miten sekositte???

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja jaketin, 5.11.2003.

  1. fire

    fire Gearhead

    joskus vaahtosammuttimen kokoisena ostin ekan 1:24 koottavan joka oli -69 z/28 camaro ja toinen oli -55 chevy ja sekoamista ei helpottanut yhtään kaverin 1:12 -69 z/28 camaro. ja edelleen se z/28 olisi toivelistassa ekana mutta nyt joutuu toistaiseksi tyytymään -69 firebirdiin . ja yhtenä vaikuttimena on varmaan se kesämökin lähellä asustanut äijä joka kesäisin tuli lomailemaan amerikasta valkoisella trans am:illaan ! muuten koko suvussa ei varmaan ole ollut ainuttakaan jenkkiä joten sieltä suuntaa ei ainakaan vaikutteita ole saatu .taidan olla suvun musta lammas :smile:
     
  2. Chevy-74

    Chevy-74 1st gear

    Jaa-a. 7-vuotias ollessani isäni osti Dodge Ram lavajenkin, josta ilmeisesti kipinä jenkkeihin tuli. Muita harraste/ralliautoja on pihassa pyöriny PV volvo ja hillman imp jokkiksesta välikoppa Äffä "bda" escortiin ja N-ryhmän cossu sierraan, 14vuotiaasta on tullu V8 lehtiä tihrustettua ja vasta nyt 12 vuoden jälkeen on oma Chevy Camino saatu pihaan, tähän asti lähinnä volkkareita räpläten (löytyy vieläkin). Isälläkin tällähetkellä palkittu museo -62 Caddy ja -29 Plymouth Rodi projekti (Ainutlaatuinen aihio suomessa) Että lähtemätön tauti...
     
  3. bbford

    bbford Gearhead

    Mulle kolahti kaverin isoveljen tekemät pienoismallit ja ensimmäiset kyytit ja kuminpoltot saman herran 64 kutos valtterilla joskus ala-asteella.
    Ekoissa kisoissa olin kuolaamassa ehkä ´86 Rengonharjun lentokentällä Seinäjoella kun sain puhuttua isäni mut sinne viemään.Tallella pari kuvaa jossa näkyy mm.Leppästen veljesten Motocraft väreissä ollut ´71-´73 Mustang.
    Mutta eniten kolahti kisakoneen jylinä kun joskus ´80luvun lopulla aloin kuunnella kotopihassa hirveää metakkaa läheiseltä teollisuusalueelta,sotkin pyörällä kamun kans tutkimaan ja siellä paikallinen GM-diileri harjoitteli liikkensä isolla pihalla Lappalaisen vanhalla SuperSaloon Camarolla.Kyllä ryskäs...
     
  4. luppes

    luppes 1st gear

    Kai tänne voi tällainen vanhempikin harastaja avautua.
    Mulle Hot Rodding jysähti vuonna 1965 kun olin 15 ja landella (Veikkolassa) rakennettiin -39 Dodgesta Hot Roddia.
    Auto ennen "roddaamista" pyöri Aleksis Kiven kadulla eli Sörkassa.
    Dodge oli väriltään metallinhohto vihreä 4D sedan, Roddaus käsitti seuraavaa, lokasuojat pois, vanteet väärinpäin, runko maalattiin punaiseksi, Kromaus suoritettiin "Hornalla".
    Nimeksi autolle tuli "Green Devil" joka luki
    isolla etu ovissa . Autolla cruisailtiin pitkin Veikkolaa suoran kutosen mylviessä
    ilman äänenvaimennusta.
    Nyt auto on haudattu Veikkolan jääkiekko kaukalon alle , motti taitaa olla tallella.
    Varsinainen ja lopullinen niitti Hot Rod harrastukseen tuli 60-luvun lopussa
    kun Rakennusmestarien talolla ( nyk. Vanha Maestro)pidettiin Vauhti näyttely jossa oli muutamia Ruotsalaisa Hot Rodeja mallia -27 T-Ford. Leinon Pekan kanssa ollaan joskus muisteltu ko. näyttelyä ja taitaa Pekkakin saada viimeisen kipinän Hot Roddaukseen siinä näyttelyssä.
     
  5. boss 429

    boss 429 1st gear

    No innostus tais lähtee leikkiautoista, mulla oli pienenä 79 pontiac trans am leikkiauto, ehdoton suosikki. Myös lähistöllä pyöri 73 mustang samoihin aikoihin, et noi taitaa olla syyt totaaliseen sekoamiseen, myös yhtenä vuonna kävin kattomassa truck racingiä Alastarolla, ja siellä oli näytillä Jarkko Mannisen 86 Peterbilt 359, josta lähti kipinä jenkkirekkoihin, mikään ei kerta kaikkiaan voita sitä kromihohtoa. Kyseinen laite on vielä 359 mallisarjan pisimmällä keulalla varustettu yksilö, että näiden syiden takia tais syttyä se kipinä jenkkirasseihin
    [​IMG]
     
  6. IGT

    IGT 1st gear

    Ensimmäinen kokemus amerikkalaisesta autosta muutaman päivän ikäisenä lokakuussa -65, kun isä haki äidin ja minut synnytyslaitokselta.
     
  7. 660

    660 1st gear

    mulla oli joskus nassikkana sellanen ´matchboxin oranssi javelin joka oli lempilelu, lopullinen niitti oli joskus 82 kun asuttiin rantaperkiössä tampereella ja hottentottishown autot tuli letkassa meidän ohi, olin aivan ihmeissäni je tuijotin ikkunasta kun ne on niiin hienoja.:eek:. silloin 7 vanhana päätin että joskus mullakin on sellanen ja nyt on.
     
  8. Selli

    Selli Gearhead

    Joo ennen ku ite omistin ajokorttia tuli käytyä Jyväskylän ruisingeissa kaverin kyydissä ja sit "yllättäen" isällä on Camino ni siitähän se lähti...Nyt on sitten oma Camaro :smile:
     
  9. impala1968

    impala1968 Gearhead

    Joskus 10:n vanhana oltiin Ruotsissa kesälomalla ja paikalliselle huoltikselle kokoontui joku hottentottipoppoo, kalustoa oli pari rodia, 55-57 gm-pickup, candypunainen 66 impala coupe ja viitisen muuta laitetta. Kaikki silloiseen (70-luvun) tyyliin perä pystyssä yms. Säväytti pikkujannuna. Siitä seurauksena piti maalata kotona leikkiauto (-65 Grand Prix) punaiseksi, perää en osannut korottaa :smile:
     
  10. Naxu

    Naxu Double Gearhead

    Joskus skidinä tuli käytyä faijan kanssa ensimmäisen kerran American Car Showssa jäähallilla. Silloin faijani osti minulle 1/24 mittakaavan pienoismallin ritari ässän autosta.

    Tämän jälkeen tuli käytyä jäähallilla ACS:ssä melkein jokaisena vuonna. Messukeskuksessakin tuli käytyä parina ensimmäisenä. Lähistön divarista tuli haettua aina nippukaupalla V8:ja luettavaksi.

    16-vuotiaana sitten vaihdoin mopon ensimmäiseen jenkkiin ja sillä tiellä ollaan.

    Nyt on toinen polvo kovassa koulutuksessa... poitsu(2.5-vuotta) leikkii kovin pikkuautoilla(on custom-caddya ja pontiac bonnevilleä jne...), kuolaa vitriinissä olevia pienoismalli-jenkkejäni(tietää mikä on customi ja rodi) ja hinkuu koko ajan ajamaan Sotolla.
     
  11. Dart GT 64

    Dart GT 64 1st gear

    Ylipäätänsä autot ja kaikki moottorilla toimivat koneet on aina ollu lähellä sydäntä ja niiden kans on tullu touhuttua jo ihan pennusta asti. Aina remontissa mukana kun meillä oli kuorma-auto ja sitten kun mopoili innokkaasti ja ajeli peltoautoilla,raktoreilla ja muilla koneilla niin senhän uskoo. Niin jenkeistähän sitä piti puhua :smile:
    No mulle iski ensin Rock´n roll kiitos isän joka sitä aina kuunteli. Sitten Joskus ykstoistavuotiaana ostettiin eka V-8 ja siitä se sitten lähti aloin puhumaan, että jenkki pitäs saada ja se oli isänki mielestä hyvä idea. Se vaan tokas kerran, että se pitää laittaa niin onpahan sitten ensimmäinen jenkkirauta suvussa. Ja nyt minä sitten olen onnellinen Dartin omistaja :smile:
     
  12. NokiLotja

    NokiLotja 1st gear

    Mulla kävi toissa talvena pikku vahinko höyhenenkeveän izu-ääät-thuh:n pikkarin kanssa ku ajelin peltojen keskellä emännän mummolaan, tuuli oli tuonu kevyttä pakkaslunta sellasen 15cm kerroksen tien toiseen laitaan. no aivastuksestahan katos perä alta ojan pohjalle ja siinähän oltiin. meni kaks tuntia lenkkarit jalassa sen "kevyen" rojun nostamiseen käsipelillä, jolloin tehtiin päätös että tosta vehkeestä on päästävä eroon, ja tollaseen paikkaan ei enää jäädä. Seuraavalla viikolla alla vaappui k-10 4x4 Fleettari :grin:... ja harrastusta on riittäny, mutta ei oo tarvinnu ojanpohjalta poistuessa kopista laskeutua. Ens kesäks on tarkotus kattoa jotain vähän roheempaa kalustoa, kunhan rahotus saadaan kuntoon.
     
  13. RAAKA

    RAAKA 1st gear

    Kuuskööt luvulla oli kaverin faijjalla USA-vaihtoautoliike Krunikassa (Kruunuhaka Helsinki)siellä oli jos minkälaista paksupeltistä.
    Terveiset Jussille.
     
  14. Stone

    Stone 3rd gear

    Kotikylässä pyöri siinä 70-luvun lopulla joku 70-73 RT Challenger, joka oli maalattu keltaiseksi ja takalokasuojissa vielä siniset flake-kirjaimet "Challenger" molemmin puolin. Se oli suurinpiirtein sub-urbaanin tuppukylän ainoa jenkki, ja aina sen vastaantullessa niskat oli mennä sijoiltaan, varsinkin tuollaselta n. 10 v räkänokalta. Vaikka tuossa iässä ei juuri tiedä mistään yhtään mitään, niin jotain lähtemätöntä toi Dodge vereen jätti. Kaikkea turhuutta on tullut harrastettua tuon jälkeen yli 20 vuotta, kunnes nyt, kuluvana vuonna, pitkäikäinen haave tuli todeksi: Oma V8 rotke!
     
  15. Anonymous

    Anonymous Guest

    Joskus -70luvun loppu- tai -80 alkupuolella sukulaisjuhlissa tuli oltua äidinserkun Challengerin kyydissä, kun sellanen pikkunappula olin niin olin ainut joka mahtu sinne turvakehikon sekaan takapenkille :smile:)
     
  16. Anonymous

    Anonymous Guest

    Nojoo mulla oli jo aika pitkä historia kaikenlaisia juttuja takana ennen kuin eräät nautintoaineet alkoivat aiheuttaa lievää paranoiaa. Siitä se sitten lähti... yötä päivää olin kuutamolla oman pääni kanssa ja vainoharhainen kuin mikä. Sitten alkoi tulla kaikenlaisia kuvitelmia itsestäni ja muista ihmisistä, en enää luottanut omiin aisteihini enkä ainakaan ihmisiin. Tätä kesti liian kauan, en tajunnut normaalista elämästä mitään. Sotkin asiani perinpohjaisesti.

    Nooh jouduin hoitoon jossain vaiheessa ja piikkiä perseeseen niin maan penteleesti. Kuukausi meni kriisiosastolla zombiena ja pois päästyäni entinen meno jatkui ja lääkkeet unohtuivat. Tosin nyt osaan jo luottaa aisteihini enkä anna äänien ja harhojen vallata mieltäni. Rauhoittavia kuluu ihan tarpeeks ja zombilääkkeitä käytän aina tajunnan sammuttamiseen silloin kun on parasta nukkua ja antaa pollan levätä.

    Jenkki on jees.
     
  17. Mööpari

    Mööpari Gearhead

    Minäkin olen ollut jo polven korkuisesta asti kaiken pörisevän bensalta haisevan perään. Jotain kertoo se että kun toiset teki hiekka kakkuja viisi vuotiaana minä pukkelin innoissaan vivan taka akselia ympäri pihaa.
    Jenkkeihin kiinostus heräsi neljätoista vuotiaana kun isäni oli jostain kumman mielijohteesta käynyt ostaan mulle V8:sin ja siitä ei enää paluuta ollut. Liekö isälläni ollut liian hauskaa aikoinaan työkaverinsa Challenger R/T kyydissä istuessa.
     
  18. -TAPSA-

    -TAPSA- 1st gear

    En tiä teistä mutta mä en ainakaan ole seonnut millään lailla :smile:
     
  19. Anonymous

    Anonymous Guest

    Kyllä se isoveljeltä tarttui suoraan.Veljeen se tarttui varmaan serkuilta ja yheltä kesämökkiläiseltä.Oma tyylisuunta vaan hyppäsi elokuvista (1950`s)veljellä ei ole puritaanisia piirteitä paitsi valmistusmaan osalta.
     
  20. BonneMan60

    BonneMan60 Gearhead

    eiköhän kipinä iskenyt aikoinaan kakarana Faijan ´57 DeSoton kyydissä , ensimmäisen Tikkurilan jäähallin American car shown jälkeen oli hankittava ensimmäinen oma auto ja tietysti jenkki vaikkei ei niille silloin tätäkään vähää osannut itse tehdä, sen jälkeen prätkähommissa ja paluu taas alkulähteille V8 omistajaksi.
     

Kerro tästä muillekin!