American Hot Rod -JIM-

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja Multislayer, 2.2.2008.

  1. Seppä Leonardo

    Seppä Leonardo Gearhead

    Onhan näitä kavereiden autoja mukavaa nähdä myös valmistus vaiheessa.Ei kai heitä voi syyttää jos ohjelman tuottajalla on joku tekopyhä tapa näyttää kuinka kavereiden välit ovat kireät,vaikka todellisuus on kuitenkin se ,että tällaisessa toiminnassa on tehtävä yhteistyötä ja keskusteltava ratkaisuista ja toteutustavoista.Tietenkin tilaajalla on oltava visio mitä haluaa tai antaa vapaat kädet tekijälle/tekijöille.Ymmärrän näitä "narisijoita" kommenteistaan tämän tyyppisistä ohjelman toteutuksista koskapa heillä saattaa olla kokemusta tehdä jotakin itse.Viihdettähän tämä on ja kaunista katsoa,mitenkä paljon kiinnostavampi ohjelma olis jos ilmapiiri pidettäis rentona.
     
  2. impala67

    impala67 Double Gearhead

    jopas ollaan oodeella tarkkana, vasta ohjelma esitetty muutama tunti sitten ja jo on sitä parannettu viiden sivun verran!

    omat suosikit on rehellisesti sanottuna ne jossa voi oikeasti oppia uusia kikkoja, kuten mark lämpertin ja bruus bonebreikin mun mielestä hupijuonnetut teeseitse sarjat. ootteko muute visiteerannu sitä diynet.comia? sieltä puuttuu vaan ne parhaat mantrat "meidän intermedietti leveleistä..." :D

    nämä muut on puhdasta viihdettä, mutta hyvä että aiheet on mielenkiintosia. ja tulee starttikin katottua, helvetti ei meinaa talliin ehtiä ollenkaan digiteevee ajan takia!
     
  3. Qjet

    Qjet 1st gear

    Osittain sen takia just tämän kaltaisia ohjelmia katsellaan. Lajitovereita... luettavissa täst(kin) topicista...
     
  4. st. vitus dance

    st. vitus dance 3rd gear

    American Hotrodissakin tuttu konsepti. Tiukka aikataulu josta saadaan aasinsilta pienoiseen draamaan. Kiukuttelua ja purnausta. Kyllähän tolla saadaan jokunen (amerikan mittakaavassa jokunen satatuhatta) ihmistä seuraamaan ohjelmaa vaikka ei tuo autonrakentaminen oliskaan niin lähellä sydäntä. Jokunen tuhat kotirouvaakin voidaa saada seuraamaa ohjelmaa kun on pikku jännite päällä että kuinkahan tossa nyt käy, vaikka itse Chevyn rakentaminen ei kiinnostas pätkääkän. Laskelmoitua hommaahan tuo. Ittee jo välil aika pahasti kyllästyttää mutta voihan sitä sit katella ilman ääniä vaikkapa...
     
  5. TTA

    TTA 1st gear

    Onko Hard Shine muille tuttu sarja? Jenkeissä katselin tuota TLC:ltä en tiedä näkyykö täällä kun en ole ostanut mitään lisäkanavia.
     
  6. CH3OH

    CH3OH 1st gear

    Kattelin tänään ekaa kertaa, ja jotenkin tuli mieleen OCC neljällä pyörällä. Sikkien ajelua näytettiin pari 10 sek pätkää, ja keinodramaattista sihteerin kanssa riitelyä pari minuuttia putkeen :soosoo: Lattiasta tuli sentään ihan ok näköinen. Olisko muuten kenellekään kelvannu se takasi romikselle hinattu sevi, jossa ei ollu "mitään käyttökelpoista"? Harmi kun töllöstä ei enää tuu Monster garagea, se oli ihan hyvä sarja, ja ennenkaikkee siinä oli se yleisviihteellinen anti toteutettu niiden haasteiden suorittamisilla (ja Jessen hallin kokosella egolla) eikä salkkaridraamalla. IHMO ainoa järkevä rahan sijoitus yleltä vähään aikaan.
     
  7. Kiesi1

    Kiesi1 Gearhead

    Tulee TV2 perjantaina klo. 15.00
     
  8. ht64

    ht64 3rd gear

    Hyvä kuitenkin että näyttävät näitä rakentelusarjoja.
    Kotimaisilla kanavilla kun toi ohjelmatarjonta muuten on aika syvältä niin ennemmin näitä kattelee :odroll:
     
  9. Terosu

    Terosu 1st gear

    Juu ne DIY-sarjat ainakin on hyviä päikkärien ottamiseen. Meinaa niitä on kiva seurata kunnes nukahtaa (yleensä melko äkkiä) eikä siinä kuitenkaan menetä mitään kun nukahtaa, vaikka sinänsä ihan viihdyttävää katsottavaa onkin. Jos jotain parempaa alkaa kattoa, sitä vaan sinnittelee sohvalla puoliunessa kun ei millään haluais missata hyvää ohjelmaa. Useimmiten JIMin puolelle kääntyy kanava ku pitää unta saada, ihan toimivaksi todettua.
     
  10. Stone

    Stone 3rd gear

    Ajattelin juuri tästä lähettää emailia Coddingtonin pajalle, että tarjoudun vapaaehtosesti vastaanottamaan ilmatteeksi kaikkien paaliksi menevien autojen Centerlinet ja muutkin vanteet, saavat olla jopa vähän hapettuneetkin :)
     
  11. Arto65FB

    Arto65FB 1st gear


    :lol: On se mielenkiintoista tämä mielipiteiden kirjo.
     
  12. ata

    ata Gearhead

    Kun nämä Discoveryllä aiemmin pyörineet sarjat alkavat nyt tulla näille ilmaisillekin kanaville niin ihan hyvähän se on että kaikki pääsevät sarjoja katsomaan ilman mitään maksukanavia. JIM-kanavalle siitä pisteet.

    Joissain sarjoissa on toki omia hölmöyksiään, mutta ennen vanhaan oltiin ikionnellisia kun jossain ajankohtaisohjelmassa tuli 10 minuutin pätkä jotain autojuttua, joskus peräti amerkikanautojuttua. Nykyään alkaa olla jo melkein ylitarjontaa ja jotkut on vissiin hemmoteltu pilalle kun kaikesta valitetaan vaan... jos 80-luvulla olisi tullut telkasta kerran vuodessa 1 jakso jotain tällaista ohjelmaa, vaikka jotain kaikkein haukutuintakin, niin oltaisiin oltu koko vuosi täpinöissä...

    Autojen rakennusohjelmia on tosiaan nykyään todella paljon mutta se on vain hyvä asia. Ja American Hotrod on tullut joo moneen kertaan Discoveryllä, itsekin olen katsonut jaksot useampaankin kertaan (kyllä ne sen kestää, laatuviihdettä se on kun hienoja autoja duunataan (ei tuuunata)) ja nyt sarja tulee ilmaiselta JIM-kanavalta uusille katsojille keillä ei ole ollut maksukanavia aiemmin. Sama homma oli tuon mm. englantilaisen Wheeler Dealersinkin kanssa.

    Mutta noita sarjoja on moneen makuun, itse katselen kyllä melkein kaikki auto- tai mp-ohjelmat mitä telkasta tulee ja muutamia maksukanaviakin löytyy.

    Atan kommentit auton- ja mp:n rakenteluohjelmista tv:ssä:

    -American Hotrod / Discovery, JIM: hienoja autoja, turhaa draamaa, työvaiheita näytetään kiittettävästi, kaikki jaksot on katsottu Discoveryltä.

    -American Chopper / Discovery, Nelonen: samantapainen kuin American Hotrod, mutta mp:t eivät itseä kiinnosta niin paljoa kuin autot. Itse katselen enemmän satunnaisesti.

    -Rides / Discovery ("Hyppää kyytiin"): Ehkä paras, monipuolinen ohjelma jossa jokainen jakso on oma kokonaisuutensa, eri jaksot täysin eri aiheista. Jotkut jaksot toimivat hyvänä referenssimateriaalina mm. American Hotrodille, kun sarjoja on kuvattu samoihin aikoihin ja kun tyyppejä on vaihtanut vaikka Boydiltä Foosen porukoihin... :) Tosin nyt ei ole vähään aikaan tullut uusia jaksoja, vaan pyöritetään vain uusintoja, mutta kyllähän niitäkin katselee.

    -Wrecks to Riches / MTV3 MAX (Romusta unelma-autoksi): Tämä on myös hyvä ohjelma, ja ideana romikselta näyttelykuntoon hyvällä maulla kunnostus tekee hyvää mielelle kun autoja ei pilata kamaliksi... :D

    -Wheeler Dealers / Discovery, JIM (Käytettyjen autojen klassikot, Klassikkojen kuninkaat, Kaarakaksikko): Hyvä perusohjelma, jotkut jaksot outoja, jotkut parempia, mutta erittäin käytännönläheinen. Juontaja/kauppamies ärsyttävä, mutta rakentaja asiallinen.

    -Full Throttle / MTV3 Fakta (Garage Race): Tässä on vähän liian vähän aikaa, on lähinnä pikavirityskisa jossa jotkut osat täytyy nopeasti laittaa autoon jolla sitten seuraavana päivänä jo täytyy ajaa varttimailin kisa toista tiimiä vastaan. Ihan katsottava kuitenkin. Nimen "suomennos" on aika mielenkiintoinen... :D

    -Classic Car Restoration / JIM (Autoklassikot): vähän sekavaa uusintapolitiikkaa kun uusissa ja vanhoissa jaksoissa poukkoillaan kummasti... se yksi juontaja on hyperärsyttävä ja jotkut toimenpiteet ja kommentit ovat täysin käsittämättömiä, mutta kyllä tästäkin oltaisiin kustu hunajaa 80-luvulla... kuitenkin on rakennettu mm. Corvette C1:stä ja T-Birdiä. Packard-jaksot ovat huonoja, ei niissä mitään entisöidä tai korjata, siinähän vain tehdään perushuoltoa museokunnossa olevalle entisöidylle autolle...

    -Weekend Mechanic / JIM (Kotimekaanikko): Perusjenkki Bruce luutpoikki sekoilee milloin minkäkin kanssa. Tämä menee huumoriohjelmien puolelle... ei voi katsoa tosissaan. Arviot työn kestosta sekä vaativuudesta ovat aina huvittavia eivätkä mitenkään linjassa keskenään. Tyyliin asennan autostereot, vaativuus 3 viidestä, menee koko viikonloppu, teen autoon täydellisen konerempan, vaativuus 3 viidestä, menee ehkä koko viikonloppu... :D Ihan hirveä ohjelma, mutta sketsiviihteenä mainio... :rotfl:

    -Chop Shop London Garage / Discovery (Garage London): Bangadeshin Leepu ja se englantilainen äijä tekee aivan hirveitä ja älyvapaita rakennelmia. Ei kovin kummoinen. Katsoo huvin vuoksi jos viitsii.

    -* Is Born / Discovery (*tehdas, Näin syntyy *): Mark Evansin hauska englantilainen rakentelusarjojen sarja, tässähän on rakennettu vaikka millaisia autoja, pyöriä ja lentovehkeitäkin. Mm. AC Cobra-repica, MG:n entisöintiä, Super Seven-replica ym. Aika käytännönläheinen ja ruohonjuuritasoinen ja koska jokaisen ajoneuvon tekemisestä on niin monta jaksoa, niin monta yksityiskohtaakin käsitellään enemmän.

    -Kuplat kuntoon / Discovery: Hauska englantilainen kulpanrakennussarja.

    -Kustomizer / Discovery (Kustomoija): tämä oli ihme häsellystä ja kouhkaamista aika paljon. Eniten siinä rakennettiin bussin alustalle helikopterin koria, mutta vähän muitakin projekteja siinä sivussa, myös mp:itä. Ei kovin hyvä. nimi ja mainonta lupasivat enemmän.

    -Monster Garage / TV2: joskus hauska, joskus ärsyttävä. Yleensä vain otti päähän kun mahdollisesti hieno tai muuten hyvä aihio pistettiin turhaan paskaksi jonkun pelleilyn takia. Tuolla kai on haettu shokkiarvoa, mutta itselläni se ainakin toi vain vitutusarvoa.

    -Dream Machine / Discovery: Tämäkin englantilaisen Mark Evansin ohjelma, jossa joka jaksossa kunnostettiin joku vanha auto tai rakennettiin kit-car. Vähän turhan tiivistetty tuosta jaksojen yksiosaisuudesta johtuen, mutta jotkut katsojat ovat niin kärsimättömiä, että joillekin tutuille olen näyttänyt näitäkin jaksoja ja mtv-sukupolvi ei jaksa katsoa edes puolessa tunnissa koko projektin edistymistä... pitäisi olla vissiin vielä nopeammaksi leikattu? Tässäkin on rakennettu mm. AC Cobra-replica.

    -Pimp my Ride / MTV, Nelonen: No tätä nyt ei tarvinne kommentoida, mutta mainitaan kuitenkin. On tässäkin itse asiassa rakennettu muutama ihan asiallinen laite joissa ei ollut muuta vikaa kuin vähän ylimääräisä lcd-näyttöruutuja...

    Nämä siis näitä rakenteluohjelmia. Jätin tarkoituksella pois kaikki valmiiden tai uusien autojen koeajo-ohjelmat jotka ovat ihan oma tv-genrensä ja niitä on turha vertailla näihin rakenteluohjelmiin.
     
  13. amalia

    amalia 1st gear

    Hah, silkkaa kakkaa kaikki! Pätkiä noista monesta joskus vilkassu,eipä ole toista kertaa tarvinnu vaivautua. Varsinkin tuo amerikkalaisen sonnan ylitarjonta vituttaa, ehkä siksi oma tv:n katselu jää alle 15min/viikko. Lasten vuoksi joutuu vielä lupamaksua maksamaan,-sen verran pitää kuuliainen järjestelmälle olla. :rotfl:

    Vinkki: kotimaan ja maailman politiikan aktiivinen seuraaminen on paljon mielenkiintoisempaa. Se onnistuu helposti radion ja sanomalehtien avulla.
     
  14. advance

    advance 3rd gear

    ata laittoi varsin kattavan paketin tarjonnasta, mutta voisin vielä mainita chip foosen luotsaaman "overhaulin" jossa idea on se, että auto tehdään salaa omistajaltaan valmiiksi. Sarjassa näkyy mm. american hot rodista tutut Charley Hutton ja vannemies mike, myös muitakin.
     
  15. ata

    ata Gearhead

    Mistä tuo Overhaulin tulee ja millä nimellä? Vai tuleeko tuo siis jollain kanavalla Suomessa? Monta kertaa siitä olen kuullut tai sitä on kehuttu, mutta yhtään jaksoa en ole nähnyt. Vaikuttaa kuitenkin ihan hyvältä sarjalta.

    Ja unohtui listalta vielä JIM:iltä vissiin viime syksynä tullut sarja jossa rakennettiin 60-luvun El Caminoa, olikohan se '66:nen tai joku sitä luokkaa. Ärsyttävät juontajat/rakentajat ja muutamia outoja ratkaisuja tai perusteluja, mutta lopputuloksesta tuli kyllä silti ihan hieno. tarkistin: Sarjan nimi oli Autokorjaamo ja auto oli tosiaan '66 El Camino.
     
  16. tincup

    tincup 1st gear

    Atan listaus oli aika tyhjentävä, mutta Overhaulin' tosiaan jäi tosta lista joka on kaikista autonrakennussarjoista minunkin suosikkini. Chip Foose on kyllä setä jonka tyylitajulle ei voi kuin nostaa hattua.

    Missään suomikanavilla sitä ei taideta esittää valitettavasti, mutta jaksoja voi sopivilla hakusanoilla metsästellä interwebistä.
     
  17. TS

    TS 1st gear

    Overhaul:in kanava on discoveryyn kuuluva TLC. Elisan kaapelissahan on 7-10.3 caple open viikonloppu=>eli osa maksukanavista on kaikille avoinna :D Sieltä vaan sit bongailemaan rakentelu ohjelmia.
     
  18. vespa68

    vespa68 Gearhead

    atalla hyvä lista, ja olen hyvin pitkälle samaa mieltä noista arvosteluista.

    Lisäksi kolme tavallaan rakenteluun liittyvää, ihan hyvää viihdettä sisältävää, sarjaa jotka tuli Discoveryltä ainakin pari vuotta sitten.
    Näissä kaikissa käydään tuotantokauden aikana kaaviomuotoinen kisa.

    Scrapheap Challenge, kaksi joukkuetta kisaa keskenään ja yrittää rakentaa tietyssä ajassa ennalta annetun aiheen mukaisen laitteen romuttamolta löytyvistä kamoista. Lopuksi käydään tietysti rakennetuilla vehkeillä kisa joukkueiden kesken ja voittaja pääsee jatkoon...

    Englantilainen sarja jonka nimeä en muista, mutta kolme joukkuetta, joille annetaan kaikille sama summa raha näppiin ja taas aihe jonka mukaan rakennetaan. Joukkueet hankkii auton jostain romikselta tms. ja muut tarpeet mistä keksivätkin, budjettinsa puitteissa ja tietyn rakenteluajan jälkeen kisa...

    Ja toinen sarja jonka nimeä en muista. Siinä "monsteri" tyyppiset vehkeet (3 tai 4 / jakso) kisasi toisaan vastaan erilaisilla radoilla tai areenoilla ja kisan edetessä aina joka erässä yksi putosi pois. saattoi olla, että tässäkin voittaja jatkoi johonkin semifinaaliin/finaaliin.
     
  19. heka95

    heka95 1st gear

    overhaulin

    Overhaulin`tulee Discoverylta ainakin 2 jaksoa päivässä ihan ok ilman sitä dramatiikkaa "missä mun auto on?".Vanhan liiton harrastajana onhan näitä hauskempi seuraa Boydia ja kumppaneita kuin tänään kotona jnejne,mutta varauksella eli parempai ,että tulee huonojakin auto/pyöräohjelmia kuin punaisen torin paraateja,eiks` niin?Ja erityismaininnan saa urheikukanava?:n Nascar ja NHRA lähetykset.
     
  20. ata

    ata Gearhead

    Tuo monien kehuma Overhaulin' tulee siis näköjään tosiaan Discoveryllä, mutta ohjelmatiedoissa suomalaisella nimellä "Tuunaajat" ja olin jättänyt sen kokonaan katsomatta kun luulin sen olevan "jotain ihan muuta" kuin tuo hehkutettu Overhaulin'...! No täytyy ruveta katsomaan, eiköhän ne tule moneen kertaan vielä uusintanakin Discoveryn tapaan. Mitähän tuossakin on suomenkielisen nimen keksijällä pyörinyt päässä? Tuunaajat?

    No selvisihän tuokin ja hyvä että Suomessakin pääsee tuotakin ohjelmaa katsomaan.

    Scrapheap Challenge on joo joskus myös ihan hauska. Se tulee Discoveryn lisäksi myös MTV3 MAX:illa nimellä "Peltisepot"... ja siitä on olemassa sekä brittiversio että jenkkiversio Junkyard Wars, joka tulee Discoveryllä myös tuolla Srapheap Challenge-nimellä. Ohjelmatiedoissahan tuo on suomeksi nimellä Romukasakisa.

    Se "monsteri"-sarja on vissiin se tuon Scrapheap Challengen spin-off-sarja missä on samat juontajat ja kilpalijateamit ovat vanhoja Scrapheap Challengen voittajateameja, en itsekään sen nimeä muista.
     

Kerro tästä muillekin!