Ääniä taka-akselilta

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Vaihteisto ja voimansiirto', aloittaja toyopet, 28.3.2008.

  1. toyopet

    toyopet Double Gearhead

    Paranormal eller bara normal?

    Tuossa keskiviikkona, kun ossimobiilin kanssa tuli hangessa oltua lasien alareunoja myöten ja sieltä takaisin päin peruuttaessa pakkasi välillä pyöräkin lyömään tyhjää ihmettelin sellaista raplatusta, joka kuului kuskin puolen pyörästä. Tai voihan se kuulua myös toisesta mutta en käynyt kuuntelemassa vaihde päällä sillä puolella :odroll:

    Siis oikea pyörä löi tyhjää ja vasen ei, kuulosti siltä kuin esim. räikkäavain antaisi jälkeen. Ei kovin kovaa.
    Olen elänyt olettamuksessa, että tuossa vehkeessä ei tasauspyörästön lukkoa ole ollutkaan. Voisiko viallinen lukko pitää tuollaista ääntä? Normaali ajossa ei kuulu mitään ihmeellistä ja toimii muutenkin kuten pitää. Onko se vaan sitten tasauspyörästön hammaskosketuksista kuuluvaa normaalia mekaanista rallatusta?

    Vähän kuin sellaista kurinaa, kun vaihde ei ole päällä (manuaalivaihteisessa) mutta paljon hiljempaa. Tilanteesta riippuen kyllä pyörittää molemmillakin pyörillä tyhjää eli ei ole vetoakselikaan poikki.
     
  2. idiot

    idiot Gearhead

    tuo tasauspyörästöhän hajoaa helposti, kun juurikin toinen sutaa ja toinen paikallaan.
    Ei kovin kummoisia oo nuo rattaat ole kuitenkaan.

    Itellä kuulunu noiden pelien peristä mitä erikoisempia ääniä,
    enimmäkseen klonkatusta (kun on klappia) ja vinguntaa.
     
  3. E.B.Ford

    E.B.Ford 2nd gear

    pitäähän sitä ääniä kuulua et tietää perän olevan elossa, luultavasti jäätä ja lunta
    renkaan ja loksun välissä :)
     
  4. Rockmaple

    Rockmaple Gearhead

    Kyllähän ne tasauspyörästön rattaat rallattaa kun toinen pyörä sutii. Normaalisti suoraan ajaettaessahan ne ei pyöri ollenkaan, niin ei niistä ääntäkään silloin lähde. Ootteko koskaan pyöritelleet jo jonkin verran käytttyä tasauspyörästöä, mistä on öljyt pesty pois? Kilinä ja rallatus on melkoinen.
     
  5. Ford Roadsport

    Ford Roadsport 1st gear

    On ihan totta. Juuri kasaamassa akselia ja tasan oikein simmattunakin melkoista mekkalaa pitää kuivana.
     

Kerro tästä muillekin!