Nitro Nats 2008

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Drag Racing', aloittaja triniemi, 30.5.2008.

  1. Henski

    Henski 1st gear

  2. homer

    homer Double Gearhead

    PeeÄmmässä näytti olleen yksi kotimainen radoille palaajakin. Missä muuten on steelman ja steelmanin hieno mustang?
    Harmi että "perinne" vaatii menemään jokkiksen sm-kisoihin, mutta jos tulevana viikonvaihteena tulisi alastarolle. Kai siellä on porukkaa sentään testaamassa.
     
  3. triniemi

    triniemi Gearhead

  4. forssu

    forssu Gearhead

    Kyllä nyt rupee ahistaa iha OIKEESTI! Ei tänä vuonna sitte saada edes EM:ssä comppiin kisaa aikaseks. Vaikka oikeen ruottistakin (ilmeisesti) pari on ilmottautunu. :mad: :mad: :mad: :mad:

    Kivoja pallukoita...
     
  5. vipottaja

    vipottaja 1st gear

    ...ja samallahan se tarkoittaa sitä, ettei saada koko loppuvuonna, vaikka vikoihin kisoihin ilmottautuis sata autoa. Eiks tossa säännössä ollut sellanenkin pointti, että jos ei luokassa tuu kolmea kisaa täyteen, joka vaaditaan SM-arvoon, ei luokkaa ajeta. En tiedä, mut musta tuntuu edelleen, ettei toi päätös ollut kenties kauheen onnistunut.
     
  6. TMO

    TMO Gearhead


    Niin tässähän nyt nähdään ruottalaisten hyvien sääntömuutosten vaikutus ko. ryhmään.
    Sieltähän sanottiin et ellei sääntömuutoksia tehdä niin sieltä ei tuu kukaan ajamaan suomeen / kun muutoksia tehdään niin kuljettajia tulisi paljonkin.
    Ainakin mulle kerrottiin.
    Tais kolahtaa muutokset omaan nilkkaan. :mad:

    Ja kuten vipottaja kirjoitti niin näyttää siltä että compin SM arvo / loppukauden kilpailut on menetetty.


    Timo Lahti
    comp 169
     
  7. autoferreo

    autoferreo 1st gear

    Ja tämä em. muutos kilpailujen "parantamiseksi" ei ole suinkaan ainoaksi jäänyt viime aikoina.

    :eek:
     
  8. SG 448

    SG 448 Gearhead

    Myös SG näköjään loppuu tuon minimikilpailijamäärän vuoksi,eikös tavoite olekkin mahdollisimman suuret kaaviot joka onkin yleisölle paljon mielenkiintosempaa????????????????
    Tuntuu jotenkin oudolta silloin kun autoja oli paljon oli minimi 3 ja nyt kun automäärä vähentynyt nostettiin minimi 5 autoon järkevää vai?
    T:SG 4
     
  9. vesaraiski

    vesaraiski 1st gear

    ei kai nyt nää sääntömuutokset vähimmäiskilpailija määrästä ole sitä saannut aikaiseksi että ryhmät kuolee.... Tyyliin jos minimi on 3 niin sit kyl olisin ajannu, mut ku viis niin en aja.... Kyllä kysymys on siitä että ko. Ryhmät ei vaan kiinnosta ja niihin osallistujia ei vaan ole.... Jos katotte comppia em-avauksessa niin siellä tais olla 5, ja sit sg saman verran.... Sit jos katsoo ndrs listoja viime kaudelta, et moni kuski siellä oikeesti on kiertänny ja ajannu sarjaa, niin eipä aktiivi kuljettajia taida koko euroopasta kohta löytyä sitä minimi viittä.... Mut jos jotkut ryhmät kuolee ja kuiteskin kilpailija määrät ovat kasvaneet tasaisesti viimeiset vuodet, niin sehän tarkoittaa että ryhmät vähenee ja kaavioiden koko kasvaa.... Jos viiden vuoden päästä ryhmien määrä on vaikka puolittunut, niin uskon että nykyisestä 5 kilpailijan säännöstä ei tarvitse enään tressata.... Mut aika näyttää ja kilpailijat itse äänestävät aktiivisuudellaan mitkä ryhmät elää ja mitkä kuolee.... Mun mielestä reilu meininki..... Ja sit vielä tohon comppiin sen verran et kyllä siellä on kuljettajia lopettannu senkin takia että siellä oli niin "reilu meininki" ilmapiiri et ei vaan viitsinny jatkaa.... :rotfl:
     
  10. SG 448

    SG 448 Gearhead

    Vesa hei EM avauksessa on 17 SG autoa ajanut ja veikkaan että Mantorpissa on lähemmäs 30,mutta Suomessa 2 kilpailijaa ilmoittautunut EM:iin,että tämmöstä tälläkertaa.
     
  11. forssu

    forssu Gearhead

    No jos kattoo viimevuoden Veidec listoja niin kyllä comppi on näyttäny kiinnostavan:

    http://www.kagered-racing.com/070712Ent ... 202007.pdf
    (Muualta en 2007 ilmo listaa löytäny...)

    Ja on kiinoostanu aina! Taitanu olla perinteisesti isoin ryhmä...
    Sitä en tiiä vielä onko sääntömuutos purrut jo Veidecin osallistumisiin. Kalusto on kyllä ollu mielenkiintosta!

    Ja porukan henkeen...kaikki ei tuu kaikkien kanssa toimeen...oli luokka mikä tahansa... :rotfl:
     
  12. vipottaja

    vipottaja 1st gear

    Kyllä mä väittäisin, että nimenomaan toi sääntö ja ehkä jossain määrin myös hinta on aiheuttanut sen, ettei luokkiin ilmoittauduta. Miks ilmoittautuu, kun ei ajeta? Homma vaan menee niin, että monet etenkin amatöörimäisemmin kilpailevat seuraa niitä tietoja viimetinkaan asti, ja pidättelee omaa ratkaisuaan.
     
  13. Jza

    Jza Double Gearhead

    Totta. Nyttenkin Kamasassa rupes jo mietityttään että onko tässä järkeä itelläkään SG:hen ilmoittautua kun ei näytä mistään saavan kilpakavereita kokoon. Sillä sadalla kuudellakympillä olis kuitenkin ostanut edes yhden kisan bensat ja vähän muuta tilpehööriä päälle. Omasta pussista kun makselee, niin ei niitä satasia ole revittäväksi asti.
    Eikä näin alkuvaiheessa vielä edes osaa/pysty/viitsi/uskalla sitoa kovin isoa sponsoripalloa jalkaan... Mut mä yritän silti taistella vielä tuulimyllyjä vastaan :wink:
     
  14. homer

    homer Double Gearhead

    Nitrokisoihin näkyy olevan tulossa comppiinkin kisaajia...
     
  15. 4dFunClub

    4dFunClub 1st gear

    Juuri saamani tiedon mukaan FHRA Kouvola Club osallistuu Nitrokisoihin bussilla. Alkoholia on varattu sen verran, että luokkavoitto lienee varma.
     
  16. hejo

    hejo 1st gear

    Äkkiä laskettuna 18 suomalaista jo ilmoittautunut noihin PROryhmiin,pelkästään Pro Modissa 7 Suomalaista,eli kyllä meillä nyt riittää jännättävää... :D
     
  17. B.B.Chevy

    B.B.Chevy Double Gearhead

    Kahdella bussilla :poff: Tosin me mennään sinne edustamaan kerhoa :eek: jo keskiviikkoillasta alkaen. Sen bussin alkoholimäärästä ei oo tietoa, tai ainakaan sitä ei kerrota :rotfl:
     
  18. ip

    ip 3rd gear

  19. kede

    kede 1st gear

    Juups, mukavalta näyttää PRO-ryhmissä tuo nitrokisa. Vielä kun pro modii sais ne puuttuvat suomalaiset autot(vai liekö myyty??), mm.Pelle Eriksson (Willys), K-E Nieminen (Corvette) ja myös Branderin(exät???) ajamat Cobalt ja Mondeo niin olisi ulkomaalaisilla jo ahdasta yli 10 finskihurjan kanssa tuossa ryhmässä. Tein pikku tilastoa noista 07ja08 vuoden Nitro ja Veidec(-07) kisoista, niin tuollaisia lukuja löytyi. PM(-07)20 autoa (-08)20autoa Veidec(-07)27autoa. PRO(-07)11autoa (-08)12autoa Veidec(-07)14autoa. TMD(-07)6autoa (-08)8autoa Veidec(-07)9autoa. TMFC(-07)9autoa (-08)6autoa Veidec(-07)11autoa. TF(-07)9autoa (-08)12autoa Veidec(-07)10. Joten pientä parannusta viime vuoteen ja mukavin nousu lienee tuo kuninkuusryhmän(TF) kasvu,varsinkin suomalaisten osalta! Mutta noiden sportsman-ryhmien valtava ero nitron ja veidecin välillä on hurjaa, mm. muutaman ryhmän vertailu Veidec(-07)SG 31autoa,SC 38autoa, COMP 42autoa vastaavasti Nitro(-08) SG 2autoa, SC 11autoa, COMP 7autoa. Varmasti Suomen osallistumismaksu on yksi(suurin??) osasyy, toinen sääntömuutokset(comp). Eli suurta ajajien määrää pienemmissä ryhmissä ei saada muutoin kun alemmalla maksulla,josta set,pet,spet ja street-ryhmien hyvinvointi taitaa kertoa. Kun on pienet budjetit,jolla harrastetaan!! tätä lajia,niin pakko se on valita halvemman mukaan! Ja kyllä se kattojärjestö saa siitä enemmän rahaa kun isompi määrä porukkaa kantaa rahaa kassaan, vaikkakin hieman pienemmissä tukuissa per naama. Sääntö"riitoihin" en jaksa ottaa kantaa, koska se on pitkä aihe se,mutta "puuhamiesten" comp-ryhmään kohdistunut kikkailu=kilpailijakato on ilmeinen,kun he itse vielä pakenevat ryhmästä jättäen muille hiukan tyhjän kilpailutantereen, niin....No se siitä!! Lopetetaas narina! Koska näillä näkymin positiiviseen suuntaan sentään mennään ja toivottavasti tänä vuonna keli saadaan kohallee ni jo alkaa huimia aikojakin paukkua tauluun. Ja sit mennään taas sankoin joukoin vielä Veidecciii pieksee kanssakilpailijat maan rakoon, niin saa em-herkkua tuutin täydeltä. :odroll:
     
  20. homer

    homer Double Gearhead

Kerro tästä muillekin!