennoista on ollut kyse.... [​IMG]
     
  13. DS 325

    DS 325 Double Gearhead

    Itse jonkun rundin tolla tontilla kiertäneenä ja lähes joka ilta paikalla olleena mä sanon edelleen ettei siellä mitään raggareita ollut. Ihan vaan normi nuorisoa Ameriikan Waunuineen "tavoitehakuisenihmissuhdetoiminnan" siivittämänä. Ei se sen kummempa ollut
    :soosoo:
     
  14. chevy76

    chevy76 1st gear

    En tähän topiciin voi muuten oikein osallistua kun olin liian nuori ja väärällä paikkakunnalla tuohon aikaan, mutta on kiva lukea kun "vanhat raggarit" muistelee mennyttä aikaa.. :rotfl: :poff:
     
  15. raggare-x

    raggare-x 1st gear

    Millos siel oot staijaillu, ku tollasta bamiset :eek: No, riippuu vähä siitä, minkä tsiigaat rabuhulinaks, kyl siel on ördailtu aika rankastikin ja enemmän ku yks kerta vuosien saatossa :rotfl:
     
  16. Fargo

    Fargo Gearhead

    Soffari oli muuten ehkä yks makeimmista huoltiksista noin fiiliksensä puolesta. Mua vitutti ihan oikeasti kun se purettiin.
     
  17. Putte

    Putte 1st gear

    Sofianlehto oli ihan mukava paikka. Kuinkahan suurena yllärinä se puistokaava tuli, kun Unskan rempattiin perusteellisesti pari vuotta ennen purkamista.
     
  18. impala67

    impala67 Double Gearhead

    ördäilyhän on ihan harmitonta. Ainakin 80-luvun lopussa touhu oli jo leppoisaa "cruisingia" ilman mitään pesismailojen huitomista tms. kapinointia.
     
  19. mariella

    mariella 1st gear

    Jotenkin sellainen mielikuva on, että tuon "Raggari" sanan saattoi kuulla tuossa 70-luvun puolevälin ja 80-luvun puolenvälin välisenä aikana - ainakin mikäli joihinkin sen aikaisiin lehtikirjoituksiin ja muuhun perimätietoon on uskominen. [​IMG]
    Joku on joskus kertonut noina aikoina sellaisia kohdannensakin jossakin Leppäsuon Esson yms. tienoolla... [​IMG]
     
  20. raggare-x

    raggare-x 1st gear

    Hymy-lehdellä ei ollu mitään tekemistä raggarikuningas-kisan kanssa. Miksi Suosikki olisi jatkanut jonkun toisen lehden ideaa?
    Kisa julistettiin Suosikki-lehdessä 5/76 ja lehdessä 8/76 jatkettiin aikaa elokuun loppuun asti, luultavasti vähäisen osallistujamäärän takia. Suosikissa 8/76 on kuva Dart 4D sedanista ja kolmesta jannusta, jotka istuu ikkuna-aukoissa, mutta otsake on "Raggarihysteriaa Suomessa"! Kilpailun otsikko on taas"Kenestä Suomen raggari, hot rod kuuma rautakuningas" mutta kuva ei liity tähän kilpailuun.
    Samaisessa lehdessä on esittely Suosikin Honey Ladysta, liekkimaalatusta Suosikkitarroilla olevasta 2D HT Chryslerista, jossa oli kullanväriset ketjupuskurit. Autoa ajoi Maarit Ryhänen-niminen nätti nuori neito. Autoa mainostettiin ystävällisenä raggari/hot rod-autona :eek: ja sen bongaajat saivat levypalkintoja.
    Raggarikuningas Teuvo oli Simpeleen poikia ja teki tällä Suosikin autolla voittomatkan Stocikseen ja mukana reissussa oli muistaakseni Cisse Häkkinen ja poliisi-darttia kiihdytellyt "Pitkä-Pekka" Penttilä.
    Edelleen väitän olleeni Suomen ekoja raggareita vaikka DS 325 ei niitä usko olleenkaan olemassa. "Kulta-aikamme" oli se 1975-1983 ja hauskaa oli 8)
     

Kerro tästä muillekin!