NO ONHAN VEROT AUTOLLA

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja blower671, 9.2.2008.

  1. vipottaja

    vipottaja 1st gear

    Joo, jokuhan sen sanelee aina, ja meillä tosiaan virkamiehet näyttelee suurinta roolia tossa näytelmässä tehden valtatyön käytännön asioista ja valmisteluista. Monissa muissa maissahan poliittisten valtasuhteiden vaihtuessa, vaihtuu myös virkamieskunta, kun meillä se taas säilyy suht vakaana. Silläkin on oma vaikutuksensa siihen, ettei mitään radikaaleja käytännön muutoksia helposti tapahdu, kaikki on aika hidasta ja vakaata. Se ei ole välttämättä edes lainkaan huno asia siihen verrattuna, että olis innokasta poukkoilua ja jatkuvaa opettelua.
     
  2. Mudracer

    Mudracer Double Gearhead

    Menee pikkasen OT mutta eikös tossa joku vuosi sitten uusi hallitus meuhkannut että noita virkavirheitä ruvetaan kierrättämään??
    Toisin kuitenkin kävi ja toi progu "kyllä herra pääministeri" taitaa olla täyttä totta ja virkavirheistö pisti potiitikot hiljaisesti hiljaiseksi :rotfl: .
    Ja kyllähän tämäkin liittyy pikkasen harrastuksiin sitä kautta että kuitunen on ollut vallassa jo liian kauan :mad: .
    Kuka muistaa kun karporaattori kysäisi kuituselta, että miten voi olla mahdollista että kun mielenvikainen virkamies ehdottaa täysin järjenvastaista lakia niin se menee läpi :rotfl: .
     
  3. RB-440

    RB-440 1st gear

    Höh. Perustulaissahan mun muistaakseni taisi seisoo silleen, että Suomessa ylin valta olis kansalla, ja tätä kansan valtaa käyttelee valtakirjallaan kansanedustuslaitos. Lain kirjain varmaan poikkee tosta muistikuvasta, mutta eikös henki ole tommonen?

    Jos kuitenkin aiemmin esitettyjen puheenvuorojen perusteella samat virkamiehet viran puolesta tekeekin vuodesta toiseen kaikki kansaa koskettelevat päätökset, niin mitä vasten meillä ylipäätään on noita kansaa edustavia, suhteellisen hyvinkin ansaitsevia poliitikoita kansan palkkalistoilla?

    Jos siis pistettäisiin pystyyn virkamieshallitus ja siten saneerattaisiin kaikki turha politiikka pois politiikasta, niin siitä huolimattako kaikki toimis edelleen niinkun nytkin?
     
  4. Mudracer

    Mudracer Double Gearhead

    No nyt sä rupeet olemaan asian ytimessä kato :rotfl: . Miksi muuten kaikki vanhat virheet toistetaan vuodesta toiseen vaikka hallituksen väri vaihtuu aina välillä :odroll: .
     
  5. rrauta

    rrauta 3rd gear

    ei oo menny kenenkään aivopesu perille, edes sun, kun en tunnusta minkään puolueen ohjelmaa, enkä edes seuraa politiikkaa.
    ehkä et tiedä ottä ne oikeesti rikkaat ei kauheesti veroja maksele, ja kyllä se on se keskiluokka joka ne verot maksaa, eikä se kyllä ihan niin mee että nettomaksajia on vasta ne yli keskiarvon maksavat, kyllä luulen(luulen en tiedä) että se nettomaksajan raja menee jonkin verran sen keskitulon alapuolella.
    jos ne pummit sua niin kauheesti häiritsee, niin voisin sen verran kertoa, ettei niiden ylläpito ole kuiteskaan hirmuisen kallista, vaikka kyllä ihan turhaa rahanmenoo kyllä.
    ne pummit vie heti saamansa rahat kaljakauppaan tai alkoon jolloinka suurin osa avustuksista palaa samantien valtion kassaan.
    kalliimmaksi tulee ne elätit joille maksetaan kaikki lomamatkoista lähtien, ja ne ei vie saamiaan rahoja alkoon, vaan jopa lähettää osan ulkomaille "perheelleen" .
    mutta ethän sä tälläsistä mitään tiedä, kun kukaan ei ole niistä sulle mitään sanonut. itsehän et tunnu mitään osaavan havaita tai päätellä.
    ei se hammaslääkäri varmaan parillakympillä varttia kauempaa hommia tee, mut eipä se oo mun hampaita sen kauempaa kerralla korjaillukkaan...
    ja jos et tiennyt niin välillä sekin oli ilmaista, samaten kuin terveyskeskukseenkin pääsi ilmaiseksi. ja mä en ole terveyskeskuksessa käyny moneen vuoteen, kun käytän yksityistä.
    ja olen kyllä sen verran pienituloinen , et teidän laskuopin perusteella mä saan elantoni teidän verotuloista,vituttaako :rotfl:
    ja oikeesti olen sen verran kokenut kaikenlaista, että tiedän kyllä ettei täällä mitään saa, ei vaikka tarvitsis kuinka, eli kokemuksesta voin sanoo että se on harhaluulo että täällä maksetaan kaikille eläminen jos tuloja ei ole...ne ammatti sosiaalipummit on oma lukunsa.
     
  6. vipottaja

    vipottaja 1st gear

    Tieto lisää tuskaa. :rotfl:
     
  7. Rockmaple

    Rockmaple Gearhead

    Ja p..kele maajusseilta tuet pois! :argue: :poff: :mad:
     
  8. mikähelvetinkat

    mikähelvetinkat 1st gear

    Tota et usko itekkään. Kyllä kaikki saa suomessa ruokansa lisäksi vaatteet ja katon päälle jossei huvita. Ainoastaan rapaalkoholistit ei pääse aina edes asuntolaan kun ovat räyhäpäällä. Vai millä ne 150 000 pitkäaikaistyötöntä elää ? Koroilla ja pääomatuloilla ? Eiköhän mene yhteisestä pussista...
     
  9. mikähelvetinkat

    mikähelvetinkat 1st gear

    Kukas sen virkamieshallituksen nimittäis ? Ja oikein mukavasti kun sattuis niin virkamieshallitus laittais talouden kuntoon rokottamalla autoilua oikein rutkasti ja ensitöikseen tietty kieltäis kaikki yli 1,5 litraset. Olishan se sellanen keskuskomitea tosi hieno :poff:
     
  10. Kustom STW

    Kustom STW Gearhead

    Meneepä taas OT.
    Mut tuskinpa tuota haluat...vai olisko se POP jos Suomesta loppuis kokonaan tuo maanviljely ja lihatuotanto? Ne ruuat (maito, leipä, liha) ei tuu automaattisesti siihen lähimarkettiin, vaan ne pitää tuottaakin jossain. Onneksi Suomessa on omaakin tuotantoa. Jopa LIDLn TUORElihat ja maidot ovat ihan täältä Suomesta. Ja hyvä niin.
     
  11. pas2

    pas2 Gearhead

    Milläs ne sen kieltää, eikös moinen ole ihan laitontakin? Vaiko taloudellisesti työntekijälle "kannattavaa" ajaa liisin-autolla? Ei me jakeluun.

    Muutenkin tää(kin) ketju menny aika lujaa ohi aiheen mutta eipä siin mitää.
     
  12. rrauta

    rrauta 3rd gear

    eipä ole tämäkään uskon asia, perustuu tietoon, kyllä saa jos ei mitään omista, eikä mitään tee. mutta jos omistat kämppäs jossa asut, et mitään saakaan. ja jos saat sen maksat takaisin.
    täällä on olevinaan hyvä sosiaaliturva, mut sit kun oikeesti tutustut siihen, niin ei se mikään hyvä ole, köyhä ei täällä saa vittu mitään, ja niistäkin vähistä mitä pitäs saada vähennetään vielä osa pois kaikenmaailman pykälillä mistä sä et tiedä mitään.
    edelleen ne pummit on eri asia, kyllä ne saa, kun ne ei tee mitään töitä koskaan, eikä ne omista mitään.
     
  13. pas2

    pas2 Gearhead

    Näihä se o että Suomessa pitää omistaa PAAAAALJON tai sit ei mitää nii pääsee notkumaan siivellä ja pikkuverotuksella.
     
  14. RB-440

    RB-440 1st gear


    Kukas niitä hallituksia nyt sitten nimittää? Mutta toi nimeomainen nippelitieto ei ollut mun pointti, sillä mähän kommentoin tätä keskustelun aikana ilmi tullutta ajatusta, jonka mukaan virkamiehet joka tapauksessa päättää kaiken.

    Jos niin olisi, niin silloinhan ainut selkee johtopäätös olisi, että poliitikkoja ei tarvita, koska virkamieskunta hoitaa päätökset, jotka poliitikkojen piti tehdä. Loistava kehäpäätelmä, eikö? Mutta pitääkö se paikkansa? Kas, siinäpä on kysymys suuri, sitä mietin ma juuri, voisi sanoa vaikkapa Hamlet, jos se ei sattuisi oleen fiktiivinen kaveri ja semmosenakin justinsa siinä fiktion lopussa kuollut.

    Länsimaiseen tapaan meillä on virkamieskunnan lisäksi myös poliitikot. Eli pakko on olla merkitystä, mitä poliitikot tekee ja jotain merkitystä täytyy olla niillä poliitikoillakin. Eli se mitä poliitikot sattuu duunaamaan, vaikuttaa siihen, mitä meille alamaisille milloinkin kuuluu. Virkamiehet sitten parhaansa mukaan toteuttaa sitä, mitä uskovat käsketyn tehdä. Esimerkiks noita alle 1,5 litrasia biovessoja.
     
  15. Rockmaple

    Rockmaple Gearhead

    Heh, toi oli tarkoitettu ihan vaan pieneks piruiluks tälle keskustelulle, mikä meni kai jo ekan sivun jälkeen OT. :soosoo: Vaikka en sen ekan sivun jälkeen seurannutkaan keskustelua, niin ainahan nää autoverotusta tai muuta viranomaisten toimintaa käsittelevät jutut kääntyy yleiseksi poliittiseksi ja yhteiskuntakriittiseksi narinaksi. Ja maataloustuet nousee aina jossain vaiheessa esiin. Näitä keskusteluja ois tuolla OT-osastolla jo vähintäänkin riittävästi, mut ilmeisesti tää on sellainen aihe mitä jotkut eivät koskaan väsy vatvomaan. Samat nimimerkit yleensä näyttävät olevan aktiivisia. :rotfl:
     
  16. PerttiA

    PerttiA 1st gear

    Käytännön tietoa asiasta löytyy niin omasta takaa kuin lähipiiristäkin.
    "rrauta" sattuu asiassa olemaan oikeassa.

    Jos et mitään omista, ja jokaisen käsiisi saamasi lantin laitat kurkusta alas nestemäisessä muodossa, niin yhteiskunta avustaa, mutta jos tilannetta yrität muuttaa, niin samainen yhteiskunta pyrkii parhaansa mukaan pitämään sinut pinnan alla.
     
  17. PerttiA

    PerttiA 1st gear

    Voihan se työnantaja moisen kieltää, mutta ei työntekijällä silti voi olla pakkoa ottaa käyttöönsä sellaista suhdeautoa, jonka myötä verot nousee pilviin.

    Voihan sen auton aamuisin hakea työpaikalta, ja viedä sinne työpäivän päätteeksi takaisin = ei synny verotettavaa etua.
     
  18. PauliP

    PauliP 1st gear

    Voi olla että joku työnantaja yhä on sitä mieltä, että tuo "persaukinen, mutta muuten homman sopiva kaveri" ei ole sopiva meille töihin, jos sillä ei ole varaa maksaa veroja asiakaskohderyhmän edustamisessa tarvittavan auton vapaasta käyttämisestä. Toisaalta, tämä työnantaja-asenne on kyllä jäämässä nykyään jo vähemmistöön, hiilidioksidipäästötietoisuuden ansiosta. Ja esim. Volvo S80 ei ole mikään ökyilyauto kun se on työkäytössä (ja 300C on edullisempi).
    Ja monessa nykyisessä työssä ei ole edes yrityksen konttoria jonka pihaan auton jättäisi päivän päätyttyä Suomessa verovapauden saamiseksi.

    Ja tämä ei ole Off Topic, autoverot ovat osa palkansaajien kokonaisverotusta suomessa.
     
  19. PerttiA

    PerttiA 1st gear

    Jollei firmalla ole toimipistettä, niin käy parkkeeraamassa sen kikkareen vaikka verotoimiston pihaan, ja käskee arvon virkailijoita lukitsemaan auton työajan ulkopuolisina ajankohtina :wink: :rotfl:

    Muutaman kuukauden veroilla kun jo ostaa ihan käypäsen kulkupelin, niin miksi työntekijän pitäisi suostua omasta pussistaan maksamaan työnantajan statuksen kohotusta?

    Työnantajan kuluthan pysyvät työajalla käytöstä samana, oli se auto sitten työntekijän vapaassa käytössä tai ei, ja työajan ulkopuolisen käytön kustannuksien poisjäännin voisi maksaa ihan rehellisenä rahana.

    Eli, ei löydy sellaista perustetta, että työsuhdekikkaretta olisi pakko omiin ajoihinsa ottaa jollei sitä jostain muista kuin taloudellisista syistä halua, mutta turha sitten valittaa verojen määrästä.
     
  20. Adventurer

    Adventurer Gearhead

    Minä voinen vähän selvittää. Esimerkiksi Pohjois-Karjalan maakunta. Kela tulouttaa rahaa tänne ENEMPI kuin kaikki Pohjois-Karjalaiset maksavat yhteensä valtionveroja!
    Tällä on liian vähän niitä ökyrikkaita jotka maksaisivat muidenkin elämisen. Se keskituloinen perhe isä ja äiti veroillaan suurinpiirtein kustantavat oman ja lapsiensa terveydenhoidon ja koulutuksen sekä järjestelmien infrastruktuurin jos ihan sitäkään.

    Sitten mitä joku mainitsi että juopot ovat halpoja valtiolle kun ne kantavat rahansa takasin alkoon. Väärin!
    Alkoholista yhteiskunnalle koituva lasku on moninkertainen verrattuna alkoholista saataviin verotuloihin. Eilisessä lehdessä oli mainittu 4 humalassa tapahtunutta tieltäsuistumista autolla. Juopot tappavat kymmniä ihmisiä ja rampauttavat satoja ihmisiä vuodessa + heidän oma hoitonsa, alkoholista johtuvat sairaudet, jotka yhteiskunnan pitää hoitaa.

    No pääomatulosta sitten. Jos joku hyötyy siitä, että omistaa yrityksen tai osan jostain yrityksestä, oli se sitten pörssissä tai ihan yksityinen niin tästä hyödystä pitää maksaa pääomaveroa joka on aika samanlainen kaikkialla maailmassa paitsi ns. veroparatiiseissa.
    Jos Suomessa olisi korkeampi pääomaverotus niin raha siirtyisi sinne missä sen verottamien on edullisempaa. Ulkomaalainen raha lähtisi pois, yritykset eivät investoisi tänne yms. ikävää. Onhan se 28% aika kohtuullinen eikä pääomatuloa voi nostaa miten haluaa. Aika tarkkaan sekin on rajattu.
     

Kerro tästä muillekin!