Kuorma-auton kilometrikorvaus?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja katsastusonperseestä, 11.2.2008.

  1. eli paljonkos saa kuorkilla kilometrikorvausta semmosessa tapauksessa että ajaa omalla kuorkilla firman asioita?
     
  2. Tuukka

    Tuukka 1st gear

    Eikös se lue työehtosopimuksessa?
     
  3. Olazabal

    Olazabal 1st gear

  4. Jasca

    Jasca 1st gear

    vero.fi -sivuilta löyty tämmöstä lisätietoo
    Muuten pykälät ei erottele henkilöautoo ja kuormurii.
     
  5. Tuukka

    Tuukka 1st gear

    44 senttiä km ja siihen 2 senttiä lisää jos joutuu kuljettamaan työn takia jotain tavaraa mikä painaa yli 80kg. Eli siis lasketaanko se sitten tuon mukaan jos sulla on oma 4 akselinen vaihtolava-auto ja joudut kuljettamaan sillä firman telakaivinkonetta :rotfl: :rotfl:
     
  6. yks toine mikko

    yks toine mikko Double Gearhead

    vai olisko se telakaivuri mielumminkin "taukotupa tai vastaava raskas kuorma"...
     
  7. Tuukka

    Tuukka 1st gear

    Kuinka vaan. Joka tapauksessa noi km korvaukset vaikuttais kuorma-autolle aika pieniltä
     
  8. chevyukko

    chevyukko 1st gear

    kuka helvetti niin tyhmä on et omalla kuorma-autolla työn antajan ajoja ajaa??? tai tietysti jos sovitaan erillinen korvaus... kyl pakettiautol tai h-autol pääsee yhtä hyvin komennus reissuun...
     
  9. itkonen

    itkonen 3rd gear

    Vaneista ja subuista yms on aika moni kuorma-autoja, oisko semmosista kyse?
     
  10. Tuukka

    Tuukka 1st gear

    Ilmeisesti jostain semmosesta
     
  11. mke77

    mke77 Gearhead

    .......varsinkin kun sit tars olla viel "nälkälaput" eli liikennöintilupa"!! eli kallist tulis sitä kaut et menis omalla kuorkilla töihin!!!!

    kysymyksen asettelu muodosti tosiaan sitä et on alla vani/iso-piccari..... mut eihän se verottajan palautus oman auton käytöstä kulutuksen mukaan mee.....ajetut kilometrit/päivät siihen vaan vaikuttaa!!!

    kaikkihan sit ilmottais asuinpaikaks kilpisjärvi ja rekisterissä olis 60mallinen lincoln continentaal...ja kävis hesas töissä..... :rotfl:

    ja moni työnantaja viel haluu tietää jos omalla ajaa firman naftoilla(esim.kone urakoitsijoitten kuskit hilukseillaan) et mitä kuluttaa/kuin pal menee kuukaudes, ainakin tääl päin!! ei kukaan mitään bensa letukkaa haluu rupee maksaa....
     
  12. tilanne siis se että olen itse osakkaana firmassa ja ajan omalla kuorkilla (iveco 35s) firmamme asioita..
    Kilometrikorvaus ei riitä kattamaan vielä autosta aiheutuvia kuluja joten voikos sitä itse "laskuttaa" omaa firmaansa sen verran enemmän että saa kulut peitettyä?
     
  13. Sheikki

    Sheikki 3rd gear

    Kannattaa kysyä Verottajalta, silloin selviää ilman ikäviä yllätyksiä.
     
  14. Rässi66

    Rässi66 3rd gear

    Kyllähän sitä voi laskuttaa vaikka 3€/km, mutta se ei enää mene verottajalla läpi verottomana kilsakorvauksena... :mad:
    Laskuta sen verran enemmän, että verojen jälkeen korvaus on kohdallaan.

    Me laskutetaan asiakkailta 73snt/kilsa kuormurilla liikahtelusta, olisko lähempänä totuutta?
    Eli kulut = korvaus.

    Koita ruinata firmaltas vaikka päivärahoja lisäksi?
     
  15. RB-440

    RB-440 1st gear

    Eipä varmaan ole tullut kenellekään mieleen, että kundi ostaa itelleen esim. tukkiauton ja ajelee sillä sitten isännän Ahlströmmin kanssa sopimat tukinjot kilometrikorvauksella ja päivärahalla.

    Kyselevä nimimerkki muistaakseni jossain vaiheessa kyseli nipin napin kuorma-auto Ivecon hakemisesta Saksan maalta, joten voipi nuo korvaukset olla likimain kohdillaan, kun sivistyneen länsimaalaisen käsityksen mukaan kyseessä olisi kumminkin iso pakettiauto.

    Kuorma-autolla ja miksei pakullakin ajellessa pitäis kumminkin muistaa, ettei erehdy ajeleen semmosia ajoja, jotka edellyttäis liikennelupaa. Jos siis liikennelupaa ei ole.
     
  16. MudMax

    MudMax Gearhead

    Eikö se iveco kannata ostaa suoraan firman nimiin, koska alv kaataa tuon omalla ajon?
    Mutta jos välttämättä haluat itse omistaa auton, ehkä sen voisi vuokrata firmalle? Tuskin kuitenkaan kannattaa, pian olet vielä vuokrausyrittäjäkin.

    Todennäköisin vaihtoehto on kuitenkin, että voit laskuttaa todellisten kustannusten mukaan, koska olet osakas.
    Kohdassa 3.2. on verottajan ohjeet: http://www.vero.fi/default.asp?article= ... ge=FIN#3.2
     
  17. mke77

    mke77 Gearhead

    sama se on millä kuskaa(vaikka henk.autolla) tai mitä kuskaa....mut jos kyydissä on "ei oma valmistamaa/omistavaa" ja/tai ei kuljeta sitä omasta varastosta asiakkaalle....tai et kuskaa toisen omaisuutta toisen firmasta/kaupasta eikä vie sitä kotiin/firmaan .....ni rapsuja tulee!

    pahin yhdistelmä on esim.: omalla traktorilla ajaa kaverin santakuopasta maaainesta(mitä ei maksa) ja kuljettaa sitä kolmannelle... ja tankissa on tupaöljyä/moottoripolttoainetta.....

    sama kuin toi tukkiauto/alström...ja tämmäseenkin kuljetukseen riittää yleisentien ylitys........
     
  18. RB-440

    RB-440 1st gear

    Mjoo, toi on totta, jos ollaan lainkuuliaisia, niin eikai siitäkään saisi pyytää bensarahaa, että heittää kaverin parin sadan kilsan päähän raveihin, jos ei satu oleen taksilupaa. Eli jos kuskaa mummon kauppaan ja mummo haluaa siitä välttämättä antaa kyytirahan, niin se pitää ottaa ennakkoperintönä tai lahjoituksena, eikä kyytirahana.

    Ja noi korvaukset voipi olla vaarallisia, sillä tossahan vielä viime vuoden puolella verottaja alkoi häiriköimään asunnonvälittäjiä, jotka verottajan mielestä nosti kovin paljon kulu- ja kilsakorvauksia siihen nähden, mitä verottaja ajattelee olevan työssä tarpeellinen ajomäärä.

    Ja kandee muistaa, että käytännössä mulla on semmonen tuoksu nenässä, että kaikki muut viranomaiset joutuu osottaan artistin syylliseksi, mutta verottaja voipi käyttää omaa harkintaa ja silloin pitää artistin kyetä osottaan syyttömyytensä. Pelvoittava ajatuskin.
     
  19. signet

    signet Gearhead

    Onko ihme?On tainnut tolla alalla yleinen käytäntö maksaa kaikki mahdolliset verottomat kulukorvaukset ja sit ehkä vähän verotettavaa palkkaa päälle.Jostakin suuresta ja tunnetusta välitysketjusta oli löytynyt verotarkastuksessa oikein varta vasten tehty ohjelma jolla tunnit muutetaan kilometreiksi.
     
  20. Sheikki

    Sheikki 3rd gear

    Tiukensivat seurantaa muutenkin, kun nykyään pitää eritellä esim. tilintarkastajaa varten missä on liikuttu ja kauan on reissut kestänyt. Jossain Firmassa on vaan vissiin makseltu päivärahoilla sun muilla palkkoja. Siinähän jää verottaja nuolemaan näppejään.
     

Kerro tästä muillekin!