FHRA SONAX Spring Nats Motopark 17-18.5

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Drag Racing', aloittaja Mopoilija, 13.5.2008.

  1. Bomber#1

    Bomber#1 Double Gearhead

  2. Tässä epäviralliset tulokset lauantain 17.5.2008 lajitteluajoista.

    OUTLAW

    # Driver Car Engine Power Adder ET Top KmH

    1 Eloranta Mika Celica 2.5 l Turbo 7.838 283
    2 Pulkkinen Antti Cavalier 620 cid NOS 7.854 298
    3 Mannerkoski Kalle Valiant 526 cid NOS 8.004 258
    4 Pellinen Tomi Camaro 540 cid Centrifugal 8.100 280
    5 Mylläri Hannu Avenger 372 cid Twin Turbo 8.344 263
    6 Kalliomäki Hannu Camaro 500 cid N/A 8.533 295
    7 Virtala Risto M3 2.2 l Turbo 8.589 244
    8 Mäkelä Timo Nova 438 cid NOS 8.702 247
    9 Niemi Kristiina Aspen 622 cid N/A 9.497 228
    10 Riihelä Timo Camaro 500 cid N/A 9.906 214
     
  3. zormunen

    zormunen 1st gear

    jaa-a että japsi autot rupee valtaamaan OL kärki paikat... No pääasia että mennään lujaa.
    Kiitoksia infosta.
     
  4. vintage

    vintage 1st gear

    2 Pulkkinen Antti Cavalier 620 cid NOS 7.854 298

    6 Kalliomäki Hannu Camaro 500 cid N/A 8.533 295

    Aika hurjat loppunopeudet aikoihin nähden, varsinkin Kalliomäellä 8)
     
  5. kuula

    kuula Gearhead

    ol

    Reilusti voimoo kiukaassa.
     
  6. rami_espoosta

    rami_espoosta 1st gear

    Ai että harmittaa, että en päässyt millään katsomaan kauden avausta.

    Harmittaa vielä enemmän se, että ei tule edes LIVE raporttia.

    Olisi toivottavaa, että saataisiin raportit kaikista kisoista.

    Rami (tiedän, että Drag Racing on PARASTA paikan päällä, mutta aina vain ei pääse paikalle katsomaan... silloin LIVE raporttien merkitys korostuu :( )
     
  7. homer

    homer Double Gearhead

    Liekö ajettu tänään ollenkaan? Oli meinaan nuo kelikamerakuvat aika kosteita.
     
  8. Mopoilija

    Mopoilija Gearhead

    Itse lähdin Motoparkista tänään n.12.30 silloin ei toivoakaan ilman selkiintymisestä.
    Pelin poikki vihellys aika oli klo:13.00
    Lauantaina ei radan rasvauksia sattunut ja ajorumbaa riitti :D
    Omalle kohdalle sattui moka tuon uuden kameran kanssa.
    Joku idiootti (minä) oli takanäytön kirkkauden säätänyt päin........ :mad:
    Kuvat ylivalottu,no ens lauantaina Poriin taas harjoittelemaan jos jotain taas kuvaamisesta oppis.
    Tässä joitan räpsyjä :-?

    http://www.kuvia.1g.fi/kuvat/Tapahtumat ... 7_18_5_08/
     
  9. supo

    supo Double Gearhead

    Elä sinä Mopoilija ruoski ihtees,loistavia kuvia jälleen kisoista!!!Terv:pro Et 1337
     
  10. Jza

    Jza Double Gearhead

    Samat sanat!

    T: SG 471
     
  11. Tomaso

    Tomaso 3rd gear

    Joo, olihan veikeä keli lauantaina kun naama paloi ja sormet ja varpaat jäätyi. Tosin ei mulla kun olin varustautunut talvikamppein ja aurinkorasvalla, mitä tuli säästeltyä viimaisen aamun +5 lämmössä, kun nyt tuntuu poskipäät hiukan kiristelevän... Eli lauantaina aurinko paistoi pilvettämältä taivaalta myöhäiseen iltapäivään jolloin ilmestyi harvoja harsopilviä taivaalle, eikä se iltakaan mikään pilvinen ollut. Kelikin lämpeni iltapäivällä ihan mukavaksi, taisi jopa +10 astetta ylittyä. Kolea tuuli häiritsi ajoittain.

    Paljon oli lisenssikuskeja liikenteessä, mikä oli vaan hyvä jatkoa ajatellen. Tulostaso koheni pitkin päivää radan ja kelin parantuessa. Kuten arvattavissa, kauden ensimmäisessä kisassa tuli myös muutamia tekniikkarikkoja, mutta rataa ei rasvattu kertaakaan. Lähtöaluetta kuivailtii useamman kerran nesteistä, mutta kuivaamiset kestivät korkeintaa muutamia minuutteja. Samoin parin kilpurin voimansiirron osia keräiltiin lähtöviivan tuntumasta.

    Oli mukavaa kun Orhanen kävi kuuluttamossa kertoilemassa Outlawista. Hienoa kun löytyy kisoihin hyvän ulosannin omaavia ryhmänsä asiantuntijoita kommentoimaan. Tässä yhteydessä kiitokset Catalle viime kaudesta: ihan erilailla aukesi "mopojen" kisatouhu meikäläisellekin. Kun ei saada livehaastatteluja tai edes nauhotettuja, niin loistavaa kun jonkun ryhmän asiantuntija käy kertomassa mitä uutta tiimeissä, miksi edellinen suoritus meni niin kuin meni, mitä uutta tällä kierroksella jne. Näitähän on kuultu Nitrokisoissa, mm. englantilaisheppu (Keith?) FIA EM-ryhmistä, ruotsalaisjannu Pippi UEM EM-ryhmistä, Aulis Superryhmistä jne. Jos tälläinen 25 vuotta katsomossa viihtynyt osaa em. juttuja arvostaa, niin luulisi "nuoremmillekin" kelpaavan. Ja tämä kaikki luonnollisesti Jamin viihdyttävän kommentoinnin lisäksi. Niin ja olihan siellä Käkökin yleistämässä ja huhhuhttelemassa :D Mistä ei tullut mieleen ettei siellä mitään lajia tuntemattomia pellejä tarvita kuten selostajapöntínen, taika&temppu ja mitä muita säälittävän ärsyttäviä tapauksia niitä olikaan.

    Motoparkissa olin viimeksi käynyt yli viisitoistavuotta sitten, jolloin ei vielä ollut ympyrärataa. Täytyy sanoa ettei nykyinen tasainen "katsomoalue" oikein palvele kiihdytysradan tapahtumia seuraavaa yleisöä. Ihan tuli Räyskälän ajat mieleen.

    Mutta olihan mukava reissu kuitenkin. Näinköhän olivat päässeet ajamaan pudotuslähdöt, näytti sen verran kosteita sääkarttoja sunnuntailta?
     
  12. maverick

    maverick Gearhead

    Kiitoksia Mopoilijalle! Hyviä kuvia Maverickista.
    Me harjoteltiin lauantai calvert-tankojen säätöjä ja saatiin kuiteskiin ekat kympin ajat. 10.60s 185km/h loppunopeudella eli jäi vielä vähän varastoon.
    3 viikon päästä alastaroon tavoitteleen sit 10.3-10.4s aikoja.
    Paras 60 jalkanen 1.48 ja 200m 6.6s.
    Kiitokset TIIMILLE!
     
  13. vesaku

    vesaku 3rd gear

  14. hejo

    hejo 1st gear

    Kiitokset kaikille kuvaajille!
    Kisat kutistuivat tosiaan "yksi päiväisiksi",tuon säänhaltijan toimesta.Lauantain ajeltiin muistaakseni 4 tai 5 kiekkaa ja siinä sivussa hommailtiin niitä uusia lisenssejäkin.Kylmä oli koko ajan,pilkkihaalari olisi ollut ainut oikea vaatetus noihin kahinoihin ja muutamat niihin olivatkin sonnistautuneet...Kisat sitten jatkuvat Alastarolla 3 viikon kuluttua ja kaikki kerkiävät vielä hyvin mukaan pistetaistoihin,tuon tämän päiväisen kisan keskeytyksen vuoksi...Mutta mukavaa oli ja kisakausi taas korkattu lettuja paistellen. :D
     
  15. J-Lo

    J-Lo 1st gear

  16. Ck

    Ck Gearhead

  17. mika112

    mika112 1st gear

    Kaikki piti kiltisti öljyt moottoreissa eikä lävittänyt niitä radalle :D . Tulipa kuitenkin mieleen yksi asia näin jälkikäteen josta kannattaa vissiinkin muistuttaa välillä, eli seuraavassa on lainaus sääntökirjasta.

    "9:3 SAMMUTTIMET
    Jokaisella kilpailijalla ja/tai teamillä on oltava käyttövalmis ja viranomaisten hyväksymä vähintään 6 kg sammutin ja sammutuspeite käytössään. Se tulee olla sijoitettuna varikkopaikalle ja oltava helposti käyttöön otettavissa."

    Muistattehan myös että sammuttimet jotka ovat alttiina säävaihteluille tulee tarkistuttaa joka vuosi.

    T: Mika / FHRA Safety Crew
     
  18. Pahis

    Pahis 1st gear

    Olivatpa ensimmäiset kisat joisa olin mitenkään mukana, ja koukussa taijetaan olla... Oli kylmää eikä viivalta päästy irti mutta mukava reissu silti ja aina oppii uutta. :D Varikolla näky tunnistettavia tiimejä, yhtään OD.n naamaa en tuntenu, vaikka varmasti sielä pyöriki. Ja olimpa pääsy yhteen kuvaanki starttiakkumönkkärillä! :rotfl:
     
  19. vipottaja

    vipottaja 1st gear

    Vielä kun saadaan tulokset ennen palkintojenjakoristeilyä, ni hyvä tulee. Vaikutti, että olis jännittävät pudotusajot olleet tulossa sunnuntaille lajittelujen perusteella. Oli aika tasavahvoja suorituksia ja vaikee olis ollut ennustaa miten sunnuntaina olis edes heads upeissa käynyt.
     
  20. Jza

    Jza Double Gearhead

    Joo, pitääpä muistaa ottaa se sammutin ens kerralla ulos autosta ennen kuin auto lähtee mamman kanssa ostoksille :oops: Onneks toisessa autossa oli sentään varalla pikkupullo... Sinä vissiin kävit siinä siitä kommentoimassakin?
     

Kerro tästä muillekin!